Hokej - Strona 5

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 kwie 2007, 17:49

Zaklepani na kolejny sezon są już Sokół i Drzewiecki. Po słowie z władzami klubu są już Proszkiewicz i uwaga ... Michał Garbocz
Żeby nie było, że bajki opowiadałem :P Garbocz podpisał z Tychami dwuletni kontrakt, co oczywiście będzie dla nas ogromnym wzmocnieniem. Po świętach, czyli w jeszcze w tym tygodniu swój podpis na kontrakcie złoży Sokół, a bardzo blisko tego jest Proszkiewicz, który analizuję jeszcze inne oferty (w każdym razie w Toruniu raczej nie zostanie).

W piątek do Tych zawitał Jacek Płachta. Oczywiście nie musi to niczego oznaczać, ale skoro już odbył rozmowy z prezesem to może coś na rzeczy jest :D

Druga sprawa do NHL, a właściwie koniec sezonu zasadniczego. Będę pisał o tym w tym temacie (no bo niby dlaczego nie :roll: ). W pierwszej rundzie dojdzie do kilku ciekawych pojedynków. Na pierwszy plan bez wątpienia wysuwają się starcia Devils z Tampa Bay (niestety), Ottawy z Pittsburghiem i Vancouveru z Dallas.

Szczególnie ta pierwsza para budzi mój niepokój, bo w sumie liczyłem, że New Jersey na początek dostanie Rangers. W takim wypadku byłbym spokojny o wynik, ale już ta Tampa ... będzie strasznie ciężko, a w tym sezonie przegraliśmy z nimi już trzy razy, także akurat drugie miejsce po zasadnicznym zupełnie nic w tej rywalizacji znaczyć nie musi.

Konferencja Wschodnia
Buffalo Sabres (1) - New York Islanders (8 )
New Jersey Devils (2) - Tampa Bay Lightning (7)
Atlanta Thrashers (3) - New York Rangers (6)
Ottawa Senators (4) - Pittsburgh Penguins (5)

Konferencja Zachodnia
Detroit Red Wings (1) - Calgary Flames (8 )
Anaheim Ducks (2) - Minnesota Wild (7)
Vancouver Canucks (3) - Dallas Stars (6)
Nashville Predators (4) - San Jose Sharks (5)

Miłego oglądania :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 kwie 2007, 9:14

Dopowiem jeszcze, że odpadli finaliści z ubiegłego roku - Carolina Hurricanes i Edmonton Oilers. Carolina (obrońca tytułu!) juz drugi raz w ostatnich latach zalicza taką wpadkę tj. odpadnięcie w fazie zasadniczej po tym, jak grała w finale - przedtem było to w 2003 r., rok po finałach w których przegrała z Detroit :shock: Niespodzianka jest też raczej brak Colorado Avalanche - nie pomógł im dobry finisz, zabrakło punktu do Calgary Flames.

Liczę dalej na Atlantę 8) Chłopaki wygrały swoją dywizję, czas wreszcie powalczyć w playoffach. New Jersey nie będzie miało lekko z Tampą, ale w sumie w playoffach każdy może wygrać :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 kwie 2007, 12:50

Duch pisze:Będę pisał o tym w tym temacie (no bo niby dlaczego nie Rolling Eyes ).
Może dlatego że jest temat zatytułowany NHL i to tam powinno się umieszczać posty dotyczące tej ligi :>

Ja będę kibicował Pingwinom i dziwi mnie dopiero piąte miejsce tego zespołu :o W pewnym okresie byli najlepszą drużyną w NHL ale zadecydował fatalny początek sezonu. 19-letni Crosby wywalczył Art Ross Trophy dla najproduktywniejszego zawodnika sezonu zasadniczego w NHL - 120 punktów (36 bramek i 84 asysty). Tym samym młody Kanadyjczyk został najmłodszym hokeistą, który wywalczył to trofeum. Do bardzo dobrej gry Crosby'ego kilka groszy dorzucił Malkin i tym samym Pittsburgh jest chyba największą niespodzianką ligi :P W tym sezonie Pittsburgh spotkał się ze swoim rywalem w play-off Ottawą cztery razy i tylko raz górą byli zawodnicy Senators. Jednak mecz ten odbył się na początku sezonu gdy Penguins nie szło najlepiej. W późniejszych meczach dwa razy po dogrywce wygrywali koledzy Crosby'ego a w meczu rozegranym 5.04 w Ottawie Pingwiny poradziły sobie już bez dodatkowego czasu gry i wygrały 3:2. Jednak łatwo chyba nie będzie awansować do kolejnej rundy, przynajmniej buki w pierwszym meczu zdecydowanie faworyzują gospodarzy. Ottawa (48-25-9) i Pittsburg (47-24-11) w sezonie zasadniczym zdobyły po 105 pkt zaledwie o dwa zostały wyprzedzone przez New Jersey i tak naprawdę tylko Buffalo (113pkt) okazało się wyraźnie lepsze bo trzecia w tabeli Atlanta swoje miejsce zawdzięcza przepisom i grze w najsłabszej na wschodzie dywizji. Czyli jak widać w sumie do finału NHL mogą chyba awansować wszystkie cztery najlepsze pod względem punktów a nie miejsca w tabeli drużyny.

