GKS Bełchatów (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Bete
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

GKS Bełchatów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bete » 30 gru 2006, 12:35

Ludzie no co jest nikt nie kocha GKS? co to wogole ma znaczyć

Miasto Lidera Bełchatów Miasto Lidera.

piszcie coś pomóżcie mi

mógłbyś bardziej zachęcić ludzi do pisania w tym temacie, krótka historia, osiągnięcia, cokolwiek // fieldy

:D Ludzie przeciez to lider ekstraklasy.
grali w nim m.in. Krzynówek, Kałużny, Szkudlarek
Hiszpańska "Marca" przedstawiła na swoich łamach listę dziewięciu największych talentów w europejskiej piłce, którymi jej zdaniem powinni zainteresować się kluby Primera División. Wśród nich znalazł się Radosław Matusiak!

Axel Torres z Radio Marca, który przygotował listę, zaznacza, że mimo iż za niektórych z tych piłkarzy trzeba zapłacić spore pieniądze, to jednak warci są oni swojej ceny.

1) Ismael Bangoura (ur. 2 stycznia 1985 r., AS Nancy-Lorraine, Gwinea)
2) Afonso Alves (ur. 30 stycznia 1981 r., sc Heerenveen, Brazylia)
3) Nani (ur. 17 listopada 1986 r., Sporting CP, Portugalia)
4) Władimir Bystrow (ur. 31 stycznia 1984 r., Spartak Moskwa, Rosja)
5) Per Ciljan Skjelbred (ur. 16 czerwca 1987 r., Rosenborg BK, Norwegia)
6) Alexei Eremenko Jr. (ur. 24 marca 1983 r., Saturn Moskowskaja Obłast, Finlandia)
7) Nery Castillo (ur. 13 czerwca 1984 r., Olympiakós, Urugwaj/Meksyk)
8) John Carew (ur. 5 września 1979 r., Olympique Lyonnais, Norwegia)
9) Radosław Matusiak (ur. 1 stycznia 1982 r., BOT GKS Bełchatów, Polska)

Każdemu piłkarzowi poświęcono w artykule kilka zdań. O Matusiaku napisano, że jest wielką gwiazdą i liderem polskiej reprezentacji. Podkreślono, że rewelacyjnymi występami w lidze wywalczył sobie miejsce w kadrze, gdzie również radzi sobie bardzo dobrze. "Środkowy napastnik z dobrym strzałem" - podsumowuje ocenę Matusiaka hiszpańska gazeta.
Trener:Orest Lenczyk
Skład: Piotr Lech Bramkarz
Łukasz Sapela Bramkarz
Rafał Misztal Bramkarz

Rafał Grodzicki Obrońca
Paweł Strąk Obrońca
Marcin Komorowski Obrońca
Jakub Cieciura Obrońca
Jacek Popek Obrońca
Dariusz Pietrasiak Obrońca
Marcin Kowalczyk Obrońca
Grzegorz Fonfara Obrońca
Edward Cecot Obrońca

Bartosz Hinc Pomocnik
Tomasz Wróbel Pomocnik
Tomasz Jarzębowski Pomocnik
Łukasz Bocian Pomocnik
Łukasz Garguła Pomocnik
Piotr Klepczarek Pomocnik
Jacek Kuranty Pomocnik
Krzysztof Michalak Pomocnik
Jakub Tosik Pomocnik

Radosław Matusiak Napastnik
Dawid Nowak Napastnik
Rafał Boguski Napastnik
Marcin Truszkowski Napastnik
Mariusz Ujek Napastnik

Awatar użytkownika
krystian13422
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krystian13422 » 18 mar 2007, 15:49

Bete jak myslisz czy GKS utrzyma 1 miejsce w ekstraklasie??
Jesli tak to jak sobie poradzi w el.LM

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 mar 2007, 19:50

krystian13422 pisze:Jesli tak to jak sobie poradzi w el.LM

Szanse na LM, jesli oczywiscie wygraja MP sa takie same jakie miala Polonia, Wisła, Legia czyli na dzien dzisiejszy znikome. Co wazne stadion raczej nie spełnia wymogów :roll:
Oczywiscie zycze im i MP i pozniejszego awansu bo to bedie ogromny policzek dla ekip z ogromnymi budzetami i śmiesznymi transferami śmiesznych zawodnikow za wysokie kwoty.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 mar 2007, 20:19

Poczytaj ile osób liczyła kadra zanim drużynę dostał Lenczyk, ilu darmozjadów się pozbył, jakie ceny dyktowały kluby za marnych grajków, których na potęgę kupował GKS.

