Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 20

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 kwie 2007, 15:59

Ty w ogóle czytasz co ja piszę?

Cały czas piszesz o 5 gwiadkowych hotelach, o zwiedzaniu. O tym są moje posty? Sam ze sobą rozmawiasz?

Poznań nie posiada takiej bazy hotelowej jak Kraków. Poznań nie posiada takich możliwości zagospodarowania wolnego czasu jak Kraków (o czym zresztą wspomniałem tylko w kontekście bzdurnej oceny Euro-komisji). Poznań nie posiada stadionu na dalszym etapie budowy niż Kraków. Poznań nie posiada większego lotniska niż Kraków ( Kraków, Poznań).

To teraz Twoja kolej. W czym w takim razie lepszy Poznań od Krakowa i dlaczego to on powinien organizować EURO. Bo z Twoich postów wynika, ze Poznaniowi właściwie nic nie potrzeba, a EURO dostanie za fajne prospekty.
Jarzinho pisze:Podobne odczucia mam do Hoteli, dwa sa budowane
No to zostało jeszcze jakieś 5998 do dorównania miastu rezerowemu :).

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 27 kwie 2007, 16:04

piwus Troche głupi jesteś, ale Ok!

3 WP // fieldy

mówiłem już, że Ci sie poprzewracalo od tego moda w głowie, ale 3 to troche za duzo. 2 max, a że mówie prawde to 1 WP powinno być

:lol2: się ciesz, że nie ban. A twoje zdanie o mnie możesz dla siebie zachować, bo mnie ono obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg // fieldy

:wink: jak Legia dziś rozniesie Wisłe 3-0 to zabierasz te 3 WP i dajesz je piwusowi, a jak nie to mi jeszcze 3 dorzucisz, deal?

albo od razu dostaniesz rangę i sie rozejdziemy // fieldy

Już przed tym editem mi ją dałeś kochanie :roll:

Ej w ogóle o czym my mówimy, jestem od Ciebie dłuzej na tym forum, tymsamym daje Ci żółtą kartke i 4 WP za niepotrzebne dyskusje! Dobra jade na Mecz elo!

tylko nie "kochanie", ja nie z tych. A rangę dał ci ktoś inny // fieldy

To który taki cwaniak?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2007, 23:20 przez gringo7, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2007, 16:05

piwus pisze:To teraz Twoja kolej. W czym w takim razie lepszy Poznań od Krakowa i dlaczego to on powinien organizować EURO
Jarzinho ma blizej do Poznania, niż do Krakowa.
A co ty myślałeś ?

bedzie ciekawa dyskusja przez pięć, lat. Zamiast o piłce dyskutowac na forum bedzie walka o miasta :D
Może nawet jakieś reality show powstanie.

A najlepsze jest to, że tak czy tak pewnie na mecze wam się nie uda pojechać, wiec nie ma potrzeby się dalej kłócić :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 kwie 2007, 16:25

piwus pisze:Cały czas piszesz o 5 gwiadkowych hotelach, o zwiedzaniu. O tym są moje posty? Sam ze sobą rozmawiasz?

Piszesz o turystyce o hotelach itp... Tylko to zadne argumenty przemawiajace za Krakowem, bo poprostu wiekszosć przyjezdnych nie bedzie spedzała czasu wolnego na zwiedzanie zabytków. Piszesz o hotelach, co z tego ze Krakow ma ich tyle i o takiej renomie, czy wymogiem przy przyznawaniu oragnizacji było posiadanie niezliczonej liczby hoteli, w ktorych nie bedzie miał kto mieszkać. Poznan ma wybudowac hotele ***** aby stały puste, bo ludzie zatrzymaja sie w większosci w hotelach o mniejszej renomie czy beda tylko "przejazdem".

Zobacz Krakow i stadion Wisły przegrał z Lechem, ktory źle ma nawet zagospodarowane łuki, a jakie ma ściezki na trybuny. 8)

W czym jest lepszy. Nie wiem poprostu on dostał organizacje, dlaczego, bo ludzie uznali, ze sie nadają nawet bez takiej ilosci hoteli 5-gwiazdkowych, bo sprawdził sie w mniejszej imprezie, ludzie przyjezdzajacy do Poznania nie narzekaja na baze, na zabytki itp...

