Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 71

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 22 kwie 2007, 16:43

Zakonczylo sie spotkanie Chelsea... :D Brawo dla Newcastle podjeli walke fani ManU sa im wdzieczni :wink: Tak na serio ciesze sie ze przewaga zostala zachowana 3 pkt szkoda niewykorzystanej szansy na powiekszenie tego dorobku ale i tak jest dobrze.Z tego co przeczytalem to Chelsea mogla to spotkanie i przegrac...ale narzekac nie bede :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 kwie 2007, 16:48

Adas07 pisze:Z tego co przeczytalem to Chelsea mogla to spotkanie i przegrac...ale narzekac nie bede
mogła przegrac, jak każde. Problem w tym, że mają w bramce Cecha, który uratował im skóre [zwłaszcza w jednej sytuacji, gdzie powinni stracić bramkę]
Jednak to Chelsea [w II połowie - bo tylko ta widziałem] przeważała, mieli bardzo duzo okazji strzeleckich, skuteczność ich zawiodła, strzelali albo niedokładnie, albo za słabo. Powini byli ten mecz wygrać, ale widac presja była zbyt duża.

ManU się cieszy, bo nie stracili przewagi -> wszystko wskazuje na to, że uda się jednak Diabłom wygrać lige.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 kwie 2007, 18:49

fieldy pisze:ManU się cieszy, bo nie stracili przewagi -> wszystko wskazuje na to, że uda się jednak Diabłom wygrać lige.
To cały czas tylko 3 punkty, a przed nami m.in mecz na Stamford 9 maja. Więc z otwieraniem szampana się wstrzymuję. Co innego gdybyśmy nie zagrali jak frajerzy z Middlesbrough.

Chelsea widziałem z kolei pierwszą połowę i mecz był raczej nudny. Jedna może dwie lepsze sytuacje Srok, a oprócz tego to nic też nie pokazali. Chelsea chyba ani jednego strzału na bramkę Newcastle nie oddała w pierwszej części :shock: No i stracili Ballacka.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 22 kwie 2007, 20:00

tez by nie był zbytnim optymistą bo remis z Boro pokazuje ze nie jesteśmy w wysmienitej formie i trafiajaa sie nam słabsze mecze,lecz bardziej obawaima sie o LM gdzie naszym przefciwnikiem jest Milan który zawsze w Europejskich Pucharach gra wysmienicie i napewno wiecej siły poświecaja na LM niz na Serie A. Bycmoze czekaja nas 3 spotkania z Chelsea (LM :wink: Liga Angielsea , Puchar Angli) które też nie bedą łatwe , jeste pewne ze MU przjedzie prawdziwą próbe w starciu z tymi gigantami i mam nadzijeże ze w tym sezonie juz ani jednego spotkania nie przegrają :D

Jak nie zaczniesz czytac tego co piszesz i poprawiac literowek to sie pozegnamy. Ranga pod nickiem to nie ozdoba. // K.J.

ok, sory postaram sie pisac dokładnie // Meczetnio
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 13:45 przez Meczetinio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 kwie 2007, 20:36

Będę wróżką albo zacznę stawiać na zakładach :P mówiłem że Chelsea nie da rady i tak się stało. Mamy co prawda 3 pkt przewagi ale to nadal jest bardzo mało i jakby nie patrzeć Jose może pluć sobie w brodę że nie wykorzystał szansy [*] Teraz ciężki mecz z Milanem, który będzie chciał ratować honor włoskiej piłki. I znowu ta niepewność jaki to będzie mecz. Przed Romą przegraliśmy by wygrać 7-1, myślę że to dobry znak ten remis:-) A w lidze czekają niebiescy. Te mecze będą kosztować nas bardzo dużo ale SAF wie co robi i myślę że nie zaprzepaści swojej szansy na tytuły.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 kwie 2007, 23:08

Ronaldo zgarnia pierwsze nagrody 8)
Zarówno nagroda dla gracza roku jak i młodego gracza roku powedrowła w ręce Crisa 8) Nalezało się mu bo co by nie mówić piłkarzem jest fenomenalnym.
Oby te nagrody zmotywowały go to jeszcze cieższej parcy a nawet Jarzinho nie bedzie miał problemów z tym że SAF porównuje go do Pelego i Maradony :) Jeszcze raz brawa

