Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 15

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 kwie 2007, 20:16

Sero pisze:Dobra. Napisz jak wyglądasz
Bez obaw rozpoznasz mnie. Ściągnę Cię moim skorumpowanym wzrokiem :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 kwie 2007, 21:04

Moofasa pisze:mże jakby bilety stały po 200zł
Haha :D Pewnie już wprowadza euro :wink:

Dzisiaj Olejniczak w TVN24 powiedział: "Euro odbędzie się, kiedy My będziemy rządzić" :P Zobaczymy :) Oby pisiory nie spartoliły roboty i nie przywłaszczały sobie tego sukcesu.

A najgorsze miny mieli Wietnamczycy ze stadiony X-lecia :(

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 0:03

Ale i tak sadze, ze glowny czynnik to wielkosc rynku zbytu: prawie 100 mln ludzi lacznie na Ukrainie i w Polsce.
Też myślę że to miało duże znaczenie. W końcu Polacy w Niemczech pokazali że potrafią stworzyć świetną atmosferę i jestem pewny że w Polsce będzie jeszcze lepsza. Boję się tylko że te nasze stadiony będą za małe :( No bo co to jest te 40 tyś jak będzie grała Polska :?: Wtedy dostać bilet będzie graniczyło z cudem jak kilkadziesiąt procent jak zawsze będą stanowili specjalni goście, rodziny gości, rodziny gości gości i jeszcze znajomi tych wszystkich gości. Dlatego Polska powinna grać w W-wie gdzie stadion ma liczyć 70 tyś ale to i tak będzie mało mało i jeszcze raz mało. Tylko że W-wa na dzień dzisiejszy jest chyba najdalej ze wszystkich miast i jak sobie wyobrażam wywiezienie tych ton gruzu to... :badziewie: Ale Hanka pewnie da rade 8)
czeher pisze:Rzekomo nic stracone:
http://www2.e2012.org/pl/28_1198.html
Wg mnie Chorzów powinien być jednym ze szczęśliwców (mimo że nawet po remoncie będzie wyglądał jakby chciał a nie mógł) bo w końcu ten stadion ma coś w sobie i nie jedno widział. A jak Chorzów to oczywiście nie Kraków :P Ja wywaliłbym Wrocław ale to jest niemożliwe bo to za dynamicznie rozwijające się miasto żeby przepuścili taką szansę. A co do Gdańska to północ Polski tez musi mieć jakieś mecze, jeśli mamy patrzeć obiektywnie. A jak kluby z tych wszystkich miast nie awansują do I ligi to fajne będzie to później wyglądało jak z niemal pustego stadionu z TVP3 będzie się łączył Szpaq aby przeprowadzić transmisję z meczu II ligi :roll:
Totnik_ASR pisze:nic tylko stukac kase i jechac na mecz Wlochów Razz
Będą grali na Ukrainie :P
Corinthians pisze:A najgorsze miny mieli Wietnamczycy ze stadiony X-lecia Sad
A niech oni :idzze: Ten cały stadion to kpina i wstyd na cały świat :!: Już dawno powinni się przejechać po tym całym stadionie. Gdyby nie ta kupa betonu to ci wszyscy Azjaci nigdy by do nas nie przyjechali. Żal może być jedynie Polaków tam zarabiających ale wydaje mi się że w tym przypadku jak i w innych gdzie wyrzuca się ludzi zostanie zapewnione jakieś miejsce do handlu, nie dla wszystkich oczywiście.

Nareszcie Polska zostaje zauważana - ME w piłkę, kosza, siatkę (Babel nic nie dementował więc chyba nam je przyznano :roll: tylko po co? :P ), ME (?) w kolarstwie torowym, jeszcze pewnie coś o czym nie wiem i za jakiś czas finał LM itp :P