GW 2006-08-03 pisze:Sponsorem GKS jest miejscowa kopalnia, a dla klubu to kopalnia pieniędzy, a właściwie studnia bez dna. Szczególnie wtedy, gdy władze sponsora dobrze się znają z władzami klubu. Tak zapewne (w klubie niechętnie przyznają się do pozazawodowych sympatii) jest i teraz, bo w czasie dwóch ostatnich okienek transferowych bełchatowianie sprowadzili kilkunastu piłkarzy i wydali na nich... No właśnie, ile? Ponad trzy miliony. - Nie powiem, to tajemnica handlowa. Ale może pan pospekulować - proponuje Jerzy Ożóg, prezes klubu.

Nie musimy spekulować, nasze informacje są wiarygodne: za dwóch nastoletnich piłkarzy GKS dał zimą pół miliona złotych łódzkiej Szkole Mistrzostwa Sportowego, której dyrektorem jest Janusz Matusiak, ojciec... Radosława - najlepszego i najlepiej zarabiającego (grubo ponad 200 tys. zł rocznie) piłkarza GKS.

450 tys. zł kosztował sprowadzony z Zagłębia Lubin Paweł Strąk, który wiosną nie miał pewnego miejsca w składzie. Na drugoligowca z Polkowic Tomasza Wróbla poszło 350 tys. zł, na trzecioligowca z Wieliczki Rafała Grodzickiego tylko 50 tys. zł mniej. Najtańszy był zbliżający się do emerytury bramkarz Piotr Lech (100 tys. zł).

Prezes Ożóg tłumaczy, że to inwestycje, które zaprocentują w przyszłości. Zgoda, to młodzi - poza 38-letnim Lechem - piłkarze, ale czy trzeba za nich płacić aż tyle? Nie trzeba, ale wszyscy wiedzą, że Bełchatów to polska Chelsea i nie dyktują ceny rynkowej, tylko cenę dla GKS. A GKS i tak ją płaci i robi tak od lat. A jeśli jeszcze poszły w świat takie wieści, że dziesięciu odsuniętych od drużyny piłkarzy regularnie dostaje od GKS po 100-150 tys. zł przysługujące im z długoletnich kontraktów (na dodatek zarabiają w klubach, do których zostali wypożyczeni), cała Polska wyciąga z Bełchatowa, ile można.
To tyle w kwestii nieśmiesznych transferów za małe kwoty. Patrzysz przez pryzmat obecnego sezonu, a przecież GKS-u nie założono kilka dni przed objęciem fotela lidera. Tez im się zdarzały nietrafione inwestycje, tylko o nich po prostu nie wiesz.

Policzek to może od Lenczyka, dla młodszych kolegów, bo tani GKS w utrzymaniu na pewno nie jest, a zarządający nie będą się liczyli z groszem, póki jest koniunktura, a państwowa spółka chce łożyć pieniądze. Co równie łatwo może jej się odwidzieć i skończą jak Wisła Płock, czy Górnik Łęczna.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 mar 2007, 20:30

Szkoda, ze nie podano reszty transferow, tylko czy ta sa śmieszne transfery. Wrobel gra świetnie, Matusiak z pewnoscia po transferze sie zwrocił, a pewnie był i zysk. Lech widac jak gra a i kwota nie powala.
Te transfery sa raczej za przywoite ceny.
Ciekaw jestem reszty.

