Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 253

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 13 kwie 2007, 12:00

FIELDY napisales ze Flamini gra w reprezentacji francji U-21 i cos mi to nie pasowalo.

Name: Mathieu Flamini
Born: March 07, 1984 Marseille France
Position: Midfielder
Squad Number: 16
Previous Club(s): Marseille
Joined Arsenal: July 22, 2004
Arsenal Debut: Everton (a) Premiership August 15, 2004, Won 4-1

MATHIEU MA JUZ SKONCZONE 23 lata:)

Niech bedzie, że grał w tej reprezentacji. Niewiele to zmienia. Bo chodziło o sam fakt, ze tam był // fieldy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 kwie 2007, 12:03

Flamini. Według mnie jest zbędny i tyle. Piszesz filedy o poprzednim sezonie- zgoda, pomógł nam i to bardzo, godził się na rolę zapchajdziury, w tym sezonie zdobył kilka ważnych bramek i nawet powalczył o miejsce w wyjściowej jedenastce, ale odpowiedz mi na pytanie- czy widzisz go w przyszłości w Arsenalu? Bo ja nie. Zwłaszcza że na Jego pozycji może grać trzech innych graczy (Gilberto, Diaby i Denilson). Do tego cała trójka już teraz prezentuje wyższy poziom od Mathieu. Jeżeli chce odejść- niech odchodzi, nikt go zapewne zatrzymywał nie będzie. A dodatkowo jakaś kasa wpadnie :]

Ljungberg. Jego sprzedaż byłaby ogromnym błędem. Może i nie gra tak efektywnie co kiedyś ale Freddie może być dla nas bardzo przydatny na ławce, jako doświadczony i ograny joker. Jest zwinny, szybki, 'cwany'. A co do tego że Szwed zgodziłby się na taką rolę w klubie jestem niemalże pewny :wink:

Senderos. Popełnia błędy (rażące błędy), irytuje mnie swoimi interwencjami, jest jeszcze niedoświadczony i właśnie dlatego... powinien zostać :P Arsene bardzo umiejętnie wprowadzał go przez cały sezon do pierwszego składu, ogrywał go. Teraz, po powrocie Clichy'ego usiadł i na ławce i nie narzeka. W razie czego mamy solidnego (a taki Senderos niewątpliwie jest) środkowego obrońcę na ławce rezerwowych. Czego chcieć więcej? :roll:

Aliadiere. Bye bye. Nigdy mnie nie przekonywał i nigdy zapewne nie przekona. A mamy go kim zastąpić (Bendtner). Chciało go Middlesbrough? Niech idzie. Ja po nim płakać nie będę.

Jako zastępce Jensa tak jak fieldy chciałbym Akinveeva. Kiedyś nawet coś tam przebąkiwano o zainteresowaniu Wengera jego osobą ale wszystko ucichło... szkoda. Oby jeszcze ten temat powrócił.
Skrzydłowy. Chciałbym Naniego, chciałbym Ribery'ego (kolejność nieprzypadkowa :P ). Zresztą pisałem o tym kilka postów wstecz :]

Nasza obrona i atak nie potrzebują w chwili obecnej żadnych wzmocnień :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 kwie 2007, 12:09

RóżA pisze:odpowiedz mi na pytanie- czy widzisz go w przyszłości w Arsenalu? Bo ja nie.
pewnie, że widze - np jako rolę tej nieszczęsnej "zapchajdziury" Dlaczego nie ? jest uniwersalny, może grać nie tylko w pomocy. A już sam fakt, ze w tym sezonie zagrał w wielu meczach dobitnie świadczy o tym, że jest to piłkarz który może nam sie przydać. Na pewno nie jako gwiazda zespołu, ale jako ktoś, kto zawsze bedzie gotowy do gry. I wiadomo, ze nie zawiedzie, bo Flamini nie zawodzi, a i czasem coś ustrzeli. Oczywiscie sam może sie nie zgadzać na taką role, ale to temat na inną dyskusję. Ja go widze w Arsenalu.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 kwie 2007, 12:17

Zgadza się, jest uniwersalny, ale powoli zaczyna brakować dla niego miejsca po prostu. Środek pomocy jest przepełniony, w obronie jest podobnie. Jedynym problemem jest to, że nawet jeśli nie ma dla niego miejsca to i tak Wenger daje mu grać :roll: Według mnie takie postępowanie sensu nie ma, zwłaszcza że Diaby i Denilson grają naprawdę bardzo dobrze.