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 19 kwie 2007, 0:07

Yukasz pisze:Ja wywaliłbym Wrocław
Mógłbyś rozwinąc tą myśl bardziej?
Bo to co najmniej kontrowersyjna opinia. Chętnie się do niej odniosę jeśli tylko sprecyzujesz swoje zarzuty. No chyba, ze jedynym jest to, że Śląsk nie gra w pierwszej lidze.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 0:19

bellus pisze:Mógłbyś rozwinąc tą myśl bardziej?
Bo to co najmniej kontrowersyjna opinia. Chętnie się do niej odniosę jeśli tylko sprecyzujesz swoje zarzuty. No chyba, ze jedynym jest to, że Śląsk nie gra w pierwszej lidze.
Bez urazy, zresztą nie ja będę decydował i nie chcę się kłócić. Poważniejszych zarzutów nie mam, niż ten który wymieniłeś. Jak Chorzów miałby być jednym z czterech miast to właśnie Wrocław bym odrzucił. Wtedy zrobiłby się taki ładny rombik. No bo jak wybrać Chorzów, to nie widzę 'lepszego' miasta niż Wrocław patrząc na mapę. Bo organizując mecze we Wrocławiu, Chorzowie i Poznaniu a odrzucić np Gdańsk to wtedy na północy robi się pustka. W-wy nie wyrzucisz bo tam ma być stadion narodowy i to jest stolica kraju. Lech jest w I lidze... No i ten rombik... :wink: Zresztą pewnie wyjdzie tak że organizatorami będą W-wa, Gdańsk, Poznań i Wrocław jak wszędzie się mówi że już nimi są a tylko z piwusowego linka wynika inczej. Tak więc bellus jestem przekonany że obejrzysz sobie meczyk we Wrocławiu :spoko:

Się podnieciłem tymi stadionami :P
http://stadiony.net/
http://stadiony.net/projects.php

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 kwie 2007, 8:32

kyloloko pisze:
Michał M pisze:Kto np. 5 lat temu słyszał o Garguli czy Matusiaku?
Kolego nie żadnego Garguli... :) to jest chyba nazwisko nie odmienne... a nawet jak się odmienia to nie Garguli tylko Gargule.
:oops: :P chyba pisałem w pośpiechu :P a co tam odmiana, tytuł "magazyniera" już mam :mrgreen:
sebi95 pisze:Ekstra że w Polsce ale szkoda że nie samej :|
Sami nie mielibyśmy żadnych szans. Zresztą Surkis miał w tym wszystkim naprawdę wielki wkład :wink:
Corinthians pisze: ME w przeciwieństwie do MŚ mają to do siebie, że każde są zajebiste.
Ktoś kiedyś stwierdził, że ME to w zasadzie MŚ bez Brazylii i Argentyny :wink:
Bask pisze:Pewnie dużo pomógł Platini :wink: .
Chyba jednak nie, najprawdopodobniej głosował na Włochów. Ciekawe czy uzgadniał kwestię głosowania ze swoim kumplem, Zibim? :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 kwie 2007, 12:33

Yukasz pisze:Zresztą pewnie wyjdzie tak że organizatorami będą W-wa, Gdańsk, Poznań i Wrocław
A ja jednak mysle ze beda zmiany na korzysc Krakowa badz Chorzowa :!:

Krakow to miasto najczesciej odwiedzane przez turystow czyli baza hotelowa napewno jest, a jezeli nawet cos trzeba bedzie wybudowac to pewnie pozniej nie bedzie taki nowy hotel stal pusty - co moze w przyslzosci grozic takiemu hotelowi w innym miastach wg mnie - na ME zjada sie miliony kibicow :wink: wiec trzeba ich gdzies ulokowac a po ME juz takich "wycieczek" nie bedzie :wink:

Chorzow tu zapewne plusem jets "aglomeracja slaska" jak i Stadion Slaski, ktory zdaje sie i tak w 2012 bedzie mial najwieksza pojemnosc :?: :think:

Napewno pewniakiem jest Warszawa i Poznan

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 19 kwie 2007, 12:43

czeher pisze:Chorzow tu zapewne plusem jets "aglomeracja slaska" jak i Stadion Slaski, ktory zdaje sie i tak w 2012 bedzie mial najwieksza pojemnosc
Tylko, że pojemność to chyba nie wszystko.
Stadion jest zbudowany dość "awangardowo" doping idzie do góry a nie do środka, bo trybuny są zbyt płasko - w uproszczeniu.
Kolejna sprawa, że jak pisałeś stadiony - mecze na tych stadionach ściągną kibiców a tym samych ludzi którzy będą zwiedzać, siłą rzeczy mecze nie trwają cały czas. Powiedz mi co można zwiedzać takiego interesujacego w aglomeracji Silesia?