Tak pratrzac tutaj na takie transfery, a majac na uwadze zawodnikow pokrojau Dawidowski, Kaczorowski, kontrakty Kuzby, Barreto? czy ze strony Legii cała plejada Hugo, Junior czy ostatnio Grzelak to chyba sie pomylilem. GKS robi śmieszne transfery, smiesznych zawodnikow.

piwus pisze:tylko o nich po prostu nie wiesz.
Mam nadzieje, ze ty mnie oswiecisz.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 27 mar 2007, 21:21

Moim zdaniem ligę powinien wygrać albo Bot albo Zagłębie.
Mam już dość patrzenia jak Legia i Wisła marnują szanse dostania się do Ligi Mistrzów.
Te drużyny są świeże a ich szkoleniowcy mają pomysł na sukces!
Podoba mi się dwójka Ujek - Garguła. Ten duet daje wiele GKS owi
Martwiłem się, że po odejściu Matusiaka i przerwą zimową stracą formę,
na szczęście tak sie nie stało.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2007, 16:45 przez Paweuu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 mar 2007, 23:07

Paweuu pisze:Moim zdaniem ligę powinien wygrać albo Bot albo zagłębie.
Mam już dość patrzenia jak Legia i Wisła marnują szanse dostania się do Ligi Mistrzów.
Te drużyny są świeże a ich szkoleniowcy mają pomysł na sukces!
Podoba mi się dwójka Ujek - Garguła. Ten duet daje wiele GKS owi
Martwiłem się, że po odejściu Matusiaka i przerwą zimową stracą formę,
na szczęście tak sie nie stało.
Sponsor z dużej a klub piłkarski z małej :roll: Szanujcie zespoły, nawet jak ich nie lubicie :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 mar 2007, 23:19

Jarzinho pisze:Legii cała plejada Hugo, Junior czy ostatnio Grzelak to chyba sie pomylilem.

Co ty chcesz od Hugo. Ostatnio częściej strzela od napastników. :lol:
śmieszy mnie przedwczesne skreślanie Grzelaka. Dopiero co dołączył do Legii i nawet nie pograł sobie za wiele, a już jest uznany za niewypał w twoich oczach. :roll: Matusiak po przejściu do Bełchatowa był od razu zajebisty. :lol: był gorszy niż jest teraz, a w OE wcale mnie nie powalił swoja gra. Uważam go za przereklamowanego piłkarza. Ciesze sie z jego odejścia z BOT'u. Udostępnił miejsce Nowakowi, który sie lepiej zapowiada. 8)
Paweuu pisze:Martwiłem się, że po odejściu Matusiaka i przerwą zimową stracą formę,
:lol2: Co Wy macie z tym Matusiakiem? :> Omijajcie media...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 mar 2007, 5:32

guru pisze:Co ty chcesz od Hugo. Ostatnio częściej strzela od napastników.
śmieszy mnie przedwczesne skreślanie Grzelaka. Dopiero co dołączył do Legii i nawet nie pograł sobie za wiele, a już jest uznany za niewypał w twoich oczach
Czy oby napewno ja to wszysto napisałem... Co do Grzelaka wydawac taka kase na zaowdnika, ktory wiecej sie leczy niz gra to jest pomyłka, niestety, jednak w przypadku Legi ostatnio to reguła... Czym grzelak błysnał, kilkoma dryblingami i na tym poprzestał jak narazie...
guru pisze:Matusiak po przejściu do Bełchatowa był od razu zajebisty. był gorszy niż jest teraz, a w OE wcale mnie nie powalił swoja gra. Uważam go za przereklamowanego piłkarza. Ciesze sie z jego odejścia z BOT'u. Udostępnił miejsce Nowakowi, który sie lepiej zapowiada.
Nie wiem czy to mialo byc jakiekolwiek porownanie, bo narazie o takim byc mowy nie moze, Grzelak jest rok starszy od Matusiaka i watpie zeby w swojej przyszłosci zachaczył o lige na poziomie SerieA.
Przereklamowany Matusiak :?: Przez kogo, a jesli robi sie wokol niego taka atmosfere to widocznie to ma na niego dobry wpływ. Jesli Matusiak cie nei azachwycil to nie wiem co tu mowic o Grzelaku, ktory zbytnio sie nie pokazał poza spotkaniem z Łęczna.
Porownac bedzie mozna za kilka sezonow, moze za sezon, bo jestem pewien, ze Matusiak zwrocil sie Bełchatowowi i w kontekscie ekonomicznym i sportowym...

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 28 mar 2007, 16:49

Z tym Zagłebiem to był błąd. Nie pisałem specjalnie drużyny z Lubina z małej litery i nie rozumiem dlaczego masz do mnie jakiekolwiek wątpliwości, że nie szanuje tej drużyny. Wręcz przeciwnie uważam ją za faworyta rozgrywek i kibicuje im z całego serca.

