komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 23

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 kwie 2007, 13:50

Nawet jeśli Legia zajmie 4 miejsce na koniec sezonu, to myślę, że sa duże szanse na mistrza. Przecież nie tylko Zagłębie spadnie z ligi za korupcje. To samo Korona, a Bełchatów siedząc tyle w drugiej lidze nie mógł być do końca czysty.

Zgadzam się z wami chłopaki, to nie jest dmuchanie balona, a wyjazd do Krakowa i Poznania to będzie spacerek ("możliwy").
franz pisze:dotychczasowego hegemona ligi (wspólnie z Wisła)
Podobnie jak jak z pucharami znowu próbujecie podpinać się pod osiągnięcia Wisły? To znowu muszę rozczarować, w ciągu ostatnich 4 lat Legia była mistrzem raz. Poprzednio przeganiał Legię niejaki Groclin.

Kod: Zaznacz cały

gr. hēgemonia 'kierownictwo; panowanie' od hēgemōn 'przewodnik; przywódca'

To chyba nie ma nic wspólnego z Legią :think:.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 kwie 2007, 14:00

fieldy pisze:Zawsze wszystko jest mozliwe. Ale na zdrowy chłopski rozum, czy teraz [na kilka kolejek do końca] rywale nagle przestaną grać swoje, by Legia ich dogoniła ? Tam dopiero będzie mobilizacja. Bo piłkarze Legii juz zasmakowali mistrzostwa, a w Bełchatowie, czy Lubinie graja piłkarze, którzy zrobią wszytsko, aby tego mistrza zasmakować. Pewnie zostawią wiecej serca na boisku niż gracze Legii. U nich mobilizacja będzie jeszcze większa.
Dawałbym Legii jakieś sznase, gdyby miała te 6 pkt straty tylko do jednego zespołu, ale tam sa jeszcze 2 nne druzyny po drodze, z których kazda chce wygrać. Oni nie będa stać i patrzeć, jak ich Legia goni - będa grać swoje.
Tak jak napisałes zawsze wszystko jest mozliwe a wiec zdobycie MP przez Legie tez może sie zdarzyc choc sa na to bardzo małe szanse (ale jednak sa) Teoretycznie to ku uciesze piwusa nawet Wisła moze wygrać lige :wink:
czeher pisze:nadzieja matka .....
jezeli nawet bylyby jakies perturbacje to watpie czy odbiora im tytul
nadzieja matka głupich i co z tego :) Jesli Lubin zostanie ukarany za korupcje a pewnie tak bedzie to raczej obiora im punkty w nastepnym sezonie ligowym i nałoża kare pieniezna. A szkoda bo MP który oszukiwał i dawał łapówki to nie jest za dobra reklama dla OE :?

Jarzinho pisze:Sorry jeszcze niedawno dostawali zasłuzenie od Gornika, GKS,
Tak tylko to nie zmienia tego ze Legia (podobnie jak Wisła ta z Krakowa oczywiscie) nawet jak jest w słabszej formie i gra padake i tak jest traktowana powazmie bo ekipy z takim potencjałem możliwościami itp. nie można lekceważyć.

Jarzinho pisze:Dodałbym do tego, ze kibice Legi maja poczucie humoru.
Jak wszyscy w naszej OE :lol:

Edyta:
piwus pisze:Zgadzam się z wami chłopaki, to nie jest dmuchanie balona, a wyjazd do Krakowa i Poznania to będzie spacerek ("możliwy").
Mecz z Lechem w Poznaniu raczej spacerkiem "mozliwym" nie bedzie ale spotkanie z Wisła tak. Patrząc na forme Wisły to Legia powinna ja "zdemolowc" :wink: Dyskusja o meczu Wisła Legia nie ma sensu z kims kto obstawiał że Wisła wygra z Widzewem. Nie twierdze ze Legia z łatwościa wygra to spotkanie ale zwyciestwo ekipy z Warszawy jest bardzo mozliwe.Nie ma sie o co kłócić Pozyjemy Zobaczymy :!:
piwus pisze:Podobnie jak jak z pucharami znowu próbujecie podpinać się pod osiągnięcia Wisły? To znowu muszę rozczarować, w ciągu ostatnich 4 lat Legia była mistrzem raz. Poprzednio przeganiał Legię niejaki Groclin.
A propos pucharów możesz mi przypomieć ile razy Wisła grała w LM :lol:
Okres o którym wspomiałeś to dołek Legii i "złoty wiek" Wisły a wiec nie można tego porównywać.
piwus pisze:To chyba nie ma nic wspólnego z Legią
A kto zdobył 8 razy MP 12 razy PP kto grał skutecznie i z sukcesami w LM i kto jest obecnym MP.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 kwie 2007, 15:02