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 23 kwie 2007, 13:43

w jedenastce Premiership tego roku jest az 8 graczy MU :king: w tym VdS Vidic Evra Neville Ferdinand Scholes Giggs i oczywiście Cristiano Ronaldo, skład kompletują Gerrard Drogba i Berbatov. Pokazuje to ze MU jest naprawde silny w tym sezonie ,a pierwszy skład jest najlepszy na wyspach (jak narazie potwierdzaja to wyniki w lidze ale zostało jeszcze kilka kolejek do końca wiec wszytsko sie moze zdażyc :wink: ) problemem MU nie jest wyjściowa jedenastka czy słaba forma , lecz "wąska" ławka rezerwowych ,co mam nadzieje Ferguson "naprawi" w lato. Mam duze nadzieje na Potrójną korone ale jak MU będzie "chociaż" mistrzem ligi to też sie będe cieszył :wink: jutro mecz z Milanem na Old Trafford , przed którym mam małe obawy z powodu braku Ferdinanda , ale wkońcu gramy u siebie , napewno ciezszy bedzie mecz w Mediolanie i to on prawdopodobnie zaważy kto przejdzie do finału co jest kożysztne dla Włochów, mimo to jestem dobrej myśli i wierze w zwycięstwo w LM

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 kwie 2007, 16:20

Meczetinio pisze:Berbatov

Już niedługo może zawita na OT:D Nie mam nic przeciwko.
Meczetinio pisze:kożysztne
:pijemy:

Będzie git. Mamy najlepszą pakę w Europie. Mecz z Milanem będzie bardzo trudny ale tak jak my gramy bez Rio oni nie mają Ronaldo więc nie ma kto strzelać bramek. W lidze w tym sezonie jesteśmy nie do pokonania więc nie dziwie się że aż 8 zawodników wpadło do jedenastki.

Dyskusje na temat LM należy prowadzić w temacie do tego przeznaczonym :!: // fieldy

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 23 kwie 2007, 21:32

Pewnie się naraże, ale wystawienie całej linii obrony MU to dla mnie przegięcie. MU gra świetnie w tym sezonie i na tytuł zasługuje, ale to jest przesada. Głównie chodzi mi to o Nemanje :roll: . Carragher będący najlepiej i najrówniej grającym zawodnikiem w sezonie nie był nawet nominowany, a wystawienie go chociażby w jedenastce roku bardziej mu się należy niż Gerrardowi, który rozgrywa b. średni sezon jak na niego. Bramkami się na pewno nie sugerowali bo MU jest trzeci jesli chodzi o liczbę straconych bramek po Chelsea (20) i LFC (22), choć na pewno wiele miało na to wpływ kontuzje. Co do Scholesa, Giggsa i Ronaldo zastrzezeń nie mam, bo im się to wyróżnienie na pewno należy. Cieszy mnie obecność Berbatova, świetnie się Bułgar zaklimatyzował, już w pierwszym sezonie takie wyróżnienie.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 kwie 2007, 22:23

Miejcie tez na uwadze ze to głosowanie nie było przeprowadzane wczoraj, a jesli sie nie myle to gdzies w lutym. United było wtedy w ostrym gazie, mielismy najmniej straconych bramek, najwiecej strzelonych i 6 pkt przewagi nad Chelsea.
Pozatym United gra bardziej ofensywnie w wyniku czego nasi obroncy musza interwnieowac czesciej niz np Liverpoolu czy Chelsea.
Ale i tak uwazam ze 8 graczy United to przesada, podejrzewam ze nikt nie podał w swojej jedenastce az tylko graczy jednego zespolu, ale po zsumowanie poprostu tak wyszło.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 kwie 2007, 10:49

Obrońca Manchesteru United - Rio Ferdinand najprawdopodobniej będzie gotów do gry już 2 maja, kiedy to w ramach półfinału Ligi Mistrzów Czerwone Diabły podejmą zespół Milanu. Pierwsze spotkanie pomimo braku kilku kluczowych zawodników wygrał Manchester, kiedy to w ostatniej minucie wynik na 3-2 ustalił Wayne Rooney.

