1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 22 kwie 2007, 11:37

Już we wtorek pierwszy mecz tych dwóch zespołów, o których można z pewnością powiedzieć, że zapisały sie na stałe w historii europejskiej piłki, ble ble ble, taki wstępik.Powiedzmy sobie szczerze, że Milan celuje w triumf w Europie, w lidze może mieć tylko max. 3 miejsce, więc w tym sezonie LM to priorytet.Jak pokazuje historia, obok Realu są najbardziej utytułowaną drużyną w Europie.Poza tym, ostatnie 5 sezonów pokazuje, że to nie przypadek.Manchester pamiętam z '99 kiedy wywalczyli potrójną koronę, teraz też są bliscy jej zdobycia.Ostatnie tygodnie to w Manchesterze wahania formy.Z jednej strony potrafią ośmeszyć obronę Romy na całą Europę, z drugiej strony pewna przewaga nad Chelsea może zmalać dziś do 1 pkt.Przyczyna tkwi pewnie w zdziesiątkowanej obronie, gdzie nominalni pomocnicy są zmuszani do gry.Milan w lidze zaczyna grać coraz zdecydowaniej, naprawdę porównanie ich gry z zimą, gdzie pamiętam glosy, że przy takiej formie, to Celtic z łatwością ich wyeliminuje, to niebo a ziemia.Wszyscy kibice MU pamiętają chyba mecz 1/8 finalu w 2005 roku, gdzie po błędzie Carrolla i przytomności Crespo gospodarze praktycznie pogrzebali swoje szanse na awans.Wynik 0:1 na OT, oraz 1:0 na SS oba na korzyść Milanu otworzyły drogę Rossonerim do finału w Stambule, który to finał, chyba nie wielu chce pamiętać.Trzeba uczciwie powiedzieć, że OT to szczęśliwy stadion dla Czerwono-Czarnych, przypomnę triumf w LM w 2003.Większość składu z 2003 i z 2005 ma okazję zagrać w dwumeczu z Manchesterem i liczę, że nawiążą oni do wyników z poprzednich lat.Największym zmartwieniem fanów Milanu może być skuteczność.Ostatnimi tygodniami dużo goli strzelają zawodnicy z Mediolanu, ale lwią część zdobywa Ronaldo, który jak wiadomo w LM grać nie może.Pippo Inzaghi ostatnio pokazał, że nie zapomniał jak się strzela, ale moim zdaniem, to jest gracz na ostatnie 20-30 minut, to jednak wiek nie pozwala mu tak szarżować, jak za najlepszych lat, kiedy to był zawodnikiem chyba jedynym w Europie, z tak rozwiniętym instyktem cwaniactwa, wykorzystywania najmniejszych błędów defensorów, oraz znajdowania się tam, gdzie trzeba.Oliviera to jednak nie ten poziom.Zostaje Gila, który jak wiadomo nie potrafi się odnaleść w Lidze Mistrzów, a nawet jak już strzeli, to potrafią mu nie uznać gola.

Dobra, czas się wypowiadać, nie do końca robić kłóŧnie o nic jak w przypadku potyczki Milan - Bayern. :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 kwie 2007, 16:05

Teatr marzeń czeka a zaraz potem gorące Ateny.

Ostatnimi czasy Milan wygrywał na OT, raz z Juventusem i raz z Manu z którym znów przyjdzie mu się zmierzyć. Stadion na pewno dobrze kojarzy się ekipie z Mediolanu ale to nie ma żadnego znaczenia, to nie jest ten sam Manchester sprzed 2 lat. Są teraz zdecydowanie bardziej groźni co pokazują w tym sezonie ale ostatnio chyba dostali małej zadyszki natomiast Milan notuje wzrost formy i to w najlepszym dla niego momencie bo żeby zagrać w finale Rossoneri muszą zaprezentować się bardzo dobrze bo to raczej Manu jest faworytem do awansu i wygrania całych rozgrywek :!:
Czerwone diabły straciły przewagę w ligowej tabeli i będą czuć oddech Cheslea na plecach ale są sobie sami winni. W LM Milan ostatnimi czasy na pewno prezentuje się znacznie lepiej, posiadamy większe doświadczenie i bardziej ogranych piłkarzy, nie mam nic do stracenia bo nikt nam w tym sezonie nie wróżył żadnych rewelacji a 1/2 LM już nią jest. Wierze w finał i liczę na korzystny wynik na OT ze względu na liczne kłopoty w formacji obronnej Manu. Wyłączyć Ronaldo z gry :!:

Carlo twierdzi że Manu gra przewidywalnie, trzeba mu wierzyć ;) Nich nikt nie pisze tutaj o Romie bo się tylko będzie kompromitować.

