Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 kwie 2007, 14:22

Kaczormistrz pisze:widzimy sie na stadionie za 5 lat
mnie tylko wku...rza to że nie w Krakowie :foch:

Ja mam tylko poważne wątpliwości czy jesteśmy w stanie w ciągu pięciu lat rozwiązać to wszystko logistycznie. Przynajmniej doczekamy się stadionów (co z tego że najprawdopodobniej w paru przypadkach drugoligowych drużyn) :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 kwie 2007, 14:33

http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4068971.html
i na uefa.com tez jest na głównej ;)

ja bylem w szkole o 11:30 akurat kończyła się matma, na przerwie wszyscy siedzieli przy komórkach, czekali to na smsa, to na telefon, w końcu ktoś dostał i cała szkoła szalała :)
Jestem w szoku:)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 kwie 2007, 14:36

brylancik pisze:Ja mam tylko poważne wątpliwości czy jesteśmy w stanie w ciągu pięciu lat rozwiązać to wszystko logistycznie.
Jak wszyscy zastosujemy się do Twojego avataru, to wątpliwe :lol:

Poważnie, to też się tego obawiam. Jakoś trudno mi uwierzyć w te kilometry dróg czy torów kolejowych. Ale kto wie? :wink: W końcu Polak potrafi :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2007, 15:14

Co tu dużo mówić. ZAJEBIŚCIE :jupi: :mike: Czeka nas sporo pracy, ale Polacy jak trzeba to potrafią się mobilizować i wierzę, że damy radę. Trzeba powoli zawracać ludzi z Anglii :lol2:

Wiemy na co stać polskich kibiców. Pod względem dopingu to może być najlepszy turniej w dotychczasowej historii :]

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 kwie 2007, 15:27

ja już zaczynam zbierać kasę na bilety :lol2: bo nie opuszcze takiej okazji dowiedziałem sie o tym na lekcjach i przez reszte dnia nie mogłem sie zbytnio skupic :roll: nie moge sie juz doczekac... 5 lat :zgon: ale odpoczatku przeczuwałem że damy rade :P myslalem duzo nad tym jak za te kilka lat bedzie wygladala nasza druzyna :? kurde odejdzie Zurawski, Bak, Krzynowek, Zewlakow itd. zastanawiam sie czy znajdziemy ich godnych nastepcow :roll: :shock:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 kwie 2007, 15:30

kon2r pisze: odejdzie Zurawski, Bak, Krzynowek, Zewlakow itd. zastanawiam sie czy znajdziemy ich godnych nastepcow :roll: :shock:
Nie przesadzajmy - 5 lat to sporo czasu i jeszcze niejeden talent może wypłynąć na szerokie wody :wink: Kto np. 5 lat temu słyszał o Garguli czy Matusiaku? No dobra, pewnie tacy się znajdą :P , ale jeśli, to nie było to szerokie grono. Także spokojnie :wink:

Faktem jest, że już po EURO 2008 (a nuż z naszym udziałem? :P ), trzeba będzie zacząć przygotowywać reprezentację pod kątem EURO 2012. Ale bądźmy dobrej myśli :wink:

EDIT:

Rozbrajające są niektóre komentarze na onecie - zwłaszcza:
"- Z czego tu się cieszyć jak w 2012 ma być koniec świata?
- ale dopiero w grudniu ma być koniec świata :D jeszcze się odbędą :D "
:roftl3: :rotfl2: :rotfl:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2007, 15:50 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 kwie 2007, 15:49

No bez przesady, przez tyle lat jeżeli odpowiedni i odpowiedzialni ludzie się dorwą do naszego futbolu, to będziemy robić przygotowania pod ME jak chińczycy pod IO'2008.Talentów znajdzie się co nie miara, a zastąpić z tej czwórki to jesteśmy w stanie przez 5 lat ( ;o ) spokojnie zastąpić.Coś mi się wydaje, że jak mieliśmy nieurodzaj form piłkarzy na eliminacje ME, to teraz czekają nas dwie imprezy pod rząd, gdzie w gronie zespołów będzie Polska.Cudownie, ale pamiętajcie - sukces będzie sobie przypisywał Listkiewicz, tak jak Miller Unię Europejską.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 kwie 2007, 15:49