A i jeszcze podziel się swoimi przeczuciami, które miasta wg Ciebie odpadnie?

Yukasz - trochę mnie rozbawił twój argument "geometryczny" z tym rąbikiem.
Wrocław jeśli chodzi o budowe nowych stadionów to jest już przynajmniej na etapie posiadania planu zagospodarowania, miasto jest właścicielem tego terenu. Kolejna opcja, to że rząd jakby zabrał Wrocławiowi EURO to zabrał by też najprawdopodobniej EXPO. A to kolejna prestiżowa "rzecz" po, którą chcemy sięgnąć.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 kwie 2007, 13:00

bellus pisze:Stadion jest zbudowany dość "awangardowo" doping idzie do góry a nie do środka, bo trybuny są zbyt płasko - w uproszczeniu.
I trybuny sa zbyt oddalone od plyty, ale tak naprawde czy UEFA bedzie na to patrzec :think: czy bardziej na pojemnosc i wiekszy zysk ze sprzedazy biletow. Stadion bedzie przebudowany, jednak raczej nie mozna liczyc na to ze rozwiaza problem z dopingiem - moz ejakies odpowiednie zadaszenie by pomoglo :think:
bellus pisze:Kolejna sprawa, że jak pisałeś stadiony - mecze na tych stadionach ściągną kibiców a tym samych ludzi którzy będą zwiedzać, siłą rzeczy mecze nie trwają cały czas. Powiedz mi co można zwiedzać takiego interesujacego w aglomeracji Silesia?
A myslisz ze kibice, ktorzy przyjada beda, az tak zlaknieni zwiedzania (moze i racja ale mysle ze wiekszosc z nich w wolnej chwili wyboerze pub i zimne piwko :roll)
bellus pisze:A i jeszcze podziel się swoimi przeczuciami, które miasta wg Ciebie odpadnie?
Nie ma zadnych przeczuc poprostu uwazam, ze jeszcze wsyztsko mozliwe i przedstawilem krotko to co przemawia za kandydaturami rezerwowych -

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 kwie 2007, 13:33

Dzisiaj troche emocje opadły i zaczyna sie pojaiwac troche pesymistów. Sam stwierdzam, ze niektorzy chyba wzieli sobie za hasło "dostaniemy zrobimy". Nawet niezły plan, tylko taki szczegło, ze nie wiecej nie maja, czytam, ze w Gadańsku dopiero teraz maja wykupywac dziali, tylko teraz musza je wykupic, a kazdy bedzie chcial na nich zarobić i to pewnie sporo. Szkoda, ze nie pomyślano wcześniej i nie wykupiono terenów, widąc tu napewno istanial plan, czy dostaniemy czy nie i tak zbudujemy :P Z cała pewnościa.... :roll:
Kolejny miastem ktory wział za wzór Gdańsk jest Warszawa, Hania mowi cos, ze trzeba sie uporac z kupcami czy kimś tam, coś terenami... Tylko wierzyć w siłe roboczą Polaków, bo o Stadionie Narodowym słysze od lat, a jak nic jeszcze nie powstało tak dalej nic nie widać. Aaaa sa plany, świetnie.
W lepszej sytuacji jest podobno Wrocław, ktory ma tereny ma plan i tylko teraz budować. O Poznaniu nie ma co wspominać, bo tu budowa trawała zanim Polacy sie zgłosili do Euro, a tylko zakończenie tych prac było uzależnione od ewentualnej oraganizaji mistrzostw. Nie iwem jak jest w innych miastach, bo w Warszawie byłem kilkakrotnie, w Gdansku dwa, ale chyba Poznan jest o jakies 2 lata do przodu z pracami do organizacji takiej imprezy...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 kwie 2007, 15:23

Moje zdanie jest proste- dostaliśmy sznsę i trzeba ją wykorzystać. Gdyby Polska nie była gotowa na taki a nie inny obrót spraw to by się po prostu w coś takiego nie pakowała. Najwidoczniej nasze władze mają już jakiś 'plan'. Jedynym problemem mogą być pieniądze... ale wcale nie muszą :] Na polityce i sytuacji finansowej naszego państwa się nie znam, więc nie będę wygłaszał tutaj jakiś niestworzonych teorii, ale jestem zdania, że pieniądze na całe to przedsięwzięcie się znajdą.

