1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 kwie 2007, 20:24

the hammers pisze:.ManU gora!!!! :boruta:
Ciekawy przykład kibica Młotów :wink: Chyba, że ta emota wskazuje na ironię.

Ferguson zrobił ładną zasłonę dymną w wywiadzie dla BBC. Słowa, że ma do dyspozycji silny skład są raczej śmieszne. Ancelottiego chce nabrać?Kibiców? Jutro trzeba o prostu walczyć, bo faworytem po takim obrocie spraw nie jesteśmy. I nie ważne jakby Alex próbował ratować sytuację. :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 kwie 2007, 20:37

Cris7 pisze:że ma do dyspozycji silny skład są raczej śmieszne
A może chce pokazać chłopakom że wszysyc sa równi i nawet brak tych "lepszych" nie robi mu róznicy. Ze wierzy w umijetnosc Fletchera , Browna czy Johna :) Uważam że taka wypowiedzi może jedynie podniesc morale druzyny 8) Nie ucz Fergusona jak rozgrywać przedmeczowe "mini games" :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 kwie 2007, 20:59

Chyba "mind games"

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 kwie 2007, 21:09

Z kompletnym składem czy z lukami i tak będziecie groźni i w szatni Milanu na pewno nie padną słowa " mamy luz bo mają dziury w obronie ". Mecz będzie ciężki. Nikt nie odpuści i spodziewam się bardzo twardej gry co Milan lubi z racji piłkarzy grających u nas.
Jestem ciekaw komu i w jaki sposób Carlo powierzy sprowokowanie Ronaldo bo ten ma żółtą kartkę i kto wie czy Milan nie załatwi mu odpoczynku w Mediolanie.

Forza Milan !

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 kwie 2007, 21:55

Cris7 pisze:w jaki sposób Carlo powierzy sprowokowanie Ronaldo

ot, i cała piłka włoska. Grać nieuczciwie i faulować. :roll: Po co pisać takie rzeczy przed meczem. Nie lepiej wygrać uczciwie obydwa mecze (czyt. nie patrzeć kogo sfaulować żeby osłabić drużynę).

Awatar użytkownika
LaRage
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaRage » 23 kwie 2007, 22:01

BaSSu nie badz smieszny:) Tak jakby Ronaldo nigdy nie oszukiwal hehe. Tak jakby nigdy Rooney nie prowokowal, tak jakby tylko Wlosi byli zli. Zycie;p

Rzeczywiscie ManUjest mocno oslabione, ale wierze, ze przynajmniej Heinze z Brownem stana na wysokosci zadania i Gila czy Filippoo jak w maslo wlazic nie beda. Boki to tam niech se beda, Milan jakos super kosmiczny w tym sektorze nie jest. Dobrze ze grubasek Ronaldo nie gra, znowu by Diabelkom trojeczke wpakowal;>
A wypowiedz Fergusona jest jak najbardziej OK, trzeba jakos dodac animuszu chlopakom. Bedzie ciezko, ale licze ze ManU przejdzie dalej. Milan choc systematycznie zachodzi daleko, to nie powinien za czesto w finale grac. Tak zeby byla rownowaga w przyrodzie;p

Jakub_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jakub_ » 23 kwie 2007, 22:37

Milan to mój ukochany klub... Jutro mecz przeciwko Manchesterowi. Wierze, że "Rossoneri" zdołają go wygrać, chociaż grać będą na wyjeździe. Są ostatnio w znakomitej formie(w ostatnich 4 meczch zdobyli 14 bramek, a stracili 5!) . A więc szykuje się diabelski pojedynek.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 kwie 2007, 1:17

BaSSu pisze:ot, i cała piłka włoska. Grać nieuczciwie i faulować. Po co pisać takie rzeczy przed meczem. Nie lepiej wygrać uczciwie obydwa mecze (czyt. nie patrzeć kogo sfaulować żeby osłabić drużynę).

[*]

Oczywiście stereotypy są Ci obce.Obejrzyj filmik.

Cóż, do meczu coraz bliżej, a ja jakoś nie potrafię tego meczu sobie w głowie obmyśleć.Niby Milan w gazie, tylko bez Ronaldo, ale z drugiej strony forma MU jest zawsze niespodzianką, Romę rozbili po przegranej z Pompey's w lidze, gdy już coraz więcej osób obstawiało Romę.Przy obecnej formie Seedorfa i Kaki jakoś jestem zrelaksowany myśląc o grze Milanu w ofensywie, a tym bardziej jak pomyśle, że nie będzie ani Vidica ani Rio.To nie znaczy, że już widzę, jak Milan wywozi 3 pkt z OT, ale mam przeczucie, że Milan na 0 z przodu nie skończy meczu.

LaRage pisze:Milan choc systematycznie zachodzi daleko, to nie powinien za czesto w finale grac.

Masz rację.W 2003 r. finał, potem rok przerwy, następnie znowu finał w 2005 r., rok przerwy i jakbyś nie patrzył, wychodzi, że w 2007 finał :P .

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 kwie 2007, 11:44

Uchi ale oczywiście tylko Włosi i Pippo są źli ;)

Emocje już pomału dają o sobie znać, jestem dziwnie spokojny o dzisiejszy mecz. Milan przez ostatnie 5 lat był najgroźniejszy w Europie co pokazują nasze osiągnięcia, mimo złej gry w lidze w LM potrafiliśmy grać do końca. Myślę że finał będzie nasz.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 24 kwie 2007, 11:59

AC Milan jest zespołem doskonale poukładanym taktycznie i mentalnie jeżeli chodzi o gre w LM. Rok w rok osiagniętym minimum jest półfinał, który mimo wszystko nie studzi ambicji i celów zawodników oraz zarządu. Zespół z Mediolanu jest najbardziej europejskim z europejskich teamów, ponieważ zdobył bezcenne doświadczenie w rozgryzaniu kolejnych przeszkód, czyli drużyn z najwyższej europejskiej półki. Popadli w rutynę??

