Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 kwie 2007, 22:09

Sero pisze:Dziś cena za głupi pustak wskoczyła z 12 złotych do 20 ! jeśli tak dalej pójdzie to 37 miliardów euro może jednak nie starczyć na zbudowanie wszystkiego, nie wspominając o zwykłych budowach zwykłych ludzi czyt. domów czy remontów budowlanych. Z czasem pewnie wszystko się wyrówna, ale już dziś wiadomo, że prawo do EURO to świetny zarobek dla fabryk produkujących materiały. Dlatego skupujcie teraz cegły i młotki poczym sprzedajcie, a może uzbieracie na upragniony bilet ;)
Glupi pustak skoczyl, ale jestem bardzo ciekawy jak jest cena glupiego betonu szczegolnie tego made in PZPN :lol: bo ten to chyba osiaga astronomiczna wartosc w tych dniach.
Dziwie sie ze w takim kraju jak Polska brakuje materialow budowlanych przeciez wystarczy tylko podwoic moce produkcyjne zatrudniajac wiecej ludzi aby produkowac wiecej i zarabiac.Dodatkowo mozna zawsze importowac materialy budowlane jak jest na nie spore zapotrzebowanie, wtedy hurtownicy zarobia i budujacy beda zadowoleni.Mam pytanie czy ktos wie w jakiej cenie jest obecnie cegla czerwona bo mam zamiar sie budowac i nie wiem ile przeznaczyc na ten cel ukladajac wstepny kosztorys?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 22:14

Nawet jakiś koleś w TV powiedział że Kraków i Chorzów gdy trzeba było wybrać tą niby czwórkę zrobiły najmniej wiec nie znalazły się w tym gronie.
A co do niby rasistowskiej W-wy to jest tam taki sam rasizm jak i w innych dużych miastach Polski. Myślę że nawet na mniejszym stopniu niż w małych miasteczkach czy wsiach ale ogólnie nie przesadzałbym z jakimś głupawym artykułem bo w każdym mieście w Polsce może sie zdarzyć jakiś incydent, może zginąć kibic czy spaść śnieg.
Jarzinho pisze:Tak patrzac poza stadionami, ktore trzeba wybudowac, to czy w Polsce jest 8 baz sportowych, ktore przyjma reprezentacje...
Wybudujemy :!: Będzie trzeba 10 - wybudujemy :!: Chcesz 16 - proszę bardzo - wybudujemy :!: Jeszcze mniejsze miejscowości będą się biły o finalistów i pewnie znów będą zwycięzcy i 'ranni'. Przecież to jest szansa dla tych mniejszych ośrodków pod głównymi arenami i także szansa do rozwoju i ściągnięcia za piłkarzami kibiców. Zobaczycie, nie ma powodów do paniki. Część budżetów tych miast pójdzie na modernizacje istniejących już stadionów, wybuduje się jakiś hotel, oświetlenie, boczne boisko i to chyba wszystko co do szczęścia potrzebne - baza treningowa gotowa :P No chyba że we Wronkach jest jeszcze coś więcej :wink:
Sero pisze:Dziś cena za głupi pustak wskoczyła z 12 złotych do 20 ! jeśli tak dalej pójdzie to 37 miliardów euro może jednak nie starczyć na zbudowanie wszystkiego, nie wspominając o zwykłych budowach zwykłych ludzi czyt. domów czy remontów budowlanych.
Jak to Polacy już widzą ewentualne zyski :roll: Jeszcze się okaże że ściągnięcie materiałów zza granicy będzie tańsze i już sie wspomina że nawet nasi sąsiedzi mogą na tych ME zarobić :P

MLSoccer pisze:Dziwie sie ze w takim kraju jak Polska brakuje materialow budowlanych przeciez wystarczy tylko podwoic moce produkcyjne zatrudniajac wiecej ludzi aby produkowac wiecej i zarabiac.
Wszystko ładnie pięknie tylko zapomniałeś wspomnieć o robotnikach którzy wyjechali z Polski. I wszędzie się mówi że brakuje rąk do pracy już teraz, nie mówiąc o budowie autostrad, rozbudowie lotnisk, kolei, stadionów itp. Teraz pełno mamy wykształciuchów i nie ma tylu chętnych do tej 'czarnej roboty'.
MLSoccer pisze:Mam pytanie czy ktos wie w jakiej cenie jest obecnie cegla czerwona bo mam zamiar sie budowac i nie wiem ile przeznaczyc na ten cel ukladajac wstepny kosztorys?
W Polsce :?: Jak budujesz indywidualnie to ma materiały czeka się po kilka miesięcy i generalnie takim indywidualnym budowlańcom odradza się budowę czegokolwiek. Robotników też nie można się podobno doszukać. Takie czasy :roll: No chyba że buduje jakiś kolos jak Mostostal czy inny taki...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 kwie 2007, 22:22

brylancik pisze:Wszystkich się wpieprzy do Wronek! A co
A co ze skazańcami, no chyba, ze umiesci sie ich w hotelach w Krakowie na czas ME, miejsca nie zabraknie.
Yukasz pisze: Jeszcze się okaże że ściągnięcie materiałów zza granicy będzie tańsze i już sie wspomina że nawet nasi sąsiedzi mogą na tych ME zarobić
Moze być tak, ze stadiony nam budowac Niemcy, a tacy Holendrzy beda siać trawę... Czy w przetargach jest powiedziane, ze beda je wygrywac fimry z Polski.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 22:28

Jarzinho pisze:Czy w przetargach jest powiedziane, ze beda je wygrywac fimry z Polski.
Pewnie nie, w końcu jesteśmy w Unii więc chyba mogą 8) Już teraz tą autostradę na Ukrainę mają chyba budować Niemcy. I dobrze przynajmniej będzie dobrze zrobione :twisted:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 kwie 2007, 22:28

Z tymi materialami budowlanymi byl juz problem jeszcze przed ogloszeniem EURO - wzrost cen itp, gdyz wyniknal wielki booom na budowanie sie :!:
W hurtowniach pustki - a ekipy maja juz zarezerwowane wszelkie terminy

Znajomy mojego ojca buduje dom i przez pewien czas nigdzie nie mogl znalezc meterialow

Yukasz pisze:W Polsce Question Jak budujesz indywidualnie to ma materiały czeka się po kilka miesięcy i generalnie takim indywidualnym budowlańcom odradza się budowę czegokolwiek. Robotników też nie można się podobno doszukać.
Dorbze ze moi rodziece skonczyli dwa lata temu budowe domku w gorach :jupi:
MLSoccer pisze:Dziwie sie ze w takim kraju jak Polska brakuje materialow budowlanych przeciez wystarczy tylko podwoic moce produkcyjne zatrudniajac wiecej ludzi aby produkowac wiecej i zarabiac
Oj nie wiem, jakis czas temu w wiadomosciach mowili ze cegielnie ledwo nadazaja z produkcja przy maksymalnej mocy - wiec najpierw trzeba bylo troche zainwestowac w rozbudowe

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 kwie 2007, 22:39

MLSoccer pisze:Mam pytanie czy ktos wie w jakiej cenie jest obecnie cegla czerwona

1,20 zł.

czeher pisze: tymi materialami budowlanymi byl juz problem jeszcze przed ogloszeniem EURO - wzrost cen itp, gdyz wyniknal wielki booom na budowanie sie

Ale Euro tylko podniosło ceny. A to wszystko poprzednie spowodowane było przez zime. Nie było zimy to ludzie się budowali, a hurtownie nie nadążały z wyrabianiem materiałów. Teraz jest jak jest i hurtownicy liczą tylko korzyści. Niestety żeby teraz dostać towar trzeba zapisywać się w kolejki. Komuna [*]

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa, mianowicie przetargi. Kto normalny będzie chciał wziąć na siebie budowe hotelu czy stadionu gdy na rynku mamy taką ruletkę. Przykładowo już teraz firma z Łodzi, która buduje most w Puławach liczy każdy grosz, a prezes firmy już dmucha na zimne i ostrzega przed niedokończeniem mostu.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 kwie 2007, 22:42

Wszystko ładnie pięknie tylko zapomniałeś wspomnieć o robotnikach którzy wyjechali z Polski. I wszędzie się mówi że brakuje rąk do pracy już teraz, nie mówiąc o budowie autostrad, rozbudowie lotnisk, kolei, stadionów itp. Teraz pełno mamy wykształciuchów i nie ma tylu chętnych do tej 'czarnej roboty'.
Jak to przeciez bezrobocie choc troche spadlo to dalej jest ok. 12 % wiec widac robotnikow jest potencjalnych sporo a produkowac cegle czy pustaka to nie filozofia nie musisz sie do tego uczyc 2-3 lata.Wiem bo sak kiedys pare razy pracowalem w cegielni na wkacje aby dorobic.
Nie wiem czy do budowy autostrad, kolei potrzeba cegiel i pustakow no nic bede musial chyba zatrudnic Ukraincow ze wschodu jak przyjdzie sie budowac. :oops:
W Polsce Jak budujesz indywidualnie to ma materiały czeka się po kilka miesięcy i generalnie takim indywidualnym budowlańcom odradza się budowę czegokolwiek. Robotników też nie można się podobno doszukać. Takie czasy No chyba że buduje jakiś kolos jak Mostostal czy inny taki...
Nie wole chalupniczym sposobem budowac bo mi sie nie spieszy a jak zatrudnisz Jakas wieksza forme to zaplacisz slono za ten interes a jakosc wykonania nawet gorsza.Nic przyjdzie zapisac sie na cegle i pustaka w sklepie i czekac :( powoli kompletowac materialy.
Myslalem ze zdaze z budowa na Euro 2012 bo jak Krakow bedzie mial mistrzostwa to fajnie bylo bu obejzec jakiegos meczyka obojetnie kto by nie gral, ale jak piszecie to moze nie byc wykonalne przez to zamieszanie.
Oj nie wiem, jakis czas temu w wiadomosciach mowili ze cegielnie ledwo nadazaja z produkcja przy maksymalnej mocy - wiec najpierw trzeba bylo troche zainwestowac w rozbudowe
Nie chce mi sie w to wierzyc cegle mozna klepac na 2 a czasami na 3 zmiany wystarczy tylko zatrudnic wiecej ludzi :?

Awatar użytkownika
Sasha
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sasha » 19 kwie 2007, 22:54

Wszyscy beda się dwoic i troic oby zdążyc na czas. IO w Atenach też stały pod znakiem zapytania a udało im się wybudować wszystko od zera. Cegieł i alkocholu nie zabraknie . . . bedzie sie dzialo ;)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 kwie 2007, 23:02

1,20 zł.
Dzieki wiem, ze byla tansz okolo zlotego ale musiala skoczyc po wczorajszej zapowiedzi o organizacji Euro przez Polske i Ukraine.
Ale Euro tylko podniosło ceny. A to wszystko poprzednie spowodowane było przez zime. Nie było zimy to ludzie się budowali, a hurtownie nie nadążały z wyrabianiem materiałów. Teraz jest jak jest i hurtownicy liczą tylko korzyści. Niestety żeby teraz dostać towar trzeba zapisywać się w kolejki. Komuna [*]
Czekac wiec ciezkiej zimy to wszystko wymrozi :D i nie beda sie budowac ludziska bo z rzadem to nie ma wiekszej obawy przed 2009 roku to i tak wiele nie nabuduja znajac ich organizacje i zapal :lol:
Za pare miesiecy euforia o Euro minie a pozniej Swieta, Nowy Rok i tak nic sie nie da zrobic w tym roku.Dopiero PiSiory beda sie zastanawaic na poczatku 2008 nad jakimikolwiek planami co i tak zabierze im okolo roku.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 19 kwie 2007, 23:36

Słuchaj pracy jest ale ludzie teraz juz nie pojda do ciezkich robot 12h na dobe za 600 zl. To juz nie te lata ze sie bralo co bylo.