franz pisze: Okres o którym wspomiałeś to dołek Legii i "złoty wiek" Wisły a wiec nie można tego porównywać.
No to cieszę się, że się zgadzasz z tym, że "dotychczasowym hegemonem" Legii nie da się nazwać. Fakt, Wisła z Legią od lat są najmocniejszymi drużynami, ale chyba tylko jedna z nich miała ostatnio okres, który można nazwać hegemonią.
franz pisze:A propos pucharów możesz mi przypomieć ile razy Wisła grała w LM :lol:
franz pisze:Dyskusja o meczu Wisła Legia nie ma sensu z kims kto obstawiał że Wisła wygra z Widzewem.
Zico_FCI pisze:Pomijając już, to że Wisła przez cały sezon przejmuje rywali po Koronie. :foch:
Kurde, dobre to jest. Nie występujecie czasem w jakimś kabarecie na codzień?

Jeśli chodzi o moją opinię o następnym meczu. Ostatnio gra Legii musi budzić respekt, ale nie przeceniałbym wyników na tyle, by mówić o mistrzostwie, czy chociaż wygranej na Reymonta. Dwa mecze ze słabeuszami (i nic do rzeczy nie mają tu wyniki Wisły, bo zdziwiłbym się jakby ktoś tego nie próbował używać jako kontrargumentu), jeden z Koroną, nie mówią mi, że Legia będzie szła jak czołg. Za wcześnie, dlatego kwestia wyniku jest dla mnie otwarta. Spotkają się dwie równorzędne drużyny. Jedna ma problem z napastnikami (jedne pajacuje przed bramką, drugiemu robią krzywdę nie dając mu odpocząć na ławce od stresu), grę reszty nazwałbym w najlepszym wypadku grą "bez przekonania". Ale jakoś tak bywa, że na mecze z Legią i z Cracovią, tym bardziej jeśli są w dołku, skupiają się podwójnie. Nie wydaje mi się, żeby magiczny Korzym z Wlodarczykiem mieli sprawić, ze położą się przed Legią na murawie. A że Wdowczyka nie będzie, więc warszawiacy się pewnie nie schowają za podwójną gardą, to i o sytuacje bramkowe będzie łatwiej. Myślę, że z obu stron coś wpadnie.

Jako kibicowi ciężko to zaakceptować, ale zapowiada się na remis. Wygląda na to, że Wisła w tej rundzie nie ma nic innego do zaoferowania.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 kwie 2007, 15:09

Piwus kabaretem można nazwać Twoje twierdzenie o tym że niby Legia podpina się osiągnięcia Wisły w pucharach. Najważniejszym aspektem w tej sprawie jest chyba, to że nie ma się pod co podpinać.

Widzę, że tym sezonie już przejmowanie rywali po drużynie walczącej o mistrzostwo tak nie szokuje. Pamięć dobra, ale krótka ?

...
Wojciech Stawowy, szkoleniowiec Arki Gdynia, poinformował na oficjalnej stronie internetowej klubu, że zamierza się podać do dymisji. W ostatniej ligowej kolejce jego ekipa uległa aż 0:6 Zagłębiu Lubin.
- W swojej krótkiej trenerskiej karierze w drugiej i pierwszej lidze, jeszcze nigdy mój zespół nie przegrał tak wysoko. Najlepiej byłoby powiedzieć, że takie porażki czasami się zdarzają, ale to oczywiście będzie tylko część prawdy. To 0:6 bardzo boli. To cios dla mnie i drużyny, to, nie ma co ukrywać, kompromitacja. Przy tym, to nie jest tak, że ja powiem, że w Lubinie przegrali sami piłkarze. To jest także moja porażka, bo ja ten zespół prowadzę i odpowiadam za jego wyniki. Najgorsze jednak w tym wszystkim jest to, że nie znajduję logicznego wytłumaczenia takiej postawy moich piłkarzy. Kompromitująca porażka w Lubinie spowodowała, że zaczynam myśleć nieco inaczej. Zupełnie poważnie rozpatruję możliwość podania się do dymisji. Może tej drużynie potrzebny jest właśnie taki wstrząs, inny trener, który poradzi sobie lepiej z obecną sytuacją.

