Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 128

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 kwie 2007, 8:42

olson pisze:Hargreaves zagra bardziej z przodu, natomiast Ottl zajmie sie Kaka.
Dokładnie na to liczę :glass: Miejmy nadzieję, że Ottmar ma podobny tok myślenia :P
olson pisze:Skutecznosc przyjdzie z czasem, a tak dokladnie to po zakonczeniu sezonu, kiedy wzmocni nas Toni czy inny bramkostrzelny snajper.
No mam nadzieję, że jednak trochę szybciej, w końcu jeszcze 7 spotkań w BL przed nami (+ 2 do 5 w LM), a cel minimum - 3 miejsce - bez strzelania goli raczej trudno będzie osiągnąć. No i mamy najgorszy bilans bramkowy z całej czołówki, nawet Norymberga ma lepszy :?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 02 kwie 2007, 8:49

Michał M pisze:o i mamy najgorszy bilans bramkowy z całej czołówki, nawet Norymberga ma lepszy
Wcale nie :P. Norymberga ma mniej strzelonych goli od nas, natomiast Schalke tylko bramke wiecej.

Obecnie ze skutecznoscia nie jest tak zle. Strzelamy przynamniej po jednej, po dwie bramki na mecz [oczywiscie z taka ilosci znakomitych okazji strzeleckich powinno byc ich wiecej]. Bywalo gorzej. Taka dyspozycja strzelecka wystarczy spokojnie do zajecia 3. miejsca w tabeli, a moze nawet lepszego, bo Werder znowu zaczyna tracic punkty, a Schalke po sobotniej porazce znowu przez 3 tygodnie bedzie dochodzic do siebie :P.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 kwie 2007, 8:58

olson pisze:
Michał M pisze:o i mamy najgorszy bilans bramkowy z całej czołówki, nawet Norymberga ma lepszy
Wcale nie :P. Norymberga ma mniej strzelonych goli od nas, natomiast Schalke tylko bramke wiecej.
Moment, moment, miałem na myśli bilans, a nie liczbę strzelonych goli :P A tu niestety leżymy - jedynie +10 wobec +13 Norymbergi, +14 Stuttgartu, +15 Schalke no i naprawdę imponującym +28 Bremy :? Tak złego bilansu nie mieliśmy już naprawdę od wielu lat.
olson pisze: Bywalo gorzej. Taka dyspozycja strzelecka wystarczy spokojnie do zajecia 3. miejsca w tabeli, a moze nawet lepszego, bo Werder znowu zaczyna tracic punkty, a Schalke po sobotniej porazce znowu przez 3 tygodnie bedzie dochodzic do siebie :P.
Oby tak było :D Tylko, żeby znowu nie wyszedł taki mecz jak z Eintrachtem, a okazja blisko, bo w sobotę jedziemy do Hanoweru, a tam gra się Bayernowi prawie jak we Frankfurcie :? No dobra, nie będę pesymistą - rozjedziemy Hannover :P

EDIT:
olson pisze: A sedzia -> ['] Nigdy nie bylem przekonany co do Fandela, ale dzisiaj z liniowymi przeszli samych siebie.
UEFA jakoś inaczej ocenia Fandela, bo będzie prowadził w środę mecz Roma-Manchester :roll:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 kwie 2007, 22:41

Michał M pisze:UEFA jakoś inaczej ocenia Fandela, bo będzie prowadził w środę mecz Roma-Manchester
Tam się również popisał, podobno, nie oglądałem całego meczu.

