komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 22

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 kwie 2007, 11:13

fieldy pisze:Grają co prawda odtstni mecz sezonu w Warszawie. Ale mają do tego momentnu najłatwiejsza droge chyba.
Ja sie nie zgodze, wogole nie wiem dlaczego rozgraniczyles ostatnia kolejke - wg mnie rozklad calkowicie porownywalny - jezeli mozna uzyc takie sformulowania, wiec stawiam miedzy nimi znak "="

nastepna kolejka wyjazdy :arrow:
Belchatow gra w Lodzi z LKS a wiec male derby, raczej trudno im bedzie o 3pkt
Zaglebie gra w Plocku, mysle ze nie mozna tutaj automatycznie przypisywac 3 pkt ale w najgorsyzm razie powinien byc 1pkt - chociaz Zaglebie dobrze radzi sobie na wyjazdach
Powiedzmy ze ta kolejka daje latwiejszego rywala Zaglebiu (czyli + dla nich)

25kolejka
Belchatow gra z Gornikiem Z. i tu z cala pewnoscia mozna przypisac im 3pkt, Zabrzanie graja katastrofalnie nie liczac meczu z L, kontuzje a dodajac do tego dyspozycje Belchatowa u siebie nie widze innej mozliwosci

Zaglebie - Korona - czy aby naprawde nalezy przypisac im 3pkt :think:

+dla Belchatowa

26kolejka
Belchatow gra na wyjezdzie z Arka, ktora jest juz na wakacjach i myslalmi na 2ligowym froncie - 3pkt powinny byc

Zaglebie gra w Krakowie z Wisla, watpie aby tam wygrali mimo wszytsko

+dla Belchatowa

27kolejka
Tutaj powiedzmy ze jest po rowno - druzyny graja u siebie z dolna czescia tabeli - Plockiem i Pogonia

-/-

28kolejka
Belcchatow w Kielcach, Zaglebie w Lecznej

+ dla Zaglebie

29kolejka
Belchatow - Wisla, Zaglebie - Widzew

+dla Zaglebia

30kolejka
wyjazdy - Legia - Zaglebie, Pogon Belchatow

+ Belchatow

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 11:19

czeher pisze:wogole nie wiem dlaczego rozgraniczyles ostatnia kolejke - wg mnie rozklad calkowicie porownywalny
coby cię sprowokować :twisted: Czesiu
Czesiek [ten prawdziwy, nie udawany] potrafi grać z Legią :D Myśle, że tego meczu Legia nie wygra. Ale mogę sie mylic, bo nie znam za bardzo polskich realiów [o czym wszyscy wiedzą] Tak mi się zdaje.
czeher pisze:Zaglebie - Korona - czy aby naprawde nalezy przypisac im 3pkt
Nie. Ale pewne jest, że Korona nie wygra [moim zdaniem] nie pokonają Zagłebia na ich terenie, Nie są aż tak mocni.W takim meczu wazna jest mobilizacja, Czesiek potrafi mobilizować jak mało kto.
Mówisz, że postawiłbyś znak =, ale przecież musiałem kogoś w ankiecie wybrać :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 kwie 2007, 12:38

Ja postawiłem na Zagłebie, choć mam nadzieje, ze wygra GKS. Pod uwage brałem jeszcze Koronę tylko kto wierzy, ze druzyna, ktora gra tak przecietnie moze wygrać nawet OE. Reszty, nawet patrzac po ostatnich wynikach Legii(Arka :P Płock :P i Korona :P ) nie biorę nawet pod uwagę.
24. kolejka
Legia straci punkty w Krakowie i szanse na mistrzostwa, Wisła juz ich nie ma.
Zagłębie, Korona +3pt, GKS po wdapce musi odrobic i odrobi, wiec takze +3.
25. kolejka
Zagłebie +3pt.
GKS +3
Niestety Korona jest za słaba i wystarczy strzelić im bramke, a co przy obecnosci w obronie Szyndroiwskiego i w bramce Mielcarza problemem wielkim nie jest.
26. kolejka
GKS ma Arke, a ten kto gra z Arka ma 3 punkty, Zagłebie bedzie musiało wygrac i mysle, ze tego dokona nawet z Wisła Kraków.
27. kolejka
Korona zremisuje w Grodzisku
BOT i Zagłebie na plusie.
28. kolejka
Zagłebie świetowac bedzie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 kwie 2007, 12:46

fieldy pisze:Pod uwage biorę 3 pierwsze zespoły, BOT, Zagłebie i Koronę.
:shock:

A dlaczego biorąc pod uwage tylko 3 pierwsze zespoły, BOT, Zagłebie i Koronę(która została zdemolowana w Warszawie przez Legie).