Więcej szczegółów w serwisie arka.gdynia.pl

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 kwie 2007, 15:25

piwus pisze:No to cieszę się, że się zgadzasz z tym, że "dotychczasowym hegemonem" Legii nie da się nazwać. Fakt, Wisła z Legią od lat są najmocniejszymi drużynami, ale chyba tylko jedna z nich miała ostatnio okres, który można nazwać hegemonią.
Okres hegemonii Wisły był dłuzszy bo trwał kilka sezonów, Legia tez była hegemonem w poprzednim sezonie. A wiec można to podzielic choc jednak z przewaga Wisły :wink:

piwus pisze:Nie występujecie czasem w jakimś kabarecie na codzień?
Jesli chodzi o mnie to zastapiłem Grahama Chapmana w grupie Monty Pythona :?

piwus pisze:Jeśli chodzi o moją opinię o następnym meczu. Ostatnio gra Legii musi budzić respekt, ale nie przeceniałbym wyników na tyle, by mówić o mistrzostwie, czy chociaż wygranej na Reymonta. Dwa mecze ze słabeuszami (i nic do rzeczy nie mają tu wyniki Wisły, bo zdziwiłbym się jakby ktoś tego nie próbował używać jako kontrargumentu), jeden z Koroną, nie mówią mi, że Legia będzie szła jak czołg. Za wcześnie, dlatego kwestia wyniku jest dla mnie otwarta. Spotkają się dwie równorzędne drużyny. Jedna ma problem z napastnikami (jedne pajacuje przed bramką, drugiemu robią krzywdę nie dając mu odpocząć na ławce od stresu), grę reszty nazwałbym w najlepszym wypadku grą "bez przekonania". Ale jakoś tak bywa, że na mecze z Legią i z Cracovią, tym bardziej jeśli są w dołku, skupiają się podwójnie. Nie wydaje mi się, żeby magiczny Korzym z Wlodarczykiem mieli sprawić, ze położą się przed Legią na murawie. A że Wdowczyka nie będzie, więc warszawiacy się pewnie nie schowają za podwójną gardą, to i o sytuacje bramkowe będzie łatwiej. Myślę, że z obu stron coś wpadnie.
Dobra może Legia nie moża byc pewna spacerku w Krakowie ale jednak jest w duzo lepszej formie i to Legia jest faworytem a wiec można postawic teze ze wygra to spotkanie. Wspominasz ostatnie mecze Legii ja przez grzeczność i sympatie do ciebie nie wspomne ostatnich (tragicznych) spotkań Wisły. Druzyna która nie potrafi uzyskac korzystnego wyniku z takimi potegami jak Pogoń cz Gornik Łęczna raczej nie powinna sie spodziewac dobrego rezultatu w meczu z bedącą w wysokiej dyspozycji Legią. I wole że w Legii grają "magiczny Korzym z Wlodarczykiem" niż super skuteczni Brożek z Jean Paulista.

