Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 62

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 mar 2007, 18:51

Paweuu pisze:kolo wyżej wykazał się niezłym poczuciem humoru, a przecież pisałem w nawiasie, że nie chodzi mi o wygląd mówiąc: "cos wielkiego". Jednakże powiem jeszcze raz, gdyż nie mogę liczyć na to, że wszyscy na forum będą na przynajmniej przeciętnym poziomie rozumowania.
zacznij od siebie :wink: potem możesz wymagać od innych :P a u ciebie to trochę potrwa więc reszta również ma czas się podszkolić :lol:

pisząc "czegos wielkiego" napisałeś, że:
Paweuu pisze:(nie w sensie wagowo - Ronaldo )
przecież ja tu nie mówię o graczach z nadwagą :roll:
Paweuu pisze:Kalac ma już swoje lata i powiem szczerze, słabo broni.
wiem przecież tamto to również była ironia :wink:
Paweuu pisze:Chodzi mi o napastnika strzelającego dużo goli, potrafiącego sam sobie wypracować okazje do strzelania goli, zwinnego.
to pasuje idealnie do opisu takich graczy jak Eto'o lub Drogba. A tacy gracze są nie do wyciągnięcia :wink: możecie wziąść Pizze :P
Paweuu pisze:Brazylijczycy na ogół dopasują się do każdej ligi, są dobrze wyszkoleni technicznie. Przydaliby się tacy Brazylijczycy na bokach obrony by wprowadzić więcej ożywienia w grę defensywną.
Ale defensorzy są głównie od bronienia :wink: wiadomo, że boczni muszą brać udział w akcjach ofensywnych od tego są również. Jednak na dzień dzisiejszy to chyba tylko Cicinho z takich "ofensywnych" obrońców jest do wyrwania.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 mar 2007, 9:36

US Palermo jest gotowe oddać Radosława Matusiaka do Chievo Werona, w zamian za Franco Semioliego - informuje "Gazeta Wyborcza", powołując się na jeden z włoskich serwisów sportowych.
Sycylijski klub już od ubiegłego lata zabiega o skrzydłowego z Werony i po tym sezonie rozważa zaoferowanie, oprócz pieniędzy, Radosława Matusiaka, za którego w styczniu zapłacił GKS Bełchatów 1,7 mln euro. Polak nie mieści się w składzie drużyny, a ostatnio jego sytuację pogorszył znakomity debiut Edisona Cavaniego. Po dwóch golach w dwóch pierwszych meczach 20-letni Urugwajczyk został obwołany rewelacją rozgrywek.
GW

Z jednej strony to może nawet lepiej. Polacy nie powinni iść do lepszych klubów z danego kraju jeśli wcześniej w zagranicznej lidze nie wyrobią sobie marki. Z drugiej nawet nie dostał poważnej szansy w Palermo, ale niecałe 2 mln wydane latem może nie być kluczowym argumentem w zatrzymaniu Radka. Tym bardziej, że Semioli jest wart conajmniej dwa razy więcej. Co ciekawe rywalem Francesco w walce o miejsce w składzie jest Kosowski który ... prawdopodobnie latem odejdzie za darmo.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 31 mar 2007, 11:59

No cóż jeśli Matusiak odszedłby do Chievo, na pewno Kosowskiemu byłoby łatwiej. Raz, ze względu na rodaka w zespole, a dwa że ubędzie mu rywala w pomocy. A wtedy mógłby jeszcze dostać szanse w Reprezentacji. Osobiście lubię Kosowskiego, więc jestem za jego grą.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 31 mar 2007, 12:01

p.szerge pisze:No cóż jeśli Matusiak odszedłby do Chievo, na pewno Kosowskiemu byłoby łatwiej. Raz, ze względu na rodaka w zespole, a dwa że ubędzie mu rywala w pomocy. A wtedy mógłby jeszcze dostać szanse w Reprezentacji. Osobiście lubię Kosowskiego, więc jestem za jego grą.
Na pewno pozytywnie by to wpłynęło na Kosę. Jednak myślę, że taki ruch miałby tylko sens gdyby było to wypożyczenie mające na celu to by Matusiak ograł się w Serie A i wrócił do Palermo i zaczął grać w podstawie.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 31 mar 2007, 12:08

Thiago Motta jest jednym z zawodników, którzy latem mogą opuścić Camp Nou. Najbardziej prawdopodobnym kierunkiem Brazylijczyka będą Włochy, gdzie od kilku lat panuje największe zainteresowanie usługami pomocnika Barçy. Jak doniosły wczoraj włoskie media, władze 17-tej w tabeli Serie A Fiorentiny chętnie sprowadziłyby Mottę do swojego zespołu.
Zainteresowanie graczem Barcelony wyszło od samego trenera, Cesare Prandelliego, któremu podoba się gra Thiago i nie zraża go nawet klauzula odejścia zapisana w kontrakcie piłkarza, wynosząca 35 mln euro.
Fiorentina ? kolejna plota ? .... niewiem, wiem na 90% ze Motta w lecie opuści szeregi Barcy i bardzo prawdopodobne że będą to włochy w sumie swoją grą pasowałby do serie a.... choc w klauzuli ma 35 mln to moim zdaniem pojdzie gdzies za jakies 4-6 mln...

