Najpopularniejsza liga !!! - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 22 kwie 2007, 10:21

1. Ligue 1 - moim zdaniem najciekawsza liga, dlaczego ?? Ma w sobie cechy wszytkich najlepszych lig europejskich... są mecze tawrde i ostre do samego końca (Premiership), jest dużo finezji i techniki (La Liga), no i taktyka, taktyka (Serie A)... 8)
2. Premiership - hhhmmmmm... mimo że już jakiś czas jestem wiernym kibicem Arsenalu to... samej ligi nie lubie... tylko i wyłącznie dzięki Kanonierom interesuje się tą ligą. Była dla mnie tępa, twarda poza walką nic się nie działo... tylko jeden Arsenal grał ciekawie. Chociaż ostatnio zaczynam mieć coraz lepsze zdanie na temat tej ligi...
3. Primera Division - wyrównana jak nigdy dotąd już nie Barcelona i Real Madryt jeszcze Valencia, Sevilla, Atletico, Saragossa. Dotego efektowna i finezyjna i wystarczy... 8)
4. Serie A - liga nudnawa, nic przeważnie się nie dzieje poza meczami gdzie grają najlepsze drużyny ligi... znajduje się na 4 miejscu tylko z szacunku dla osiągnięć drużyn tej ligi.

Awatar użytkownika
Fabregas
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabregas » 22 kwie 2007, 11:02

Mysle ze francuska liga jest najnudniejsza...tam padaja prawie same remisy! Najceikawsza jest chyba liga angielska poniewaz jest tam wiele druzyn nie docenionych ale załsugujących na gre w europejskich pucharach. Liga niemiecka wg mnie jest ciekawa, natomiast liga hiszpanska nie za bardzo...cenie sobie za to lige włoską poniewaz jest tam co sezon conajmniej 6 zespołów zasługujących na mistrzostwo. Najlepsza i najciekawsza liga na świecie to oczywiscie nasza polska ekstraklasa!! :P

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 24 kwie 2007, 19:23

Fabregas pisze:Mysle ze francuska liga jest najnudniejsza...tam padaja prawie same remisy!
Kolega kieruje się chyba tylko 32 kolejką Ligue 1 gdzie padła spora ilość remisów...

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 24 kwie 2007, 19:29

Najciekawsze sa:
Hiszpanska, bo tam jest piekna i efektowna pilka :D
Angielska- bardzo duzo walki i piekne gole :D
Portugalska Jeszcze piekniejsze gole :shock: :D
A najgorsza jest wloska bo tam nic sie nie dzieje i liczy sie tylko taktyka :?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 kwie 2007, 19:36

kyloloko pisze:
Fabregas pisze:Mysle ze francuska liga jest najnudniejsza...tam padaja prawie same remisy!
Kolega kieruje się chyba tylko 32 kolejką Ligue 1 gdzie padła spora ilość remisów...
bo ja wiem , co roku wygrywa Lyon i to sprawia , że liga nie jest zbyt atrakcyjna , nie sądzę aby w następnych latach coś się ruszyło.
Zawsze za to ciekawie jest na dole , zespoły takie jak Nantes i Psg walczące o utrzymanie dostarczają wielu emocji , ale na pewno nie tego chcą ich kibice.

A co do mnie:
Ja tam lubię obejrzeć sobie bundesligę :P . Nigdy nie wiesz kto wygra , kandydatów jest wiele , dużo 'czarnych koni' , ale także najciekawiej na dole.
Zespoły poza pierwszą hmm...ósemką walczą o pozostanie. W ostatnich kilku latach to norma i do ostatniej kolejki wszyscy walczą na 100%.

Serie A? Ciekawa , ciekawa , ale z Juve :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 kwie 2007, 19:37

the hammers pisze:A najgorsza jest wloska bo tam nic sie nie dzieje i liczy sie tylko taktyka

Pewnie specjalnie nie wspomniałeś o symulacjach, samych facetach w długich włosach, oraz dodać, że każdy sędzia i zawodnik i to tylko w tej lidze ma koncie kupiony mecz.Cwaniak z ciebie, chciałeś zrobić z Serie A dobrą ligę.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 26 kwie 2007, 18:37

Bez przesady z l.włoską. Sprawa obija się nie o grę, a o opakowanie. We Włoszech na palcach jednej ręki można wskazać przyzwoite stadiony. To powoduje, że mecze wydają się mało ciekawe i nudne. Wystarczy sobie przypomnieć mecze Korony na starym stadionie i teraz na nowym. Nawet słaby mecz wygląda w TV na przyzwoity. Podbnie jest teraz z Bundesligą i portugalska, które zyskały na atrakcyjności po Euro 2004 i MS 2006

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2007, 18:42

Ja się jeszcze nie wypwoeidziałem w tym temacie. W tej chwili dwie najlepsze ligi dla mnie to hiszpańska i angielska (bez faworyta) za nimi serie A. Dalej Bundesliga, liga francuska i holenderska mimo wszystko.

Jeśli zaś chodzi o tą najpopularniejsza i tą do której przykładam największa uwagę to na pierwszym miejscu stoi Bundesliga (wiadomo, Bayern), potem chyba liga angielska (kupa świetnych graczy, klimat angielskich stadionów) i na trzecim liga hiszpańska. Teraz chyba będzie liga holenderska (całkiem niezła, no i gra tam Ajax), nieco niżej portugalska, może szkocka, francuska jeszcze niżej.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 26 kwie 2007, 18:52

assurbanipal pisze:Bez przesady z l.włoską. Sprawa obija się nie o grę, a o opakowanie. We Włoszech na palcach jednej ręki można wskazać przyzwoite stadiony. To powoduje, że mecze wydają się mało ciekawe i nudne. Wystarczy sobie przypomnieć mecze Korony na starym stadionie i teraz na nowym. Nawet słaby mecz wygląda w TV na przyzwoity. Podbnie jest teraz z Bundesligą i portugalska, które zyskały na atrakcyjności po Euro 2004 i MS 2006
Z tymi stadionami to kolega chyba przesadził... przynajmniej w Bundeslidze... tam stadiony zostały tylko odrestaurowane i nieco upiększone... w lidze portugalskiej to bym się jeszcze zgodził, ale nie z włoską... oglądanie pustego stadionu w Turynie gdy gra Juventus, albo stadion w Rzymie gdzie zamiast trybun i kibiców widać bieżnie...

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 26 kwie 2007, 18:55

A jak tak jak Ebi sądze że bój, o tytuł najlepszej ligi na świecie walczą Primera Division i Premiership :wink:
Wiadomo, że hiszpańską ligę dobrze się ogląda, dużo jest zawodników którzy mają wspaniałą technikę, jest ta finezja w grze no i oczywiście Barca :P Co do EPL to też jest to wszystko i najważniejsze że zmienił już się stereotyp angielskiej gry, tn 'na skrzydła i do przodu'. Trenerzy tacy jak Mourinho i Benitez robią tę ligę ciekawszą a zawodnicy jak C.Ronaldo pokazują że na boiskach wyspiarzy też są zawodnicy potrafiący wkrecić obrońców w ziemię.
Pod tym co wspomniał assurbanipal też się podpisuje :lol: PD ogląda się dobrze tylko na tych większych stadionach (Camp Nou, Bernabeu) bo wtedy czuje się to 'coś' czego ja nie potrafię nazwać, i co dostrzegam na każdym meczu EPL... Kiedy się patrzy na trybuny, murawę itd :wink: I wbrew pozorom te rzeczy też 'grają rolę' podczas oglądania meczu

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 26 kwie 2007, 19:01

Moofasa pisze:Co do EPL to też jest to wszystko i najważniejsze że zmienił już się stereotyp angielskiej gry, tn 'na skrzydła i do przodu'. Trenerzy tacy jak Mourinho i Benitez robią tę ligę ciekawszą a zawodnicy jak C.Ronaldo pokazują że na boiskach wyspiarzy też są zawodnicy potrafiący wkrecić obrońców w ziemię.
Kolega chyba żartuje... a gdzie Arsene Wenger ?! Moim zdaniem to głównie dzięki niemu angielska piłka wygląda tak jak wygląda... on pierwszy zrobił z Arsenalu drużyne gdzie grało się jak w La Liga...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 kwie 2007, 19:01

Uchi_ pisze:Pewnie specjalnie nie wspomniałeś o symulacjach, samych facetach w długich włosach, oraz dodać, że każdy sędzia i zawodnik i to tylko w tej lidze ma koncie kupiony mecz
Zapomnaiłeś jeszcze o tym, że czołowy zespół to dom starców, a mistrz z zielonego stolika :lol: słabe to Calcio :]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 kwie 2007, 19:10

Nie wiem czy to ja jestem dziwny, ale oglądając mecz nie przeszkadza mi ani bieżnia, ani stadion, nie skupiam sie także na trybunach. Bardziej niżli takie pierdoły interesuje mnie sama gra i nie zauważyłem aby Zganiacz i jego koledzy z Korony na nowy stadionie zbliżyli się poziomem do gwiazd Serie A. Juz przyzwyczaiłem się do krytykownia ligi włoskiej za wszystko: taktyke, nude, symulowanie. Ale na boga nie można jej odmówic poziomu sportowego czyli to o co jest najważniejszym czynnikiem kształtujacym popularnośc. W samych Włoszech calcio traktowana jest niemal jak religi, a co widac nawet po naszym kraju jest także popularna.

Więc proszę nie próbujcie wmawiac, że liga włoska nie jest popularna. Bo to przypomina przysłowie "plują na ciebie, a ty mówisz że deszcz pada.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 26 kwie 2007, 19:16

Ja widzę, że kolega kyloloko nie przeczytał uwaznie mojego posta, albo go nie zrozumiał. Stwierdziłem, że gdyby we Włoszech stadiony były takie jak w Anglii to oglądanie l.włoskiej byłoby o niebo przyjemniejsze i liga byłaby bardziej atrakcyjna, bo poziom jest równie wysoki jak w Anglii i Hiszpanii.
NO i jeszcze sprawa stadionów w Niemczech ..... jak ja chiałbym mieć tak "kosmetycznie" poprawione stadiony w Polsce :)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 kwie 2007, 19:20

Co do stadionów, to mimo wszystko w LM pewien poziom muszą mieć, a w telewizji mi nie robi różnicy czy ma 10 lat czy 2 miesiące. Gdybymna nim gościł to pewnie byłaby inna sprawa, ale przed telewizorem naprawdę mi to sjerawno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”