FORZA MILAN !

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 22 kwie 2007, 16:38

Milan może nie grać porządnie w lidze włoskiej, ale w LM są chyba jedynym tak równo grającym zespołem na przestrzeni ostatnich lat. O ile dobrze pamiętam:
LM 2006/2007 - conajmniej półfinał
LM 2005/2006 - półfinał
LM 2004/2005 - finał
LM 2003/2004 - ćwierćfinał (słynny dwumecz z Deportivo)
LM 2002/2003 - zwycięzca

MU gra w tym sezonie świetnie, choć w ostatnim czasie rzeczywiście można zaobserwować obniżkę formy. Poza tym mnie naprawdę do tej pory ich gra w LM nie przekonuje, oprócz oczywiście ostatniego meczu gdzie zaprezentowali wspaniałą skuteczność, ale sytuacje to sami przeciwnicy im fundowali.
Łukasz_ pisze:Wyłączyć Ronaldo z gry
To się zgadza, stanowi on największe zagrożenie. Nawet Benitez udzielił w jakimś wywiadzie wskazówek Milanowi jak starać się go wykluczyć, choć za odkrywcze co powiedzial nie było :P
Łukasz_ licze, że scenariusz z Twojego podpisu się zrealizuje :)

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 22 kwie 2007, 16:40

Niech Carlo nie bedzie taki przewidywalny... :) Nie ma co porownywac tego meczu do tego z przed 2 lat wtedy to jak powiedzial Ferguson "Milan gral z druzyna chlopcow a teraz zagra z druzna mezczyzn :lol: "Tak na serio duzo sie zmienilo przez ten sezon Milan sie starzeje :wink: Dla nich to ostatnia szansa by cos ugrac w tym sezonie i o ile sie nie myle zeby zagrac w przyszlym roku w LM. W ManU o tyle nie ciekawie ze znowu kontuzjowany jest Rio doszedl Kieran i jeszcze Cathcart :? Niewiem co prawda jak z Nevillem i Evra ale mam nadzieje ze wystapia bo inaczej moze byc krucho :? Ale badzmy dobrej mysli w pamietnym roku 1999 MU na drodze do zwyciestwa tez grywal zarowno w cwiercfinale jak i polfinale z wloskimi druzynami...Moze to jakis znak?Oby :)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 22 kwie 2007, 17:52

Adas07, jednak się mylisz, że dla Milanu wygranie LM to jedyna szansa na to, aby zagrać w przyszłym roku w tychże rozgrywkach. Na dzień dzisiejszy Milan zajmuje czwarte miejsce w Serie A, a jeśli Lazio nadal będzie tracić punkty ( za tydzień derby Rzymu ;) ) to i jest szansa na trzecie miejsce na koniec sezonu ( jeśli Lazio przegra z Romą to już za tydzień Milan awansuje na trzecie miejsce ). Obojętnie czy Milan zajmie trzecie czy czwarte miejsce to i tak zagra w eliminacjach LM ( no chyba że wygra LM to wtedy jest w LM bez eliminacji - tak mi się przynajmniej wydaje ). Jakoś trudno mi jest uwierzyć, że Milan nie byłby w stanie przejść eliminacji i z nich awansować do LM? ;)

W dniu dzisiejszym Carlo Ancelotti ogłosił kadrę meczową na spotkanie z Manchesterem United. Lista powołanych liczy 25 nazwisk czyli powołani zostali wszyscy piłkarze zgłoszeni do rozgrywek Ligi Mistrzów.
bramkarze: Dida, Kalac, Fiori, Storari;
obrońcy: Bonera, Cafu, Costacurta, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Serginho, Simic;
pomocnicy: Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf;
napastnicy: Gilardino, Inzaghi, Oliveira.

