Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 108

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 22 lut 2007, 0:25

jeszcze dochodzi do tego słaba forma ataku(przynjamniej w tym meczu) ,ale nie sądze aby Chelsea przegrało u siebie wystarczy im bezbramkowy remis i przechodzą .Obawiam sie że Murinio będzie "murował" bramke, zagra defensywnie , lecz z drugiej strony obrona The Blues "kuleje" bez Terrego , wiec ustwanienie defensywnej taktyki moze okazac sie zgubne dla Londyńczyków,ale naszczęscie to już jego problem... :twisted:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 22 lut 2007, 0:31

Meczetinio pisze:ale naszczęscie to już jego problem... Twisted Evil
jak ja kocham to podejscie wsrod ludzi :D

mam nadzieje ze w defensywie nie zagraja, bo nie ma defensywy. To bedzie mecz jak kazdy inny przez ostatnie miesiace. Byle nie stracic i jakby udalo sie strzelic... Co tu duzo mowic, bedzie ciekawie. Ale na Stamford zawsze to jest inaczej.
Meczetinio pisze:jeszcze dochodzi do tego słaba forma ataku(przynjamniej w tym meczu)
hmm ja dopatruje sie slabszej formy w urazie Drogby i w tym ze Porto zgralo fenomenalnie w obronie. Przeciez malo ktora pilka przechodzila tam.... zawsze 3-4 zostawalo. Gdyby te 2 akcje- jedna Robbena na skrzydlem i Shevchenki nie skonczyly sie upadkami to moze byloby inaczej. Ale dziwnie mokra murawa tam byla. w 2 polowie sedzia sie tam wywalil tez ;/ Sheva zagral dobrze, walecznie, Drogba byl cieniem samego siebie. Ballack jak to on, nic wielkiego. Lampard tez dzis zniknal gdzies, ale to wina, a raczej zasluga Porto. Co tu duzo mowic, Porto dzis w 2 czesci pierwszej polowy i w 2 polowie dyktowalo warunki gry. W londynie powinno byc odwrotnie :) Byle nie stracic to o przejscie bedzie latwije.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 mar 2007, 14:38

Po pierwszej połowie 1/4 FA Cup Tottenham prowadzi z Chelsea na SB 3:1 8)

Mecz wyrównany, Koguty co miały to strzeliły ( no Essien pomógł :lol: ) Pierwsza bramka to podania Lennone i Berbatov z bliska pod poprzeczke. Dla Chelsea strzela Lampard , pózniej bład i swojak Essiena następnie Ghaly wchodzi w trzech obroncow i 1 na 1 z Cechem....koniczy się 3:1.

Mam nadzieje że już The Blues sie nie podniosą a w drugiej połowie pewnie wejdzie Keane a ostatni jest w formie wieć coś może dorzuci :twisted:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 mar 2007, 19:38

podnieśli się, i bardzo ładnie :faja: typ w BPU wszedł. Oglądałem tylko pierwszą połowę, bo później musialem na imieniny babci jechać :roll: i to co zobaczyłem ze strony The Blues zupełnie mnie nie przekonywało. To jest kandydat bna mistrza? Niee. Nie ten sezon.
Tottenham grał uważnie w obronie, spokojnie i ładnie wyprowadzali kontry. W pierwszych 10 min Chelsea nie istaniała na boisku. Potem zaczęli dochodzić do głosu, ale sytuacji to mieli jak na lekarstwo. SWP wszedł za Ferreirę żeby rozruszać ofensywę, troche mu się tam udawało, ale i tak nic to nie dawało. Drugiej połowy jak już pisałem nie widziałem, niech ktoś inny uzupełni :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 mar 2007, 19:47

w drugiej polowie Chelsea gryzla trawe, przy wyniku 3:1. I udalo im sie doprowadzic do remisu, czyli bedziemy miec powtorke. Mysle, ze remis jest sprawiedliwym wynikiem. Szkoda tylko poprzeczki po strzale Defoe pod koniec spotkania.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 mar 2007, 19:52

Meczu nie oglądałem, ale wynik jak najbardziej mnie zadowala. :smoke: Juz sie balem, ze Chelsea odpadnie z FA Cup i będą tylko grali w Premeirship i LM. Na szczęście tak sie nie stało. Ba! Teraz muszą jechać na rewanż. 8)
Jako kibic Arsenalu wciąż wierze w mistrza. Chelsea może teraz pogubić głupio punkty.
Z tego co wiem to Lampard strzelił 2 bramki. :smoke: Cieszy mnie jego forma, mam go w premiership fantasy football. :P
Jak już jestem przy Lampardzie to warto wspomnieć o jego nowym kontrakcie.
Obecna umowa Lamparda wygasa już za dwa lata. Z tego co wiem to wiele nie zarabia porownujac do innych piłkarzy Chelsea. Strata takiego zawodnika to głupota i działacze Chelsea dobrze o tym wiedza. Pytanie jest, czy on nadal chce tam grac?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 mar 2007, 21:58

