Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 19 kwie 2007, 17:38
Krzysztof Jarzyna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 kwie 2007, 17:38
W Śląski wpompowali już tyle kasy, że spokojnie można było za to postawić nowiutki stadionik od podstaw. Jeśli chodzi o pojemność to ma być ona zwiększona do blisko 55 tysięc miejsc (przy obecnych 47). Jeśli zaś chodzi o sam doping to nie przesadzałbym aż tak. Każdy kto był w Chorzowie na meczu wie, że można tam zrobić niezły kocioł, a doping jest naprawdę dobry. Osobna sprawa to widoczność, która w niektórych miejscach jest fatalna. Jeśli ktoś przypadkiem dostanie miejsca na łukach i to na koronie to może pożegnać się z komfortowym oglądaniem spotkaniaczeher pisze:Stadion bedzie przebudowany, jednak raczej nie mozna liczyc na to ze rozwiaza problem z dopingiem - moz ejakies odpowiednie zadaszenie by pomoglo
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 kwie 2007, 17:50
czy"Zlekceważyliśmy przygotowania do mistrzostw jak żaden inny z kandydatów! Po raz kolejny zwyciężyła - co wytykałem, pisząc niedawno w "Przystanku Kraków" o grzechach miasta - nasza prowincjonalna pycha, że nam się należy, bo to przecież Kraków; bo tu jest historia i niepowtarzalna atmosfera. Przegraliśmy rywalizację, gdyż podczas gdy inni roztaczali wizje budowy nowoczesnych obiektów sportowych, my mówiliśmy o modernizacji stadionów (choć i to nam nie wychodzi, dlatego ostatnio straciliśmy szansę zorganizowania meczu z Azerbejdżanem). Gdy zalety Gdańska wychwalał w anglojęzycznej prezentacji Wałęsa na tle urzekającego projektu Baltic Areny, w naszej prezydent Majchrowski pomiędzy widokiem hejnalisty a Lajkonika mówił: "Chcielibyśmy, aby Kraków był miastem, które ugości wszystkich tych, którzy potrzebują nie tylko wrażeń sportowych, ale także powiewu historii i kultury". Przegraliśmy, bo nasza oferta była po prostu mizerna."
?"JAN NOWICKI, KRAKOWSKI AKTOR, KIBIC PIŁKARSKI
Nie zdawałem sobie sprawy, że jest jeszcze taka możliwość. Myślałem, że decyzja dotycząca wyboru polskich miast-organizatorów EURO 2012 już zapadła. Co według mnie należy zrobić, by Kraków jednak znalazł się w tej grupie? Moim zdaniem nic. Inne miasta w porównaniu ze stolicą Małopolski wypadają blado. Czy najpiękniejsze miasto Polski musi walczyć, aby móc promować nasz kraj? To przecież jakiś idiotyzm. Nie musimy nic robić, tylko dbać o to, by ulice były czyste. Trzeba również mieć gdzie grać. Czy jednak stadion Wisły, który już wkrótce powstanie, nie spełnia wymogów? Zmieści się tam 35 tys. osób i to wystarczy. Po co więcej? Reszta zobaczy sobie mecze w telewizji. Ja sam zostanę w domu i zobaczę je na dużym telewizorze. Mimo, że jestem kibicem."
Jak tam droga do nowej trybuny? Miała być w kilka godzin zrobiona podobno.piwus pisze:Czy się stoi, czy się leży...
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 kwie 2007, 17:54
Yukasz pisze:No co ty Niektórzy (najczęściej skośnoocy) przyjeżdżają zobaczyć a potem robią sobie zdjęcia na tle Pałacu Kultury i Nauki
Wyniesc czasami moga tamtejsze władze, a jak nie starczy sil to i pewnie taczka sie znajdzie. Chyba nie ma takiego prawa, ze kazdy musi.. odsprzedac, wczoraj ktos tam mowil z wladz Gdańska, ze maja nadizeję, ze działkowicze zgodza sie na optymalne ceny. Ciekawe czy Ci dzialkowicze cokolwiek wiedza, ze cos ma tam powstać. Raczej nie...Yukasz pisze:Myślę że to wygląda trochę inaczej. Tamtejsi działkowicze już wiedzą że mają się wynosić a nikt nie będzie za byle grunt płacił milionów euro tylko dlatego że właściciel tak sobie wymyślił. Po prostu będzie odgórna decyzja że teren ma być pusty i do tego grunty będą wycenione i wykupione po przystępną cenę.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 18:20
Działkowicze już wiedzą że mają się wynieść bo niektórych pokazywali w TV i akurat ci mówili że im tow sumie obojętnie. Ci co chcą te swoje pinkne działki uprawiać dostaną jakieś grunty w innej części miasta a reszta dostanie kasę. A co do braku ewentualnego przepisu zezwalającego wykupić grunty to jakoś niektórzy protestują a i tak budują im obwodnice pod domem wiec może jednak coś takiego istnieje. A jak nie to Kaczyński będzie jeździł po Polsce i błagał ludzi aby się wynieśli.Jarzinho pisze:Chyba nie ma takiego prawa, ze kazdy musi.. odsprzedac, wczoraj ktos tam mowil z wladz Gdańska, ze maja nadizeję, ze działkowicze zgodza sie na optymalne ceny. Ciekawe czy Ci dzialkowicze cokolwiek wiedza, ze cos ma tam powstać. Raczej nie...
