1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05) - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 24 kwie 2007, 22:39

Po raz kolejny angielska drużyna pokazała charakter, choć gdyby Kaka wykorzystał choć jedną z tych dwóch dogodnych sytuacji z początku mogło być po dwumeczu. Pierwszy bramka Roo ożywiła MU, przez co atakowali niemal całą drugą połowę. Przy drugiej bramce Dida zamiast przy krótkim ustawił się bliżej dłuższego słupka :roll: W sumie za dwie bramki można go obwinić. MU zagrał fantastyczną drugą połowę, podanie Scholesa przednie. Ogólnie mecz świetny, kto oglądał niech się raduje, gdyż jutro czekają nas piłkarskie szachy :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 kwie 2007, 22:41

Przy 2 bramce też mógł zrobić więcej bo nie oszukujmy się ale Rooney strzelił źle. Bramka na 3:2 rozwścieczyła mnie, remis był nas ale taki Brocchi musiał zaszaleć... Dida stał na środku bramki nie widząc prostopadłej piłki do Rooneya. Szkoda ale 3:2 nie jest złe.

Gile to ja widziałem 2 razy w meczu, raz po faulu na nim i 2 raz jak schodził.

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 24 kwie 2007, 22:42

Berik pisze:Klocilbym sie co do 2 bramki. Rooney w koncu byl sam na sam, strzal gdzies z 11 metra. Ciezko takie cos obronic przeciez
ja sadze ze jednak troche zawinił skoro Rooney był lewej stronie Didy , to Dida powinien pokryc krotszy słupek , Ogólnie dobry meczyk był ;] Ciekawie bedzie na San Siro

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 24 kwie 2007, 22:43

Ahh a moglo byc tak pieknie :?
Dida nie bede go krytykowal bo naprawde niektore wyjal pilki wysmienicie :!: Carlo boze te zmiany nic ale kompletnie nic nie daly :!: Gila to chyba tylk o w protokole na meczu byl bo go specjalnie nie widzialem :roll:

Podsumowujac to nie jest ani dobrze anie zle cos pomiedzy jeje/upps :oops:

Rewanz trzeba wygrac zdecydowanie :!: :!: :!: :!:

Forza Milan \o/

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 24 kwie 2007, 22:44

Sorry pokiełbasiło mi sie myslalem ze chodzi o 2-bramke Rooneya

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 kwie 2007, 22:45

calkowicie zasluzone zwyciestwo ManU...Milan wysiadl w drugiej polowie...mowicie ze Dida zawalil bramki :?: :shock: pierwsza napewno, druga nie a co do 3 to moznaby podyskutowac, ale z drugiej strony strzal Darrena obronil fenomenalnie :shock:

Kaka 8) ale Ronaldo tez pokazal sie z bardzo dobrej strony...

w rewanzu nie mam faworyta, a Milan bez napastnika moze miec lekkie problemy...to juz trzebabylo Inzaghiego wpuscic bo faktycznie Gila niezbytnio dzisiaj dotykal pilki :lol:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 24 kwie 2007, 22:46

Wspaniale spotkanie, szczegolnie w drugiej polowie. Wielkie brawa dla MU za gre do konca i dla Kaki, ktory niemal w pojedynke postawil Milan w korzystnej sytuacji przed rewanzem. Jesli chodzi o MU to dobre spotkanie rozegrali Fletcher, Scholes (jego podanie przy pierwszej bramce Rooneya miodzio :wink: ) i Rooney. Rewanz zapowiada sie bardzo emocjonujaco :wink: Licze na angielski final :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 kwie 2007, 22:47

Drugi raz tracimy bramke po regulaminowym czasie gry.Tak byc nie moze.Czyzby chlopaki dekoncentrowali sie pod sam koniec?Trzeba nad tym popracowac i siasc w rewanzu na MU tak jak oni siedli na nas gdy przegrywali.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 24 kwie 2007, 22:50

a tak na powaznie to obstawiam w rewanzu Zapomnialem dodac Co Oddo zrobil przy drugiej bramce :?: :!: :evil: Wszyscy obroncy uciekli robaoc pulapke a Oddo stal jak glupi :x to mnie zdenerwowalo ! i ta trzecia bramka Brocchi brrrrrrrrrrr zgrozo :shock:

Ale Kaka dajae nam mniej wiecej 60% szans !!