Teraz to sie nie obawiam, ze pieniadze jakie przyjda z UNII na infrastrukture nie zostana nie wykorzystane. Organizacja Euro to przede wszystkim ogromna szansa na rozwoj gospodarki i infrastruktury w Polsce. Pelno sponsorow i zagranicznych inwestycji. No i w koncu zaczna budowac te stadiony , a budowa autostrad powinna ruszyc w dosc szybkim tempie. spadnie bezrobocie, bo zostanie zatrudnionych pelno robotnikow itd. Ogolnie to bardzo optymistycznie podchodze do tego przedsiewziecia. Trzeba tez wziac pod uwage to, ze jestesmy chyba pierwszym po komunistycznym krajem, ktory organizuje impreze tej rangi w Europie, no i Ukraina ze wschodu. Brawa sie naleza za odwage i nie danie Euro Wlochom(to bylaby istna kompromitacja). Ale i tak sadze, ze glowny czynnik to wielkosc rynku zbytu: prawie 100 mln ludzi lacznie na Ukrainie i w Polsce. Ekonomia to chyba najistotniejszy czynnik :wink: za 4 lata jak ruszy cala kampania reklamowa to tylko firmy beda liczyc pieniazki naplywajace im do kieszeni.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 kwie 2007, 15:52

Portugalia takze nie była potęgą infrastrukturalną, a dali radę.Wierzę, że pieniądze sie znajdą, przecież taka impreza może przyciągnąć sponsorów większych, ponieważ zysk gwarantowany.Zauważcie, że Portugalia, opróćz Da Luz wybudowała wszystko od nowa, gdzie ich gospodarka była już na skraju wytrzymania, ale spokojnie wyszli z tych finałów i nie powiem, żeby teraz oszczędzali na wszystkim bo ME się splacają.To będzie plus wielki dla kraju, dla sportu i w ogóle docenienie wreszcie Polski.Wiedziałem, że będzie pięknie, być może Platini obiecal cos po pijaku Bońkowi .:)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 kwie 2007, 16:15

Michał M pisze:Kto np. 5 lat temu słyszał o Garguli czy Matusiaku?
Kolego nie żadnego Garguli... :) to jest chyba nazwisko nie odmienne... a nawet jak się odmienia to nie Garguli tylko Gargule.
No i wszystko pięknie się układa jeszcze nie dawno przez te 47 lat od pierwszych mistrzostw we Francji na żadnym EURO nie graliśmy, a teraz mamy wielką szanse na gra w dwóch EURO z rzędu w tym raz jako gospodarz tej trzeciej na świecie imprezy sportowej. :p :p :p :p

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2007, 16:22

brylancik pisze: mnie tylko wku...rza to że nie w Krakowie
Rzekomo nic stracone:
http://www2.e2012.org/pl/28_1198.html
Jeśli decyzji nie będzie podejmowac osoba z Warszawy, która będzie się bała, że ci z Cracovii przyjdą zdemolować stadion nielubianej Wisły, to myślę, że Kraków ma duże szanse.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 kwie 2007, 16:30

piwus pisze:Rzekomo nic stracone:
http://www2.e2012.org/pl/28_1198.html
piwus :* :lol:
czyli tak naprawde jak mowi ten news jeszcze wystsko mozliwe :twisted: Na cale szczescie 8) :pray: Chorzow :pray:

ziomgg
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziomgg » 18 kwie 2007, 16:39

i dobrze że są u nas mistrzostwa bo będą wielkie stadiony(a takich ogromnych narazie nia ma w polsce)

Awatar użytkownika
sebi95
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sebi95 » 18 kwie 2007, 16:43

Ekstra że w Polsce ale szkoda że nie samej :| i dobrze że będzie w Warszawie bo mieszkam niedaleko Warszawy

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 kwie 2007, 16:48

Ja mam najbliżej do Warszawy i do... Lwowa :lol:

Sam nie wiedziałem czy dostaniemy Euro czy nie. Z jednej strony myślałem co innego, z drugiej jeszcze co innego :D
Oby nie było tak jak z IO w Atenach, że na kilka dni przed otwarciem nie wszystko będzie gotowe. ME w przeciwieństwie do MŚ mają to do siebie, że każde są zajebiste. A ponieważ kibice w Polsce są lepsi niż w Belgii, Holandii, Portugalii, Austrii i Szwajcarii można spodziewać się świetnego turnieju.
Ogromna była radość Listkiewicza i Surkisa. Symboliczny był pocałunek w czoło :)
Surkis zrobił więcej niż cały PZPN, ale i on odwalił kawał dobrej roboty. Pewnie te 8 głosów też zawdzięczamy Surkisowi. Albo 7, jeden wywalczył Leo 8)
Warto pamiętać, że to Ukraina wystąpiła z inicjatywą organizacji Euro, dlatego ja nie narzekam, że to w Kijowie będzie finał.
Należy podziękować prezydentowi Kaczyńskiemu w rozwiązaniu sporu mięcy Lipcem i PZPN.

Aha, czy nie będzie stanowić kłopotu to, że Ukraina nie jest w UE? Dla mnie to troche głupie, jeśli taki kibic z Portugalii ma wykupiony bilet na mecz fazy grupowej reprezentacji Portugalii, który będzie w Gdańsku, a potem będzie musiał wyrabiać sobie paszport, żeby dotrzeć na finał do Kijowa :lol: No, chyba że Ukraina jakimś cudem wejdzie do Unii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”