Oprócz Ferdinanda kontuzje wciąż leczą Nemanja Vidić, Gary Neville oraz Mikael Silvestre. Jest to poważny problem dla podopiecznych Fergusona, gdyż w tym wypadku brakuje zawodników na obronę, przez co Szkot zmuszony jest do podjęcia pewnych eksperymentów. Zważywszy na fakt, iż jest to kluczowy okres tego sezonu, United przeżywa obecnie ciężki okres.

Wciąż niepewny jest występ Vidić'a. Serb niedawno wrócił do treningów po bolesnym urazie pleców, przez co termin absencji może wydłużyć się do 7 dni.

"Rio na pewno nie zagra z Evertonem, ale bardzo prawdopodobny jest jego występ z Milanem w środę" - mówi sir Alex Ferguson.

"Jeśli chodzi o Vidić'a, trening idzie mu bardzo dobrze. W poniedziałek będziemy mieli dokładne informacje na temat jego stanu zdrowia. Wtedy to podejmiemy decyzję na temat jego występów."

Kolejną dobrą informacją jest polepszający się stan zdrowia kapitana United - Gary'ego Neville'a.

"Gary robi postępy, jego stan zdrowia znacznie się polepszył" - kontynuuje Ferguson.

"Nie jestem pewien, czy nie zrobiliśmy przypadkiem zbyt dużo podczas leczenia, gdyż na jego nodze pojawił się obrzęk. Daliśmy mu specjalistycznego buta do noszenia, dzięki czemu opuchlizna maleje. Teraz musimy się skupić na odpowiedniej rekonwalescencji dla niego."

Sytuacja w obozie Czerwonych Diabłów zaczyna się zatem pomału poprawiać, wciąż jednak jest jeszcze problem z naszym ostatnim obrońcą. Mikael Silvestre, co jest pewne, nie zagra do końca sezonu.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 kwie 2007, 10:51

Lepiej by było gdybyś wstawił chociaż jakąś kropkę od siebie a nie przekopiował całego newsa z devilpage :/

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 kwie 2007, 11:00

A ty musisz sie do wszystkiego zawsze przyczepić? Taką masz funkcje na forum? Wkleiłem to żeby to komentowali ludzie. Co za człowiek :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 kwie 2007, 11:06

Z tym że forum służy właśnie do komentowania a nie do wklejania informacji ze stron głównych (w dodatku konkurencyjnego serwisu) :roll: Przypieprzał się będę do tej pory aż tego nie zrozumiesz.

Swoją drogą liczę że wygracie dzisiaj z Evertonem, od tego zależą moje fundusze na długi weekend :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 kwie 2007, 11:18

Wybije się z klubowej solidarności i poprę Różę. Domyślam się, że wszyscy kibice United czytają newsy na bieżąco, więć samo kopiowanie nie ma sensu. Fajnie gdybyś to skomentował, napisał co o tym myśli czy coś w tym stylu :wink: Nie chcę się czepiać, ale to dzięki opiniom kibiców żyje forum a nie dzięki newsom z innych stron. :wink:

Dzisiaj o 13.45 ważny(teraz już każdy jest bardzo ważny :wink: ) mecz z Evertonem. Z tego co pamiętam to u siebie poszło nam dość łatwo i w rezerwowym składzie pokonaliśmy Liverpoolczyków, ale na ich terenie może być zdecydowanie trudniej. Pamiętać trzeba o nękających nas kontuzjach. Znów ciekaw jestem zestawienia defensywy. No bo wypadł Evra, więc zapewne Fletcher na prawiej. Ale Fergie lubi robić niespodzianki, więc nie zdziwiłbym się bardzo gdyby np. na lewej stronie defensywy wyszedł Richardson. Choć wolę Fletchera na prawej. "Z dwojga złego lepiej w tę stronę".

Nie przewidywałbym oszczędzania sił na rewanż z Milanem, bo ani sytuacja kadrowa na to nie pozwala, ani termin spotkania do tego nie zmusza. Bo gramy w środę. Szkoda, że City odrzuciło naszą prośbę. Ale trudno się było spodziewać tego od największego rywala. :roll:

Liczę więc na zwycięstwo i potknięcie Chelsea. JAk każdy fan United :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”