A co z Legią? Czy ta drużyna nie ma według was już szansy na MP?

Legia traci co prawda aż 6 punków do lidera ale przed nami jeszcze siedem kolejek i 21 punktów do zdobycia! Jeszcze wszystko może się zdarzyć o tym kto zdobędzie tytuł MP zadecydują spotkania bezpośrednie miedzy BOTem, Zagłębiem, Korona i Legią. Jeśli zespół z Warszawy wygra z Wisła w Krakowie (co jest bardzo możliwe) to już nikt nie będzie mógł go zatrzymać i raczej wygra wszystkie mecze do meczu z Zagłębiem Lubin i to właśnie spotkanie w Warszawie może zdecydować o MP(pod warunkiem ze Zaglebie w swych meczach przegra bądź zremisuje dwa razy).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 kwie 2007, 12:51

fieldy pisze:coby cię sprowokować
:idzze:
fieldy pisze:Mówisz, że postawiłbyś znak =, ale przecież musiałem kogoś w ankiecie wybrać
Mi chodiz o argumentacje 8) a ten "rozklad jazdy" zbyt dobra nie jest juz lepiej popratrzec na aktualna forme :P

Ja wybralem Zaglebie - bo wolalbym aby to oni zdobyli mistrzostwo, wydaje mi sie ze to oni maja lepsze rokowania na przyslzosc (chociaz niewiadomo co jeszcze wyniknie z PZPNem). Belchatow, wydaje sie ze kilku graczy odejdzie ale przeciez sponsor BOT tez jest perspektywicznym sponsorem z drugiej strony :think: wystarczy popatrzec na Skre czy Turow. No coz zobaczymy jak to bedzie, napewno o mistrzostwie zadecyduja szczegoly
Jarzinho pisze:Pod uwage brałem jeszcze Koronę tylko kto wierzy, ze druzyna, ktora gra tak przecietnie moze wygrać nawet OE
Grali zajebiscie nie mieli szans na puchary czy tytuly, graja slabo zdobywaja pkt i maja szanse na PP i MP. graja dosc slabo na wyjazdach i w tym twki problem, jednak juz niejednokrotnie w tym seozniu odrabiali pkt do czolowki - az tak bym ich nie skreslal

Jarzinho pisze:Legia straci punkty w Krakowie i szanse na mistrzostwa,
Z tym to zobaczymy, ogolnie sliski mecz, jednak Legia w formie, Wisla w marazmie, w Legii zdaje sie znakomita atmosfera po wygranych, w Wisle konsternacja - Legia chyba nie mogla sobie wymarzyc w tym sezonie lepszego czasu na mecz w Krakowie z Wisla
Jarzinho pisze:28. kolejka
Zagłebie świetowac bedzie.
watpie aby 2kolejki przed koncem jakas druzyna swietowala MP, wydaje sie ze do konca sprawa tytulu bedzie w miare otwarta
franz pisze:Jeśli zespół z Warszawy wygra z Wisła w Krakowie (co jest bardzo możliwe) to już nikt nie będzie mógł go zatrzymać i raczej wygra wszystkie mecze do meczu z Zagłębiem Lubin
No troche sie zagalopowales, to ze Legia teraz jest w formie niue oznacza, ze podczas nastepnych 7kolejek tez tak bedzie a jak pokazal mecz z Gornikiem nawet slaby rywal bywa grozny, a przed nimi meczw Poznaniu :!: czy w Wodzislawiu gdzie bedzie pojedynek Zielu vs Zielu,
Nawet zagrozic moze Widzew - wszak to bedzie dodatkowa motywacja - klasyk :lol:
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 12:59 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 12:57

franz pisze:A co z Legią? Czy ta drużyna nie ma według was już szansy na MP?
Zgadza sie. Wydaje mi się, ze Legia mistrzostwa nie zdobędzie.
Pod wodzą Zielińskiego wygrywają, wczesniej zawodzili. Ale przecież nie wygrają wszystkich meczów do końca sezonu. Zieliński az takim cudtwórca nie jest :lol:

W dodatku terminarz wcale taki łatwy nie jest [a trzeba odrobić 6 pkt :!:]
wyjazdy :
Wisła Kraków
Łęczna
Poznań
Wodzisław

u siebie już łatwiej:
Pogoń
Widzew
Zagłebie

W meczach u siebie 6 pkt powinno być [akurat aby dogonić stawke :D]. Ale na wyjeździe ? Nie ma pewności, ze Legia wygra choć 2 z tych meczów.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 kwie 2007, 12:58

franz pisze:A co z Legią? Czy ta drużyna nie ma według was już szansy na MP? [...]Jeśli zespół z Warszawy wygra z Wisła w Krakowie (co jest bardzo możliwe) to już nikt nie będzie mógł go zatrzymać
Czy legioniści zawsze muszą tak dmuchać balonik?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 kwie 2007, 13:11

czeher pisze:mecz z Gornikiem nawet slaby rywal bywa grozny

Mecz z Górnikiem to juz Historia i to prawie antyczna. Teraz Legia wyraznie jest w gazie aż sie wydaje że piłkarze grali przeciwko Wdowczykowi :lol: Wobecnej formie jaka prezentuje Legia i przy sprzyjających okolicznosciach przyrody :P możliwe jest ze podczas nastepnych 7kolejek Legia bedzie wygrywać.

fieldy pisze:Zgadza sie. Wydaje mi się, ze Legia mistrzostwa nie zdobędzie.
Ja tez daje wieksza szanse Zaglebiu na MP ale nie mozna Legii skreslać definitywnie.
fieldy pisze: Ale przecież nie wygrają wszystkich meczów do końca sezonu.
Jesli Legia pewnie pokona Wisłe w Krakowi to wszystko jest mozliwe. Piłkarze z Warszawy w pełni uwierzą w swoje mozliwości i z jeszcze wiekszą mobilzacja bedą walczy w każdym meczu o 3 punkty. Poza tym Legii może sprzyjac szczescie w obozie rywali mogą pojawic sie grozne kontuzje kartki itp

Zresztą moja ocena sytuacji nie jest do końca obiektywna bo sympatyzuje z Legia tak wiec działam w mysl zasady wiara czyni cuda :wink: (Patrz typ towarzysza piwusa:
piwus w temacie BPU pisze:Widzew - Wisła Kraków 2
:lol: )
piwus pisze:Czy legioniści zawsze muszą tak dmuchać balon
Tak zawsze 8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 kwie 2007, 13:14

piwus pisze:Czy legioniści zawsze muszą tak dmuchać balonik?

Właśnie nie dmuchajcie :hardkor: My koncertujemy się tylko i wyłącznie na następnym meczy, prawie jak Małysz. :P

Postawiłem w ankiecie na Legię, ale największe szanse daje Miedziowym, którzy i tak zostaną zdegradowani i ... Legia Mistrz. :smile2:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 kwie 2007, 13:17

franz pisze:A co z Legią? Czy ta drużyna nie ma według was już szansy na MP?

Sorry, ale Legia narazie zagrał jeden dobry mecz w tej rundzie tzn. ten ostatni. Jesli wygraja z Wisła w co naprawdę watpie to zaczne ich poważnie traktować. Poźniej takze nie maja z górki, Zagłebie i Lech, ktory wygra.
czeher pisze:graja slabo zdobywaja pkt i maja szanse na PP i MP

Słabo moze nie, tylko im wystarczy strzelic bramke i jest po zawodach, bo sie chłopaki łamia jak dzieci.

Czy nie w 28 kolejce, może nie, ale w ostatniej kolejce bedzie juz napewno wszystko pozamiatane.
Przedostatnia takze wypada na + Zagłebia Korona z ŁKS, GKS z Wisła(pewnie BOT wygra, ale co tam).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 13:19

Ja tez daje wieksza szanse Zaglebiu na MP ale nie mozna Legii skreslać definitywnie.
A ja skreslam. Tak czuję, że nie dadza rady. Wygrają 2 , 3 mecze - a dystans się nie będzie zmniejszał, to ta wiara u piłkarzy bedzie coraz mnijesza.
franz pisze:esli Legia pewnie pokona Wisłe w Krakowi to wszystko jest mozliwe
Zawsze wszystko jest mozliwe. Ale na zdrowy chłopski rozum, czy teraz [na kilka kolejek do końca] rywale nagle przestaną grać swoje, by Legia ich dogoniła ? Tam dopiero będzie mobilizacja. Bo piłkarze Legii juz zasmakowali mistrzostwa, a w Bełchatowie, czy Lubinie graja piłkarze, którzy zrobią wszytsko, aby tego mistrza zasmakować. Pewnie zostawią wiecej serca na boisku niż gracze Legii. U nich mobilizacja będzie jeszcze większa.
Dawałbym Legii jakieś sznase, gdyby miała te 6 pkt straty tylko do jednego zespołu, ale tam sa jeszcze 2 nne druzyny po drodze, z których kazda chce wygrać. Oni nie będa stać i patrzeć, jak ich Legia goni - będa grać swoje.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 kwie 2007, 13:26