Chelsea prowadzi do przerwy z City 1:0. Bramke z rzutu karnego zdobyl Lampard. Pilkarze Pearce'a maja jednak przewage w tym meczu - czesciej atakuja i ataki te sa grozniejsze. Na wyroznienie zasluguje szczegolnie Barton. Vassel sie stara, ale IMO zbyt czesto spowalnia akcje niepotrzebnie przetrzymujac pilke. Chelsea po zdobyciu bramki jakby troche odpuscila i cofnela sie, czekajac na okazje. Mecz toczony jest w szybkim tempie i jak na razie, moze sie podobac. Zobaczymy, co przyniesie druga polowa.
EDIT:
W drugiej polowie wynik nie ulegl zmianie i Chelsea ostatecznie wygrala, odrabiajac 3 pkt do MU. Podopieczni Mourinho nie rozegrali jednak jakiegos wspanialego meczu, choc mogli podwyzszyc prowadzenie po strzalach Lamparda i SWP.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 18 mar 2007, 14:42

Mnie ostatnio zaciekawiło dlaczego od 2003 roku wzrosła liczba kibiców
tego klubu, który 50 lat czekał na Mistrzostwo Anglii.
Jest tu dużo ekspertów z duża ilością postów na tym forum,
może ktoś powie?

Nie nabijaj.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 mar 2007, 20:14

Paweuu pisze:Mnie ostatnio zaciekawiło dlaczego od 2003 roku wzrosła liczba kibiców
tego klubu, który 50 lat czekał na Mistrzostwo Anglii.
Jest tu dużo ekspertów z duża ilością postów na tym forum,
może ktoś powie?

Nie nabijaj.
A mnie ciekawi po co zadajesz pytania, na które znasz odpowiedź. Chcesz się popisać swoją bystrością?

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 18 mar 2007, 21:28

Paweuu
cos nie tak z toba. wchodzisz w kazdy temat i nabijasz.

to jest pytanie retoryczne chyba i zachowaj je dla siebie :] jak klub wygrywa i dostaje taki zastrzyk kasy i zawodnikow to nie dziwne ze "kibice" przychodza :] bo ci ktorzy tylko dlatego zaczeli kibicowac nie moga byc nazwani prawdziwymi kibicami. :]
ciezko teraz ludziom wskazac tych prawdziwych kibicow Chelsea, tak jak dawniej bylo ciezko wskazac kibicow Barcy, Realu, Arsenalu (jak wygrywal wszystko). teraz jest podobnie z Chelsea. jak nastanie gorszy czas to wtedy dopiero sie okaze kto tak kibicowal :] Byly i sa gorsze czasy w Realu- polowa kibicow przestala sie tym klubem interesowac. Arsenal- po ciagu rekordow zwyceistw, wygrania ligi i pucharow- troche gorszy czas przyszedl- mniej kibicow... tak to juz jest. za kilka lat przekonamy sie kto tak naprawde kibicowal, jezeli Chelsea stoczy sie w sredniakow ligi... prawdziwe kibicowanie sie liczy... :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 mar 2007, 20:17

Obrazek

Elvis zyje...

Podobno zona Romka, nie ta na zjdeciu tylko ta druga chce kupic "troche" akcji Arsenalu. Swoja droga za duzo to na tym rozwodzie nie zarobila, przeciez mówilo sie nawet o połowie majatku, a podobno zakonczyło sie na 300 mln. euro.
pablisso pisze: Fajnie jest ze Mou daje szanse mlodzikowi- Diarr'rze Prezentuje sei znakomicie!
Dzieki kontuzja i słabej formie, bardzo odbrze, ze Jose na niego postawił, bo szybko pokazał, ze umiejętnosci posiada ogromne. W Weekedn zaliczył debiut w reprezentacji i zagrał świetne zawody... Po ewentualnym odejsciu Makelele Mou bedize mial jak wypełnic po nim luke, a narazie niech gra na prawej sdtronie defensywy, bo wychodzi mu to takze dobrze, a napewno lepiej niz Khalidowi, Paulo czy nawet Geremiemu.
Coraz lepiej zaczał grac także Mikel...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 mar 2007, 20:25

Podobno zona Romka, nie ta na zjdeciu tylko ta druga chce kupic "troche" akcji Arsenalu.