Reasumując- ja się bardzo ucieszę jeżeli Mathieu odejdzie po sezonie :]

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 13 kwie 2007, 12:30

Fieldy zapchajdziura moze i on bylby dora ale on sie na to nie zgodzi a majc takich pilkarzy jak mowi ROZA nie ma sensu go trzymac.

[/img]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 kwie 2007, 12:36

Wydaje mi sie, ze Falmini jak i Aliadiere graja tylko dlatego, ze Wengerowi zal ich i daje im szanse. Jednak sa to zawodnicy zbedni, mieli jakies wzloty w Arsenalu, jednak jeli ktos sie po nich zgłosi to bez wiekszych problemów Arsene powinien sie ich pozbyć.

Tak jak pisał RóżA na pozycje Flaminiego Arsenal ma trzech zwodnikowi i podobnie jak on twierdze, ze sa oni sporo lepsi Mathieu. Podobnie z pozycja napastnika, Wenger chyba lepszych zawodnikow jak Aliadiere w ostatnich miesiacach się pozbył :arrow: Stokes i Lupoli. W jego miejsce powinien wskoczyc Bendtner.
W nowym sezonie czwórke napastnikow Arsenalu powinni tworzyc Henry, Ade, Robin i własnie Dunczyk. Meijsca dla Besti w Londynie takze nie widze, bo przy braku kontuzji, a mam nadzieje i zycze tego Arsenalowi miejsca takze nie bedzie mial. Lepiej spozytkowac ewentualny transfer i piniądze za Reyesa na skrzydłowego, z ktorym Baptista wiele nie ma wspólnego.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 13 kwie 2007, 12:44

Kazdy kto interesuje sie Arsenalem od kilku lat wie ze Wenger i tak nas czyms zaskoczy, jakims nieprzewidywalnym transferem. Ja mimo wszystko popieram jego polityke transferowa, oddanie kilku zawodnikow w ostatnich latach moglo zdawac sie glupota ale Wenger i tak mial na ich miejsce nowych, lecz jednego ruchu transferowego Wengerowi nie moge zapomniec i wciaz uwazam ze to byla pomylka oddanie tego zawodnika.

SYLVAIN WILTORD

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 13 kwie 2007, 13:56

Aliadiere hhmmmm... czy ten piłkarz poza bieganiem coś potrafi ?? Strzelił pare bramek i to w meczach pucharowych. Bendtner jest od niego o conajmniej dwie klasy lepszy, a Flamini to dobry piłkarz i i szkoda że zamierza opuścić Emirates Stadium... jak wyżej koledzy napisali jest bardzo uniwersalny grał już chyba na wszystkich pozycjach w obronie, a do tego dobrze gra w drugiej linni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 kwie 2007, 14:02