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 31 mar 2007, 12:36

Ale ta wiadomość chyba jest z początku sezonu, bo
Viola jest na 7 miejscu. Motte, widziałem w Milanie troszkę wcześniej. Choć i tak mamy dobrych pomocników. On ma włoski paszport więc tym bardziej byłoby mu tutaj dobrze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 mar 2007, 14:18

p.szerge pisze:No cóż jeśli Matusiak odszedłby do Chievo, na pewno Kosowskiemu byłoby łatwiej. Raz, ze względu na rodaka w zespole, a dwa że ubędzie mu rywala w pomocy. A wtedy mógłby jeszcze dostać szanse w Reprezentacji. Osobiście lubię Kosowskiego, więc jestem za jego grą.

Szane na pozostanie Kosowskiego na przyszły seozn w Chievo sa mniejsze niz na transfer do tej ekipy Matusiaka. Musiałby eksplodowac talent, jesli taki Kosa posiada, aby ktoś zechcial go zatrzymać. Sezon mija, a Kosowski tak naprawde nic nie pokazał ciekawego, nie wliczajac jeden mecz w UEFA. :wink:

Co od Motty to te spekulacje, łączące go z Fiorentina były i przed sezonem, kilka dni temu ponownie odżyły.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 cze 2007, 17:03

Jak donoszą gazety, Arsenal dogadał sie z Sampdorią w sprawie obiecującego sie napastnika- Fabio Quaglirella.

Doszło już do porozumienia pomiędzy klubami. Fabio ma kosztować 10 milionów funtów. Arsenal jeszcze nie ustalił z nim warunków indywidualnego kontraktu.

:o Nie jestem tak rozeznany w SerieA, dlatego chciałbym żeby ktoś mi przybliżył tego zawodnika. Nadałby sie w Premiership?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 cze 2007, 17:35

Fabio to jeden z najlepszych strzelcow serie a w tym sezonie bodaj 18 bramek kilka widowiskowych miedzy innymi jedna byla z polowy jedna chya przewrotka ,a wiadomo ze wloska liga slynie z tego ze tam najciezej sie gra napastnikom :roll: Pytasz czy by sie nadal w Premiership ,a tego nie da sie przepowiedziec masz tu przyklad Shevy niby super napastnik a na wyspach cienuje wiec to nie wiadomo ale jesli Wenger temu transferowi kibicuje to badz pewien Asenal nie straci :wink:

PS
.Ufficiale Fiorentina: preso difensore belga Vanden Borre da Anderlecht

15:53 del 03 giugno

La Fiorentina comunica di aver acquisito, con contratto quinquennale, le prestazioni sportive del difensore belga Anthony Vanden Borre (Classe 1987) dal Rsc Anderlecht
Swietny transfer bravo Viola :D

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 03 cze 2007, 19:05

Jesli chodzi o Quaglirelle to boje sie zeby nie powtorzyla sie sytuacja jak z Tavano. Najpierw blyszczy w sredniaku Serie A, a nastepnie wielomilionowy transfer do potentanta europejskiego. I tam odrazu sie chlopak gubi. Oczywiscie z Tavano byla tez opcja ze nie do konca quiqe Flores dal mu szanse :roll: Ale jednak stereotyp ze Wlosi poza Serie A nie pokazuja tego co grali w Italii jest jednak nadal aktualny. Wiec wedlug mnie sprowadzenie Fabio do Arsenalu jest mocno ryzykowne. Szczegolnie ze obie ligi roznia sie bardzo jesli chodzi o styl gry :roll:

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 07 cze 2007, 19:33

No tu napewno z transferami będzie żądził Juventus Turyn który po roczniej przerwie będzie chciał pokazać że nie przez przypadek zdobyło mistrza Włoch 2 lata temu!!

Awatar użytkownika
galka_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: galka_pl » 07 cze 2007, 21:40

No transfery Juventusu mogą być duże, ale muszą też kupować z głową...bo jak kupią sobie całą jedenastkę to zanim sie zgrają i zaaklimatyzują troche czasu minie, a obecnym składem Italii nie zawojują, więc pierwszy sezon w seriea może być trudny

juve15
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juve15 » 23 cze 2007, 19:39

Wystarczy kupić 2 środkowych obrońców i będzie super.

Juventino4ever
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juventino4ever » 23 cze 2007, 21:26

Moim zdaniem najlepiej by było gdybyśmy zostawili Bojinova a sprzedali Zalayete ale i tak za pozno na to :/ (ponoc Sampdoria sie nim interesuje). Wtedy atak Del Piero, Treze, Palladino, Iaquinta i Bojinov byłby niemalze mistrzowski :!: ale do konca mercato jeszcze troche :whistle:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 lip 2007, 11:30

Napoli dalej się wzmacnia. Po transferach Bianchiego i Gargano teraz kupili 22-letniego Argentyńczyka Ezequiela Lavezziego z San Lorenzo. Jest to jeden z najbardziej niedocenianych argentyńskich talentów, posiada niesamowite umiejętności, ma świetny drybling, mocny strzał, gra na środku ataku, ale może też grać na lewym skrzydle. Kwota transferu to 8 mln. dolarów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”