Czy aby napewno gospodarze spotkan we wczesniejszych imprezach posiadali takie walory turystyczne, lotniska i taka ilosc hoteli jak chocby Kraków, wątpie.

Wcześniej wspominałem, ze dobrze by było gdyby poszerzono ilośc miast, a teraz się nie ma juz o to co martwić, bo Kaczyński juz zadecydował.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 kwie 2007, 16:38

Im bardziej się wczytuje w wasza dyskusje, tym coraz bardziej sie niepokoje o organizatorów i organizacje tego cudownego przedsięwzięcia jakim jest EURO. Bo jakoś nie wierze aby antagonistycznie nastawieni politycy i działacze nagle zaczęli z sobą wspołpracować dla dobra Polski. Skoro wy na forum walczycie niczym dzieci w piskownicy kto zbudował lepsza babkę z piasku. OK nasza mentalność.

Teraz do sedna sprawy. Oczywiście Piwus ma duzo racji. Kraków jest generatorem polskiej turystyki i najczęsciej odwiedzanym miastem w Polsce w włąsnie w kontekscie turystyki. Wielkie znaczenie ma lokalizacja: blisko góry, Wadowice, Oświęcim, wreszcie zabytki czy klimat Krakowa a nawet ten brud i syf o którym wspominał Pisakk czyli niedaleko połozony Śląsk :P, tez jest dobrem jeśli chodzi o turystykę (kopalnie itp.) Troche naiwne sa argumenty, że Kraków ma tylko pięciogwiazdkowe hotele, bo wiadomo że jeśli miasto lideruje w kronikach i statystykach WTO (Światowa Organizacja Turystyki) wsród miast Polski, to chyba nie z powodu ładnych oczu przedstwaicieli władz miasta. Niestety ktos juz dawno was wyprzedził i spodziewał się wizyt nie tylko zamożnych klientów. Choć na Euro znaczna część ludzi przyjedzie z innymi zamiarami. Pod wzgledem logistycznym wsród kandydatur też jest miastem położonym najbliżej Ukrainy. Generalnie poza Warszawa wg mnie to Kraków powinien być pewniakiem wsród kandydatów do organizacji ME 2012. Czemu nie jest? Nie mnie ocenia ale decyzja dziwna i nie można tutaj szukac przyczyn takich jak stadion. Jakoś misja wypedzenia wietnamczyków ze stadionu X-lecia czy zakup terenów pod Baltic Arena są trudniejsze do zrealizowania niż zmiana projektu stadionu.

Dalsza dyskusja o bazie hotelowej nie ma sensu, bo prawda jest taka, że każde miasto - organizator bedzie musiało sprostac pewnym wymaganiom i nie ma się co napinać. Natomiast w samej decyzji boli, że poraz kolejny południe, w tym miedzy innymi zamieszkałe przeze mnie Podkarpacie spychane jest dalej na na wschod niz się znajduje. Wygląda na to, że najbliżej będe miał do Lwowa :D
gringo7 pisze:piwus Troche głupi jesteś, ale Ok!
Ale bysnałeś, nie ma co. Juz pomijam nadludzką wartość merytoryczną jaka wniósł twoj post do dysputy, ale nie mogę się wprost otrząsnąć z argumentacji jakiej użyłeś. Szkoda, ze nie rozumiesz tego co pisze Piwus.