Jakiego Arsenalu? Z Kijowa? Bo o tym z Londynu mi nic nie wiadomo. :?
Jarzinho pisze:Po ewentualnym odejsciu Makelele Mou bedize mial jak wypełnic po nim luke,
:arrow:
Jarzinho pisze:Coraz lepiej zaczał grac także Mikel...

Jose postawi na Mikela. Gra dobrze i wydaje sie byc pewny na tej pozycji. Pamiętam jak Diarra w zeszłym sezonie zagrał w meczu z Blackburn. Wtedy było mu dane grac na jego nominalnej pozycji. Wypadł całkiem dobrze. Teraz na prawej stronie gra lepiej niż reszta prawych obrońców Chelsea. :lol2:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 mar 2007, 22:46

Mikel miałby pełnić te same funkcje co Makelele? Nie ma mowy. Krycie, odbiór, zaangażowanie. Bardzo dużo mu brakuje. Chyba syzyfową pracę wykonywałby Jose próbując zrobić z Mikela klasycznego DM'a jakim jest Claude.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 27 mar 2007, 0:09

guru pisze:Cytat:
Podobno zona Romka, nie ta na zjdeciu tylko ta druga chce kupic "troche" akcji Arsenalu.

Jakiego Arsenalu? Z Kijowa? Bo o tym z Londynu mi nic nie wiadomo. Confused
http://chelsea.pl/index.php?id=934

polecam lekture...

guru pisze:Teraz na prawej stronie gra lepiej niż reszta prawych obrońców Chelsea. Lol
why lol? ferreira- zagubiony na boisku od poczatku sezonu. Ma dobre momenty, ale zupelnie bez formy...
boulahrouz- nie wiem dlaczego on przeszedl. ostatnie 2 miechy stracone- kontuzja kolana. mial dobry mecz z Barca, reszta sredni, europejski poziom- czyli na druga druzyne premiership w tym sezonie to za slabo.
Geremi- nie zaprzeczysz ze mial swietne wystepy w tym sezonie. Kilka dobrych meczy, bramka, asyty, i jego dosc "sedziwy" wiek :) powiedzial ze nie chce odejsc z Chelsea, bo jezeli mialby sie zaklimatyzowac w innym klubie to by szybciej skonczyl kariere niz by mu sie to udalo w tym wieku- na poczatku sezonu to mowil. mial dobre momenty, ale to juz jest maly weteran- zaprzeczysz?:)
Diarra- defensywny pomocnik? popatrzcie co z Essienem bylo. normlanie chlopak latal spod wlasnej bramki jako defensywny pomocnik do bramki przeciwnika i strzelal gole.

TO są zblizone pozycje. Ja lubie grac jako ostatni, ale lewa obona czy pomoc defensywna nie robi mi roznicy. tez mi jakos idzie.

a co do Mikela. chlopak chyba zrozumial ze faulem nic nie zdziala. 2 czerwone kartki- male przegiecie. widac ze zgral sei tez z zespolem. na poczatku mial wielkie problemy by wymienic kilka podan, poprowadzic akcje. teraz lapie filozofie trenerska i o wiele lepiej idzie. zreszta troszke na pewno od Makelele i Essiena sie z Diarra nauczyl. Wielka przyszlosc przed nimi. Nigeryjczyk byc moze za kilka lat bedzie podobnym pilkarzen co Makelele...
Cris7 pisze:Chyba syzyfową pracę wykonywałby Jose próbując zrobić z Mikela klasycznego DM'a jakim jest Claude.
lepij jakby Jose sam juz wbiegl na boisko. ale ma Essiena i Diarre ktory tez moze grac na tej pozycji...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 mar 2007, 0:26

Cris7 pisze:Mikel miałby pełnić te same funkcje co Makelele? Nie ma mowy. Krycie, odbiór, zaangażowanie. Bardzo dużo mu brakuje. Chyba syzyfową pracę wykonywałby Jose próbując zrobić z Mikela klasycznego DM'a jakim jest Claude.

Raczje bedzie mu to trudno, bo nie wyglda na to, ze Jose bedzie chcial tego od niego na boisku. Choc wg. mnie to jest prawdziwy DM, a Portuglaczyk chce zrobic z niego kogos kto obok zabezpieczenia obrony bedzie brał spory udzia w ofensywie i rozgrywaniu piłki.

Diarra i Mikel to przyszłosć Chelsea w środku pomocy.

Khalid pewnei po sezonie podejdzie, przynajmniej byłoby to wskazane. Cos mi sie obiło o uszy, ze Costa z PSV przejdzie do Londynu. Zresztaw PSV gra dwoch innych jeszcze obrońcow, ktorzy sa własnością Chelsea :arrow: Alex oraz Alcides...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”