Podsumowując: W Krakowie może paść każdy wynik jednak całkiem możliwe jest zwyciestwo Legii.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 23 kwie 2007, 15:36

Wisła i Legia to nie te same druzyny co przez ostatnie pare sezonow. Teraz wpolsce rzadzic beda takie kluby jak ŁKS, Cracovia, Zagłebie czy Lech. :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 kwie 2007, 15:38

Zico_FCI pisze:Piwus bakaratem można nazwać Twoje twierdzenie o tym że niby Legia podpina się osiągnięcia Wisły w pucharach. Najważniejszym aspektem w tej sprawie jest chyba, to że nie ma się pod co podpinać.
A jednak Bieniasowi się udało w temacie o Wisle :lol:. Pisał, że szkoda, że drużyny mające ostatnio największe osiągnięcia w pucharach nie zagrają w PUEFA. Przykro mi, nie ja to wymyśliłem :lol:.
Zico_FCI pisze: Widzę, że tym sezonie już przejmowanie rywali po drużynie walczącej o mistrzostwo tak nie szokuje. Pamięć dobra, ale krótka ?
Nie zrobili tez drogi dojścia do trybuny D. A tak poważnie, nie wiem za co chcesz mi się zrewanżować. To przecież Ty w tamtym sezonie powoływaleś się na artykuł, gdzie rzekomo udowadniano, że nie ma nic niezwykłego w tym, by kontrkandydat do tytułu (w w tym wypadku trzecia drużyna) grała po mistrzu. Problem w tym, że artykuł był z wislakrakow.com i twierdził coś zupełnie przeciwnego :lol:. Sam się wtedy ośmieszyłeś, więc czemu wciąż do tego wracasz?

Szokuje, nie szokuje. Sytuacja jest inna, Legia w poprzednim sezonie miała korzyści z tego, że grała po Wisle typu kartki, kontuzje wśród jej rywali. O tym pisałem, nie pisałem o żadnym spisku. O spisku pisali wciąz i wciąż legioniści, podnieceni tym, że Petrescu z trzy razy stwierdził, że nie fair jest system premiujący jedną drużynę. Spęd wśród społeczności legijnej, by krzyżować Petrescu i wyszukiwać jego błędy był większy niż teraz Legia mistrz - na oko tak - z pięć razy. Ogólnie szał i nie było tygodnia na serwisach legijnych bez newsa o Petrescu.

Konkluzja. Nie rozumiem czemu to ciągle wspominasz, nigdy nie wskazywałem nigdy tego jako głównej przyczyny utraty majstra, nie przykładałęm do tego większej wagi. Częściej Ty to wywylekałeś, żeby pośmiać się z Petrescu. Jak w temacie o reprezentacji ostatnio; brakowało argumentów, to zaczynało się "piwus i jego warszawka", "droga, droga, droga".

A teraz odpowiem na pytanie. Przed sezonem nie ustalono, ze Wisła będzie grała po głównym rywalu do tytułu, więc mnie to nie szokuje. Nie ma z tego Wisła żadnych korzyści, więc nawet się nad tym nie zastanawiałem. Ale w imieniu Wisły - przepraszam, że ma ułatwioną drogę do mistrzostwa, odkąd wszystko czyści Korona.

Morał dla wszystkich. Napinka jest niesmieszna :(.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 kwie 2007, 22:58

Jarzinho pisze:Dodałbym do tego, ze kibice Legi maja poczucie humoru.

['] :lol: ogarnęła Cię WIELKA frustracja... Lech sie pałęta gdzieś w środku tabeli, ale czy to wina kibiców Legii? Nie.

W ankiecie oddałem głos na Legie. 8) Patrząc na terminarz, to jednak Bełchatów ma najłatwiejsze mecze.

Rozumiem. Legia ostatnio wygrała 3 spotkania i wszystkie po 3:0. To chyba normalne, ze w kibicach Legii obudziła sie nadzieja na MP, nie? Ale trzeba nabrać trochę dystansu.
franz pisze:Mecz z Lechem w Poznaniu raczej spacerkiem "mozliwym" nie bedzie ale spotkanie z Wisła tak.
Boje sie, ze nasi piłkarze będą mieli podobne podejście przed tym meczem z Wisłą... Patrząc na obecna formę obu ekip, to Legia jest w lepszej dyspozycji, ale w Krakowie nigdy nie ma spacerków. :?
Zico_FCI pisze:Legia - Wisła K. (w), Pogoń (d), Górnik Ł. (w), Widzew (d), Lech (w), Odra (w), Zagłębie (d)
Pomijając mecz z Wisłą, to najtrudniejszy będzie w Wodzisławiu, no i potem u siebie z Zagłębiem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 kwie 2007, 23:11

guru pisze:Pomijając mecz z Wisłą, to najtrudniejszy będzie w Wodzisławiu, no i potem u siebie z Zagłębiem.
Rozumie, ze pominiecie Lecha to "specjalny uklon" dla Jarzinho :think: No bo co tam lech slaby, na trybunach pewnie pustki beda, no i Smuda to slaby trener co pokazaly wynik ogolnie powinien byc to spacerek a co tam :ok:

Ta ankieta mnie rozwala, jest bardzo reprezentatywana - do czasu na Belchatow nie bylo zadnego glosu, Legia prowadzi :brawo: oczywiscie ma najwieksze szanse

A Wisla na tym samym pulapie co Korona :roll:

fieldy szkoda ze nie dodales jeszcze Lecha bo pewnie tez mialby kilka glosow, iz w tym roku zdobedzie MP wkoncu szanse sa :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 kwie 2007, 23:23

guru pisze:'] ogarnęła Cię WIELKA frustracja... Lech sie pałęta gdzieś w środku tabeli, ale czy to wina kibiców Legii? Nie.

Już sobie przypomniałes kto mówil o przyszłej gwieździe OE :arrow: Injaciu, czy nadal masz pustke...
Rozumiem, ze ktoś ma problemy z pamięcia, jednak już opcję szukaj chyba każdy potrafi znaleźć. Frustracja czymś czego sie spodziwałem i co wyrokowałem...
Frustracje bym wylewał gdyby Lech kupował grajków pokroju Junior, Balde, Hugo i reszte o ogromych umiejętnościach za niezła kase. Już nie wspominam o tych, którzy więcej sie leczą niż grają, czyli przyszłość reprezentacji Grzelak i Bury... Jednak kiedy wydaja 80 tysiecy i to na zawodnika, ktory przyzwoicie sie prezentuje, nie. Zdecydowanie nie.

Dobra dawaj to info o Injacu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 kwie 2007, 16:49

http://sport.onet.pl/0,1248675,1525501,wiadomosc.html
Wogole smiech na sali, sami sobie tego potwora wychodowali, jezeli juz byly zawieszenie to nie rozumie dlaczego w pucharze Polski - to rozdzielne rozgrywki nie zwiazane z OE, ponadto nie ma dowodow na ustawianie meczow w PP - jaka by nie podjeli teraz decyzje w sprawie PP bedzie ona w jakis sposob kontrowersyjna - chociaz raczej nie wyobrazam sobie aby to cos udalo sie cofnac :think: moze jakeis odszkodowanie dla Arki albo zniwelowanie kary pienieznej
Informujemy, że mecz I ligi piłki nożnej pomiędzy Arką Gdynia a Widzewem Łódź odbędzie się w dniu 16 maja (środa) o godzinie 19:00 na stadionie przy ul. Olimpijskiej w Gdyni.

Decyzja w sprawie terminu meczu z Górnikiem Łęczna zostanie podana wkrótce.
No to teraz trzymam Bonka za slowo ze jego pilkarze nie wyjda na boisko :!:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 kwie 2007, 16:25

PAP pisze:Minister sportu Tomasz Lipiec podpisał w piątek decyzję o zawieszeniu uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Statutowego Polskiego Związku Piłki Nożnej z dnia 12 kwietnia 2007 roku, która dotyczyła szczegółowych zasad uzupełniania klas rozgrywkowych szczebla centralnego w sytuacji przeniesienia klubu do niższej klasy rozgrywkowej.

"Ogromne wątpliwości budzi ustalenie zasad uzupełniania klas rozgrywkowych w trakcie samych rozgrywek oraz jeszcze przed odbyciem się ostatnich meczów ligowych. Za sprzyjające zachowaniom korupcyjnym należy uznać powstanie okoliczności, w których jeszcze przed zakończeniem rozgrywek sportowych postanowione i wiadome jest, że bez względu na sportowe wyniki i bez wzglądu na miejsce zajęte w rozgrywkach żaden zespół nie zostanie przesunięty do niższej klasy rozgrywkowej" - napisał w uzasadnieniu do decyzji Lipiec.

Według Ministra Sportu wstępna analiza uchwały PZPN wykazuje, że narusza ona wewnętrzne przepisy PZPN i jest niezgodna ze statutem PZPN, a konkretnie z par. 31 ust. 4, mówiącym, że "Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie obraduje wyłącznie w przedmiocie spraw, do których zostało zwołane".

Dobrze się stało, że Lipiec zawiesił uchwałę PZPN o przesunięciu Arki i Górnika na koniec tabeli. Teraz na dole tabeli bedziemy i mieli uczciwa i może ciekawą walke do końca. Ciekawe co na to Boniek i jego Widzew :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 kwie 2007, 22:51

franz, mecz z Wisłą miał być spacerkiem... :?
Bienias w temacie Legii pisze:Kurde ale ten caly Surma dzis mnie rozwalil. Zamiast wyprowadzic akcje i druzyne na prowadenie postanowil sobie strzelic. Na efekty jego strzalu nie trzeba bylo dlugo czekac. Szkoda bo byla szansa na zdobycie mistrzostwa a teraz to juz tylko mozna patrzec kto bedzie lepszy Zaglebie czy GKS

Acha i to wszystko przez Surme? ['] Byl jednym z najlepszych Legionistów jak nie najlepszym. Oddal strzał i słusznie. Szkoda, ze został zablokowany, bo mógł on sie zakończyć bramka.
Taka porażka na Wiśle bardzo boli, ale taki scenariusz tez trzeba było brać po uwagę. Wisła grała bardo dobrze z kontry. Na szczęście Błaszczykowski wyjeżdża po sezonie do Niemiec. :lol:
Obrona zagrała fatalnie. P. Bronowicki zachował sie jak amator faulując Pauliste. Brazylijczyk jest znany z takich akcji... Karny jak najbardziej zasłużony. Potem Błaszczyk ograł G.Bronowickiego jak dziecko, a Dick pozazdrościł Grzesiowi i popisał sie wspaniałym wślizgiem. Jeszcze na końcu Szla podskoczył jak panienka, a mógł zablokować strzał Paulisty.
Co do pierwszej bramki Wisły to nie ma co sie czepiać. Brożek (Piotr) popisał sie bardzo dobrym podaniem do brata, a Paweł wykorzystał swoja szybkość i strzelił bramkę. W sumie jakby nie był naciskany to gola pewnie nie byłoby. :lol:
Swietne trafienie Korzyma. Niby Dolha zawalił ta bramkę, ale Rumun spodziewał sie dośrodkowania i już był gotowy wyjść. Sprytnie to zrobił Korzym i strzelił zajebistego gola z ostrego kąta.

Gratuluje!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 kwie 2007, 0:24

guru pisze: Swietne trafienie Korzyma. Niby Dolha zawalił ta bramkę, ale Rumun spodziewał sie dośrodkowania i już był gotowy wyjść. Sprytnie to zrobił Korzym i strzelił zajebistego gola z ostrego kąta.
Ciężko tu usprawiedliwić Dolhę. On w takiej syt. powinien kryć krótki słupek, bo za niego jest odpowiedzialny.Dał dupy i tyle. A akcja Legii naprawdę niezła. Korzym-Smoliński-Korzym i gol. Zwłaszcza oddanie Marcina tak dokładne, że aż nie polskie.

Co do meczu, to Ameryki nie odkryję. Pierwsza połowa to flaki z olejem, a w drugiej za sprawą ożywienia Brożka i Paulisty, wejścia Piotr B. i Błaszczykowskiego gra Wisły się zmieniła. Na przebieg drugie odsłony przede wszystkim wplyw miał szybko zdobyty gol. Przez to Legia się odsłoniła i mieliśmy jeszcze 3 gole.

Nie wiem czy potraktujecie jako komentarz, czy analizę, ale śpiew Moskala pierwsza klasa :lol:

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 28 kwie 2007, 11:08

BRAWO BIAŁA GWIAZDA!!!!!!!!!!!!
Nareszcie przebudzenie.Wisła powalczy o europejskie puchary.:)
A co do Korzyma to wiadomo jakiego klubu jest wychowankiem i gdzie sie tego nauczył :P 8)

Zablokowany

Wróć do „Polska”