FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 315

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2007, 12:37

Ja też nie sądzę, aby Luccin w miejsce Motty byłby jakimkolwiek wzmocnieniem. Thiago naprawdę się przydaje. A co do jego żółtych kartek to nie zbiera ich więcej niż chociażby Deco.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 mar 2007, 13:11

Mentor pisze:Thiago naprawdę się przydaje. A co do jego żółtych kartek to nie zbiera ich więcej niż chociażby Deco.
No tak, ale ile gra Deco a ile Thiago? Czasem naprawde irytujące faule zalicza Thiago. Oczywiście czasem wyjdzie mu mecz, ale jakoś nie przemawia do mnie jego gra. Były jakieś plotki o De Rossim, mało prawdopodobne moim zdaniem. Drogi nabytek byłby to, a tak szczerze mówiąc to nie wiem czy aż tak dużym wzmocnieniem byłby Włoch. Tak naprawde to sie nie orientuje za bardzo w sytuacji defensywnych pomocników i nie wiem kto mógłby przyjść do nas latem, ale transfer na tą pozycje jak najbardziej wskazany.[/img]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2007, 13:16

krzychu212 pisze:No tak, ale ile gra Deco a ile Thiago?
Ale jakie to ma znaczenie? Chodzi o to, że Deco dostaje kartki regularnie. Podobnie jak Motta. Irytujące faule Thiago? Deco można zarzucić z kolei brutalne faule.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 mar 2007, 13:59

Mentor pisze:Deco można zarzucić z kolei brutalne faule.
Oboje mają średnią faul popełnionych do kartek otrzymanych w granicach 4.
Ale po co mu coś zarzucać skoro jest mowa o defensywnym pomocniku, czyli o Motcie?
Mentor pisze:Irytujące faule Thiago?
No nie mów że nie. Coś takiego jak Uli w Gran Derby mu sie zdarza dosyć często biorą pod uwagę jego ilość spędzonych minut na murawie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 mar 2007, 14:00

Ja jak widze, ze Motta gra w pierwszym skladzie to jestem na 90% pewny, ze otrzyma zółtko. Deco ostatnio rzeczywiscie ostro zaczal grac. Co do pozycji DM, to wedlug mnie jest to najwazniejsza pozycja jaka powinna byc wzmocniona w przyszlym sezonie, bo ani Motta, ani Edmilson w tym sezonie nie sa w dobrej formie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2007, 20:25

krzychu212 pisze:Ale po co mu coś zarzucać skoro jest mowa o defensywnym pomocniku, czyli o Motcie?
Otóż właśnie duża liczba kartek Motty wiąże się z jego zadaniami na boisku. Ryzyko dostania kartki jest niejako wliczone w ryzyko gry defensywnego pomocnika. EOT
Ostatnio zmieniony 24 mar 2007, 0:29 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 mar 2007, 23:39

a co jest zlego w faulowaniu w srodku pola? juz raz gral u nas niejaki gerard loper segu - nie potrafil przerwac zadnej akcji faulem bo sie bal ze sie polamie. efekty braku tych fauli byly dosc wymierne

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 mar 2007, 20:08

Ronaldinho strzelil dzisiaj 2 bramki dla reprezentacji Brazylii, warto dodac, ze to jego pierwsze trafienia w reprezentacji od prawie 2 lat. Pierwsza bramka z rzutu karnego, druga z wolnego. Ronnie w tym sezonie naprawde dobrze wykonuje stale fragmenty gry.

Ja jednak nie o tym. Mialem dzisiaj okazje ogladac w kadrze Canarinhos po raz kolejny Daniela Alvesa i po raz jestem zachwycony jego gra. Ciesze sie, ze wkoncu trener Brazylii go docenil. Naprawde jak dla mnie to jest to cel numer 1 na przyszly sezon. Gdyby jeszcze nie ten Del Nido...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2007, 20:13

Jeżeli klub będzie naprawdę zdeterminowany, aby sprowadzić Alvesa to nawet osoba Del Nido nie będzie przeszkodą nie do pokonania. Oczywiście będzie trzeba wyłożyć duże pieniądze, ale naprawdę warto. Nie da się wzmacniać drużyny poprzez same delikatne transfery.