PS.Jakos ogulnie nie jestem smutny po przegranej (dziwne :P )ale mam przeczucie ze Manchaster na San siro po prosty polegnie cos kolo 100-1 :P a na powaznie obstawiam w rewanzu na 4-1 dla Milanu :twisted:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 kwie 2007, 22:54

myhalek_acm pisze:a na powaznie obstawiam w rewanzu na 4-1 dla Milanu :twisted:
pelen podziw dla Twojego optymizmu...

odnosze dziwne wrazenie ze bez Kaki Milan stracilby 70% swojej ofensywy...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 24 kwie 2007, 22:59

Gomez
pelen podziw dla Twojego optymizmu...
Czy ja wiem czy optymizm moze :roll: Dla mnie to realizm w poloczeniu z optymizmem !Kaka mowisz 70% hhmm niech ci bedzie !Lecz to samo mozna powiedziec o Manchasterze 70% ofensywy na wlasnym boisku!
I pamietaj statystyki nie klamia!Milan nie przegral z MU w zadnym dwumeczu a ze statystyki sa powtarzalne pokazal dwumecz z Bayernem :P (czysty przyklad nie szukam zaczepki :oops: )

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 24 kwie 2007, 23:00

21:48 If you're happy and you know it wpuść Bonerę.

Bonera za Maldiniego, 13 lat różnicy w wieku, 3 lata świetlne w umiejętnościach.

chyba najlepszy komentarz ekipy Z czuba odnosnie dzisiejszego meczu :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 kwie 2007, 23:07

Niesamowite, jak gra Milanu zmieniła się po zejściu Gattuso. Jeden zawodnik, a taka różnica...
Chociaż i tak 3:2 to dobry wynik, i raczej to Włochów zobaczymy w finale. I bardzo dobrze, dużo mniej bufoniady ze strony kibiców ACM, niż MU.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 kwie 2007, 23:15

Gomez pisze:odnosze dziwne wrazenie ze bez Kaki Milan stracilby 70% swojej ofensywy...
Odnosze dziwne wrażenie, że gra ofensywna Milanu oparta jest głównie o Kakę, oraz Seedorfa.Zapewne jakby ich nie było Carletto inaczej by poukładał Milan.Czasami jednak nie ma kto udźwignąć tej gry z przodu.
Gomez pisze:calkowicie zasluzone zwyciestwo ManU...Milan wysiadl w drugiej polowie...mowicie ze Dida zawalil bramki pierwsza napewno, druga nie a co do 3 to moznaby podyskutowac, ale z drugiej strony strzal Darrena obronil fenomenalnie

Zgodzę się do tego, że ładnie obronił strzał Fletchera, ale to co zrobił przy pierwszej bramce to amba, natomiast przy trzeciej wydaje mi się, że z tej pozycji musi pilnować krótkiego słupka :/.Gole 2 ewidentnie jego :(.

Co do meczu, to muszę przyznać, że w pierwszej połowie Kaka znakomicie jak pisałem przed meczem potrafił uwolnić się z pod opieki obronców, bądź co badź rezerwowych i nie skończy się na 0:0.Co do samego meczu, to pierwsza połowa dla Milanu, bo znakomicie wypunktował, co ważne nie bronił się, tylko często wychodził z akcjami.Druga połowa to obrona wyniku i można sobie gdybać, co by było gdyby na boisku został Gennaro :(.Jestem nie pocieszony postawą Didy, który w sumie bronil pewnie, ale 2 gole ewidentnie jego.Szkoda, ale z drugiej strony nie jest źle.Zwykłe 1:0 daje nam awans, chociaż to ciężki wynik z MU, ale powiedzmy sobie szczerze, nie takie przewagi odrabiał Milan na SS.Ktoś wie co się stało z Maldinim, że zmienił go Daniele ?

Eh... moglo być lepiej, ale nie narzekajmy.Mało kto potrafi strzelić 2 gole na OT w LM.Dobra zaliczka, jednak 2:2 by nie dawało takiej dramaturgii w 2 meczu. :P

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 kwie 2007, 23:16

cru pisze:Niesamowite, jak gra Milanu zmieniła się po zejściu Gattuso

Niesamowite jest to jak MU pierdolną Milan w drugiej połowie....

Kolejny mecz który przechodzi do historii mi dodaje latek i zawał coraz blizej... :roll:
Kaka-swietny zaowdnik , piękne bramki naprawde wieleki uznanie dla tego kopacza :) miał być w MU.. :P Nikogo innego z Milanu nie dostrzegłem kto wzbudziłby moje uznanie :)

Ronaldo & Rooney był smiechy że nie strzelają, że Manchester nie ma kim straszyć a dzisiaj obaj zagrali cudowne zawody. Mamwielki zaszczyt być naocznym światkiem jak ci zawodnicy stają się historia Manchesteru i światowej piłki.

Wielkie brawa za walke , za wiare, za to że są.....i dają mi tyle szczęscia :wink:

WP // K.J.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”