Mam nadzieję że go też zburzą bo do tej pory miałem wrażenie że on jest nieśmiertelnyJarzinho pisze:Centralny Dworzec Razz
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 kwie 2007, 18:35
A co to ma do rzeczy? Nie zdążą zrobić drogi dojścia do jednej trybuny do 2012? Dojście do trybuny na Wisle ma jakiś związek z tym, że jednemu panu się wydaje, że Warszawie się należy Euro za samo bycie stolicą? Idź się gdzie indziej napinaj.Zico_FCI pisze: Jak tam droga do nowej trybuny? Miała być w kilka godzin zrobiona podobno.
Kraków zasługuje na Euro, to wizytówka Polski za granicą. Kwestia podziękowania architektowi obecnego skansenu Obtułowiczowi za współpracę, wykonanie nowego projektu ostatnich dwóch trybun przewidującego zwiększenie pojemności i zabudowanie narożników. WIĘCEJ NIE DA SIĘ NIC ZROBIĆ. Atrakcyjności miasta nie da się poprawić, a bazy hotelowej i poparcia społecznego nie trzeba. Przydałaby się lepsza infrastruktura komunikacyjna, ale w innych czołowych miastach nie jest lepiej. Kraków przegrał dyletanctwem wybierających (od razu po ogłoszeniu miast organizacyjnych mówiło się nawet, że komitet przestraszył się kibiców Cracovii - znowu!), ewentualnie kiepskim stadionem, bo kiedy trzeba było bawić się w Vahapa Toya i obiecywać Las Vegas w szczerym polu, oni przedstawiali realistyczne plany aktualnie budowanego stadionu. Gdańsk się zabawił i postawił stadion na niewykupionych działkach, Warszawa na bazarze, tylko zastanawiam się czemu Poznań dostał, skoro też budował, zamiast fantazjować. Cholerne hotele w wielkopolskiej stolicy turystykiJednak by awansować do grona czołowych miast Chorzów i Kraków będą musiały włożyć wiele pracy. Chorzowski stadion jest przestarzały, a obiekt owi powstającemu w Krakowie brakuje do nowoczesności gdańskiej Areny Bałtyckiej, czy choćby pojemności Stadionu Olimpijskiego we Wrocławiu. Dodatkowo Kraków pokazał nieporadność przy organizacji meczu reprezentacji z Azerbejdżanem, a teraz nie wychodzi poza deklaracje i nie przedstawia konkretnych planów.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 kwie 2007, 19:35
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 kwie 2007, 20:26
Ty jesteś ekspertem oczywiście. Dobrze, że tym razem nie wyjechałeś z warszawskimi gazetami. Ciekawe co będzie jak UEFA zadecyduję, że w Polsce będą mecze rozgrywane na 4 stadionach, albo na pięciu, a tym piątym będzie Chorzów. Na kogo wtedy zwalisz winę ?piwus pisze:Chociaż co ja piszę, na pewno jesteś fachowcem w kwestii oferty Krakowa na EURO.
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 kwie 2007, 20:57
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 kwie 2007, 20:59
Przyczepiłeś się do tej drogi, jak rzep psiego ogona. Żeby to chociaż był jakiś argument, to może bym zrozumiał, ale to jest jakieś infantylne wyśmiewanie. Mecz został odwołany z powodu rzekomo planowanych starć kibiców, co pokazuje tylko, że prawnik nieznający się na piłce nie powinien komisarzyć związkowi piłki nożnej, a Ty ciągle droga, droga, droga, droga. Tyle masz do powiedzenia w kwestii Euro w Krakowie?Zico_FCI pisze:ak już po wielu latach dano Krakowowi mecz reprezentacji, to oczywiście przez jakieś śmieszne drogi nie można było go rozegrać.
I po co odbijasz piłeczkę? Nie bądź dziecinny. Napisałem to, bo zacytowałeś jakieś opinie nie mając pojęcia czy mają pokrycie w rzeczywistości, tylko po to, żeby się napiąć. Nie napisałeś nic od siebie. Tymczasem ja przez przypadek podałem parę argumentów.Zico_FCI pisze: Ty jesteś ekspertem oczywiście.
Zico_FCI pisze:a potem zarzucasz „warafffce”
Gdzie ja takie rzeczy kiedykolwiek pisałemZico_FCI pisze:Według ciebie oczywiście to warszawka
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 19 kwie 2007, 21:05
Kaczormistrz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 kwie 2007, 21:14
Bardzo dobrze, ale nie wiem dlaczego robisz to kosztem innych.piwus pisze:To jest źle, że nie wybielam Krakowa za wszelką cenę?
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 kwie 2007, 21:19
Kaczormistrz pisze:ale ja tutaj widze jakis podstep,
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 kwie 2007, 21:34
Wszystkich się wpieprzy do Wronek! A coJarzinho pisze:Tak patrzac poza stadionami, ktore trzeba wybudowac, to czy w Polsce jest 8 baz sportowych, ktore przyjma reprezentacje...
brylancik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 kwie 2007, 21:50
Sero
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio