Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 428

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 mar 2007, 11:29

Niemcy (cytując hiszpańską prasę, a konkretnie "Asa") informują, że Bernd Schuster ma być trenerem Realu w przyszły sezonie i że podobno wszystko juz ustalił z Calderonem :wink:

http://www3.sport-bild.de/sportbild/gen ... 00000.html

Bayern go w końcu nie chciał, to Real go weźmie :P

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 22 mar 2007, 11:40

To wszystko bzdury. Do czerwca nic w sprawach transferów i zmian trenerów nie będzie wiadomo, chyba, że nie potwierdzi tego klub. Bez potwierdzenia można to tylko uznać za plotki i marzenia tamtejszych dziennikarzy.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 mar 2007, 12:08

Michał M pisze:Niemcy (cytując hiszpańską prasę, a konkretnie "Asa") informują, że Bernd Schuster ma być trenerem Realu w przyszły sezonie i że podobno wszystko juz ustalił z Calderonem :wink:
Traktowalbym tego newsa z przymrozeniem oka. Gdyby ich newsy sie potwierdzaly, to Kaka gralby w Madrycie juz pol roku :wink: Dziennikarzy tej gazety czesto ponosi wyobraznia. Szczegolnie jednego :wink: Co nie zmienia faktu, ze Schuster jest na pewno jednym z glownych kandydatow do zastapienia Capello.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 mar 2007, 14:39

Alexis w Valencii. Nic tylko pogratulować, po raz kolejny, zarządowi Realu. Widocznie zakup Ramosa im się nie spodobał i zamiast kolejnego młodego Hiszpana, wolą kontynuować łowienie obrony zagranicą: Woodgate, Samuel, Cannavaro, teraz Metzelder. Słów brak.
Po wyrzuceniu na zbity pysk R9, kolejna wybitnie nie podobająca mi się decyzja zarządu. No ale taak, 8mln, zła cena. Lepiej 80mln dać za CR7.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 22 mar 2007, 15:13

cru pisze:Alexis w Valencii

A Valencia zbiera utalentowanych Hiszpanów i zastępuje starą gwardię z Albeldą , Barają na czele (choć to nie te pozycje, ale chodzi o samą idee) Jeśli Real byłna prawdę zainteresowany sprowadzeniem tego zawodnika to jest to kolejna porażka zarządu na przestrzeni ostatnich tygodni. Niedawno Mata odszedł, teraz alexis sprzątnięty. Pedja się nie stara, chyba jednak ich wymienią (ich=Capello i Mijatovic) po sezonie, jeśli oczywiście nie będzie majstra :lol:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 mar 2007, 16:06

krzychu212 pisze:teraz alexis sprzątnięty
narazie nic nie jest potwierdzone

ale jesli hiszpan zasili Valencie, a do nas przyjdzie tylko Metzelder
a zarząd nie kupi np. Andrade to Real kolejny rok bedze bez sukcesów

czyli 5 lat bez trofeum

Michał M pisze:cytując hiszpańską prasę, a konkretnie "Asa") informują, że Bernd Schuster ma być trenerem Realu
As.es to praktycznie organ Realu do wydawnia niesprawdzonych newsów
wiedzą jakie sa tendencje w klubie ale głownie mocno przesadzają

nie dziwne ze Schuster ma trenować Real skoro wszyscy którzy byli ponad nim (Mourinho i Benitez) odmówili grzecznie

krzychu212 pisze: Pedja się nie stara, chyba jednak ich wymienią (ich=Capello i Mijatovic) po sezonie
Capello to juz sobie moze pakować walizki

Mijatovic mozliwe ze też, Calderon ma szanse pewnie zostać jak coś z tym zrobi jakims cudem ( sporwadzi C. Ronadlo :?: )

nowy sezon nowy Real Madryt i tak od lat i tak bedzie i tego lata

krzychu212 pisze: nie będzie majstra

nie bedzie o ile żadna z drużyn czołówki nam go nie podaruje :?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 mar 2007, 16:22

vakabayashi pisze:As.es to praktycznie organ Realu do wydawnia niesprawdzonych newsów
wiedzą jakie sa tendencje w klubie ale głownie mocno przesadzają

nie dziwne ze Schuster ma trenować Real skoro wszyscy którzy byli ponad nim (Mourinho i Benitez) odmówili grzecznie
sam zainteresowany zdementował już tą informację i powiedział, że nie doszło do żadnych rozmów, nikt z Realu z nim się nie kontaktował

