Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 257

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 kwie 2007, 9:45

RóżA pisze:Pytanie tylko czy Sevilla będzie chciała powrotu Reyesa :roll: Nie dość że Jego pozycja jest już obsadzona to jeszcze wątpię w to, aby włodarze hiszpańskiego klubu wydali takie pieniądze za Jose. Być może powrót do Anglii, niekoniecznie do Arsenalu :P
Sevilla napewno bedzie go chciala, przeciez przy transferze do Arsenalu, Reyes powiedzial, ze tak kocha Seville, ze nie mogl sie zgodzic na transfer do innego hiszpanskiego klubu! :lol:

Moim zdaniem, nastepny sezon, Reyes spedzi w Arsenalu, bo kto za niego da 10 mln (za mniej Arsen go nie pusci), skoro albo jest caly czas kontuzjowany, albo gra w kratke. Rok pogra w Arsenalu, odrodzi sie i znowu pogoda mu sie nie spodoba, bo przy graniu w deszczu zel na wlosach mu sie rozpuszcza.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 21 kwie 2007, 10:26

Panowie a co sadzicie o zakupie kolejnych akcji klubu przez Stana Kroenke??? Chcielibyscie zeby zrobil z Kanonierow druga chelsea???
Ma juz 12% i caly czas szuka kolejnych akcji aby przejac klub.

Ja jednak nie chcialbym tego aby po ManUnited, Chelsea i LFC ARSENAL tez zostal wykupiony przez jakiegos milionera. Pieniadze to nie wszystko...

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 21 kwie 2007, 11:02

Te całe wykupowanie akcji przez Kroenke, ahhh nie podoba mi się to. Nie porównywałbym przejęcia Chelsea przez Abramowicza do przejęcia MU przez Glazer'a... sytuacje w których znajdowały się oba kluby przed przejęciem diametralnie się od siebie różniły...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 kwie 2007, 11:17

Przejęcie, przejęcie, przejęcie... z jednej strony tradycja, historia, kibica a z drugiej pieniądze... no właśnie, i co jeszcze? :roll: Ja jednak póki co wolałbym zostać przy tym pierwszym, choć nie będę ukrywał, że wizja przejęcia klubu coraz bardziej zaczyna mi się podobać :] Ale wszystko w swoim czasie, nie ma co się spieszyć...

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 21 kwie 2007, 15:57

Oglądałem tylko drugą połowe szlagieru na WHL. Arsenal niszczył ich w kazdym aspeckie, zero zagrożenia pod bramką Lehmanna przez 49 minut. Adebayor rozegrał bardzo dobrze zawody, ale bramka Jenasa w ostatniej akcji meczu była fantastyczna. Remis przynajmniej patrząc z perspektywy drugiej połowy jest dla Arsenalu krzywdzący, ale jak wiemy piłka sprawiedliwa nie jest.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 kwie 2007, 16:06

Po tym spotkaniu Wenger chyba juz wie co zrobi po sezonie, tzn. postara sie o nowego bramkarza. Jens dzisiaj nie imponował pewnoscia w interwencjach, a i bramka Jenasa była do wybronienia. Jedyny plus, ze mial mało okazji do interwencji.
Tak mecz bardzo dobry, Arsenal powinien to wygrać, jak tego nie zrobil pewnie sami sie zastanawiaja. Baptista mial setkę w końcówce i powinien ja wykorzystac i byłoby juz pozamiatane. To kolejny znak dla Arsene. Troche zmian bedzie.
Ade strzelil bramke głowa, az sie zdziwiłem, bo ostatnio był tutaj ostro krytykowany o ten aspekt jego gry.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 21 kwie 2007, 16:39

kapi88 pisze:Oglądałem tylko drugą połowe szlagieru na WHL

Ja za to zdołałem obejrzeć akurat pierwszą połową północnych derbów Londynu. Mecz był bardzo dobry. W pierwszych 45 minutach był też bardzo wyrównany. Keane bardzo sprytnie zachował się w polu karnym, strzelając bramkę głową po rzucie rożnym. Piłkarze Arsenalu przy golu bardzo się zdekoncentrowali. Przyczyną był incydent z udziałem Lehmmana oraz Berbatova. Niemiec jak zwykle w bardzo brzydki sposób potraktował napastnika rywali. Najbardziej niezrozumiała jednak była w tej sytuacji żółta kartka dla Diaby. Pod koniec połowy Arsenal zaczął grać bardzo ładną i widowiskową piłkę. Adebayor przestrzelił z najbliższej odległości w dogodnej okazji. Jeśli z tego, co piszecie druga połowa była pod dyktando Arsenalu to jak najbardziej oni zasłużyli na wygranie tych derbów. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 kwie 2007, 16:45

Jarzinho pisze:Ade strzelil bramke głowa, az sie zdziwiłem, bo ostatnio był tutaj ostro krytykowany o ten aspekt jego gry.

Ade strzelił naprawdę z trudnej sytuacji, aż sie sam zdziwiłem. Fabregas dobrze wrzucił, to Ade pokazał, ze głową grac potrafi. :wink:

Czuje cholerny niedosyt. Mecz jak najbardziej od wygrania. Zabrakło szczęścia. Słupek + 2 poprzeczki mówią same za siebie. :? Widać pracujemy nad stałymi fragmentami. Oczywiście bronienie ich zostawia wiele do życzenia. Fabregas 2 asysty, a przecież jego występ stal pod znakiem zapytania. 8)

Baptista['], Jens['] i nie opieram sie tylko na tym meczu. Baptista po sezonie odchodzi z czego sie wszyscy cieszymy. Natomiast z Jensem nie powinniśmy podpisywać kontraktu. Jeszcze pierwsza polowa sezonu w jego wykonaniu bardzo dobra. Teraz... sami widzicie. W każdym meczu głupie błędy.
Druga bramka tez po części na jego konto. Defoe faulował w polu karnym (pominę ten cyrk Jensa w tamtej akcji), to nie trzeba było wykopywać piłki na oślep do przodu, tylko podać do obrońcy i zwyczajnie przetrzymać piłkę...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 kwie 2007, 17:02

Mecz powinniśmy wygrać i tyle. Mieliśmy wystarczająco dużo sytuacji + przewagę przez praktycznie cały mecz. Nadal nie rozumiem Wengera i Jego 'świetnych' zmian :roll: Za dobrze grającego Rosicky'ego wchodzi Baptista który partaczył co tylko mógł :/ Chociaż z drugiej strony wpuścił Fabregasa... No niech będzie że wychodzi na zero :P

Jak już ktoś napisał przede mną- potrzebny jest nam nowy bramkarz. Nie oszukujmy się, Jens gra coraz większą padakę. Pomijając nawet Jego bezsensowne zachowanie (przepychanki, pyskówki, itp.) oraz dość zaawansowany wiek po prostu broni z meczu na mecz coraz słabiej. Ja chcę Akinveeva :foch:

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 21 kwie 2007, 17:42

Zgadzam sie w 100% z ROZA i GURU, nie powinnismy podpisywac kontraktu z Jensem bo starosc nie radosc, choc rola drugiego bramkarza i mentora dla nowego bramkarza bylaby dla klubu dobrym rozwiazaniem, ale nie wiadomo czy Lehman sie na to zgodzi. A ktos z czworki powinien zawitac do nas latem:
IDRISS CAROLS KAMENI
IGOR AKINFIEJEW (GURU patrz pisownia :D )
YOHAN PELE
ARCZI BORUC
(KOLEJNOSC NIE PRZYPADKOWA)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 kwie 2007, 17:46

Jens na rolę zmiennika się najzwyczajniej w świecie nie nadaje. Dlaczego? Znając Jego charakterek to taka sytuacja na dobre by nam nie wyszła. Albo zostanie i będzie grał w pierwszym składzie albo odejdzie. Trzeciej opcji nie ma. Ja wybieram tę drugą :]

Matek_afc
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matek_afc » 21 kwie 2007, 19:00

Kurde Arsenal nie wygrał po raz kolejny wygranego meczu . Brakuje typowego napastnika . Adebayor jest dobry ale nie jest to napastnik ktory strzela po 25 bramek na sezon szkoda ze RvP ma kontuzje na początku sezonu grał swietnie , a jeszcze chyba bardziej Henrego ktory w tym sezonie zagrał zaledwie 17 meczy i strzelił 10 bramek . Ja licze na to ze w następnym sezonie skonczą sie juz ten kontuzje i Arsen będzie mogł korzystac z większosci piłkarzy wtedy powinno byc dobrze

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 21 kwie 2007, 19:48

CO WY NA TO??:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 21 kwie 2007, 21:12

Eboue ma zbyt ciemną twarz i nie pasuje, Reyes ma jakiś czerwony buraczany ryj grrr... no i Fabregas troche nie pasuje reszta jak najbardziej. :D :D Chociaż Senderos też małego buraczka strzelił. :D W sumie to tylko Flamini i Traore (nie jestem pewny czy to on) są najlepiej dopasowani.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 22 kwie 2007, 23:10

Nie cichną spekulacje na temat nowego szkoleniowca reprezentacji Anglii. Tym razem angielskie media sugerują, że idealnym kandydatem na to miejsce byłby trener Arsenalu - Arsene Wenger.

Praca obecnego selekcjonera - Steve'a McClarena - już od dłuższego czasu jest krytykowana. Kibice oraz władze Angielskiej Federacji Piłkarskiej nie są zadowoleni z osiąganych wyników. W 5 spotkaniach pod wodzą McClarena Anglia zdobyła tylko 8 punktów.

Kiedy David Dein - wiceprezes Kanonierów, przyjaciel Wengera - opuścił klub, pojawiły się plotki na temat odejścia francuskiego szkoleniowca z Arsenalu. Wielu Anglików bardzo chętnie widziałoby Wengera na miejscu McClarena. Francuz wielokrotnie informował jednak, że nie interesuje go praca z jakąkolwiek reprezentacją.
Mam nadzieje że to jakieś głupie plotki i nie ma w nich za grosz prawdy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”