Jarzinho pisze:Tak jak pisał RóżA na pozycje Flaminiego Arsenal ma trzech zwodnikowi i podobnie jak on twierdze, ze sa oni sporo lepsi Mathieu.
To jest oczywiste. Ja nie pisze, ze on ma być pierwszoplanową postacią i grać za któregokolwiek z nich, bo nie ma. IMO nadaje się na ławke. W razie jakichś kontuzji, zawieszeń, czy czegokowliek innego. Czy Flamini kiedykolwiek zawiódł ? Nie, nie zawiódł, bo jest dobrym piłkarzem i wie na czym jego robota polega. Jak ma grać w obronie, to gra najlepiej jak potrafi, jak gra w pomocy - to samo. W środku, czy na skrzydle - zawsze daje rade, nie osłabia drużyny. Taki pikarz na ławce jest potrzebny. I jak dla mnie, nie ma sensu się go pozbywać.
Piszecie, ze Denilson jest lepszy - zgadzam sie, ale jest też dużo młodszy, nie tak ograny i nie tak dawno przyszedł do nas. Nie bedzie grał w przyszłym sezonie we wszystkich spotkaniach, rotacja jest potrzebna. Wiec Flamini sie przyda.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 13 kwie 2007, 14:37

FIELDY ZGADZAM SIE ZE JAKO ZAPCHAJDZIURA BY SIE PRZYDAL ALE O TO CHODZI ZE ON NIE GODZI SIE Z TA ROLA I JESLI NIE BEDZIE CZESCIEJ GRAL TO CHCE ODEJSC.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 kwie 2007, 14:54

Pisz normalnie, bez Caps Lock'a

Mnie w tym momencie nie obchodzi, co on chce, a czego nie. Przedstawiam swoje zdanie na temat tego gracza. Jak ja to widze, a nie jak on to widzi. Wiem, że nie chce grać na obronie tylko w pomocy. Ale ja nie o tym pisze cały czas.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 13 kwie 2007, 18:28

Jak myslicie GALLAS odejdzie??? Coraz glosniej o zainteresowaniu jego osoba a i jego wypowiedzi o tym ze skad musi byc wzmocniony daja do myslenia.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 kwie 2007, 19:27

fieldy pisze:MO nadaje się na ławke. W razie jakichś kontuzji, zawieszeń, czy czegokowliek innego.
Właśnie. W tym cały problem. Według mnie Flamini nie powinien nawet wchodzić z ławki rezerwowych gdyż jest słabszy od Diaby'ego czy Denilsona. A czekać na swoją szansę do momentu aż ktoś odniesie kontuzje... kilka milionów się przyda :P

Gallas zostanie u nas i jestem tego pewien. Przyszedł do nas rok temu, rozgrywa jak na razie bardzo dobry sezon (nie licząc kontuzji oczywiście) u jak sam mówił- jest zadowolony ze swojego obecnego pracodawcy :]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 kwie 2007, 23:35

Falminiemu rola zapchajdziury nie odpowiada, bo widoczniej jest bardziej ambitny od Johna O. z Manchesteru. Jak zechce odejść, to nikt nie będzie go trzymał na sile, płakać nie będziemy.
W tej kwestii zgodzę sie z Różą. On jest nam zbędny... Wyzdrowiał Diaby, przyszedł Denilosn, który na początku grał w rezerwach, potem grał w CC, a teraz już sie zadomowił w pierwszym składzie. Flamini niby jest defensywnym pomocnikiem, pisze niby, bo z tej roli nie wywiązuje sie najlepiej i ma ciągi do przodu. on jest po prostu środkowym pomocnikiem.

na obsadę bramki mam 3 kandydatów. Carson, Boruc, Akinfeev. Kolejność nieprzypadkowa. :) Ostatnio sie przekonałem do naszego reprezentanta. Akinfeev'a widziałem w akcji zaledwie kilka razy, ale zrobił na mnie wrażenie. Carson w najblizszym czasie wygryzie z reprezentacji Robinsona. :wink:
Parę wyczynów Flaminiego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 kwie 2007, 11:32

Już dzisiaj gramy arcyważny mecz z Boltonem, mecz który trzeba wygrać aby utrzymać czwartą lokatę. Jak donoszą angielskie media do naszego składu powrócić powinien Tomas Rosicky, który nie mógł wystąpić przed tygodniem z powodu przeziębienia. Reszta składu niestety bez zmian :roll: Nie będę ukrywał że liczę w tym meczy głównie na Adebayora... a właściwie to na Jego skuteczność :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”