PS.
Muszę być na jakimś meczu, po prostu muszę :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 19 kwie 2007, 15:33

Podoba mi sie to polskie myslenie, ze nie damy rady, ze nie zdazymy, ze sie skompromitujemy. Damy rade, zdazymy, bedzie fajnie! Nie brzmi lepiej?
Organizacji nie przyznali nam za ladne foldery, fajne wizualizacje i super prezentacje video. Musieli widziec jakies gwarancje finansowe ze strony ludzi, ktorzy sa za to odpowiedzialni, czyli rzadu. Politycy tez sie w to mocno angazowali i beda sie angazowc jeszcze mocniej, bo do 2012 roku sa jeszcze przewidziane wybory, a temat EURO spadl z nieba kielbas wyborczych, bo wiadomo, ze laczy wszystkich - i "moherow" i "komuchow". Wiec z ktorej strony nie startujesz - zawsze bedziesz obiecal dzialania dla EURO, a ustepujaca ekipa bedzie sie chwalila co juz dla EURO zrobila. Bedzie dobrze, zobaczycie.

Martwi mnie tylko jedno - lokalizacja EURO w Polsce. Np. ode mnie do najblizszego miasta z EURO blizej beda miec Niemcy. Do najblizszego polskiego miasta. Bo akurat z Rzeszowa blizej jest do Lwowa niz do Warszawy.

I jeszcze jedno - EURO dla Krakowa! Najpiekniejsze miasto w Polsce (obok Rzeszowa ofkors ;) ) to niesamowity magnes dla kibicow. Wielu Angoli zakocha sie w Krakowie, krakowskich knajpach itd. i bedzie wracac tu tez po mistrzostwach. Bo umowmy sie szczerze - do Warszawy nie ma po co jechac na wakacje. Tym bardziej, jezeli zlikwiduja bazar na Xlecia :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 17:24

bellus pisze:Yukasz - trochę mnie rozbawił twój argument "geometryczny" z tym rąbikiem.
Musiałem na czymś oprzeć swoją teorię :P no i wg niej wypadło na Wrocław :?
Jarzinho pisze:W lepszej sytuacji jest podobno Wrocław, ktory ma tereny ma plan i tylko teraz budować.
Wrocław o ile mi wiadomo i o ile sie nie mylę będzie budował na już istniejącym stadionie olimpijskim i taki też ma być ten nowy. Tu chyba budowa nie będzie ruszała od zera ale będzie to taka większa modernizacja :?
RóżA pisze:nie będę wygłaszał tutaj jakiś niestworzonych teorii
To może ja spróbuję :P Dla mnie sytuacja wygląda następująco - musieliśmy przedstawić Uefie plany czterech miast głównych i dwóch rezerwowych i jak powiedział ktoś ze stadionu Śląskiego oni są jedynie w rezerwie. A dostaną mecze tylko gdy któreś z tej czwórki nawali (jak to powiedział koleś - może Gdańsk nie podoła albo jak zwykle W-wa :lol: ), a nie że teraz będzie jakieś losowanie zeby wybrać cztery główne miasta. One już są :!: Są też dwa w REZERWIE jakby tamte nie dały rady :!: Tak myślę 8)