A nie pamietam abym mogł się wcześniej podzielić swoją radościa na forum. JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE mamy EUUUUUUUUUUUUUUUUURO 2012. :jupi: :jupi: :jupi:
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2007, 16:46 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 kwie 2007, 16:44

Jarzinho pisze: W czym jest lepszy. Nie wiem poprostu on dostał organizacje,
No i wszystko jasne. Cieszę, się, ze doszliśmy w końcu do jakiś wniosków, bo frustrujące mogło być to, że staram się staram się jakoś argumentować swoje opinie, a w odpowiedzi trafiam na: 5 gwiazdkowe hotele, zabytki, 5 gwiazdkowe... i tak w kółko.
hoteli 5-gwiazdkowych
Zico ma obsesje z drogami dojścia, Ty będziesz miał z 5 gwiazdkowymi hotelami? Mam nadzieję, że Ci to szybko przejdzie.
Jarzinho pisze:Zobacz Krakow i stadion Wisły przegrał z Lechem, ktory źle ma nawet zagospodarowane łuki, a jakie ma ściezki na trybuny.
To Poznań ma nawet stadon gorszy :shock:? Spotkałem się z pytaniem dlaczego uważam decyzję komisji za niekompetentną, skoro nie cenię sobie stadionu miejskiego w Krakowie. Odpowiedz jest na ostatnich stronach w tym temacie.
Jarzinho pisze: Czy aby napewno gospodarze spotkan we wczesniejszych imprezach posiadali takie walory turystyczne, lotniska i taka ilosc hoteli jak chocby Kraków, wątpie.
Czyli oferta Krakowa była za dobra na EURO :|.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 kwie 2007, 18:58

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 kwie 2007, 23:15

piwus pisze:No i wszystko jasne. Cieszę, się, ze doszliśmy w końcu do jakiś wniosków, bo frustrujące mogło być to, że staram się staram się jakoś argumentować swoje opinie, a w odpowiedzi trafiam na: 5 gwiazdkowe hotele, zabytki, 5 gwiazdkowe... i tak w kółko.
Jakie miałes argumenty, ze Krakow posiada lepsze hotele, ze jest wiecej opcji do zagospodarowania czasu, wiecej turystów odwiedza te miasto niz pozostałe. Tylko jesli to miałoby wieksze nzaczenie przy wyborze miast na ME i MŚ to kilka miast w poprzednich edycjach nie powinno być brane pod uwage, bo i pewnie w Niemczech, we Francjii czy w Portugalii sa ciekawsze miasta z lepsza baza itp. niz te, które reprezentowały kraj.
Czyli na podsumowanie turystyka i wieksza ilość hoteli nie ma większego znaczenia.
Były jeszcze jakieś argumenty... A jeszcze lepszy port lotniczy...
Widać Poznan ma wystarczająca baze hotelowa na ME, wystarczająco interesujace miejsca na zagospodarowanie czasu, dobra infrastrukture i już zdał jeden egzamin...(a moze nie :?: )
piwus pisze:Zico ma obsesje z drogami dojścia, Ty będziesz miał z 5 gwiazdkowymi hotelami? Mam nadzieję, że Ci to szybko przejdzie

Przeszedł mi rytm meczowy to i przejdzie to.

Tak ogolnie, to co się tak bardzo czepiłes Poznania... :?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 maja 2007, 19:24

Jarzinho pisze:Widać Poznan ma wystarczająca baze hotelowa na ME, wystarczająco interesujace miejsca na zagospodarowanie czasu, dobra infrastrukture i już zdał jeden egzamin...(a moze nie Question )
Najłatwiej założyć, że decydenci się nie mylą (dlaczego? bo tak) i iść przez życie z klapkami na oczach.

Z innej beczki:
Puls Biznesu pisze: PKP Intercity nabierają prędkości przed EURO 2012. Chcą wozić kibiców w superszybkich pociągach. Planuje zakup 20 zestawów.

PKP Intercity od dawna marzą się szybkie pociągi klasy TGV, ale odkładały zakupy na później. Nie było pieniędzy na takie inwestycje, a poza tym nie bardzo byłoby po czym jeździć, ponieważ infrastruktura kolejowa nie jest przystosowana do dużych prędkości. Po przyznaniu Polsce praw do organizacji piłkarskich mistrzostw Europy przewoźnik uznał jednak, że nie ma co czekać.