A już w sobotę ważny mecz z Hannoverem. Jest bardzo duża szasna, że jeśli wygramy to przeskoczymy VFB, które grać będzie w Hamburgu z HSV. A HSV w tej rundzie naprawdę dobrze gra. Definitywnie zaabraknie w tym meczu Sagnola, który wyleciał z gry na 4 miesiące. Czyli może myśleć już tylko o przyszłym sezonie. W jego miejsce zepewne zagra Lell, choć ja bym wolał Angiego Gorlitza. Ottmar zapowiada rotację, ja bym się spodziewał Owena, który jeszcze się do końca nie wyleczył, i Podolskiego na ławie. Za nich Ottl i Pizza. Zdaje mi się, że w koncówce wejdzie Ismael za Lucio, żeby dać brazylijczykowi odpocząć przed meczem z Milanem. Czeka nas ciężki mecz, w ekipie gości napewno zabraknie byłego gracza Bayernu Tarnata, ma bana za 5 żótą kartkę w tym sezonie. Jeśli uda nam się szybko strzelić bramkę to już nam zwycięstwa nie wydrą, jesli jednak znów będziemy się męczyć jak z Eintrachtem to będzie niezbyt fajnie, bo możeby znów głupio stracić bramkę.
A co do newsów transferowych to podobno Real jest zainteresowany Santa Cruzem. O naszych nowych zaintereseowaniach nie słychać, poza wiadomym od dawna Lucą Tonim.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 kwie 2007, 8:28

Akarin pisze:b Jest bardzo duża szasna, że jeśli wygramy to przeskoczymy VFB, które grać będzie w Hamburgu z HSV.
Skupmy się najpierw na wygranej, a potem na przeskakiwaniu VFB :wink: Trochę się obawiam tego meczu, w końcu w 1 rundzie przegraliśmy z Hannoverem u siebie (!) i to na dodatek w sytuacji, kiedy byliśmy liderem, a Hannover zajmował ostatnie miejsce (fenomen Bayernu niestety się pokazał :roll: ). Także ucieszę się z 3 punktów, bez względu na inne wyniki :wink:
Akarin pisze:Ottmar zapowiada rotację
Trochę nie ma wyjścia - kontuzja Sagnola, urazy Brazzo, Owena i Lucio. Nie zdziwię się jak zagramy w następującym składzie:

Kahn - Lell, Demichelis, van Buyten, Lahm - Gorlitz, Ottl, van Bommel, Schweinsteiger - Makaay, Pizarro.

Raczej Lell zastapi jutro Willy'ego - też bym chyba wolał Goerlitza, ale Ottmar chwali Lella za dobry występ na San Siro :wink: Jeżeli nie będzie mógł grać Lucio, to w pierwszym składzie zastapi go pewnie Micho, bo dla Ismaela jeszcze za wcześnie na grę w pierwszym składzie - choć masz rację, Akarin, może wejdzie w końcówce. Podolski na ławę - przyda mu się małe odświeżenie, a Pizarro chyba zasłużył na kolejną szansę.
Akarin pisze:A co do newsów transferowych to podobno Real jest zainteresowany Santa Cruzem.
To wymysł hiszpańskiej prasy? :lol: Dobrze jeszcze, że nie Juventus- jak wspomniałem w innym temacie, oni gotowi są teraz kupić wszystko co się rusza :P
Akarin pisze: O naszych nowych zaintereseowaniach nie słychać, poza wiadomym od dawna Lucą Tonim.
Myślę, że dopóki nie wyjaśni się kwestia awansu do LM (czyli niestety zapewne do końca sezonu :? ), to nic nowego nie usłyszymy. Teraz już muszą kupić kogoś znanego, a tacy piłkarze zaczekają na rozwój sytuacji (łącznie z Tonim). Słyszałem jedynie, że Kaiser oczekuje od Hoenessa i Rummenigge znalezienia nowego rozgrywającego - na to też chyba wszyscy czekamy :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 06 kwie 2007, 9:56

Przed meczem z Hannoverem mamy male problemy kadrowe, ale damy rade. Nasi zmiennicy to przeciez tez dobzi zawodnicy, prawda [powiedzcie, ze tak :pray:]?

Szczerze mowiac, o wystep Görlitza, Lella czy Ottla w ogole sie nie boje. Ottl zagral bardzo dobre spotkania z Schalke i Milanem, mimo iz wczesniej byl pomijany przez Hitzfelda. Chlopak ma ogromny talent i zasluguje na czestsze wystepy w zespole niz ma sie to w tej rundzie. A od Hargreavesa w obecnej formie wcale gorszy nie jest. Lell zaliczyl swietne wejscie na San Siro, dlatego jemu wlasnie dalbym jutro szanse. Ale mimo wszystko, bardziej w roli prawego pomocnika niz obroncy- Görlitz jest dla mnie pewniejszy w defensywie i to jego wystawilbym na boku obrony. Ismael? Wolalbym, zeby zagral zamiast Demichelisa. Jakby nie patrzyl, to wlasnie Marschall swoim genialnym zachowaniem sprezentowal Hannoverowi komplet punktow na Allianz. Vale jest swiezo po ciezkiej kontuzji, ale jezeli z jego zdrowiem jest juz wszystko ok, to on powinien zagrac w miejsce Lucio.

W ostatnich dniach, oprocz oczywiscie dobrych wynikow Bayernu z Schalke i Milanem, bardzo ucieszyla mnie wiadomosc o definitywnym odejsciu Santa Cruza z Monachium. A tym bardziej fakt, ze zarzad nie zamierza mu robic zadnych przeszkod w sfinalizowaniu transferu tj. nie beda zadali za niego kosmicznej sumy. Czas Chico w Bayernie juz dawno sie skonczyl, dobrze, ze, pozno bo pozno, w koncu Rummenigge & Co. takze to dostrzegli.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 kwie 2007, 10:07

olson pisze: Nasi zmiennicy to przeciez tez dobzi zawodnicy, prawda [powiedzcie, ze tak :pray:]?
:lol2: Jasne, że tak, w końcu ich spora część to nasi wychowankowie :wink:

A propos - to w sumie było niezłe przeżycie dla tych chłopaków - Rensinga, Lella, Ottla, Lahma i Schweiniego - kiedyś grali razem w juniorach czy amatorach Bayernu, a w środę razem wystąpili przeciwko Milanowi i to na San Siro :shock: Naprawdę fajna sprawa.
olson pisze:Chlopak ma ogromny talent i zasluguje na czestsze wystepy w zespole niz ma sie to w tej rundzie.
Ja w ogóle dziwię się, że Ottl nie jest jeszcze w szerokiej kadrze Loewa. Nie jest na pewno gorszy od Kehla (kontuzjogennego zresztą) czy Rolfesa, jedynie Frings go przebija. W przyszłości sądzę jednak, że zobaczymy go w biało-czarnym dresie :wink:
olson pisze: Vale jest swiezo po ciezkiej kontuzji, ale jezeli z jego zdrowiem jest juz wszystko ok, to on powinien zagrac w miejsce Lucio.
No mnie trochę przeraził news o 40-cm tytanowym gwoździu w nodze Ismaela :shock: Niech nikt mi nie mówi, że sport to zdrowie... :?
olson pisze:tj. nie beda zadali za niego kosmicznej sumy.
Myślę, że 2 mln EUR to jest max. Chociaż z drugiej strony gorsi zawodnicy byli transferowani za wyższe kwoty.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 06 kwie 2007, 14:30

olson pisze:Przed meczem z Hannoverem mamy male problemy kadrowe, ale damy rade. Nasi zmiennicy to przeciez tez dobzi zawodnicy, prawda [powiedzcie, ze tak :pray:]?
Owszem nasi zmiennicy są dobrzy ;)
olson pisze:Szczerze mowiac, o wystep Görlitza, Lella czy Ottla w ogole sie nie boje. Ottl zagral bardzo dobre spotkania z Schalke i Milanem, mimo iz wczesniej byl pomijany przez Hitzfelda.
No ja się dziwiłem czemu Ottl nie dostaje szans ale jak widać Ottmar chyba nabrał do niego zaufania. Ogólnie mówiąc jak będzie oferta 30 mln za Owena to trzeba ją przyjąć, gdyż Ottl gra ostatnio lepiej do tego jest Mark i na ławce Demichelis, a za taką kasę możemy nieźle zamieszać na rynku.