Ja tutaj nawiaze do przed chwila zakonczonego programu 'Co z ta Polska?' LUDZIE!! Po co oni zaprosili tam Tomaszewskiego? Ten czlowiek potrafi tylko krytykowac i krytykowac, ciagle gadac i gadac a zrobic to juz nie on. Caly sukces przypisal Michalowi Listkiewiczowi :| a Listek siedzial dumny jak paw. Maja jakis uklad? Ten czlowiek kiedys powiedzial cos optymistycznego? Wszedzie widzi jakies 'ale'.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 23:45

MLSoccer pisze:Jak to przeciez bezrobocie choc troche spadlo to dalej jest ok. 12 % wiec widac robotnikow jest potencjalnych sporo
Niby tak tylko że na niektórych sklepach można znaleźć te same ogłoszenia mające wypełnić wakat i od kilku tygodni nadal nie ma chętnych do pracy. Przynajmniej u mnie tak jest a robotnik fortuny się nie dorobi a napracuje na pewno więc sam widzisz jak to jest.
MLSoccer pisze:Nie wiem czy do budowy autostrad, kolei potrzeba cegiel i pustakow no nic bede musial chyba zatrudnic Ukraincow ze wschodu jak przyjdzie sie budowac. Embarassed
Też nie wiem czy 'do budowy autostrad, kolei potrzeba cegiel i pustakow' ale podobno Polak potrafi więc może uda nam sie pobudować bez tych materiałów, najwyżej będą odbiegały od standardów.
Sasha pisze:Cegieł i alkocholu nie zabraknie
Cegieł może i tak tylko skąd wziąć ten 'alkochol' :think: Ciekawe czy to jakaś odmiana cegły czy raczej podobny do alkoholu :think:

Wg GW brakuje 150 tys pracowników :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 kwie 2007, 10:42

Yukasz pisze:Wg GW brakuje 150 tys pracowników
Wg kogos tam za kilka lat placa minimalna bedzie wynosic przez Euro2012 - 2300zl (teraz wynosi 800zl :o tylko zeby inflacji nie bylo :boje się:

http://sport.onet.pl/0,1248713,1522499,wiadomosc.html
moze sie uda :pray:

Awatar użytkownika
dzamro_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzamro_ » 20 kwie 2007, 11:55

Jak wolicie - mecz otwarcia czy final w Warszawie? nie wiem czy nie wolalbym jednak meczu otwarcia bo wtedy Polska by w nim zagrala. Z drugiej strony wielki final z udzialem Polski jest przeciez prawdopodobny szczegolnie jesli beenhakker zostanie jakims cudem do 2012...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 kwie 2007, 15:06

Kto nie widział prezentacji http://www.sport.pl/pilka/1,80056,4076666.html

Fajna muzyczka na początku, zna ktoś może tytuł?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 kwie 2007, 1:21

Bilety na Euro 2012 tylko dla nielicznych

Do Euro 2012 jeszcze pięć lat, ale już teraz wiadomo, że tylko nieliczni szczęśliwcy zobaczą z trybun najlepszych piłkarzy Europy.
- Chcemy biletów! Chcemy biletów! - krzyczała do prezesa PZPN Michała Listkiewicza grupka polskich fanów przed ratuszem w Cardiff, gdy ogłoszono, że Polska i Ukraina zorganizują Euro. Do biletowej gorączki jeszcze co najmniej cztery lata - UEFA zaczyna sprzedaż zazwyczaj na rok przed imprezą, ale czy wiadomo, na jakich zasadach Polacy będą mogli zobaczyć z trybun najlepsze drużyny Europy? - Gospodarz mistrzostw powinien być uprzywilejowany. Chcemy, aby UEFA pozwoliła sprzedać Polakom połowę biletów na mecze rozgrywane w kraju, choć do ostatecznych decyzji daleko - mówi "Gazecie" Adam Olkowicz, wiceprezes PZPN ds. Euro 2012.

50 proc. oznaczałoby, że z całkowitej puli 1,5 mln biletów Polacy mogliby liczyć nawet na 375 tys. wejściówek (na drugie tyle Ukraińcy). Ale nie wiadomo, czy UEFA zgodzi się na uprzywilejowanie gospodarzy. - Szwajcarzy i Austriacy nie mają żadnych przywilejów. Taka jest polityka UEFA - Euro to turniej międzynarodowy z równymi prawami dla wszystkich - mówi "Gazecie" Miklos Gimes, dziennikarz szwajcarskiego "Tages-Anzeiger".

Na Euro 2008 do podziału jest w sumie milion biletów na 31 meczów. 38 proc. (380 tys.) dostanie do rozdzielenia 16 federacji narodowych, które biorą udział w turnieju. Oznacza to, że Szwajcarzy i Austriacy mają w tej puli po niecałe 24 tys. biletów, tyle samo, co każdy inny uczestnik Euro. 33 proc. (330 tys.) biletów jest sprzedawane przez internet dla zwykłych kibiców, ale bez podziału na narodowość - mogą się po nie zgłaszać choćby Chińczycy. Zainteresowanie jest gigantyczne - w pierwszej fazie sprzedaży prawie 600 tys. ludzi ze 142 krajów złożyło ponad 10 mln zamówień! - Totalne szaleństwo. Nikt nie spodziewał się takiego zainteresowania. O tym, kto dostanie bilety zdecyduje, losowanie. Zobaczyć mecz, to jak trafić szóstkę w totka - mówi Gimes. Resztę biletów na Euro 2008 dostaną sponsorzy, VIP-y i goście UEFA. - Jest co prawda taka symboliczna pula 1 proc. wejściówek dla mieszkańców miasta, w którym odbędzie się mecz, ale to są śmieszne liczby. W Zurychu mieszka 500 tys. osób, a na trzy mecze mieszkańcy dostaną z niej może 2 tys. biletów - śmieje się Gimes.

Jeśli taką samą politykę podziału biletów UEFA przyjmie w Polsce i na Ukrainie, będzie to oznaczać, że Polacy nie dostaną - tak jak chciałby tego PZPN i sztab Euro 2012 - 375 tys. wejściówek, ale dużo, dużo mniej. Wiara PZPN w to, że Polacy mogą liczyć na 50 proc. biletów u siebie, opiera się na doświadczeniach z mundialu w Niemczech, gdzie gospodarze mieli podobne przywileje. Problem w tym, że mistrzostwa świata organizuje FIFA, która ma inną politykę. - Nie wiem, jak zdecyduje UEFA, ale naszym zdaniem gospodarze powinni mieć pulę biletów tylko dla siebie. Zrobimy wszystko, by Polacy i Ukraińcy dostali jak najwięcej biletów, ale na pewno nie da się zadowolić wszystkich. Euro, nawet to rozgrywane u nas, pozostanie imprezą przede wszystkim telewizyjną - podkreśla Olkowicz.

Na przekonywanie UEFA działacze mają ok. trzech lat, bo zasady dystrybucji biletów zostaną ogłoszone pewnie najwcześniej w 2010 roku. Już teraz wiadomo jednak, że nie będzie czegoś takiego jak sprzedaż biletów w kasach. Wejściówki będą tylko w internecie - tak jak podczas ostatniego mundialu i teraz przy Euro 2008.

Będą też ograniczenia ilościowe. W Austrii i Szwajcarii jedna osoba może kupić maksymalnie cztery bilety na mecz. Tak jak na Euro 2008 będą pewnie trzy rodzaje biletów: IMT (Individual Match Tickets) - na konkretne mecze, FMT Group (Follow My Team Group Tickets), czyli pakiet na wszystkie mecze grupowe wybranej drużyny, oraz FMT Tournament (Follow My Team Tournament Tickets) - na wszystkie mecze drużyny, aż do jej odpadnięcia z turnieju lub zwycięstwa.

Bilety na Euro 2008 kosztują od 45 euro (170 zł) za mecze grupowe po 550 euro (2000 zł) za finał. Są trzy kategorie biletów - najdroższe z boku boiska, najtańsze za bramkami. Bardzo możliwe, że podobnie będziemy płacić za pięć lat. - To, że ceny w Polsce i na Ukrainie są teraz ogólnie dużo niższe niż na zachodzie Europy, nie musi na nic wpływać. Z biletem na Euro będzie jak z wejściówką na hitowy koncert jazzowy czy rockowy. To coś ekstra, cena za wstęp na takie wydarzenie jest zbliżona, wszystko jedno, czy chodzi o Paryż, czy Warszawę - uważa Michał Nykowski, szef sztabu Euro 2012. - To, ile trzeba będzie zapłacić, ustali UEFA, ale może wziąć pod uwagę ogólny poziom cen u gospodarzy. Polska i Ukraina to przecież nie Szwajcaria - sądzi Adam Olkowicz.

Podział miliona biletów na Euro 2008 w Austrii i Szwajcarii (proc.)

38 federacje narodowe biorące udział w ME
33 sprzedaż publiczna w internecie
14 sponosorzy, partnerzy UEFA
8 Corporate Hospitality Program (dla bardzo zamożnych kibiców - razem z hotelami, kolacjami, programem turystycznym)
3 VIP-y
3 UEFA Football Family
1 pula wyłącznie dla mieszkańców miasta lub (i) działaczy związanych z klubem, który gra na danym stadionie

Ceny biletów (w euro)

kategoria 1 2 3
Mecz otwarcia 250 170 70
Mecze grupowe 110 80 45
Ćwierćfinały 180 110 60
Półfinały 300 180 80
Finał 550 335 160

Źródło: Gazeta Wyborcza
:rotfl4:
Jeszcze nigdy nie trafiłem szóstkę w Totka więc chyba mam szansę kupić bilet :P

A słyszeliście że Łódź poczuła się pokrzywdzona tym że nie została zgłoszona do 'szóstki szczęśliwców' i na jej prośbę ma zostać wszczęte dochodzenie :?: :zgon: Jak tak będzie ze wszystkimi przetargami to do roku 3000 się nie wyrobimy. Dobrze że przynajmniej w Białymstoku jest Kononowicz i tam nikt Euro się nie spodziewa, bo tam nie będzie niczego :stop:
Aha Jarzinho czytałem że słynny Dworzec Centralny będzie... jedynie troszkę odremontowany a nie postawiony od nowa i ma być coś zrobione żeby w nim nie śmierdziało :suicide: Skończenie budowy drugiej linii metra jest przewidziane na jesień roku 2012 :roll: Więc będzie trzeba trochę przyspieszyć żeby ją skończony a ta pierwsza linia która jeszcze chyba nie jest skończona (straciłem już rachubę) jest budowana od roku 1983 :roll: Jakaś trasa z W-wy na Ukrainę ma być zbudowana kawałkami a nie cała :roll: - jeśli wierzyć gazetom. Ogólnie to coraz gorzej to wszystko widzę :( Znaczy jestem pewny że ME się odbędą ale wszystko nie będzie skończone tak żeby można było powiedzieć 'cud miód i orzeszki' tylko jakoś to będzie... :warrior: Pewnie na Euro 2020 byśmy zdążyli wszystko zrobić tak na szóstkę :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”