Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 122

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 mar 2007, 21:36

Paweuu pisze:Myślę, że jeżeli Juventus awansuje po tym sezonie do Serie A
to w następnym sezonie raczej nie będzie miał szans na
zdobycie kolejnego tytułu mistrzowskiego.
To oczywiste, że tytuł zdobędzie Torino.
Paweuu pisze:Podoba mi się Pomocnik Juve - Paro.
Być może to będzie symbol nowego Juventusu.
Paro? Kołek, zapchajdziura, symbolem Juve? Marzenia.

S. Liege 3 - 2 Juve. Co tu dużo mówić, taka porażka z z taką tuzą to zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 kwie 2007, 19:23

No i mecz na szczycie Serie B dla Juventusu 8) , mecz do czasu czerwonej kartki mógł się podobać, Nedved "grzał" niczym ciągnik firmy New Holland :wink: , Ładnie zachował się w tym meczu środek pomocy, pięknie chłopaki zatrzymywali atak Napoli :) , oczywiście jak zwykle w obronioe nie obyło się bez błędów :evil: , Zebina się spóźnił i tylko cud uratowal nas przed 2:1, dobrze, że chociaz doleciał i wybił piłke :lol: . Brawa i pokłony dla Del Piero 8) już 16 bramka, mam nadzieje ze zostanie królem strzelców. Kto mi powie jakim cudem Palladino w końcówce nie trafił do siatki :roll: , a było by jeszcze piękniej ... okrągłe 3:0 8) . Brawa dla kibiców, za to ze przybyli w komplecie :wink: Komentator wspomniał o Zlatanie .. wiem wiem, 99 % nie che jego powrotu :P , ale mógłby do nas wpaść :wink: .

Nie bede pisał "Zagramy w Serie A" bo to już każdy wiedział przed startem rozgrywek :D .

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 10 kwie 2007, 19:33

Snipp_ pisze:To oczywiste, że tytuł zdobędzie Torino.

ja myślałem ze Reggina :D

Snipp_ pisze:Paro? Kołek, zapchajdziura, symbolem Juve? Marzenia.

Znawca baletu sie odezwał :evil: jak masz takie pierdoly pisac to lepiej do żłobka wracaj :P :P

Juve-Napoli 2-0

Taaa.... widać ze w sobote chłopaki myśleli tylko i wyłącznie o Napoli. Bo dzsiiaj pokazali że grać potrafią. Tylko Trezegol wkurzał żadnej swojej okazji nie wykorzystał choc mógł to zrobic. PalladinHo tez z 6 m nie trafił. Szkoda mogł dobic Napoli :D Czerwona kartka dla Claudio?? Wzięta z przysłowiowej dupy. Chłopak wbił się na piłke tyle ze był troche spozniony. Jakby nie patrzec nie zrobił krzywdy piłkarzowi Napoli. Kilkanaście min później bliźniacza sytuacja tym razem faulowany Balza a sedzia karteczki nie daje. JUż myślałem że ciężko nam będzie się bronić w 10 ale jednak chłopaki sobie radzili nie wybijali bezsensownie piłki tylko przetrzymali rozegrali jak trzeba było zastawili się w wyniku czego piłkarze Napoli faulowali. Naprawde ładnie sobie radzili. I te odgrywanie piłki z klepki przy bezradnych pilkarzach Napoli miodzio :D (oczywiście do 63 minuty :P )

Ogólnie Legro już nie jest blondynem :D Szok po prostu ale teraz chyba lepiej wygląda i nawet dobrze gra.

Ta sytuacja gdzie facet sam na sam z Gigim - masakra. Już byłem pewny że gol padnie a tu proszę jednak troche szczęścia mieliśmy :D Jeszcze dobrze że Jonathan zdarzył dobiec i ja wybić. Ogólnie dobry mecz każdego zawodnika Juve (oprócz Trezegola- te niewykorzystane sytuacje :evil: )

Ogólnie jest przyjemnie 9 pkt przewagi nad Napoli i 7 nad Genoa

A już niedługo mecz z Lecce. Mimo wszystko że powinni sobie poradzić z nimi. Lecce nie gra tak jak wszyscy oczekiwali...

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 kwie 2007, 12:55

mejgus pisze:Znawca baletu sie odezwał jak masz takie pierdoly pisac to lepiej do żłobka wracaj
Czegoś nie rozumiem. Oglądasz mecze Juventusu, w których gra Paro? Ja go widzę tylko w zbliżeniach. Co do przyszłej gwiazdy, bo na pewno nie symbolu (takowego pewnie przez kilka lat nie uświadczymy), to upatruję go w osobie Palladino. Pokazał chłopak, że ma potencjał.

O wygranej z Napoli nie ma co dyskutować. Z Camorem, Treze, DP, Nedvedem czy Buffonem w składzie 2:0 to IMO najmniejszy z możliwych wyników. Oczywiście z DD na ławce to sukces.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 11 kwie 2007, 15:29

Snipp_ pisze:Czegoś nie rozumiem. Oglądasz mecze Juventusu, w których gra Paro?

tak... nawet te w ktorych nie gra :P

Snipp_ pisze:Co do przyszłej gwiazdy, bo na pewno nie symbolu (takowego pewnie przez kilka lat nie uświadczymy), to upatruję go w osobie Palladino. Pokazał chłopak, że ma potencjał.

jak najbardziej sie z toba zgadzam... "Palladinho" :D pokazal ze grac potrafi a na dodatek nie ma mentalnosci chlopaka ktory zachłystał sie swietna opinia wśród Bianconerich tylko nadal robi wszystko zeby byc coraz lepszym. Na dodatek jest wychowankiem :D Co do Matteo sądzę że jest on solidnym zawodnikiem. zobaczymy jak bedzie sie prezentował w Serie A o ile nie zostanie sprzedany... Ma jakies 23 lata może jeszcze się rozwinac i pokazac ze jest naprawde świetny choc w jego przypadku rokowania sa gorsze niz te w przypadku Palladinho.

Snipp_ pisze:Oczywiście z DD na ławce to sukces.

No ja bym tak nie krytykował DD. Jakby nie patrzeć obrona (cała) i środek pomocy była praktycznie nowa wiec trzeba bylo im dac troche czasu na zgranie itp. Jakby nie patrzec 99,9 % druzyn Serie B grajac z nami broni sie 11 pilkarzami co jest dla nas trudne do sforsowania...

Forza

DelPiero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

serie C?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DelPiero » 13 kwie 2007, 15:47

Kurde Juve znowy na lawce oskarzonych? Bedziemy w serie C ??? O nie!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 kwie 2007, 19:38

O ile zeszłego roku po ujawnieniu Calciopoli byłem pewny, że czekają nas ogromne konsekwencje, to teraz mam wrażenie, że teraz powtórka raczej nas nie czeka. Mimo wszystko klub poniósł konsekwencje zarówno pod względem sportowym jak i finansowym (zaznaczam, że nie oskarżam tu nikogo, nie mam podstaw, by twierdzic, że wyrok był niesprawiedliwy). Klub próbuje zacząc wszystko od nowa a tu znów wypływają grzechy przeszłości... :roll:.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 kwie 2007, 20:54

Też sądze, że tym razem degradacja Juve nie grozi. Może gdyby to była jakaś Siena czy Ascoli to kara została by zastosowana. Ale nie ukrywajmy, są równi i równiejsi. Odcierpieliście sprawiedliwie swoje grzechy w tym sezonie i teraz wracajcie do Serie A :] bo jednak brakuje klasyków Inter-Juve czy Juve-Milan.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 13 kwie 2007, 21:22

Sero pisze:Też sądze, że tym razem degradacja Juve nie grozi. Może gdyby to była jakaś Siena czy Ascoli to kara została by zastosowana. Ale nie ukrywajmy, są równi i równiejsi. Odcierpieliście sprawiedliwie swoje grzechy w tym sezonie i teraz wracajcie do Serie A :] bo jednak brakuje klasyków Inter-Juve czy Juve-Milan.
sorry, o czym wy gadacie? Jaka kara? Kara za przekupstwo sedziow juz byla. Jeszcze raz chcecie zdegradowac Juventus za to samo?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 kwie 2007, 21:45

Mnie bardziej od tych gróźb martwi fakt, że tacy piłkarze jak Buffon, Treze itd chcieli zostac tylko wtedy, kiedy miał byc skład mogący walczyc o największe cele a kto teraz z piłkarzy o pewnym poziomie gry będzie chciał przejśc do zespołu, który znów nie jest pewny swojej przyszłości (przynajmniej w mediach).
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, 21:58 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 13 kwie 2007, 21:53

Lakier pisze:Jeszcze raz chcecie zdegradowac Juventus za to samo?

dokladnie Juventus zostal już ukarany... i nie ma sensu robić tego po raz kolejny. Chociaż wszyscy wiemy że sam proces karny był tak samo brudny jak przekręty robione przez Moggiego i reszte. Wiemy kto na tym wyszedł najlepiej, kto dostał za małą karę i kogo całkowicie niesprawiedliwie osądzono...

Juventus juz odcierpiał swoje. Przez decyzje zatwierdzone przy "zielonym stołku" klub przezywa najgorsze chwile w swojej ponad stu-letniej historii... Całą sprawę rozdmuchały media które szukaja taniej sensacji (Abramowicz juz im nie wystarcza :D ) więc nie bierzmy tego do siebie. Miejmy tylko nadzieje że kolejne nasze scudetto nie zostanie przyznane druzynie z Mediolanu :evil: :evil: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 kwie 2007, 8:19

Lakier pisze:Jaka kara? Kara za przekupstwo sedziow juz byla. Jeszcze raz chcecie zdegradowac Juventus za to samo?

Karty sim, ustawianie wyników, wykluczanie zawodników rywala na kolejne mecze. To nie to samo. Zresztą nie można zaprzeczyć, że media rozdmuchują sytuację, żeby mieć co pisać.

mejgus pisze:kogo całkowicie niesprawiedliwie osądzono...

pewnie Juve :lol:

Jeszcze złota myśl z juvepoland.com
Dzisiejsza La Stampa pisała o możliwości nałożenia dodatkowej kary na zespół Mistrza Włoch :]

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 14 kwie 2007, 9:14

Sero pisze:pewnie Juve Laughing

Bardziej mi tu chodzi o Fiorentine. Mieli zagwarantowane miejsce w LM szło im naprawdę dobrze. Odbudowali się ale potem im wszystko odebrali... ostatnio opublikowano oświadczenie uniewinniające Viole od wszystkich zarzutów... ale już pieniędzy które mogli zarobić i radości która mogli dać swoim kibicom już im nie zwrócą...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 14 kwie 2007, 9:17

Rzygać mi sie już chce tą aferą... Ten proces był po prostu kompromitacją. Osądzili kluby w miesiąc, a teraz będą rozdmuchiwać coraz to nowe... fakty :roll: Wkurza mnie, że zamiast doprowadzić sprawę do samego końca, niektórzy rzucili się na stołki (mniejsza o to gdzie :P ). Pół ligi brało w tym udział i teraz będzie się ciągnęło... Niestety, na oczyszczenie potrzeba kilku latek i teraz to widać. Wiadomo, że sezon 04/05 był ustawiony i nic tego nie zmieni ale ukaranie klubu za ten sezon po raz drugi, byłoby jeszcze większą kompromitacją. Ciekaw jestem czy na te zawieszenia zawodników są jakieś konkretne dowody, czy może sobie panowie dziennikarze rozkminili sami jak to zawieszali zawodników na mecze z Juventusem :roll: O ile pamiętam, to bodaj Zlatana też zawiesili w poprzednim sezonie na kila spotkań tak, że to ostatnie wypadło akurat na Milan. Inzaghi nie dostał nawet kartki za uderzenie Thurama. Czy to musi świadczć o oszustwie?? Przecież takie sytuacje, błędy, na upartego można wyczaić w stosunku do każdej drużyny... :roll: No i później napisać artykuł :P Bo równie dobrze mogą to być pomówienia 'wyszukane' sobie przez prase. Takie niby 'dowody' z pupy wyjęte. Nie twierdzę, że sędziowie nie byli ustawieni (bo teraz to już nic mnie nie zdziwi, ponieśliśmy za to kare z resztą) ale kara czy zawieszenie zawodnika nie jest żadnym dowodem, bo można takich się doszukiwać po każdej kolejce, przecież zawsze kogoś zawieszają :roll: No chyba, że mogą to poprzeć jakimś materiałem dowodowym :P Jeżeli wszczęli śledztwo, to się okaże... Oby nie było ono taką farsą, jak kilka miesięcy temu. Osobiście jestem za pierdlem dla Lucka :] Ciekaw też jestem za łamanie których paragrafów odpowiadałby klub w przypadku kolejnego oskarżenia i czy w ogóle odpowiadałby klub, czy tylko Moggi... :think:
Szkoda, bo cierpią na tym i piłkarze, i kibice, i zarząd. Zarząd nowy, uczciwy (mam nadzieję :P) robi wszystko, by przywrócić świetność klubu, ale wygląda na to, że jeszcze długo będą płacić za błędy kilku chwastów.

BTW ostatnio mówi się o współpracy z Moggim, coby coś tam doradzał w sprawach transferów :o Jeśli zarząd podejmie z nim jakąkolwiek współpracę, to straci bardzo dużo w moich oczach. Okazaliby brak szacunku kibicom, piłkarzom, a przede wszystkim samym sobie :roll: Lucek nie zasługuje nawet na więzienie w Turynie tylko w Mediolanie :P

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 14 kwie 2007, 9:37

Karty sim, ustawianie wyników, wykluczanie zawodników rywala na kolejne mecze. To nie to samo. Zresztą nie można zaprzeczyć, że media rozdmuchują sytuację, żeby mieć co pisać.

To sorry, ale wszystko wchodzi w sklad jednej i tej samej afery. To jak zdegraduja Juventus ponownie, bo Morattiemu zasmakowalo scudetto, i znowu znajda jakis ustawiony mecz i ponowna degradacja i tak w kolko. Fajna sprawiedliwosc :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”