W dwumeczu kibicuje zdecydowanie Man U, maja ciekawą drużynę i co tu dużo mówić - w tym sezonie, dzieki swojej postawie w lidze i LM zasługują na grę w Finale.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 24 kwie 2007, 14:06

Łukasz_ pisze:Manumef dlaczego ślepo :?:
Było tak przed rewanżem z PSV i jest tak praktycznie przed każdym meczem.

Co by nie mówić za dużo - Milan może awansować tylko przez to, że w United nie zagrają podstawowi obrońcy. A u nas najlepszą obroną (mam nadzieję) będzie atak.

co za buta ;/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2007, 14:29

Manumef pisze:Co by nie mówić za dużo - Milan może awansować tylko przez to, że w United nie zagrają podstawowi obrońcy.
ale chyba w pierwszym meczu z Romą podstawowi gracze grali, a mimo to ManU grało piach totalny. Przegrali tylko jedną bramką, a powinni dużo wyżej. Teraz peirwszy mecz gracie u siebie. Wyniku gonić nie bedziecie, wiec może znów was rywal zaskoczy ? A na San Siro już tak łatwo odrabiac nie bedzie.
Mi się wydaje, ze padnie remis w tym meczu. Osłabione ManU nie powinno wygrać z coraz lepiej dysponowanym Milanem. Tak mi sie zdaje, a jak będzie - zobaczymy wieczorem.
Uchi_ pisze:Milan w gazie, tylko bez Ronaldo,
kto by pomyślał, przed jego przyjściem, że jego brak w LM będzie tak dużym osłabieniem ofensywy Milanu ...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 kwie 2007, 15:43

Manumef pisze:Było tak przed rewanżem z PSV i jest tak praktycznie przed każdym meczem.

Co by nie mówić za dużo - Milan może awansować tylko przez to, że w United nie zagrają podstawowi obrońcy. A u nas najlepszą obroną (mam nadzieję) będzie atak.
Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym PSV :?: Milan miał zaliczkę 2 bramek przed rewanżem to niby dlaczego miał nie wierzyć razem z kibicami :?:

Co by dużo nie mówić - Milan może awansować tylko przez to, że w 2-meczu będzie lepszą drużyną.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 kwie 2007, 15:48

mihalinho pisze:Popadli w rutynę??
Wręcz przeciwnie, są glodni sukcesów na które pracują z roku na rok, a odpadają pod sam koniec, co ich bardziej motywuje, żeby jeszcze lepsze wyniki osiągać.
Manumef pisze:Co by nie mówić za dużo - Milan może awansować tylko przez to, że w United nie zagrają podstawowi obrońcy. A u nas najlepszą obroną (mam nadzieję) będzie atak.

co za buta ;/

Bez przesady.Czyli uważasz, że MU zdmuchneło by wszystkich, ale że nie grają obrońcy, to teraz stoją na straconej pozycji ? Milan nie dostał się tutaj przypadkiem, ba nikt się tutaj nie dostał przypadkiem.Każda drużyna zaliczyła conajmniej jeden trudny dwumecz.Milan to jest drużyna, która potrafi grać w Europie, w ostatnic latach to raczej MU jest drużyną, która ma skromniejsze dokonania na Starym Kontynencie.Nawet rozpędzona Barcelona w tamtym roku miala wieeelkie trudności z pokonaniem Milanu, ciekawe co by było, gdyby sędzia uznał gola Szewie.Pozdrawiam.

fieldy pisze:kto by pomyślał, przed jego przyjściem, że jego brak w LM będzie tak dużym osłabieniem ofensywy Milanu ...
Kto by kiedyś pomyślał, że sprowadzając Gile będziemy musieli tęsknić za innymi napastnikami :(

Szkoda, że znów się kłócimy o byle co, ale wydaje mi się, że to powinno cechować każdego kibica - tj. wiara, wiara i jeszcze raz wiara.Zarzucanie kibicom Milanu, że są pewni siebie to wydaje mi się dziwna rzecz.Co innego piłkarze, ale będąc na tym poziomie rozgrywek jakoś potrafię uwierzyć, czy zaufać umiejętnościom graczy mojej ulubionej drużyny.Poza tym wszystko zweryfikuje boisko, a kto kogo przekona w rozmowie.Liczę na cudny spektakl, jak na prawdziwy ( a co dopiero Marzeń ! ) teatr przystało.

Milan \o/.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 kwie 2007, 16:44

Sylvio zapowiedział ciekawą rzecz, mianowicie uważa że Kaka zagra w lini ataku. Ciekawe czy to jego wymysł czy sam Carlo postanowił tak zagrać, jeżeli to prawda to będzie to oznaczało to że Milan będzie szukał bramek i to od początku.

----------------Dida-----------------
-Oddo---Nesta---Maldini---Jankul-
----Gattuso----Pirlo----Ambro----
---------------Seedorf--------------
-------Gilardino---------Kaka-------

Ciekawe czy tak to będzie wyglądać :?: Jeżeli Kaka wyjdzie w ataku w co zbytnio nie wierze to pewnie tak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”