Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 69

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 kwie 2007, 13:18

SiKor pisze:hmmmmm z tego co pamiętam to ManU gra z Chelsea na Stamford Bridge, ale moge sie mylić :think:
dobrze gadasz.

Co do meczu...Hm, jeden z gorszych ostatnio. Są święta i może nie powinienem jeździć po człowieku, do którego mam ogromny szacunek...ale do ....nędzy kiedy wreszcie Fergie przejrzy na oczy i przestanie wystawiać osamotnionego Rooney'a w ataku? To naprawdę nie ma żadnego sensu. Nie wiem dlaczego od pierwszej minuty nie grał Giggs. Oszczędzany na Romę?Chyba jednak w Premiership też trzeba wszystko wygrywać. Kieran - zgadzam się, kompletnie nie wypalił. Fletcher normalka. Jedynym graczem, który mi imponował był Wes. Może nie ustrzegł się błędów, ale wygrał też bardzo dużo pojedynków 1 na 1 i powietrznych. Nie ma co zwalać też na liniowego. Rzeczywiście spalonego nie było,ale zespół który ma ambicje mistrzowskie musi stwarzać sobie więcej sytuacji.

Mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że mamy wąską ławkę i słabych zmienników. Pozostały chyba nam modlitwy o powrót Louisa. Oby lekarze dokonali cudu. Bo bardzo źle to wygdląda. Dobrą wiadomością jest powrót Evry. Heinze rozegrał już lepsze spotkanie niż z Romą, ale jednak nie ten Heinze, którego pamiętamy. Z drugiej strony Evra może być bez formy, bo kontuzji.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 08 kwie 2007, 16:29

Cris7 pisze:że mamy wąską ławkę i słabych zmienników
dużym błedem Fergusona było to ze nie dokonal żadnych wzmocnień podczas styczniwego okienka transferowego , co mnie mocno zdenerwowało , kase miał , zmienników miał niewielu , mógł też przewidzieć że wkońcu ktos moze dostać kontuzji :? , niestety ale jak juz napisał Cris to ze przegralismy ostanie spotkania jest w wiekszosci winą Fergusona, jego działań , raczej braku działań które maja teraz skutki, mam nadzieje że mecz z Romą wygramy i p[rzejdziemy dalej w LM , w PL mamy "dopuszczalną" jedna porażke bo jeśli sie zrównamy pkt z Chelsea to i tak mamy lepszy blinas bramkowy , chciaż nie wiem czy nie bedzie sie liczył bezposredni pojedynek( w takim wypadku nie mamy prawa przegrać meczu co bedzie bardzo trudne zwązywszy ze gramy z Chelsea)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 kwie 2007, 17:03

W ostatecznym rozrachunku liczy sie róznica bramek, co nie zmienia faktu ze trzeba wygrac wszystko az do meczu z Chelsea.
Jedyny plus to ze mamy łatwiejszy terminarz niz Chelsea, oni graja jeszcze wyjazd z Boltonem, Arsenalem, i WHU, no i mecz z nami. Teraz napewno mamy cięzko okres, mnóstwo kontuzji , trudne mecze i napięty terminarz, kontuzje w najgorszym momęcie, bo mamy zerowe mozliwosci rotacji składu. Mecz z Portsmouth nie był moze beznadziejny w naszym wykonaniu, przy odrobinie szczęscie bysmy to wygrali, szkoda nieuznanego prawidłowego gola przy stanie 1:0, ale nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem , trzeba sie spręzyc i wygrac z Romą.
Do składu pownien wrócic Evra, miejmy nadzieje ze Saha tez, potem juz tylko czekac na powrót kapitana i bedzie z górki. Tylko zebysmy w tym czarynm okresie nie zmarnowali wszystkiego na co cięzko pracowalismy cały rok...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 kwie 2007, 16:23