Co do Matusiaka. Co by nie mówić to był najlepszy snajper Rundy jesiennej i to także dzięki niemu Bot jest tam gdzie teraz jest. Moim zdaniem bardziej przereklamowany zawodnik to Żurawski, któremu chyba już mija rok odkąd nie strzelił gola w Reprezentacji.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 mar 2007, 21:41

Paweuu pisze:Co do Matusiaka. Co by nie mówić to był najlepszy snajper Rundy jesiennej i to także dzięki niemu Bot jest tam gdzie teraz jest. Moim zdaniem bardziej przereklamowany zawodnik to Żurawski, któremu chyba już mija rok odkąd nie strzelił gola w Reprezentacji.

Właśnie dlatego nienawidzę mediów. Robia mętlik w głowie ludziom, którzy sie na nich głównie opierają. Co mu powiedzą, to będzie powtarzał. ['] Czy ty koleś widziałeś kiedykolwiek chociaż jeden mecz BOT'u? Ale o czym ja to mówią, Ty masz niewiele wspólnego z Polską ligą. Dzięki niemu BOT jest tam gdzie jest teraz? OK. Mial tam jakiś wpływ, ale daj sobie spokój z takimi tekstami. BOT to drużyną, pamiętaj. Tacy piłkarze jak Ujek czy Garguła byli bardziej pożyteczni od Radka

Jeszcze za tego "przereklamowanego Zurwaskiego"---> [']

Jarzinho, ja tam nikogo nie porównywałem, ale to już twój problem.
:roll:

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 29 mar 2007, 16:58

Sorry, ale muszę zniszczyć twoją definicję potęgi Botu.
Oglądałem i to nie jeden mecz tej drużyny. Prawda, że potęgę botu stanowi cała drużyna. Wszędzie tak jest. Prawda, że najbardziej użyteczni byli Ujek i Garguła. Ale chyba nie powiesz, że Matusiak tylko stał na boisku. Okazał się najlepszym strzelcem całej drużyny oraz Orange Ekstraklasy. A wiadomo, żeby wygrać mecz nie trzeba tylko dobrze grac ale i strzelać gole. A to Matusiak robił. Wiadomo, że niektórych denerwuje to, że w mediach stał się piłkarzem numer jeden Polskiej Reprezentacji, ale moim zdaniem ten piłkarz może zaistnieć na długo w Europie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 mar 2007, 17:12

Paweuu pisze:Co by nie mówić to był najlepszy snajper Rundy jesiennej i to także dzięki niemu Bot jest tam gdzie teraz jest.
I dzieki niemu wygral wsyztskie mecze do tej pory rundy wiosennej :?:
Paweuu pisze:A wiadomo, żeby wygrać mecz nie trzeba tylko dobrze grac ale i strzelać gole.
tam strzela cala druzyna :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 17:28

czeher pisze:I dzieki niemu wygral wsyztskie mecze do tej pory rundy wiosennej

CZu ktos tak mowi. Marusiak strzelał i asystował, świetnie przytrzymywał piłki itp.. Czy Ujka mozna uznac za kluczowa postac, jest bardzo przydatny i świetnie wspołpracował, ale z innej strony był okres kiedy nie grął przez jakies zawieszenie, pozniej mail 2-3 spotkania kiedy wracał do rytmu. Bardziej załuguje na to Pietrasiak, Garguła, Jarzębowski czy Matusiak.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 mar 2007, 17:34

Jarzinho pisze:Czy Ujka mozna uznac za kluczowa postac
Czy ja tak napisalem :?: wlasnie usiluje przekazac cos zupelnie innego :!: Ich glowna sila jest zespolowosc a Orest potrafi kazdego zastapic :arrow: Nowak: Boguski Costly - wysmeinicie wypelnili luke po Wroblu czy Matusdiaku
Jarzinho pisze:ale z innej strony był okres kiedy nie grął przez jakies zawieszenie,
I przez ten okres BOT mial prawdziwe problemy :!: spadl w tabeli na chyba 5msc a po powrocie Ujka zaczeli wygrywac :!:
Jarzinho pisze:Bardziej załuguje na to Pietrasiak, Garguła, Jarzębowski czy Matusiak.
nikt nie zasluguje bo musialbys wymienic caly zepsol :!: Wiec trudno kogos wyroznic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”