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 22 mar 2007, 17:35

No to wygląda na to że władze zdecydowali się ściągnąć Metzeldera zamiast Alexisa :roll: Szkoda bo chłopak niewątpliwie talent miał, ale znowu bez przesady, drugim Hierro by nie był. Pozostaje więc nadzieja, że Cannavaro jak sobie odpocznie przez wakacje odzyska dawną formę lub że stanie się cud i okaże się że Metzelder jest stworzony do grania w La Liga :lol:

Z Benitezem była by to ciekawa opcja, na pewno lepsza niż Murinho który stylu Capello nie zmieni, może co najwyżej zwiększyć jego skuteczność. Benitez zna realia panujące w Realu i zdaje sobie sprawę że jeśli Real nie zacznie grać efektownie to zostanie zeżarty przez prasę i kibiców. Oczywiście są to tylko pobożne życzenia bo szanse że Benitez zamieni Anfield na SB są mniejsze niż małe ;) Pewna jest chyba tylko zmiana trenera po sezonie bo Capello się sam skreślił pokazując faka socios. Mam nadzieję że uda się też zatrzymać w klubie Soldado któremu się kończy wypożyczenie i który był by świetną i w sumie jedyną alternatywą dla drewniaka van Nistelrooya z przodu. Nie widzę za to więcej miejsca dla Mejii i Pavona. Bravo może zostać bo jest bardzo uniwersalny i IMO na stoperze parę razy w tym sezonie zagrał lepiej niż zazwyczaj to robił Cannavaro.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 22 mar 2007, 19:28

Ja nie jestem za Schusterem. Powinien przyjść trener, który będzie grał na bramki. Po co nam drugi Capello mało nam murowania 1:0? Nowoczesna piłka na tym nie polega. Capello kaleczy gre chcac grać 2 pivotami. Diarra jeszcze jako tako się prezentuje za to Emerson = mistrz kopania się w czoło.
Marcelo w wywiadzie powiedził, że Fabio kaze mu grać defensywnie...czyli za młodu zabić młodemu ciąg na bramke [']. O wiele lepiej prowadzi druzyne "szykanowany" niegdyś przez Fabio QQ Flores. Własnie takiego trenera nam potrzeba, młodego przebojowego. Który jest na dorobku a nie będzie mówił co już osiągnoł...i co moze osiągnąć jeśli mu sią da spokojnie pracować...Capello miał spokój ale tego niewykorzystał. Mam nadzieje że to jego ostatni sezon :)

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 23 mar 2007, 17:47

Ja nie jestem za Schusterem. Powinien przyjść trener, który będzie grał na bramki. Po co nam drugi Capello mało nam murowania 1:0?
:?: Schuster to niby mistrz murowania :?: Ciekawa sprawa, bo mi się wydaje, że Getafe gra widowiskową i ofensywną piłkę. Co prawda za dużo goli nie strzelili i mało stracili, ale jak się ogląda jego drużynę wygląda to bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 23 mar 2007, 18:55

assurbanipal pisze: Schuster to niby mistrz murowania Ciekawa sprawa, bo mi się wydaje, że Getafe gra widowiskową i ofensywną piłkę. Co prawda za dużo goli nie strzelili i mało stracili, ale jak się ogląda jego drużynę wygląda to bardzo ciekawie.

no właśnie ciekawe skąd takie opinie o niemcu :?:

moze Getafe nie strzela po 5 goli na mecz ale mimo wszystko jak gra
z tak przeciętna drużyna zajmować tak wysokie miejsce w tabeli to duzy sukces Bernda

poza tym rozsądnie postawić na kogoś kto wie jak sie prowadzi druzyne
w hiszpanii a nie na trenerów spoza La Liga

spośród wszystkich 'przymierzanych' Schuster podoba mi sie najbardziej

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 mar 2007, 20:03

Calderon ponoc powiedzial dzisiaj, ze ma juz sprzadzona liste mozliwych zastepcow Capello. Ciekawe kto bedzie trenowal Real w przyszlym sezonie.