Radosna nowina zawitała wśród Czerwonych Diabłów :D Cristiano Ronaldo przez następne 5 lat będzie zawodnikiem Manchesteru United. Nic nie dały informacje o staraniach klubów takich jak Real czy Barca. Jego bilans bramek to w tym sezonie 18, a w sumie - 45. Moim zdaniem ManU jest jak najbardziej odpowiednim miejscem dla tego młodego zawodnika i czeka go naprawdę świetlana przyszłość. Podobno ma zarabiać oko 140 tys funtów ale nie wiem czy to prawda. :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 kwie 2007, 16:46

[quote="BaSSu] Nic nie dały informacje o staraniach klubów takich jak Real czy Barca.[/quote] Przecież to praktycznie nie zmienia niczego. Jeżeli Real dogada sie z Glazerem, czy jak mu tam to i tak może go kupić. Znając komercyjne podejście waszego prezesunia z USA, jest to wyłącznie kwestia ceny :P

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 kwie 2007, 16:51

assurbanipal pisze:Znając komercyjne podejście waszego prezesunia z USA, jest to wyłącznie kwestia ceny
Nawet jak by tak było że Glazer to pies na pieniądze to czy sprzedaż Ronaldo da więcej niż jego wizerunek i sukcesu (prawdopodobne :P ) dzięki którym rudzilec napcha sobie kieszenie :roll: Glazer to nie Romek i wie kto rządzi w MU :) SAF :twisted: bez jego zgody Real i Barcelona mogą sobie wykłądć do woli ( choć i tak w to wątpie) :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 kwie 2007, 16:52

BaSSu pisze: Nic nie dały informacje o staraniach klubów takich jak Real czy Barca.

Nic nie dały, dostał to co chciał, a agent poprzez rozsiewanie plotek pewnie zainkasował niezła prowizje.
To ile on rocznie bedzie zarabiał ponad 7 mln funtów. Czy źle liczę. Jak ma tyle zarabiać to dobrze się stało. Bedzie najlpeiej zarabiajaćym zawodnikiem(?) przynajmniej za sam kontrakt z klubem.

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 13 kwie 2007, 17:46

No to pieknie...C.Ronaldo podpisal nowy 5-letni kontrakt.Moze wreszczie skoncza sie plotki o jego rzekomym przejsciu do Realu badz Barcelony.Powiem szczerze ze balem sie o jego lojalnosc jednak teraz mi zaimponowal :wink: Cieszy to ze zostanie bo w tym sezonie jest najlepszym zawodnikiem nie tylko ManU ale i na swiecie.Moze i bedzie duzo zarabial ale sadze ze to mu sie nalezy pozatym jezeli bedzie to gral to ManU to sie zwroci napewno :lol: Kontrakt obowiazuje go teraz do czerwca 2012 roku :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 kwie 2007, 19:13

Swietna wiadomosc, jak narazie swietny tydzien dla United, miejmy nadzieje ze jutro równie swietnie ten tydzien zakonczymy.

A co do kontraktu to napewno jest on duzo, ale nie podano ile bedzie zarabiał, a wszystkie podobno jest mało warte....
...podobno w Realu z powodu nowego kontraku C.Ronaldo Calderon nakazał załozyc graczom czarne opaski na najbliższy mecz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 kwie 2007, 12:06

assurbanipal pisze:Znając komercyjne podejście waszego prezesunia z USA, jest to wyłącznie kwestia ceny Razz

A to Wy się z Glazerem znacie ? Kurcze, stary, szacuneczek. Dobrze, że wiesz skąd on w ogóle pochodzi. No, to tak tematem wstępu. A o jakim podejściu " komercyjnym " względem piłkarza mówisz ? Dogadał się już z kimś w sprawie kogokolwiek ? Jesteś jego agentos ?
John Travolta pisze:podobno w Realu z powodu nowego kontraku C.Ronaldo Calderon nakazał załozyc graczom czarne opaski na najbliższy mecz.
Parodia. Nie ma to jak ośmieszyć się w oczach innych. A jak następny piłkarz podpisze kontrakt ze swoim klubem i tym samym nie ściągną go gwiazdeczki z Madrytu do siebie to wystąpią w czym ? W czarnych slipkach bez spodenek ?