Program pierwszej rundy play off (do czterech zwycięstw):

Konferencja Wschodnia:

Buffalo Sabres - New York Islanders (12.4, 14.4, 16.4, 18.4 oraz jeśli to będzie konieczne - 20.4, 22.4, 24.4)

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning (12.4, 14.4, 16.4, 18.4 oraz 20.4, 22.4, 24.4)

Atlanta Thrashers - New York Rangers (12.4, 14.4, 17.4, 18.4 oraz 20.4, 22.4, 23.4)

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins (11.4, 14.4, 15.4, 17.4 oraz 19.4, 22.4, 24.4)

Konferencja Zachodnia:

Detroit Red Wings - Calgary Flames (12.4, 15.4, 17.4, 19.4 oraz 21.4, 22.4, 24.4)

Anaheim Ducks - Minnesota Wild (11.4, 13.4, 15.4, 17.4 oraz 19.4, 21.4, 23.4)

Vancouver Canucks - Dallas Stars (11.4, 13.4, 15.4, 17.4 oraz 19.4, 21.4, 23.4)

Nashville Predators - San Jose Sharks (11.4, 13.4, 16.4, 18.4 oraz 20.4, 22.4, 24.4).

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 kwie 2007, 12:11

Yukasz pisze:Może dlatego że jest temat zatytułowany NHL i to tam powinno się umieszczać posty dotyczące tej ligi
No tak, przecież NHL to liga badmintona, więc ciężko pisać o niej w temacie hokejowym :roll:

No i zaczęło się :twisted:

Pierwsze cztery spotkania fazy play off za nami i tak się można było spodziewać emocji nie zabrakło. Najbardziej zacięte i dramatyczne widowsko zobaczyli kibice w Vancouver, gdzie Canucks pokonali Stars 5:4. Niby nic wielkiego, ale mecz rozstrzygnął się dopiero po czterech dogrywkach (w normalnym czasie gry był 4:4). Z tabel wynika, że jest to szóste pod względem długości spotkanie w historii całej ligi (139 minut :!: )

Swoje pierwsze mecze zwycięsko zakończyły także ekipy Anaheim i Ottawy, czyli bez niespodzienek. Ale wygrywali także goście, a konkretnie San Jose, które wygrał z Nashville 5:4 po dogrywce. Kto wie czy już pierwszy mecz nie będzie kluczowym w tej serii :roll:

Dzisiaj do gry wkraczają Diabły :twisted:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 kwie 2007, 12:40

No tak, przecież NHL to liga badmintona, więc ciężko pisać o niej w temacie hokejowym
Skoro LM ma specjalne tematy i za pisanie w nieodpowiednim temacie sa warny, tak samo powinno byc z hokejem - proste.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 kwie 2007, 14:08

Duch pisze:No tak, przecież NHL to liga badmintona, więc ciężko pisać o niej w temacie hokejowym Rolling Eyes
To zapytaj się każdego usera gdzie najpierw zajrzy gdy będzie szukał info o lidze NHL - w temacie 'NHL' czy "Hokej' :?: Jak Prokom gra Eurolidze to jakimś dziwnym trafem pisało się o tym w temacie 'Euroliga' a nie 'Koszykówka w Polsce' choć Prokom to polska drużyna. Ale najwidoczniej tylko ja z clonerem jesteśmy dziwni skoro widzimy różnicę... chociaż nie bo wcześniej o lidze NHL sam nie wiedzieć czemu pisałeś w temacie 'NHL' :roll: Jeszcze można pisać o ligowym meczu Real - Barcelona w temacie 'Robinho vs. Tevez' bo jeden z nich jest piłkarzem Realu :roll:

Sorry za OT, można dalej robić bordello na forum mieszając tematy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 kwie 2007, 15:50

cloner pisze:Skoro LM ma specjalne tematy i za pisanie w nieodpowiednim temacie sa warny, tak samo powinno byc z hokejem - proste.
Przykład może nie do końca trafiony, ale zgadfzam się myślą przewodnią. Skoro istnieje temat o NHL to należy z niego korzystać. W końcu po to on jest.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 kwie 2007, 16:19

cloner pisze:Skoro LM ma specjalne tematy
No patrz, a czy to nie jest przypadkiem forum piłkarskie. Inne sporty, w tym hokej to tylko dodatek, podobnie jak koszykówka, czy siatkówka.
Yukasz pisze:To zapytaj się każdego usera gdzie najpierw zajrzy gdy będzie szukał info o lidze NHL - w temacie 'NHL' czy "Hokej'
Ciekawe tylku ilu tych userów zagląda to hokejowych tematów :roll: Jak ktoś naprawdę będzie chciał poczytać o tym sporcie to sprawdzenie dwóch tematów nie będzie chyba dla niego wielkim problem ... a może jednak :roll:
Yukasz pisze:Jak Prokom gra Eurolidze to jakimś dziwnym trafem pisało się o tym w temacie 'Euroliga' a nie 'Koszykówka w Polsce' choć Prokom to polska drużyna. Ale najwidoczniej tylko ja z clonerem jesteśmy dziwni skoro widzimy różnicę...
Powalające porównanie. Nie jest trudno dostrzec, że koszykówka na forum cieszy się nieco większym zainteresowaniem niż hokej. Liczba tematów też jest większa, więc możesz sobie wybierać.
Yukasz pisze:chociaż nie bo wcześniej o lidze NHL sam nie wiedzieć czemu pisałeś w temacie 'NHL'

Może wzrok mnie myli, ale kilka postów wyżej piszesz o NHL - W TEMACIE HOKEJ :!: Gdybyś być takim przykładnym forumowiczem to nie prowadziłbyś rozmowy tutaj, tylko od razy przeniósł się do odpowiedniego tematu :roll:
Yukasz pisze:Jeszcze można pisać o ligowym meczu Real - Barcelona w temacie 'Robinho vs. Tevez' bo jeden z nich jest piłkarzem Realu
Droga wolna.
Mentor pisze:Skoro istnieje temat o NHL to należy z niego korzystać. W końcu po to on jest
Proszę bardzo (na władzę nie poradzę), ale jak dla mnie pisanie o NHL w temacie hokej nie wprowadza jakiegoś wielkiego zamętu na forum :roll:

Tyle z mojej strony. Sorry za OT, ale niektórym się już w dupach poprzewracało :roll:

Do zobaczenie w temacie NHL :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 kwie 2007, 21:28

Tym razem nie NHL, ale Mistrzostwa Świata I Dywizji jakie rozgrywane są w Chinach z udziałem naszej reprezentacji. :P

Oczywiście skusiłem się na dzisiejszy mecz Polaków z Holendrami i jestem strasznie rozczarowany i zdegustowany tym co zobaczyłem :? Nasi grali wolno, ospale i bez jakiegoś większego pomysły na grę. Mimo tego zdobywali bramki, więc pomyślałem, że w takim meczu ważniejszy jest wynik. Jak jednak widać nawet prowadzenia 3:0 to dla naszych Orłów za mało, bo Holendrzy doprowadzili do wyrównania. Mecz rozstrzygnął się w karnych, a gola na wagę zaledwie dwóch punktów zdobył Laszkiewicz.

Ogólnie rzecz biorąc to wstyd i hańba, żeby zremisować z w hokeju z takim zespołem jak Holandia. Z tym, że nie ma się czemu dziwić jak nasi praktycznie przeszli obok meczu. Teraz już wiem, że Oliwa miał rację, chcąc zrobić porządek w kadrze, bo niektórzy nie są godni by zakładać koszulkę z orzełkiem na piersi :roll:

W pozostałych meczach Kazachstan rozbił Chiny 12:0, a Estonia nieoczekiwanie pokonała Francję 4:3 po karnych. Wszystko to woda na młyn dla Kazachów, którzy powinni dość pewnie awansować do elity :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 kwie 2007, 8:38

Duch pisze:Ogólnie rzecz biorąc to wstyd i hańba, żeby zremisować z w hokeju z takim zespołem jak Holandia.
Meczu nie widziałem (akurat bylem w pociągu), ale moja Żona zerknęła na Polsat Sport w momencie kiedy było 3:0 i potem była zdziwiona jak jej powiedziałem, że ledwo wygraliśmy po karnych. Normalnie żenada :?

Dzisiaj drugi mecz - z Chinami. Teoretycznie powinno być gładko...

Jakby co, onet będzie znów mógł umieścić nad zdjęciami naszych hokeistów napis "Polska nie awansowała do MŚ..." :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 kwie 2007, 19:49

Michał M pisze:Dzisiaj drugi mecz - z Chinami. Teoretycznie powinno być gładko...
No i było gładko, ale inaczej być nie mogło bo Chińczycy w hokeju to zupełni amatorzy. Każdy inny wynik niż nasze wysokie zwycięstwo byłoby wielkim blamażem. Ostatecznie z wyniku 9:1 można być zadowolonym i tylko czekać kolejnych, już kluczowych spotkań. W środę o 14.30 gramy z Francuzami i jeśli chcemy nadal liczyć się w walce o awans do elity to ten mecz trzeba wygrać.

