Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 256

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 kwie 2007, 21:38

kłócicie się o pierdoły, ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że Rosicky ma na imie Tomas - tyle. zakończcie temat i lepiej powiedzcie co myslicie o rezygnacji Deina - bo to powinien byc problem dnia w tym temacie.
Dein ponoć zrezygnował w związgu ze zbyt dużą różnica zdań z reszta zarzadu. Wielka szkoda, bo jest to człowiek, dzięki którremu Arsenal jest w tym miejscu, w którym jest.

edit:
wczorajsza bramka Cesc'a z przeciwko ManCity była 50 trafieniem Arsenalu na Emirates 8)
Na chwilę obecną mamy 51 goli w 25 wystepach na nowym obiekcie [we wszystkich rozgrywkach, ma się rozumieć]
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2007, 23:27 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 18 kwie 2007, 22:02

Wedlug mnie jest to duze oslabienie kadry menagerskiej Kanonierow, Dein swietnie rozumial sie z Wengerem, znali sie od dawien dawna i ta wspolpraca owocowala miedzy innymi swietnymi ruchami transferowymi.
Mozecie sie ze mna nie zgodzic ale ja jakos czuje ze ta "roznica zdan" ktora zdecydowala o odejsciu Deina dotyczyla sprzedazy udzialow klubu.
Tak czy inaczej Wenger musi szybko ta dziure po Deinie wypelnic jakas zaufana osoba, zeby klub nie odczul za bardzo straty tego swietnego fachowaca.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 kwie 2007, 23:50

Jeszcze chce coś dodać od siebie a temat meczu. 8)
Pierwsza bramka ta kopia akcji z Boltonem. Eboue świetnie dograł piłkę w pole karne, a Rosicky znowu zrobił obrońcę w.... balona i strzelił bramkę. :lol: To kolejna bramka po wrzutce w pole karne. Jednak sie opłaca i samą klepką nie zajedziemy daleko. :o Po raz kolejny bramkę strzelił Fabregas. :mike: Jak sie okazuje, strzały z dystansu tez sie opłacają. W sumie to Fabregas do tej pory już mógł strzeli dość dużo bramek. Czasami brakowało precyzji, bądź po prostu szczęścia... Trzecia bramkę można śmiało zapisać na konto Hleba. Przytomnie sie zachował w polu karnym, mijając 2 rywali. Generalnie zagrał dobre spotkanie. Juz dawno tak nie zagrał. Jego pietą Achillesa jest brak dośrodkować (ale jak ma to uczynić, skoro nie potrafi) no i strzały... proste strzały z 15 metrów...
Niestety bramkę strzelił Baptista. :? Zagrał jak zwykle, przeciętnie. Znalazł sie w odpowiednim miejscu i zwyczajnie dobił piłkę. Mam nadzieje, ze Wenger go wyśle z powrotem do Hiszpanii. Nie oszukujmy se. Julio jest za wolny na Premiership.
Nalezy tez pochwalić "Vieire". 8) Zagrał niedługo, bo musiał zejść w skutek kontuzji, zresztą fieldy już o tym pisał, ale na początku spotkania był bezapelacyjnie naszym najlepszym piłkarzem. Chwale go, bo nie jestem w stanie ogarnąć jak on może tak utrzymać sie przy piłce... To jest nieprawdopodobne. On potrafi holować piłkę mając 3 rywali na plecach i nie straci :!:
Dobra, tyle ściemniania o meczu. :P
fieldy pisze:co myslicie o rezygnacji Deina - bo to powinien byc problem dnia w tym temacie.
Mowi sie trudno... na pewno duża strata. :?

W sobotę gramy z naszymi kuzynami. :o Oj będzie sie działo. Licze na 3 pkt., ale Koguty łatwo nie sprzedadzą skory. Jak dla mnie, to remis będzie satysfakcjonującym wynikiem.
Niby wierze w to trzecie miejsce, ale patrząc na terminarz LFC i nasz to można sobie pomarzyć... :?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 kwie 2007, 9:57

fieldy pisze:powiedzcie co myslicie o rezygnacji Deina - bo to powinien byc problem dnia
Wczoraj nie śledziłem specjalnie doniesień w obozu Kanonierów i dowiedziałem się o wszystkim dopiero dzisiaj rano. Szczerze mówiąc jestem w lekkim szoku. Dein był w klubie praktycznie od zawsze, to przecież on wpadł na pomysła zatrudnienia Wengera, a tu takie coś :?

Jeśli jednak spojrzeć na całość sprawy przez którą musiał odejść to trzeba sobie szczerze przyznać, że opozycja w klubie była zbyt silna i przy takie atmosferze współpraca zapewne byłaby utrudniona. Szkoda, bo to naprawdę człowiek, który zrobił tak wiele dla naszej ekipy. :?

Mimo wszystko mam nadzieje, że nie pozbędzie się swoich udziałów (w końcu ponad 14% to nie byle co)

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 19 kwie 2007, 12:26

Jak wyzej napisalem wielka strata odejscie Deina ale co klub zrobi jak ARESENE nie daj boze pojdzie za Deinem? Nie wyobrazam sobie ARSENALU bez WENGERA.

Czytaliscie moze ostatnia wypowiedz JULIO BAPTISTY???
Juz wie ze nie przypadl do gustu kibicom ,Wengerowi raczej tez i ze bedzie musial wrocic i dlatego zupelnie zmienil zdanie i juz nie podoba mu sie Anglia i liga angielska bo nie moze robic sztuczek technicznych gdyz za szybko sie gra :D A naprawde wierzylem ze cos z niego bedzie a tu nagle prosi o druga szanse w klubie z MADRYTU zalosne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 kwie 2007, 12:48

Jak wyzej napisalem wielka strata odejscie Deina ale co klub zrobi jak ARESENE nie daj boze pojdzie za Deinem? Nie wyobrazam sobie ARSENALU bez WENGERA.
Hill - Wood już dziś podał do wiadomosci, że Wenger nie planuje odjęścia [przynajmniej teraz, bo jak wiadomo dał sobie czas jeszcze max 7 czy 8 lat - później kończy definitywnie z trenerką]. Wenger i Dein bardzo dobrze się rozumieli, dzięki Deinowi Arsene do nas trafił. Niewątpliwie odejście Davida nie ucieszyło Wengera, ale przecież tylko dlatego nie odejdzie. Tak mi sie zdaje.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 19 kwie 2007, 15:04

Gdy w lipcu i sierpniu 2005 Wenger toczyl zarzarta walke z Realem o Julio bylem wielkim zwolennikiem jego transferu, bylem juz niemal pewny, ze bedzie Kanonierem - stało sie jendak inaczej.
W sierpniu 2006 temat transferu Baptisty do Arsenalu wrocil a ja wciaz wierzylem ze ten "KAFAR" jest swietnym zawodnikiem do gry w warunkach panujacych w lidze angielskiej, a po tym co REYES zaczal gadac bylem bardzo zadowolony z tej wymiany. Myslalem sobie, ze wymieniamy maminsynka na wojownika, jednak Julio widac nie odznalazl sie w Premiership. Strzelil do tej pory 9 bramek z czego 2 w lidze(przy 31 rozegranych spotkaniach) choc to, ze nie byl zawsze podstawowym napastnikem moze go w malutkim stopniu usprawiedliwic to ja sadze ze jest to o co najmniej 11 bramek za malo.
Teraz trzeba spojrzec prawdzie w oczy REYES to jest to brakujace ogniwo w naszej ofensywie, strzelal dogrywal i atakowal na pelnym gazie, a JULIO nie wiem czy umie wogole sie rozpedzic pozadnie. Po tym co mowil nikt nie chce go na Emirates( Jose Antonio) ale wlasnie takiego zawodnika musimy nabyc szybkiego o dobrym dryblingu i ktory da nam te 15 bramek w sezonie.
A Julio no coz, niech wraca do Madrytu, prosi o przebaczenie i strzela bramki dla REALU bo dla Arsenalu mam nadzieje, ze nie bedzie mial okazji strzelac w przyszlym seoznie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 kwie 2007, 15:53

Dlaczego mój post się nie wysłał? :?

a nakleiłeś znaczek ? :glass:// fieldy

Odejście Deina jest dla mnie wielką stratą. Ile ten człowiek zrobił dla klubu? A ile jeszcze mógł zrobić :roll: Do tego miał wpływy, miał znajomości... Teraz każdy oczekuje że David sprzeda swoje 15%, pytanie tylko- po co? Jeżeli zachowa udziały to nadal będzie miał coś do powiedzenia, a co najważniejsze- w Jego interesie będzie leżało dobro klubu :wink: Więc nadal będzie miał powody do wykorzystania swoich niewąpliwie dużych wpływów :D

A Baptista odejdzie. Nie dość że nie jest nam potrzebny to jeszcze kibice nie dażą go zbyt dużą sympatią. Sam doskonale o tym wie...

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 20 kwie 2007, 10:25

Kontynujac moja wczesniejsza mysl zaczynam sie zastanawiac co w takim razie bedzie z Reyesem skoro Real nie jest raczej zainteresowany wykupem Jose to bedzie musial wrocic do Londynu a Wenger napewno jesli nie dostanie za niego oczekiwanej kwoty go nie sprzeda(tak mi sie wydaje). Dlatego jestem ciekawy czy Jose znajdzie nowego pracodawce czy zostanie u nas i bedzie gadka ze juz jest bardziej dojrzaly i mu pogoda nie przeszkadza i teraz skupia sie tylko na grze dla Kanonierow, ze tutaj jest jednak jego miejsce i tutaj ma przyjaciol :lol:

A tak na marginesie najbardziej mi sie smiac chce z kibicow REALU na stronie www.realmadryt.pl 1wrzesnia 2006 po wymianie REYES-BAPTISTA kazdy kibic Realu (okolo 300 komentrzy) mowil ze super bo Baptista jest beznadziejny a Reyes rewelacja a wczoraj wszedlem na ta strone i po wypowiedzi Julio znowu 200 komentarzy ze caly Madryt kocha Baptiste i wszyscy marza o jego powrocie bo jest zajebisty :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 kwie 2007, 11:42

Peter Hill-Wood pisze:"Why don't we want the American at our club? Call me old-fashioned, but we don't need his money (...) Our objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players."
taka postawa mi się podoba 8)
Wood powiedział jeszcze, ze Amerykanie nie kochają piłki, tylko pieniądze - dlatego nie ma zamiaru sprzedawac akcji klubu.
Wenger jest zawiedziony odejsciem Deina (It's a huge disappointment because we worked very closely together)

A wiecie, że syn Deina był drużbą na ślubie Henry'ego ?
piorun13 pisze:Kontynujac moja wczesniejsza mysl zaczynam sie zastanawiac co w takim razie bedzie z Reyesem skoro Real nie jest raczej zainteresowany wykupem Jose to bedzie musial wrocic do Londynu a Wenger napewno jesli nie dostanie za niego oczekiwanej kwoty go nie sprzeda(tak mi sie wydaje). Dlatego jestem ciekawy czy Jose znajdzie nowego pracodawce czy zostanie u nas i bedzie gadka ze juz jest bardziej dojrzaly i mu pogoda nie przeszkadza i teraz skupia sie tylko na grze dla Kanonierow, ze tutaj jest jednak jego miejsce i tutaj ma przyjaciol
Reyesa nie chce w klubie, nie chce dla nas grać, to nie - niech szuka klubu, jak nie znajdzie to pewnie wróci i bedzie wchodził czasem z ławki, bo na pewno nie bedzie grał w pierwszym składzie. Tomas gra ostatnio znakomicie, jak beda go omijały kontuzje, to nam wystarczy. Reyes powiedział kilka słów za dużo. Nie wystarczyło mu, że na około opowiadał o złym klimacie w Anglii, musiał jeszcze coś dorzucić o sytuacji w klubie.
Podobnie z Bestią - nie chce grać u nas, to nikt go nie zatrzyma na siłe.

Freddie i Cesc mogą nie wystąpić w meczu z Tottenhamem.
Pierwszy jeszcze sie leczy, drugiego dopadł jakiś wirus, raczej gotowy będzie Diaby, który zszedł z boiska w meczu z ManCity, bo .... widział podwójnie :? teraz juz podobno wszystko ok.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 kwie 2007, 17:23

piorun13 pisze:A tak na marginesie najbardziej mi sie smiac chce z kibicow REALU na stronie www.realmadryt.pl 1wrzesnia 2006 po wymianie REYES-BAPTISTA kazdy kibic Realu (okolo 300 komentrzy) mowil ze super bo Baptista jest beznadziejny a Reyes rewelacja a wczoraj wszedlem na ta strone i po wypowiedzi Julio znowu 200 komentarzy ze caly Madryt kocha Baptiste i wszyscy marza o jego powrocie bo jest zajebisty
Jak to mawiają - łaska kibica na pstrym koniu jeździ :roll:
fieldy pisze:Wenger jest zawiedziony odejsciem Deina
Tylko, że Wenger to nie jest dziecko i da sobie radę. Ja rozumiem, że był z Deinem bliko, byli przyjaciółmi, ale nikt z reszty władz przecież krzywdy mu nie będzie chciał zrobić. Podobnie jak Deinowi im też zależy tylko na klubie, a różnice zdań ... cóż takie rzecz po prostu się zdarzają.

Kwestia i Reyesa i Baptisty jest podobna - oboje nie są mile widziani w Arsenalu i najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli już żadnego z nich nie zobaczymy w koszulce Kanonierów. Reyes sam sobie ukręcił bata w lecie i powinien zrozumieć, że nie ma czego szukać w Londynie. Jak dla mnie kupiec na Hiszpana znajdzie się bez problemu, wiec raczej martwić się nie musimy. Jeśli zaś chodzi o tego drugiego :P to Madryt zapewne już czeka.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 kwie 2007, 18:20

fieldy pisze:Freddie i Cesc mogą nie wystąpić w meczu z Tottenhamem.
Na szczęście obaj znajdują się w kadrze na mecz i wszystko wskazuje na to że jednak wystąpią :wink:

Reyes w Arsenalu? Wszystko zależy od transferu Ribery'ego- jeśli dojdzie do skutku to Reyes nie ma czego szukać w Londynie, jeśli jednak sprawy nie potoczą się po mojej myśli... chętnie zobaczyłbym Reyesa z powrotem :] Nawet pomimo tych fochów. Graczem jest ponadprzeciętnym i sądzę (a nawet jestem pewien) że by się przydał.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 20 kwie 2007, 18:45

RóżA pisze:Reyes w Arsenalu? Wszystko zależy od transferu Ribery'ego- jeśli dojdzie do skutku to Reyes nie ma czego szukać w Londynie, jeśli jednak sprawy nie potoczą się po mojej myśli... chętnie zobaczyłbym Reyesa z powrotem :] Nawet pomimo tych fochów. Graczem jest ponadprzeciętnym i sądzę (a nawet jestem pewien) że by się przydał.
ROZA zgadzam sie Reyes jest nieszablonowym skrzydlowym i napewno by sie przydal ale ja nie chce juz go zobaczyc w koszulce ARSENALU i mysle ze nie tylko ja. :roll:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 21 kwie 2007, 6:32

I Róża i Piorun13 macie racje... ale jak napisało wyładowanie elektryczne 8) niechiałbym widzieć Reyes'a w trykocie Kanonierów... Królewscy go raczej nie wykupią wieć może uda się go opchnąć do Sevilli FC, oczywiście za niższą cene bo nikt tyle za niego nie zapłaci.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 kwie 2007, 8:13

Pytanie tylko czy Sevilla będzie chciała powrotu Reyesa :roll: Nie dość że Jego pozycja jest już obsadzona to jeszcze wątpię w to, aby włodarze hiszpańskiego klubu wydali takie pieniądze za Jose. Być może powrót do Anglii, niekoniecznie do Arsenalu :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”