Widać, że mało wiesz o świecie przestępczym, w sumie to dobrze.Bellus pisze:Opanuj się, albo mniej oglądaj telewizję. Jakoś mi się nie wydaje by jeden czy drugi przymusowy mieszkaniec Wrocławia transferował swoje pieniądze na Kajmany, Arubę, etc. Juz prędzej w domu trzymają gotówkę, czy odrazu wydaję na jakieś określone dobra - zegarek, auto, etc.
Sprawa jest stara i dobrze znana-są na świecie kraje które nie podpsiują większości umów międzynarodowych, nie ratyfikują paktów, które są w całym cywilizowanym świecie.
Takie kraje to np. Kajmany. Bahamy, Wyspy Dziewicze, nie wiem czy też nie Szwajcaria. Przestępca, dajmy na to sędzia Piotr S., lokuje pieniędze na Kajmanach. Te pieniędze są tam 100% bezpieczne, gdyż nikt nie ma prawa ich zająć, niezależnie z jakiego żródła pochodzą, choćby były zrabowane np. z jakiegoś banku. Tak więc taki Piotr S. odsiaduje wyrok np. 8 lat, po ośmiu latach wychodzi i czekają na niego miliony dolarów, które odbiera sobie bez żadnych problemów.(tak miliony, bo przykładowo za jeden mecz brał do 50tyś złotych przez dobrych kilka lat).
W Polsce prokuratura zajmuje konta osób skazanych prawomocnym wyrokiem sądu, tak więc żadna osoba zamieszana w ciemne interesy nie lokuje pieniędzy w Polsce, czy w jakimś cywilizowanym kraju, czy też nie kupuje zegarków (notaben musiałyby to być jakieś Rolexy ze złota i to w hurtowych ilościach) bo to wszystko przepada po wyoku.
A tak-wyrok, więzienie, a potem słońce, plaża, drinki...
Dwa dostały a ile powinno dostać? W kolejce czeka Śląsk Wrocław, Zagłębie Lubin, coś co jest teraz Lechem Poznań i z czym związane są osoby kupujące puchary Polski dla Amiki, coś co jest teraz Pogonią Szczecin i wiele, wiele innych...
A co zmieni ta abolicja? Abolicja to moim zdaniem dopiero jest zamiatanie pod dywan. Na razie 2 kluby dostały po tyłku, można się spierać co do wysokości kary dla Arki czy nie powinna to być 3 liga, ale to jest jakies działanie
Nie ma w Polsce ucziwych klubów, nie ma w Polsce uczciwych sędziów( nie ma w Polsce prawdziwych cyganów, mknących taborami przy wtórze muzyki-ach rozmarzyłem się).
Taka jest prawda i tylko ucięcie głowy hydrze a nie karmienie jej dalej, może cookolwiek zmienić.