olson pisze:W ostatnich dniach, oprocz oczywiscie dobrych wynikow Bayernu z Schalke i Milanem, bardzo ucieszyla mnie wiadomosc o definitywnym odejsciu Santa Cruza z Monachium.
No chyba nie tylko ciebie to cieszy. Chłopak miał talent ale zmarnowały go te kontuzje. Zresztą jak powiedział Basler „Roque gra jak lalka Barbie. Nigdy u niego nie widziałem woli walki, a przecież my zawsze po meczu mieliśmy brudne i spocone koszulki”. Jest w tym dużo racji. Roque gra jakby bał się spocić i ubrudzić.

Jak wyczytałem na Hiszpańskim portalu interesuje się nim wielka trójka La Lige Barcelona, Sevilla i Real. Ile jest w tym prawdy to nie wiadomo.
olson pisze:tj. nie beda zadali za niego kosmicznej sumy.
Michał M pisze:Myślę, że 2 mln EUR to jest max. Chociaż z drugiej strony gorsi zawodnicy byli transferowani za wyższe kwoty.
To już Rasiak za więcej schodził :P jak już to 5-8 mln :lol:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 06 kwie 2007, 16:21

Michal M pisze:Słyszałem jedynie, że Kaiser oczekuje od Hoenessa i Rummenigge znalezienia nowego rozgrywającego
Przeciez zakonktaktowaliscie tego brazylijczyka Jose Ernesto Sose-ja tam z niemiecka pilka na biezaco nie jestem ale jeszcze niedawno to mial byc wasz nowy rozgrywajacy. Czyzby cos sie zmienilo?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 kwie 2007, 18:05

Mates pisze:Czyzby cos sie zmienilo?
właśnie nic się nie zmieniło :wink: Sosa został sprowadzony z myślą żeby grał na prawej stronie. Zarząd chce klasowego rozgrywającego, tzn ogranego i doświadczonego :wink:

Metal witamy :beer: Kolejny fan Bayernu do dyskusji. I dobrze.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 06 kwie 2007, 19:13

cytat pisze:Walkower dla Milanu?

Szokujące wieści dochodzą z niemieckich portali sportowych. Jak donoszą media naszych zachodnich sąsiadów spotkanie Bayern - Milan może zakończyć się walkowerem 3:0 dla drużyny przyjezdnej. W pierwszym meczu na San Siro padł remis 2:2 i owy walkower oznacza dla Mistrzów Niemiec pożegnanie się z tegoroczną edycją Champions League.

Powodem takiej kary mają być złe stosunki Mediolańczyków z Bawarczykami. Jak wiadomo sponsorem Milanu jest austriacka firma prowadząca zakłady sportowe bwin. W Monachium panuje zakaz reklamowania wszelkich firm bukmacherskich. Z tego też powodu włodarze Bayernu poprosili Milan by nie wychodzili na murawę w strojach z logo bwin. Mediolańczycy odrzucili prośbę Bayernu, za co została na nich nałożona kara 100 000 euro, której jednak Włosi płacić nie zamierzają. Włodarze Bayernu powiedzieli, że w przypadku jeśli Ci nie zastosują się do zasad panujących w Monachium, nie zostaną wpuszczeni przez policję na murawę stadionu. Na całą aferę zareagowała UEFA, która zapowiedziała, ze w razie działań policji będzie przyznany walkower Milanowi.
Teraz to UEFA się błaźni jak leci. My mielibyśmy zostać zdyskwalifikowani za to, że Milan nie przestrzega prawa ?! to chyba jakieś nieporozumienie przecież Monachium to wole miasto i mają swoje prawa, a to Milan je łamie i ma dostać za to walkower? Śmieszna sytuacja w ogóle w tym sezonie jakoś wszyscy się na nas uwzięli. Kahn został zawieszony za to, że się umył i źle zrobił siusiu – po prostu parodia :| :lol:. Pochwalę się, że to mój news na stronie Bayernu :P :) jestem na okresie próbnym.