Zgadzam się że w W-wie nic nie ma i każdy stamtąd ucieka jak są wolne dni bo tam tylko się pracuje ale to i tak nic nie zmienia :roll: I co do tych naszych stadionów 'budowanych' przez kilka lat. Teraz nie ma wyjścia i MUSIMY je zbudować, do wczoraj tylko MOGLIŚMY. Co do Wrocławia to bym się nie martwił, już prędzej nie powstanie Stadion Narodowy niż Wrocław nie podoła. To jest chyba najdynamiczniej rozwijające się miasto w Polsce. Przecież oni chyba starają się o każdą organizację i ciągle się tam coś dzieje.
Jarzinho pisze:Nawet niezły plan, tylko taki szczegło, ze nie wiecej nie maja, czytam, ze w Gadańsku dopiero teraz maja wykupywac dziali, tylko teraz musza je wykupic, a kazdy bedzie chcial na nich zarobić i to pewnie sporo. Szkoda, ze nie pomyślano wcześniej i nie wykupiono terenów, widąc tu napewno istanial plan, czy dostaniemy czy nie i tak zbudujemy
Myślę że to wygląda trochę inaczej. Tamtejsi działkowicze już wiedzą że mają się wynosić a nikt nie będzie za byle grunt płacił milionów euro tylko dlatego że właściciel tak sobie wymyślił. Po prostu będzie odgórna decyzja że teren ma być pusty i do tego grunty będą wycenione i wykupione po przystępną cenę.

O stadiony bym się nie martwił ale o nasze autostrady. Żeby wszystko było dobrze to chyba musiałyby być oddane do użytku w ostatniej chwili bo zaraz zrobią się koleiny. Taki ten nasz klimat (jedyny na świecie) że tylko u nas droga sama się faluje. Przecież nasi budowniczy nie potrafią ich budować. Widziałem nie jedną dwujezdniową drogę gdzie najpierw remontowano jedną jezdnię (wszystko kładziono od nowa) a później brano się za ten drugą. Tylko że jak skończono kłaść tą drugą nawierzchnię to pierwszą można było już remontować. Zresztą od początku nie była ona idealna. Najlepiej byłoby dac budować Niemcom bo oni by nie oszczędzali a u nas to się wszystko buduje tak aby jakoś to było i jak najtaniej bo na nic nie ma pieniędzy :roll:
Krzysztof Jarzyna pisze:Bo umowmy sie szczerze - do Warszawy nie ma po co jechac na wakacje. Tym bardziej, jezeli zlikwiduja bazar na Xlecia Laughing
No co ty :?: Niektórzy (najczęściej skośnoocy) przyjeżdżają zobaczyć a potem robią sobie zdjęcia na tle Pałacu Kultury i Nauki :lol2: :roll:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 19 kwie 2007, 17:24

Umówmy sie szczerze Warszawa to s t o l i c a.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 kwie 2007, 17:34

Yukasz pisze:A dostaną mecze tylko gdy któreś z tej czwórki nawali (jak to powiedział koleś - może Gdańsk nie podoła albo jak zwykle W-wa Laughing ), a nie że teraz będzie jakieś losowanie zeby wybrać cztery główne miasta. One już są Exclamation Są też dwa w REZERWIE jakby tamte nie dały rady Exclamation Tak myślę Cool
Yukasz pisze:Zresztą pewnie wyjdzie tak że organizatorami będą W-wa, Gdańsk, Poznań i Wrocław jak wszędzie się mówi że już nimi są a tylko z piwusowego linka wynika inczej.
Tylko czy ja się kiedyś pomyliłem :lol:?

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4071738.html
http://www.wislakrakow.com/www/showarti ... leid=14076
Euro 2012 pod Wawelem byłoby niemal pewne, gdyby UEFA zdecydowała się na zmianę formuły rozgrywania mistrzostw Europy - startują 24 drużyny, a nie 16. We wtorek Komitet Wykonawczy UEFA postanowił jednak, że pozostaną stare zasady. - To nieco utrudnia szanse Krakowa, ale ich nie przekreśla - dodaje rzecznik Koźmiński. Szef Komitetu Organizacyjnego Euro 2012 Michał Nykowski potwierdza opinię Koźmińskiego. - Nawet jeśli UEFA nie zgodzi się na to, by mistrzostwa rozgrywane były na 12 arenach Polski i Ukrainy, jej komisja często będzie wizytowała postępy w przygotowaniach i sama zdecyduje, na których stadionach rozegrane zostaną mecze - powiedział w Cardiff naszemu wysłannikowi Nykowski.
A tak z innej beczki http://miasta.gazeta.pl/krakow/51,35798 ... .html?i=21 :).
gringo7 pisze:Umówmy sie szczerze Warszawa to s t o l i c a.
Czy się stoi, czy się leży...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”