W pozostałych spotkaniach Kazachstan wygrał dzisiaj 2:1 z Estonią po bardzo wyrównanym meczu, a Francja pokonała Holendrów 4:2. Polacy zajmują obecnie drugie miejsce w tabeli.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 kwie 2007, 8:54

No i popłynęlismy z Francją... :( Także marzenia o awansie skończyły się jeszcze przed meczem z Kazachami.

Z drugiej strony to może i lepiej, po co awansować do światowej elity, skoro tam każdy by nas "odpalił" kilkoma bramkami? :?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 kwie 2007, 10:10

Michał M pisze:No i popłynęlismy z Francją...
No jeśli się wychodzi na lód tylko po to żeby pojeździć sobie na łyżwach to nie ma się co dziwić. Kolejny mecz, który udowodnił, że tak naprawdę nie mamy drużyny nawet na miarę zaplecza światowego. Jedyny pozytywny akcent wczorajszego spotkania to żarty komentatora pod koniec meczu, kiedy już maksymalnie jechał po naszych. Teksty w stylu - Jeśli dopiero teraz ktoś przyłączył się do transmisji to Ci w białych strojach to Polacy, a nie Chińczycy, lub Francja - Jaworski 4:0 :lol:

Humor mu dopisywał, ale przecież płakać nie będzie. Gra była beznadziejna i tylko Jaworskiemu zawdzięczamy, że nie skończyło się na dwucyfrowym wyniku. Słowem podsumowanie - żenada.

Dzisiejsze starcia z Kazachstanem i tak będę oglądał, mimo tego że zapewne zbierzemy ostre baty :?

FORZA POLONIA :twisted:

EDIT:

Ale o co tu chodzi :badziewie:

Polacy po pierwszej tercji meczu z Kazachami prowadzą 2:0 i co najważniejsze grają całkiem niezły hokej. Pierwsze 10 minut to dominacja naszych i dwa gole Jacka Płachty. Później to rywala zabrali się do roboty, ale Sobecki jest dzisiaj w doskonałej dyzpozycji i jak do tej pory broni bardzo dobrze.

Nasuwa się więc jedno pytanie - dlaczego dopiero teraz :roll: Gdybyśmy zagrali z takim zaangażowaniem w meczu z Francją to śmiem twierdzić, że to my cieszylibyśmy się z wygranej. A tak nawet jeśli dzisiaj pokonamy Kazachstan to droga do awansu będzie niezwykle ciężka.

EDIT 2:

No i wygraliśmy z Kazachami 5:2 :!: Zwycięsto o tyle ważne i wartościowe, że pierwsze z tym zespołem w historii. Kapitalny mecz w wykonaniu Płachty i Sobeckiego (który został wybrany najlepszym zawodnikiem zawodów).

Pozostaje więc kwestia naszego awansu do elity. Żeby cud się zdarzył musimy jutro wygrać najlepiej wysoko z Estonią i liczyć na to, że Kazachstan wygra po dogrywce bądź po karnych z Francją. Wariant możliwy, ale będzie ciężko. Jeśli nie awansujemy to zapewne będzie można sobie pluć w brodę za mecz z Holendrami. Gdybyśmy wygrali w regulaminowym czasie gry to sytuacja byłaby całkiem inna :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 kwie 2007, 15:20

Polska - Kazachstan 5:2 :shock:

Co im się stało i dlaczego dopiero teraz? :twisted:
Duch pisze:Gdybyśmy wygrali w regulaminowym czasie gry to sytuacja byłaby całkiem inna :roll:
Gdyby, gdyby. Gdybanie to podstawa tego narodu (bez urazy, Duch) :lol: Trzeba było, z przeproszeniem, nie dać d*** w meczach z Holandią i Francją :?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 kwie 2007, 21:53

Tak dla formalności warto odnotować, że Polska jednak nie awansowała do elity. Nawet wygrana w ostatnim meczu przeciwko Estonii nie zmieniła już naszej sytuacji. Nasi mogą sobie pluć w brodę, że zagrali totalny piach w starciu z Francuzami, bo gdyby zagrali z nim z takim zaangażowaniem jak choćby z Kazachami to być może nieco inaczej by się to wszystko potoczyło. :roll: Także wygrana z Holendrami po karnych chwały nam nie przynosi, a zawsze to punkt mnie w tabeli.

Ostatecznie do elity awansowała Francja i z drugiej grupy Słowenia. Nam przyjdzie poczekać jeszcze rok, albo i więcej :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”