LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 04 kwie 2007, 14:46

Roma - Manchester...
nie wiem, czy Giallorossi powinni w ogole wychodzic na boisko przeciwko swietnej ekipei Czerwonych Diablow...w koncu maja oni w skladzie Schoelsa, Giggsa, Rooneya czy Ronadlo...a Roma ? Wedlug kibicow Manu "tylko" Tottiego, ktory sam meczu wygrac nie moze...pomineli to, ze Stoleczni maja razem z Francesco 3 Mistrzow Swiata, dwoch najbardziej rozchwytywanych srodkowych obroncow Europy...Amantino, o ktorego bije sie Inter, Juve, Barca czy Valencja...no ale cos, co Anglica juz sa w polfinale...
modle sie tylko o to, aby gracze Diablow podeszli do tego meczu tak samo, jak kibice...
w kazdym raziem United to nadal moi faworyci do zdobycie CL...
czeka Nas kapitalny mecz...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 kwie 2007, 15:21

Manumef pisze:uważać szczególnie na Manciniego, Tottiego i Perrotte, no i na Pizarro w drugim meczu.
Zdaniem kibiców United, Roma ma tylko Tottiego [*]

Nie lekceważę Romy, uważam, że pierwszy mecz będzie bardzo zacięty, szczególnie, że my mamy duże braki w składzie. Wydaje mi się, ze będą to twarde zawody z duża ilością kartek, może nie tylko żółtych. Scholesy, Wazza strzeżcie się, bo Panucci, Mexes, Totti i szczególnie rewelacyjny defensywny pomocnik De Rossi to rzeźnicy i może dojść do bójek. :wink: Zadowolony byłbym, gdyby w tym meczu padł remis, najlepiej bramkowy (Roo odblokuj się!). Ciekaw jestem jaki wariant taktyczny obierze Ferguson. W obronie pewnie możemy sie spodziewać zestawienia O'Shea, Ferdinand, Brown, Heinze. Mam obawy co do zwrotności Johnny'ego przy szybkim i dobrze technicznie grającym Mancinim. Gaby powinien sobie poradzić z Perrottą, bądź później Wilhelmsonem. A atak? Pewene jest, że zagra Rooney i...? No właśnie, pewnie Ole od pierwszych minut, a w drugiej odsłonie zobaczymy Louisa.

Pozostaje mi życzyć pięknego widowiska na Stadio Olimpico w Rzymie i...
... niech wygra United! :P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 04 kwie 2007, 19:52

Juz za niecala godzine mecz z ManU. Oba zespoly nieco oslabione (bardziej naszczescie Anglicy :D), w MU zagra tylko jeden podstawowy obronca (Rio), w ASR pauzowac za kartki bedzie Pizarro. W sumie to lepiej teraz niz pozniej.

Wczoraj widzielismy dwa ciekawe mecze z dwoma pozytywnymi (jak dla mnie) rezultatami. Raczej nie chciałbym spotkac sie w polfinale z Milanem, a finał Roma - Liverpool to wprost moje marzenie ;]. Liverpool w swietnej formie, wygrane 4-1 u siebie z Arsenalem czy 3-0 w Eindhoven z tamtejszym PSV robia wrazenie. IMO w finale grać będzie Liverpool i zwycięsca paru Roma-ManU.

FORZA ROMA!!!!!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 kwie 2007, 21:32

Trzeba przyznać, że TVP chyba nie trafilo poraz kolejny z transmisja spotkania... Jakby było mało, ze relacje maja z Turkmenistanu to poziom na boisku także do przerwy nie powala, przynajmniej patrzac na to co ma miejsce w Londynie, głownie dzieki Ches.
Mi te spotkanie przypomina bardzo dwumecz MU- Lille, czyli brak komentarza. Roma wypada korzystniej jedna to i tak mało. Końcowka była niezła. Mam nadzijee, ze Rzymianie podkręca tempo i dobiją Diabły. Nie mam juz wątpliwosci, dlaczego Rooney i Ronaldo nie strzelili jeszcze bramki w LM w tej edycji... Oby Roma nie poprzestała na 1-0 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 kwie 2007, 21:34

Jarzinho to chyba inny mecz oglądamy. Jak dla mnie spotkanie jest bardzo dobre i napewno stoi na wysokim poziomie.
Powiem jedno, Roma gra swoje i dziś napewno wygra. FORZA ROMA !

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 kwie 2007, 21:36

Co za mecz... :roll: Bezsensowna czerwona kartka. Nie mamy wogóle dostępu do piłki. Ronaldo i Rooney nie istnieją. Trzeba zrobić jakieś zmiany.Solskiera widziałem tylko pod koniec meczu, Saha powinien za niego grac :!: więcej powinniśmy się przy piłce utrzymywac bo Rzymianie nam dyktują warunki :roll: II połowa musi być inna bo inaczej na Stadionie Marzeń zamiast spacerku czeka nas ostra jazda. GLORY GLORY MANCHESTER UNITED!!!!!!!

