Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 133

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 17 kwie 2007, 18:51

Co tu taka cisza???

Na necie glosno o ewentualnch transferach Bayernu tzn Klose i Van der Vaart a tu cisza jak makiem zasial

Wiec moze rozpoczne dyskusje. Mi sie te plany podobaja. Van der Vaart marzyl mi sie w Bayernie jeszcze jak gral w Ajaxie i goraco ten transfer popieram. Jest jedno ale mianowicie Rafael czesto lapie kontuzje ale wydaje mi sie ze ten problem zostanie jakos przezwyciezony i nie beda go dalej trapic juz kontuzje. Zreszta Ballack tez opuszczal wiele meczy ze wzgledu na jakies drobne urazy.

Klose to dobre wzmocnienie ataku wg mnie jest to lepszy kandydat do gry w Bayernie niz Toni bo jest Niemcem i zna BL jak wlasna kieszen oraz ma obycie w europejskich pucharach. Dodatkowa przemawia za nim swietna wspolpraca z Podolskim w reprezentacji. Moze nie jest to idealny zakup bo pewnie wielu wolalo by Huntelara a ja osobiscie Gomeza ale mam przy tym kandydacie znacznie mniejsze watpliwosci niz przy Tonim

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 kwie 2007, 20:54

przembal pisze:Na necie glosno o ewentualnch transferach Bayernu tzn Klose i Van der Vaart a tu cisza jak makiem zasial
cisza, bo te transfery są niestety mało realne, prezydent HSV wszystko dementuje, ale fakt faktem, że w 2009 Vaart do wyrwania za jednyne 1,5 mln jest (mówię jak Yoda :P ). A co do Klose, to chyba Toni jest realniejszy :wink: Klose chciałby w końcu wyjechac za granicę, sam to podkreśla, mówi, że nie będzie już grał w innym zespole (w Niemczech) niż Brema :wink: Ja się upieram przy Tonim (Lucka show :wink: pozdro czesiu :P )
Michał M pisze:Wybacz, nie mogłem sobie podarować
spoko :beer: ale, nie umiesz się znać :P

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 17 kwie 2007, 21:12

w 2009 Vaart do wyrwania za jednyne 1,5 mln
no wlasnie za rok VDV bedzie dostepny na rynku za smieszna kase jak chca na nim cos zarobic to teraz albo nigdy. Sytuacja troche przypomina ta z Podolskim. Mysle ze za 17, 18 mln euro VDV zjawi sie w Monachium.

Co do Klosego nie bardzo ma gdzie isc za granice tzn napewno chcialby isc do jakiegos wielkiego klubu. Do tej pory zainteresowanie nim wyrazalo Juve i Barcelona i tyle. Barca teraz kupila Zigica, Juve stara sie o Toniego wiec byc moze wcale nie bedzie tak duzo chetnych na Klosego. A ostatnio Miro juz tak zdecydowanie nie mowi o tym ze nie zasili Bayernu wiec kto wie??

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 kwie 2007, 7:57

przembal pisze:
w 2009 Vaart do wyrwania za jednyne 1,5 mln
no wlasnie za rok VDV bedzie dostepny na rynku za smieszna kase jak chca na nim cos zarobic to teraz albo nigdy.
Nie chcę się za bardzo czepiać, ale ten 2009 to chyba za 2 lata a nie za rok? :> :mrgreen: Czyli za rok jeszcze będą mogli na nim zarobić.

Nie bardzo wierzę w transfer v. der Vaarta. Hoeness nie ma o nim dobrego zdania, no i poza tym chyba faktycznie jest zbyt kontuzjogenny. Wolałbym na tej pozycji widzieć jakiegoś zawodnika spoza BL (Anderson z Porto?, Sneijder z Ajaxu?):wink:
Akarin pisze:[A co do Klose, to chyba Toni jest realniejszy :wink:
Jeżeli nie uda nam się awansować do LM, to chyba jeden i drugi będą mało realni :? Konkurencja do Toniego jest spora - Inter, Juve - także sądzę, że przejdzie do Bayernu tylko jeśli Bayern będzie grał w LM i sam Luca zdecyduje, że pora spróbować gry za granicą. W innym przypadku nasza karta przetargowa jest niestety słaba.
przembal pisze:A ostatnio Miro juz tak zdecydowanie nie mowi o tym ze nie zasili Bayernu wiec kto wie??
Ostatnio Klose był w bardzo słabej formie, więc zainteresowanie nim zmalało. Ale kto wie, o kim znowu będziemy słyszeć, jak znów zacznie seryjnie strzelać gole? Zresztą Werder będzie chyba robić wszystko, żeby nie sprzedać go do Bayernu. Sądzę, że mogą nawet pójść "po bandzie" i nie puścić Mirka przed zakończeniem jego kontraktu (ważnego do 2008 r.).

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 18 kwie 2007, 13:06

Ottmar wypowiedzial sie na temat transferu Van der Vaarta wg niego jest to transferowy cel numer jeden!!! Uwielbiam naszego trenera wie czego chce i tego zada. Na nic tu chyba stekanie Uliego. o ile mi wiadomo to Hizfeld podpisujac kontrakt na nastepny sezon zadal kilku transferow. Mam nadzieje ze to jest jeden z nich.

BTW mamy euro2012!!!!!!!!!! :jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 kwie 2007, 13:25

przembal pisze:Ottmar wypowiedzial sie na temat transferu Van der Vaarta wg niego jest to transferowy cel numer jeden!!!
No skoro Ottmar widzi Rafaela w naszym składzie, to ok :wink: Zresztą nie twierdzę, że v. der Vaart jest słaby, jednak martwią mnie jego kontuzje.

Toni niestety także się ponoć wypowiedział i raczej nie ujrzymy go w koszulce Bayernu :? Trzeba w takim razie zawalczyć o Klose.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 kwie 2007, 13:30

Michał M pisze:Toni niestety także się ponoć wypowiedział i raczej nie ujrzymy go w koszulce Bayernu
wiesz, ja tam pismakom nie wierzę za bardzo :wink: myślę, że mamy dalej szanse, wystarczy, że będziemy grać w LM :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 18 kwie 2007, 13:35

Zapowiada sie fantastyczny srodek pomocy Van Bommel Van der Vaart
Jeden problem z tymi zapowiedziami. Mianowicie taka gadka podbijaja cene za Rafaela

Dodatkowe super silne skrzydla Lahm, Basti i Willy, Sosa i pomoc mamy super. Przynajmniej pierwszy sklad :(.

Toni cos podobno moiwl ze nie przejdzie do Bayernu. Ja uwazam ze to nawet dobra decyzja, jest szansa na Klosego albo Gomeza. Ciekawe za kim opowie sie Ottmar. Gomez byl juz typowany przez Maghata na nastepce Pizzaro w Bayernie, moze Uli nadal widzi go w skladzie ?? Wydaje sie jednak ze zarzad chce sciagnoc jakiegos doswiadczonego zawodnika i tu faworytem jest Klose

Podobno Bayern zakceptowal oferte ManUtd za Owena. Wg nieoficialnych informacji 18 mln funtow

o kur 30 min minelo i przegrywamy z vfb 2 bramkami!!!!!!!!!!!!! chyba nie pogramy w LM!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 kwie 2007, 17:12

No cóż, Bayern popłynął. 0-2 w plecy chwały nie przynosi. Niestety sprawdziły się moje przewidywania odnośnie meczu, że będzie porażka. Smutne, ale prawdziwe. Teraz pozostaje tylko Puchar UEFA i tam można sobie nazdobywać punktów do rankingu UEFY, aby podreperować swoja pozycję. Doidatkowo to szansa na wygranie europejskiego pucharu, choć chyba za daleko wybiegłem w przyszłośc. Wcale nie jest to powiedziane, że Bayern musi dominować w tych rozgrywkach.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2007, 20:11

Porażka, dno, kompromitacja, panowie i po co były te gołosłowne zapowiedzi :?: najważniejszy mecz sezonu, mecz jak finał LM, taaa szkoda, że nic nie pokazali na boisku. Środek obrony + Lell ['] pierwsza bramka to piękne zagranie Lell'a na głowę Cacau [']. Druga to już piękna kooperacja Lucio i Lell'a. Nie znajduję słów żeby opisać to co czuję. Dziękuję panie Hoeness za oszczędzanie, dzięki. Teraz mamy to co nam zarząd zprezentował :/ Gra była całkiem do dupy. Widać, że nie mamy dobrej kadry, jeden, dwóch zawodników się sypnie i koniec. Lell pokazuje, że ostatnie dość zaskakująco dobre występy były tylko przypadkiem. Obecnie pokazuję, że nie zasługuje na grę w czerwonym tryckocie. Defensywni pomocnicy również pokazują, że nie chce im się biegać, Owen niech lepiej idzie już do tego ManU bo widać, że grać mu się chce tak bardzo jak krowie na pastwisku. Ogólnie to ['] . Cóż w przyszłym roku zagramy w Pucharze UEFA, jeśli to ma być dobry kop dla działaczy- to sie zgadzam. Trzeba zrobić małą rewolucję kadrową, bo jak patrzę, że taki Santa Cruz czy Lell grają w czerwonym trykocie to mnie krew zalewa. Ogólnie rzecz biorąc to dno.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 21 kwie 2007, 20:25

ja mysle ze wlasnie ta porazka na zdrowie wyjdzie.Trzeba zrobic przeglad kadry wywalic wszystkich slabeuszy, zostawic tylko najlepszych do tego zrobic kilka madrych transferow nie kupowac gwiazd ale zdolnych pilkarzy ze slabszych druzyn z silnych lig, ograc ich rok w Pucharze UEFA, ktory wprzyszlym sezonie moze byc bardzo mocno obsadzony( Arsenal, Milan itd) w tym czasie zdobyc dublet na swoim podworku i za rok zaatakowac LM. Widac ze Bayern potrzebuje gruntownego remontu, wrecz calkowitej przebudowy. na poczatku nowego sezonu pewnie beda grali strzasznie slabo, za nim sie zgraja, wiec nie bylo by wykluczone ze by nie odpadli w eliminacjach do LM

w poprzednim poscie pisalem ze lepiej dla BL bylo by gdyby to Bayern gral w LM a nie VFB teraz mysle odwrotnie. Mysle ze bedzie to pobudka dla zarzadu ze nie mozna tak spac na rynku transferowym moze kupia kogos dobrego z poza BL i troche ja wzbogaca pilkarska bo narazie jak ktos jest dobry to z BL odchodzi a nie chce przyjsc

brawa dla Veha za to ze zrobil z VFB bardzo mocna druzyne mam nadzieje ze odniosa w LM co najmniej taki sukces jak z Maghatem. moze w koncu Werderowi sie poszczesci i dojdzie gdzies dalej no i zeby Schalke nie zaplacilo frycowego jak HSV czy oni sami pare sezonow temu!!!!

Mam nadzieje ze czolowka BL modrze sie wzmocni w letnim oknie transferowym a nie oslabi bo na razie sie na to zanosi np Frings do JUve

BO SILNA BUNDESLIGA TO SILNY BAYERN!!!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 kwie 2007, 20:42

przembal pisze:ograc ich rok w Pucharze UEFA, ktory wprzyszlym sezonie moze byc bardzo mocno obsadzony( Arsenal, Milan itd)
Po czym wnioskujesz, że te 2 zespoły będą grac w Pucharze UEFA :?:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2007, 20:50

Oba te zespoły nie będą grać w UEFA, to jest niemal pewne. Cóż przynajmniej będziemy głównym faworytem do wygrania trofeum i zagrania w Superpucharze Europy :P może w końcu wygramy jakieś trofeum :roll: cóż nic tylko dziękować naszej oszczędności :/ ciekawe jak teraz będzie, pan Hoeness dalej będzie oszczędzał? Wątpię, ale jeśli by tak było to ['].

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 21 kwie 2007, 20:52

wlasnie zerknolem na tabele PL i z Arsenalem cosmi sie przewidzialo ze jest na 5 pozycji ale Milan pewnego udzialu w nastepnej LM jeszcze nie ma wiec nic nie wiadomo

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2007, 22:50

Attention :!: Attention :!: Ahtung :!:
Betis złożył (podobno) ofertę w wysokości 3 mln za Santa Cruza. Nic tylko sprzedać i wiedzieć, że się jeszcze jakąś kasę na nim da zarobić. Źródło AS :P ale co tam, może mają rację. Jeśli to prawda i zarząd odrzuci tą ofertę to [']. Nic tylko sprzedawać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”