Rozwiązano też problem (zdaniem niektórych) braku konkurencji dla Valdesa --->

Obrazek

Zadbano też o to, aby Valdes pod nieobecność w bramce mógł uczestniczyć w grze --->

Obrazek

:lol2: :lol2: :lol2:

[EDIT]
Krążą plotki o odejściu Motty w lecie a co za tym idzie możemy się spodziewać transferu defensywnego pomocnika albo środkowego obrońcy (wtedy Marquez jak pivot).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 mar 2007, 20:26

mistyk pisze:Ronaldinho strzelil dzisiaj 2 bramki dla reprezentacji Brazylii, warto dodac, ze to jego pierwsze trafienia w reprezentacji od prawie 2 lat. Pierwsza bramka z rzutu karnego, druga z wolnego. Ronnie w tym sezonie naprawde dobrze wykonuje stale fragmenty gry.

Oglądałem mecz i muszę przyznać, ze Ronaldinho zagrał bardzo dobrze. Widać było w nim ta determinacje, chęć pokazania. :] Bramka z wolnego bardzo ładną. Bramkarz był bez szans.
mistyk pisze:Mialem dzisiaj okazje ogladac w kadrze Canarinhos po raz kolejny Daniela Alvesa i po raz jestem zachwycony jego gra.
Zagrał dobry mecz dorzucając do tego asystę. :P

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 24 mar 2007, 21:36

Obrazek

Gdybym tylko mógł sam bym się rzucił do nóg wielkiego Boga Ronaldinho :D
Również oglądałem mecz Brazylii i aż miło było patrzeć na to co robił na boisku Gaucho , ale nie tylko On. Cała Brazylia błysnęła.

Rzut karny... :think: Ronaldinho jak zwykle pięknie zmywa bramkarza i pakuje piłkę do siatki :mike:

Rzut wolny... cudo :brawo: To jego drugi gol zdobyty w tym sezonie, strzał z ominięciem muru, po ziemi bramkarz nie ma szans.
Fantastyczne widowisko :brawo:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 mar 2007, 21:40

Barça_Hincha pisze:Gdybym tylko mógł sam bym się rzucił do nóg wielkiego Boga Ronaldinho Very Happy
i jeszcze moze mu obciagnal? :?

widac duzo nie potrzebujesz do szczescia

:roll:

Ależ błyskotliwy komentarz Berik :roll: Chyba nawet nagroda będzie. 2 WP. // Mentor
Ostatnio zmieniony 24 mar 2007, 21:42 przez Berik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 mar 2007, 21:51

Bardzo dobrze, ze Ronaldinho świetnie sobie radzi w kadrze. Moze Dunga zroozumie, ze to nie jest zawodnik na Copa... i go zwolni. Jest Dudu, Elano itp. i to oni powinni szukac zaufania i ogrywac sie w kadrze, Ronaldinho tego nie potrzebuje...

Fotka raczej obrazuje to jak wygladała gra Brazylii bez Ronaldinho, a jak wyglada gdy Gaucho jest na boisku. 8)

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 25 mar 2007, 15:35

W hiszpańskim Sporcie piszą, że Barcelona na zakup nowych piłkarzy ma przeznaczyć... ok. 35 mln euro :think: To chyba jednak trochę za mało... gdybyśmy bardzo chcieli sprowadzić na prawą obronę Daniela Alvesa to musimy liczyć lekko 30 - 35 mln euro.

Lecz jednak mamy zamiar sprzedać kilku graczy, z których wyciągniemy nie małą sumkę... Jednak to i tak za mało na Alvesa czy Lamparda... Jak na razie najbardziej potrzebny jest nam prawy obrońca... Dani Alves - najlepszy w swoim fachu :smoke:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 mar 2007, 15:41

Barça_Hincha pisze: To chyba jednak trochę za mało..
no jasne, bo co to jest tylko 35 mln, dwa dni roboty i masz, nie? :/

A Lampard po co, przypowminam (co poniektorym), że na boisku jedna drużyna może wystawić tylko 11 graczy. Nie wiem gdzie by się znalazło miejsce dla Lamparda :think: najpewniejesze miałby na ławie. Pray obrońca to ok i tyle Barcelonie wystarczy :wink: jakby Alves przyszedł to już w Barcelonie możnabyłoby uznać mercato za udane :wink: Z zespolu raczej nikt nie odejdzie.
Barça_Hincha pisze:Lecz jednak mamy zamiar sprzedać kilku graczy, z których wyciągniemy nie małą sumkę
kogo? Deco, Messiego, Dinho? no bez jaj, przecież to są bzdury wyssane z palca. Gazety muszą czymś zapełnić ramówkę i wymyślają głupoty :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”