Co do samego meczu. Jestem jakoś pozytywnie nastawiona do niego. Liczę na skromną wygraną na Old Trafford :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 22 kwie 2007, 18:32

Ehhh...szkoda ze w ManU tyle kontuzji... :? A w Milanie widze wszyscy zdrowi :roll: Z tym ze liczysz na skromne zwyciestwo na OLD TRAFFORD to chyba byl zart z calym szacunkiem ale nie wierze by ManU moglo przegrac u siebie.Jedyne co mnie martwi to wlasnie kontzje ale jeszcze niewiem jaka jest kadra na to spotkanie mam nadzieje ze Evra i Neville zdaza bo jak nie to naprawde bedzie ciezko uzyskac korzystny rezultat.Szkoda ze pierwszy mecz na OT ale to niewazne jak maja wygrac to tak bedzie :wink: Wydaje mi sie ze Milan przyjedzie sie bronic i liczyc na kontry :? Pozostaje wierzyc i liczyc na zwyciestwo :)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 22 kwie 2007, 18:41

Nie, to nie był żart :) Jestem bardzo poważna jeśli chodzi o Milan. Czy to dziwne, że wierzę w swoją drużynę? Dla mnie to normalne. Jakbym kibicowała MU czy też innej drużynie to również wierzyłabym w nich, do samego końca ( przeżyłam to i wiem co mówię...eh Depor, eh Liverpool... :cry: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 kwie 2007, 18:44

Adas07 pisze:Ehhh...szkoda ze w ManU tyle kontuzji... :? A w Milanie widze wszyscy zdrowi
Z tego co wiem to chyba Maldini i Serginho są kontuzjowani. Ale oczywiście nie ma porównania z tym co dzieje się w Manchesterze.

Neville - Ferdinand - Vidic - Evra.

Tak w tym sezonie wyglądało podstawowe zestawienie defensywy. We wtorek nie zagra żaden z nich. Trudno więc wyobrazić sobie gorszą sytuację. Do tego dochodzi brak Louisa i naprawdę źle to wygląda. Chciałbym przede wszystkim nie stracić w pierwszym spotkaniu zbyt wielu bramek, a jakby się dało to coś strzelić. Zapewne to Włosi będą mieli w pierwszym meczu inicjatywę, a nasze szanse upatruję w rewanżu.

I nie rozumiem co złego według Ciebie Ewa powiedziała, bo ja też bym się nie zdziwił jakby Milan zwyciężył na Old Trafford. Patrz dwa sezony temu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 kwie 2007, 18:50

Ostatnio tez nie wierzyliscie ze MU moze przegrac z Milanem na OT.Moze wygrac moze przegrac moze zremisowac :P
Chyba koncowe zwyciestwo w LM nie daje przepustki do nastepnej edycji.L'pool przebijaj sie w tamtym sezonie przez eliminacje a to i tak dzieki uprzejmosci UEFA bo zajeli 5 miejsce w lidze.

Co do meczu to rosnaca forma Milanu napawa mnie optymizmem.Wierze w zwyciestwo ale nawet bramkowy remis bedzie bardzo dobrym rezultatem.
Milan nie musi atakowac.Nie gdy bedzie utrzymywal sie remis.Bedziemy czekac na to co zrobi MU i naturalnie kontrowac przy kazdej nadarzajacej sie okazji.Obrona MU jest w rozsypce co teoretycznie ulatwia nam zadanie tym bardziej szkoda ze nie moze zagrac Ronaldo.
Martwi mnie ze moze zagrac Kalac.Nie ufam mu w ogole.Za Dida nie przepadam jednakze bede spokojniejszy gdy to on bedzie bronil dziewictwa naszej bramki.

Tylko Milan moze powstrzymac Anglie.

Forza Milan.