PS. Chelsea też przegrywa 0-1 :pogrzeb:

Pabis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pabis » 04 kwie 2007, 21:39

jak dla mnie to Roma awans ma juz w kieszeni

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 04 kwie 2007, 21:39

Mam także nadzieję, że Roma dobije ManU i strzeli choćby jeszce jednego gola. Bardzo głupio zachował się Scholes, zbierało mu sie od samego początku, gdy 2 razy faulował blisko pola karnego. Jak dla mnie ciekawy mecz :)

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 04 kwie 2007, 21:41

Yes, Yes, Yes :lol:

Jest po pierwszej polowie, dość ciekawej, ale bez rewelacji. Romusia zaczelą z animuszem, przez pierwsze 20 minut rzymianie zostawili na murawie sporo serca, pozniej gra wyrównana. W 33 min (chyba) karteczka dla brutalnie (pierwsza żółta powinien dostać wcześniej niż dostal) grającego Scholsa. Rzymianie lapia 2 oddech i strzelaja gola :D
Cieszy gra skrzydełek rządelek czyli M-W. Fajnie srodek, obrona raczej pewna, nie biorąc pod uwage "co ja robie tu" Mexesa

MU to głównie taktyka, "podaj Ronaldo on cos wymyśli" .

Ostatnio sie tak cieszylem jak moja kobieta dostala po 2 miesiącach okresu :P

Na 2 polowe Roma wyjdzie raczej bez zmian, wszystko dziala. W MU do zdjecia Norweg i pewnie wejdzie "rozgrzewajacy się już troszke Smiss" Szpakowskiego.

Kto mi postawi piwo po meczu ?:P

chetni wpisywac sie na liste:

1.............................
2.............................
3.............................
4.............................
5.............................
6.............................

Tak, napisalem cos w pilkarskim temacie i to nie 2 zdaniach :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 kwie 2007, 21:45

kapi88 pisze:Mam także nadzieję, że Roma dobije ManU i strzeli choćby jeszce jednego gola.

Chyba sama sobie:] ManU nie podda się bez walki. Zresztą pogadamy za 45 min.

Mimo wszystko moje słowa się sprawdziły. Była walka i ładna brama Rooneya. Brawa za ambicje i chęci. Gołym okiem widać że Saha nie ma formy i brakuje jednego zawodnika. Pięknie zagrał VDS poza tym ze przy golu mógł tą piłke odbic w bok. Ale to nic. U siebie i tak ich rozniesiemy w pył. Co do tego nie mam wątpliwości. 8)
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2007, 22:41 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 04 kwie 2007, 22:39

No i walczyli, ale przegrali. Swoją drogą ładna bramka Roo, ale za długo Rzymianie nie pozwolili się im cieszyć. Sprawa awansu jest jednak otwarta, gdyż zaliczka 2:1 nic nie przesądza. Roma była dzisiaj lepsza, co do tego nie ma wątpliwości.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 04 kwie 2007, 22:42

Chcialbym zobaczyc statystyki strzałów na bramke, bo na moje ślepe oko było ich od groma w kierunku holendra...

wynik taki sobie ale nie ma co narzekać :P

w rewanżu bedzie bardzo trudno, ale nadzieja jest :)

co z tą listą? wpisywać się !! pić mi sie chce :P

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 04 kwie 2007, 22:47

U siebie i tak ich rozniesiemy w pył. Co do tego nie mam wątpliwości.
chmmmm...gdzies to juz widzialem, nie przypadkiem przez meczem przeciwko Lyonowi ?

swoja droga, tak jak juz pisalem wczesniej, 2-1 to zaden wynik ;FFF

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 kwie 2007, 22:47

Chcialbym zobaczyc statystyki strzałów na bramke, bo na moje ślepe oko było ich od groma w kierunku holendra...

Strzałów w kosmos, bo w bramke nie celowali.

w rewanżu bedzie bardzo trudno, ale nadzieja jest Smile
Oczywiscie. Niech sen Romy trwa bardzo długo. :lol: Rzeź niewiniątek coraz bliżej :twisted:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 04 kwie 2007, 22:49

Sorki, że tamten post w zbiorczym, ale widzę że ktoś życzliwy przeniósł :). Po prostu nie zauważyłem, że ktoś stworzył temat.

ROMA po bardzo dobrym meczu wygrywa 2-1, wprawdzie maly niedosyt pozostaje, ale zwyciestwo to zawsze zwyciestwo, zaliczka przed rewanzem jest. Pierwsza polowa pod nasze dyktando, czerwona dla Scholesa w pelni zasluzona, frajersko sie zachowal. Potem nieco przypadkowa bramka Taddei'ego i na przerwe schodzilismy w dobrych nastrojach.

W drugich 45 minutach na samym poczatku ROMA przycisnela, ale ManU mialo swoje okazje i czego nie zrobil Ronaldo pudlujac w sytuacji sam na sam wykonal Rooney uderzajac w prostej pozycji obok bramkarza. Potem Giallorossi rzucili się do ataku i kilka minut później piekna brameczka Mirko po dobitce strzalu Amantino (swoja droga potezna bomba). Potem byly jeszcze sytuacje, ale w sumie gdybysmy nawet mieli pecha mecz moglby sie zakonczyc remisem.

Ogolnie cieszy zwyciestwo, lekki niedosyt pozostaje, ale na rewanz sa dobre perspektywy. Wroci Pizarro, niestety przez frajerskie zachowanie nie bedzie Perrotty (chociaz lepiej teraz niz na final), ale za to z ManU wypadl Scholes.

FORZA AS ROMA!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”