A tak na marginesie to Robinho byl dzisiaj bliski strzelenia pieknej bramki przewrotka w mecz z Chile, ale niestety bramkarz i slupek zapobiegli utracie bramki. A szkoda bo bramka bylaby naprawde pierwszej klasy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 mar 2007, 20:07

mistyk pisze:Calderon ponoc powiedzial dzisiaj, ze ma juz sprzadzona liste mozliwych zastepcow Capello.
Magath zgłosił zainteresowanie pracą w Madrycie :lol: powiedział, że Real mógłby się po niego zgłosić. Powiem tak, zamienił stryjek siekierkę na kijek :lol:

tu macie cały news (po niemiecku) :arrow: http://transfermarkt.de/de/news/15603/2 ... eigen.html

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 mar 2007, 20:18

Ile to czasu mnie tu nie było :o

Trzeba było ochłonąć, przyglądać się sytuacji z ciepłego domowego zacisza no i w końcu trzeba było Was odwiedzić :P

Widzę, że znowu dyskusja na gorący temat "kto po Capello?".

Schuster :arrow: O tym panu trochę się już pisało i pisze się nadal. Jest to napewno trener przykładający sporą wagę do obrony. Różni się nieco od Capello, jest takim jakby młodszym jego modelem, który wprowadza trochę więcej elementów nowoczesnej piłki, ale przywiązanie do wartości defensywy da się u niego zaobserwować :P Jest mniej doświadczony od Fabio itd. Swoje już pisałem jakiś czas temu, lecz teraz po stronie Niemca leży dodatkowy argument, a mianowicie on w przeciwieństwie do Capello nie jest jeszcze skreślony, aczkolwiek w przypadku ostatecznego wygrania w tym sezonie ligi przez Real sytuacja mogłaby ulec zmianie. Trudno prognozować jak chciałby grać Schuster na Santiago Bernabeu. Zapewne nieco zmodyfikowałby obecną wizję dostosowując ją do bądź co bądź lepszych piłkarzy. Nie sądzę aby Blancos pod jego wodzą grali super finezyjnie i ofensywnie, jednak w porównaniu z chwilą obecną coś na korzyść mogłoby się zmienić. Ciekawe czy plotki o Metzelderze mają z Berndem coś wspólnego :roll: Z tych "przymierzanych" trenerów najbardziej podoba mi się Benitez. Nie będę teraz rozstrząsać o szansach na jego zatrudnienie. Ma on zwyczajnie kilka przekonywujących mnie argumentów po swojej stronie jak choćby to, że pracował już kiedyś w Realu, odnosił sukcesy w rodzimej lidze, czy też to, że lubi stawiać na Hiszpanów. To ostatnie jest plusem jak najbardziej bo nikt nie będzie miał dla Realu takiego oddania i nikt nie będzie w nim grał z takim poświęceniem, jak właśnie Hiszpanie :wink:

Edit:

Magath to się może co najwyżej w nos pocałować jeśli da radę :P Nikt go nie chce na Bernabeu co jest bardziej niż pewne.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 mar 2007, 0:33

mistyk pisze:Calderon ponoc powiedzial dzisiaj, ze ma juz sprzadzona liste mozliwych zastepcow Capello. Ciekawe kto bedzie trenowal Real w przyszlym sezonie.

Myslałem, ze Calderon jest troche bardziej powazny, najpierw kogos zatrudnia, pozniej jeszcze gdy druzyna ma szanse ma szanse na Mistrzostwo Hiszpanii(to zart) mowi takie słowa. Troche brakuje tu logiki. /najpierw spory kredyt zaufania, świetne wizje(marzenia) i bardzo szybko zmiana. Z brakiem stabilizacji nawet z Schusterem i Rafa Real nic nie osiagnie.

Osobiscie jako kibic barcy byłbym bardzo zadowolony gdyby trenerem został Bernd, bo mi djae pewnosc, ze Real swoich wynikow nie poprawi.

Dzisiaj przypomniałem sobie o Laudrupie, ktory przeciez był łaczony z realem przed sezonem. Myśle, ze to byłby bardziej trafny wybór niz obecna lista potencjalnych nastepcow super taktyka Capello :P
Ostatnio młodzi(stazem) trenerzy świetnie sobie radza i w przypadku Dunczyka mysle, ze byłoby podobnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”