KoperFCB
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KoperFCB » 22 kwie 2007, 18:52

Zapowiada się świetny mecz. Ja juz zacieram ręce, gdy pomyśle co nas czeka we wtorek :D Napewno bedzie to mecz pełen emocji. Na pewno kluczem do zwycięstwa dla Milanu bedzie bardzo dobra i pewna gra w obronie, zwłaszcza na Old Trafford, gdzie druzyna Fergusona jest naprawde mocna. Więc na OT remis byłby naprawdę bardzo dobrym wynikiem. Inna sprawa to meczna wyjeździe. Tam juz Manchaster tak dobrze się nie spisuje i nie gra tak pewnie - cieżko wywalczone zwycięstwo w 1/8 i porazka po slabej grze w Rzymie. więc myślę, że Milan na jesli wywiezie z Anglii dobry wynik, to bedzie jedną noga w finale. Choc jak wiadomo wszystko sie moze potoczyc inaczej. Jedno jets pewne- bedą emocje :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 kwie 2007, 16:23

To samo mówili kibice Bayernu że nie ma kto strzelać ;) W Milanie każdy potrafi strzelać a że na miejscu Ronaldo będzie stał Gila to on trafi :?: Macie bardzo osłabioną formacje obronną i powinniście się bać bo Milan ostatnio jest na gazie i strzela dużo bramek. Oczywiście w pierwszym meczu faworytem jest Manu co mnie cieszy bo można sobie kupon ładnie przemnożyć :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 kwie 2007, 16:45

Akurat to, że kibice Milanu są pewni siebie i wierzą ślepo w zwycięstwo Rossonerich nie jest żadną nowością. Nikt im tego nie broni, ba forma ich ulubieńców w LM zawsze stała na wysokim poziomie, bądź piłkarze Ancelottiego mieli mnóstwo szczęścia. Ja mam tylko nadzieję, że ktoś w końcu im utrze nosa - i niech będzie to United! :wink:

No właśnie, co do ucierania. Będzie z tym bardzo ciężko, bo defensywe mamy w rozsypce :? Gdybyśmy grali w najsilniejszym zestawieniu, nie miałbym wątpliwości kto wyjdzie zwycięsko z meczu na Old Trafford (zaznaczam, że na OT). W systuacji jaką mamy teraz, bez kapitana Neville'a - najlepszego prawego obrońcy w Anglii w bierzącym sezonie, bez pary najlepszych stoperów w Premiership - Vidica i Ferdinanda, i w końcu bez najlepszego lewego obrońcy PL - Patrice'a Evy i Mikaela Silvestre'a. Brak także Parka, Richardsona, najlepszego strzelca w LM - Saha. Giggs nie w pełni sił po meczu z M'Borough. Szanse wydawałoby się bardzo znikome. Ale pozostaje nam wiara w końcowy sukces.
Jestem ciekaw na jakie zestawienie zdecyduje się Ferguson. Można sie spodziewać takiego ustawienia:
vdS
Fletcher(?), Brown, Heinze, Evra(?)
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Smith, Rooney

Liczę na powracającego do wysokiej formy Scholesa, dobry mecz Giggsa, fenomenalny Ronaldo i w końcu Carricka, powstrzymującego bez robleów Kake i bezbłędnego w defensywie Browna i Heinze.

We'll never die, because We are UNITED!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 kwie 2007, 17:04

Nasze szanse w meczu na OT wzrastaja.MU ma problemu w obronie.Spodziewam sie niezbyt mocnego zestawienia ich defensywy w skladzie Evra Heinze Brown O'Shea.
W naszych szeregach nie zagra Ronaldo niepewny jest wystep Didy (chyba jednak bedzie do dyspozycji Carlo).Co wazne z tego co pamietam tylko Maldini jest zagrozony absencja w rewanzu jezeli zobaczy jutro zolta kartke.W szeregach United wyglada to gorzej miedzy innymi zagrozony jest Ronaldo.

Martwi mnie tylko fakt iz trener Celticu podpowiedzial Fergusonowi jak powtrzymac Milan.Mianowicie powiedzial ze trzeba powstrzymac Kake.Szkoda bo myslalem ze sir Alex sam na to nie wpadnie.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 23 kwie 2007, 17:16

To bedzie wspaniale widowisko (mimo ze zagra druzyna z Włoch) :) .Mysle ze ManU bedzie atakowac czesciej a Milan bedzie gral tylko z kontry.Moim zdaniem awasuje ta druzyna ktora wygra pierwszy mecz i podejrzewam ze beda to czerwone diabły.ManU gora!!!! :boruta:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 kwie 2007, 20:15

Manumef dlaczego ślepo :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”