Ronaldo podpisał nowy kontrakt, ale wcale mnie nie zdziwi informacja za np 2 lata, kiedy to będzie się domagał podwyższenia pensji. Zastanawia mnie jeszcze jedno. Skoro Cris będzie zarabiał tyle " siana " to co z pozostałymi zawodnikami ? O ile mnie pamięć nie myli mitologiczny Roy Keane zarabiał więcej od Beckhama. Po licznych sprzeczkach, niezadowoleniu ze strony Victorii i artykułach w prasie Becks dostał wreszcie większe wynagrodzenie, po czym odszedł. Czy tak też się stanie z Rooneyem, Carrickiem itd ? Czas pokaże.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 kwie 2007, 13:26

BaSSu pisze:
A to Wy się z Glazerem znacie ? Kurcze, stary, szacuneczek.
U mnie by taki człowiek nie miał szacunku, ale nieważne...

BaSSu pisze: Parodia. Nie ma to jak ośmieszyć się w oczach innych. A jak następny
piłkarz podpisze kontrakt ze swoim klubem i tym samym nie ściągną go gwiazdeczki z Madrytu do siebie to wystąpią w czym ? W czarnych slipkach bez spodenek ?
Wiesz co to jest żart?ironia?dowcip? :idea:

Cieszę się oczywiście z kontraktu Ronaldo, widząc jakie postępy robi z każdym sezonem. W tym roku jest najważniejszą postacią w zespole(obok Vidica i Ferdinanda), a i tak myślę, że stać go na jeszcze więcej. Także dobry news.

Dzisiaj gramy w półfinale FA Cup z Watfordem. Jeśli ma być The Treble to tego meczu nie można odpuścić. A Watford zrobił na mnie spore wrażenie w spotkaniu z Chelsea, więc to może nie być wcale łatwa przeprawa. Bo gdyby Kabba wykorzystał choć jedną z 4 sytuacji to beniaminek miał spore szanse na pokonanie The Blues. Tak więc należy grać na 100%. Ciekaw jestem bardzo co pokaże zespół po zdemolowaniu Romy. Oczywiście nie oczekuję 7 goli, ale chociaż dużej przewagi i dobrego futbolu. Jak będzie lepsza gra niż z Portsmouth to powinno być dobrze.

Come on United! :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 kwie 2007, 21:55

No i tak jak przypuszczało wielu, Manchester jest w Finale Pucharu Anglii. Przekonujące zwycięstwo 4:1 i mądra gra, pozwoliła im wysoko zwyciężyć w meczu z Watfordem. Musze powiedzieć że mimo wysokiej przegranej nasi przeciwnicy mieli kilka ciekawych sytuacji, po których powinny paść gole. Na szczęście obrona zagrała dobrze i nie pozwoliła sobie (poza kilkoma wpadkami) na pomyłkę. Rooney odblokował się na dobre i strzelił 2 bramki, Cristiano nie trzeba chwalić bo przyzwyczaił nas już, że jest w niesamowitej formie no i Richarson po prostu zrobił co miał zrobić, pokazując SAF że wie jak się strzela bramki. Moim zdaniem powinienm być karny po sfaulowaniu Fletchera-nie wiem gdzie sędzia miał oczy wtedy.Tak nawiasem mówiąc to szkoda mi trochę gościa, bo nie jest zbytnio doceniany przez Alexa, a jest chyba na tyle dobry że Owena nie trzeba by sprowadzać z Bayernu, tylko np. poszukać kogoś na zmiennika Giggsa, który gra świetnie ale swój wiek też już ma.Wyczekiwałem tego meczu, bo po wygranej 7:1 nie wiedziałem czy drużyna zagra tak jak w przegranym 1:2 meczu Premiership. Na szczęście do niczego takiego nie doszło i pewnie wygraliśmy. Cały zespół zagrał na wysokim poziomie, trochę wystraszyłem się jak VDS miał jakieś problemy ale nic poważnego chyba mu nie dolega bo dotrwał do końca. Ferguson idzie wielkim krokami po potrójną koronę. Nie wierzę, że coś jest w stanie przeszkodzić aktualnie Ronaldo i spółce. Można z spokojem patrzeć na mecz z Milanem, bo w takiej dyspozycji jak teraz jesteśmy w stanie wygrać z każdym, jednak nie ma też sensu olać wszystko i popadać w hurra optymizm. Watford to nie przeciwnik z najwyższej półki, mimo że dobrze się spisuje (o czym świadczy dojście do 1/2 finału) Oby tylko nie nawiedziły naszej kadry jakieś kontuzje, a wszystko będzie cacy. I ładnie kibice śpiewali dzisiaj :mike: aż żal że nie mogłem tam być :wink:

Oto oceny pomeczowe:

Edwin Van Der Sar
SkySports: Czasami nieprzekonywująco - 6
MEN: Nie pewny występ Holenderskiego bramkarza - 5

Wes Brown
SkySports: Kilka dobrych przechwytów - 7
MEN: Solidnie, po zejściu Rio dominował w obronie razem z Heinzem - 7

Patrice Evra
SkySports: Dobry występ francuza - 7
MEN: Prawa czy lewa strona, nikt nie wie gdzie lepiej gra - 7

Rio Ferdinand
SkySports: Pechowa kontuzja - 6
MEN: Przed kontuzją wygrywał wszytkie pojedynki z Priskinem - 7

Gabriel Heinze
SkySports: Poddenerwowany półfinałem - 6
MEN: Rządził w obronie ale miewał ciężkie momenty podczas okazji przeciwników - 6

Cristiano Ronaldo
SkySports: Kolejny dobry mecz i kolejny gol - 7
MEN: Nie wyrządzał szkód "Szerszeniom" ale panował nad sytuacją United - 7

Michael Carrick
SkySports: Dobrze podawał - 7
MEN: Cicho przemykał w pomocy, fenomenalne podanie na otwarcie wyniku - 6

Paul Scholes
SkySports: Trochę wolny mecz - 6
MEN: Nie przypieczętował spotkania, raz lub dwa mignął w akcji - 6

Ryan Giggs
SkySports: Nie tak dobrze jak z Romą - 6
MEN: Grał za Smithem, był ciągłym zagrożeniem - 7

Alan Smith
SkySports: Szukał zagrożeń - 7
MEN: Pracował ciężko w ataku aby koledzy mogli zdobywać bramki - 7

Wayne Rooney
SkySports: Duży wkład do meczu - 8
MEN: Nie do zatrzymania w każdej akcji - 8

Rezerwowi:

Kieran Richardson (za Ronaldo w 77')
SkySports: Świetne zakończenie - 6
MEN: Z łobuza do bohatera z golem - 6

Ole Gunnar Solskjear (za Giggsa w 82')
SkySports: Za późno - 5
MEN: Kilka dotknięć piłki - 5

Darren Fletcher (za Ferdinanda w 40')
SkySports: Wykonał dobrą robotę - 6
MEN: Solidnie na prawej obronie - 6

Sędzia:

H. Webb - Nie miał powodów do zmartwień - 6
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 16:14 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 15 kwie 2007, 0:01

Tak naprawde spacerkiem przeszlismy przez ten mecz z Watford, chłopaki grali wiekszosc meczu na pół gazu, przyspieszajac tylko wtedy kiedy trzeba było, i wtedy własnie padały bramki.

Na plus zaliczyc trzeba kolejne bramki Roo, swietny wystep Smitha(2 asysty i duzy udzial przy pierwszej bramce) i kolejny dobry wystep Carricka.

Na minus kontuzja Rio, poczatkowo spekulowało sie ze bedzie to 3 tygodnie, jutro jest przeswietlenie i wszystko bedzie jasne ale sam Rio powiedzial ze pownien byc gotowy na sobotnia potyczke z Boro. Miejmy nadzieje tak bedzie bo bez Rio cięzko by było grac z Milanem...

Na minus tez to ze Ronaldo wyglądał na troche przemęczonego, albo Ferguson poprostu kazał mu tyle nie biegac, bo grał dosc statycznie jak na niego, moze niezłym pomysłem by było posadzic go we wtorek albo w sobote na ławce...