Czasem myślę, że całą piłką zajmują się bracia Kaczyńscy i Romuś Giertych. To wygląda jak nasz rząd w wykonaniu UEFA czyli istna parodia :lol:. My mamy oddać walkowera, za to że chcemy by Milan przestrzegał prawa :lol: to tak jak nasi politycy robią transfery za kasę podatników :lol:

Akarin pisze:Metal witamy :beer: Kolejny fan Bayernu do dyskusji. I dobrze.
Również pozdrawiam ;) 8) :beer:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 19:22

Metal pisze:Teraz to UEFA się błaźni jak leci. My mielibyśmy zostać zdyskwalifikowani za to, że Milan nie przestrzega prawa ?! to chyba jakieś nieporozumienie przecież Monachium to wole miasto i mają swoje prawa, a to Milan je łamie i ma dostać za to walkower?

Tak Milan łamie prawo bo ma takiego sponsora który może się reklamować w 99,9% miejsach na ziemii. Tylko jedno Monachium ma swoje zasady... zastanów się czym tutaj Milan zawinił :?:

Z całym szacunkiem ale Milan podpisał kontrakt z BWIN i nie patrzył na to że gdzieś w Monachium jest jakiś zakaz reklamowania tego typu usług. Za tym idzie wielka kasa i Milan na pewno zagra w tych koszulkach.
Dobrze że UEFA myśli trzeźwo i wie co to znaczy być sponsorowanym :] Debilne prawo mają w tej Bawarii... albo zezwolą na gre Milanowi albo Bayern ma lipe.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 kwie 2007, 19:26

Cóż takie prawo obowiazuje niemal w całych Niemczech :wink: nic się nie poradzi na to, ale Milan nie jest drużyną niemiecką i mają wszelkie prawo do gry w takich koszulkach w jakich im się spodoba. Myślę, że mimo wszystko władze miasta odpuszczą i Milan zagra w koszulkach z napisem "bwin" . UEFA ostanio żadko mysli trzeźw, a szczególnie ci którzy siedzą w komisji dyscyplinarnej i ci którzy wyznaczają sędziów na mecze. Nomen omen przewodniczącym tych drugich jest niemiec :roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 kwie 2007, 19:28

Dziwna sytuacja, bo wg prawa piłkarze Milanu wjeżdżając na terytorium Niemiec, powinni stosować się do prawa tam panującego. Tak mi się wydaje... Milan natomiast ma podpisaną umowę ze sponsorem i jeśli nie wyjdzie w koszulkach z logiem tego sponsora, wtedy BWIN mogłoby mieć pretensje do Milanu :P Moim zdaniem Niemcy powinni wyjątkowo dopuścić Włochów do gry w koszulkach z logiem buka. Tak by nakazywała grzeczność... szkodliwość przecież niewielka, a w wyjątkowych sytuacjach powinno się stosować małe odstępstwa od prawa IMHO. To jest właśnie taka sytuacja, ale znając charakter Niemców i Włochów, to ani jedni, ani drudzy nie odpuszczą :P

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 06 kwie 2007, 19:28

Źle mówisz. Prawo jest jasne – nie wolno reklamować zakładów sportowych i Milan powinien się przystosować do tego ! nie ważne czy mają umowę z bwin czy nie. Prawo to prawo i nic tego nie zmieni. To Bayern powinien otrzymać walkower za łamanie prawa, a nie Milan.

To nie jest Polska ;) gdzie wszystko jest możliwe i można robić co się chce. No dziwne prawo w Bawarii ale prawo to prawo i to Milan się powinien przystosować albo wypad.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”