GKS - ŁKS (w), Górnik Z. (d), Arka (w), Wisła P. (d), Korona (w), Wisła K. (d), Pogoń (w)

Zagłębie - Wisła P. (w), Korona (d), Wisła K. (w), Pogoń (d), Górnik Ł. (w), Widzew (d), Legia (w)

Korona - Odra (d), Zagłębie (w), Cracovia (d), Groclin (w), GKS (d), ŁKS (w), Górnik Z. (w)

Legia - Wisła K. (w), Pogoń (d), Górnik Ł. (w), Widzew (d), Lech (w), Odra (w), Zagłębie (d)

Wisła K. - Legia (d), Odra (w), Zagłębie (d), Cracovia (w), Groclin (d), GKS (w), ŁKS (d)

Z pierwszej piątki najtrudniejszy terminarz ma chyba Wisła, a najłatwiejszy Bełchatów. Pomijając już, to że Wisła przez cały sezon przejmuje rywali po Koronie. :foch:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 kwie 2007, 13:30

Zico_FCI pisze: My koncertujemy się tylko i wyłącznie na następnym meczy, prawie jak Małysz.

Dokładnie Legia koncentruje sie tylko na kazdym nastepnym meczu, który jednak musi być wygrany i to 3 do zera aby utrzymać serie(dmuchanie balonika :lol: )
Zico_FCI pisze:którzy i tak zostaną zdegradowani i ... Legia Mistrz
Własnie tez na to licze Legia zajmuje drugie miejsce w lidze (ale lepiej pierwsze :P ) MP zostaja Miedziowi ale potem kra za korupcje degradacja i Legia Mistrz
Jarzinho pisze:Jesli wygraja z Wisła w co naprawdę watpie to zaczne ich poważnie traktować.
Czyli twiedzisz ze do tej pory Legii podkreslam (a wzasadzie pogrubiam :lol: ) Legii nikt nie traktował powaznie. Czyli sadzisz ze dopiero jak Legia pokona Wisłe to zaczna sie jej bac i traktować powaznie :lol: Przypomin na wypadek gdybys zapomiał ze Legia to wielka "firma" z tradycjami, obecny MP który ma swietnych kibiców kase, i dobra kadre.
A wiec watpie czy dotychczasowego hegemona ligi (wspólnie z Wisła) nie traktuje sie poważnie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 kwie 2007, 13:36

franz pisze:MP zostaja Miedziowi ale potem kra za korupcje degradacja i Legia Mistrz
nadzieja matka .....
jezeli nawet bylyby jakies perturbacje to watpie czy odbiora im tytul :!:

J
franz pisze:Legii nikt nie traktował powaznie. Czyli sadzisz ze dopiero jak Legia pokona Wisłe to zaczna sie jej bac i traktować powaznie
chyba nie o to mu chodzilo

Jezeli Legia wygra w krakowie to dopiero wtedy mozna ja traktowac powaznie jako druzynie wlaczaca o MP
Bo jeszcze jakis czas temu mozna by takie rzeczy miedzy bajki wlozyc

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 kwie 2007, 13:50

Sorry jeszcze niedawno dostawali zasłuzenie od Gornika, GKS, teraz narazie wygrali jedno spotkanie w dobrym stylu, dwa z ekipami, z ktorej jedna jest juz na wakacjach, a druga juz szykuje sie do wyjazdu. Wygraja z Wisła to bedzie jakis zank, ze sa w formie i można ich traktowac powanzie w wyscigu o MP. Dwa zwyciestwa z ekipami z czołowoki.
franz pisze:Przypomin na wypadek gdybys zapomiał ze Legia to wielka "firma" z tradycjami, obecny MP który ma swietnych kibiców kase, i dobra kadre.

Dodałbym do tego, ze kibice Legi maja poczucie humoru.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 13:51 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Polska”