A ogolnie jest niezle i nadzieja na The Treble ciągle jest :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 kwie 2007, 13:16

John Travolta pisze: Na plus zaliczyc trzeba kolejne bramki Roo, swietny wystep Smitha(2 asysty i duzy udzial przy pierwszej bramce) i kolejny dobry wystep Carricka.
Na mnie największe wrażenie zrobił właśnie Smith, bo od niego jakby najmniej oczekiwałem. A piłki jakie zagrał przy bramce Rooney'a, czy Richardsona to naprawdę pierwsza klasa :!: Szkoda tylko, że boi się uderzyć, albo samemu pociągnąć akcję. W polu karnym zawsze oddaje komuś piłkę.
John Travolta pisze:Na minus kontuzja Rio, poczatkowo spekulowało sie ze bedzie to 3 tygodnie, jutro jest przeswietlenie i wszystko bedzie jasne ale sam Rio powiedzial ze pownien byc gotowy na sobotnia potyczke z Boro. Miejmy nadzieje tak bedzie bo bez Rio cięzko by było grac z Milanem...

Sam Rio mówi, że to nie jest aż tak pważne. Uraz pachwiny owszem jest bolesny, ale nie ma raczej powodów,aby długo pauzował. Jeszcze pewien, że zagra z Milanem, a może i jeszcze wcześniej.
John Travolta pisze:A ogolnie jest niezle i nadzieja na The Treble ciągle jest :D

Jak mawia mój przyjaciel : "no raczej, nie inaczej" :wink:

Mecz sam w sobie całkiem niezły. Dominację United odzwierciedla wynik. Watford praktycznie nam nie zagroził. Sama bramka honorowa dosyć przypadkowa. Fakt - pięknie się złożył, ale gdyby nie odbiła się od Heinze(bodajże) to myślę, że Edwin by wyciągnął. Ale oczywiście cieszę się z wyniku. I mam nadzieję, że Chelsea dzisiaj upora się z Blackburn, bo zależałoby mi na pokonaniu ich w bezpośrednim pojedynku. :twisted:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 kwie 2007, 16:40

Cris7 pisze:Sam Rio mówi, że to nie jest aż tak pważne. Uraz pachwiny owszem jest bolesny, ale nie ma raczej powodów,aby długo pauzował. Jeszcze pewien, że zagra z Milanem, a może i jeszcze wcześniej.

Okazało się że już wszystko gra i może grać w meczu z Sheffield (jutro) :jupi:

Cris7 pisze:I mam nadzieję, że Chelsea dzisiaj upora się z Blackburn, bo zależałoby mi na pokonaniu ich w bezpośrednim pojedynku. Twisted Evil

I stało się. Chelsea fuksiarsko wygrała i będzie okazja aby ich pokonać. :twisted:

A teraz z innej beczki: podobno sir Alex Ferguson przegrał zakład z Ronaldo. Portugalczycz za przekroczenie 15 bramek w tym sezonie miał otrzymać od SAF £400 :D Gdyby mu się to nie udało, to musiałby przelać na konto Fergusona 400 funtów, lecz losy potoczyły się inaczej i to sir Alex musiał się martwić o swój domowy budżet.

Manchester ogłosił także swoją trasę po Azji, oto mecze które mają zagrać:

► 17 lipca v Urawa Red Diamonds, Saitama Stadium
► 20 lipca v FC Seoul, Seoul World Cup Stadium
► 23 lipca v Shenzhen FC, Macau Stadium
► 27 lipca v Malaysian XI, Bukit Jalil Stadium

Nikt nic nie pisze to znowu się poprodukuje...

ManU prowadzi 2:0 z Sheffield. Piękna gra, szybki mecz i świetna postawa Kuszczaka. Zostało jeszcze trochę do końca meczu. Może coś strzelimy jeszcze. Troche boje się o Evre bo w 20' zszedł :roll: Oby to nie było nic poważnego. Carrick ładnie pociągnął w 4 minucie no i Rooney też bramka niczego sobie:) Giggs gra dzisiaj 500 mecz-Najlpszego :!: :beer: Oby grał dla nas jak najdłużej :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”