- Podjęliśmy decyzję o kupnie 20 składów w ciągu najbliższych dwóch-trzech lat - mówi Czesław Warsewicz, prezes PKP IC. Ruszyły już prace nad studium wykonalności projektu. Według wstępnych szacunków, na kupno 20 pociągów potrzeba około 380 mln EUR (blisko 1,5 mld zł). Plan zakłada sfinansowanie inwestycji z dwóch źródeł: ze środków własnych i funduszy unijnych. Pół na pół.

Z własnej kieszeni

PKP IC zamierzają dobrać się do Sektorowego Programu Operacyjnego - Transport na lata 2007-2013. Z pozostałą częścią pieniędzy nie powinno być problemów. PKP IC mają trochę własnych pieniędzy. W 2006 r. zysk wyniósł 32 mln zł. Plan na ten rok jest nie mniej ambitny, a wyniki pierwszego kwartału dają nadzieję, że uda się go zrealizować.

Po raz pierwszy w historii przewoźnik odnotował bowiem zysk - skromny, bo 1,5 mln zł, jednak w tym samym czasie w 2006 r. spółka była na minusie, a strata wyniosła ponad 7 mln zł. Do tej pory pierwsze miesiące roku to był czas dla przewoźnika stracony. Martwy sezon, kiedy przejadało się pieniądze zarobione w czasie wakacyjnego szczytu. W tym roku trend się zmienia, i to coraz wyraźniej. Dane za kwiecień pokazują, że podróżni znowu polubili jazdę pociągiem. Wyniki za dwie dekady są lepsze niż w najbardziej gorącym dla kolei miesiącu wakacyjnym 2006 r.

Spółka ma trochę własnych pieniędzy, ale liczy przede wszystkim na zewnętrzne źródła finansowania. Prezes tłumaczy, że PKP IC nie mają żadnych problemów z zaciągnięciem kredytu. Niemal od ręki możemy dostać już dzisiaj 200 mln zł - zapewnia Czesław Warsewicz. Stosunek zadłużenia do kapitałów własnych pozostawia jeszcze ogromny margines bezpieczeństwa dla planów kredytowych spółki.

W rękach PKP PLK

Kiedy superszybkie pociągi pojawią się na torach? Nieprędko. Według wstępnego harmonogramu, PKP IC zamierzają złożyć w Brukseli potrzebne dokumenty jeszcze przed końcem wakacji. Jeśli wszystko pójdzie po myśli zarządu, to przetarg na zestawy zespolone zostanie rozpisany na przełomie tego i przyszłego roku. Pierwsze szybkie pociągi pojawiłyby się na torach być może już w roku debiutu spółki na giełdzie, który planowany jest w 2010 r. Być może rok później. W każdym razie prezes PKP IC jest pewien, że kibice będą jeździć na mecze EURO 2012 z prędkością powyżej 200 km.
Nie spodziewałem się, ze stanie się to za mojego życia :lol:. Ale w Polsce każda nienormalną sytuację coś normalizuje, więc:
Pytanie tylko, czy superszybkie pociągi będą miały po czym jeździć. Obecny stan torów nie pozwala rozwijać szybkości większej niż 160 km. Na niektórych odcinkach muszą zwalniać do kilkudziesięciu kilometrów. Piłka jest teraz po stronie PKP Polskie Linie Kolejowe, które odpowiadają za stan kolejowej infrastruktury.

The Football Player
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Football Player » 05 maja 2007, 21:52

No no... bardzo ciekawe. Myślę, że tego nie zrobią. Czemu? Mamy już za dużo problemów na te 5 lat! Stadiony, lotniska, drogi ( :lol: ) i kilka innych rzeczy. Tych pociągów moim zdaniem NIE BĘDZIE.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2007, 0:20

Euro 2012: Polska zgłasza Kraków i Chorzów

Polska oficjalnie zgłosiła w UEFA, że Euro 2012 chcemy organizować w sześciu, a nie czterech miastach - dzięki temu Kraków i Chorzów wróciły do gry. Propozycja padła w poniedziałek podczas spotkania polskiej delegacji z szefami UEFA w szwajcarskim Nyonie.

- Rzeczywiście razem z Ukraińcami doszliśmy do wniosku, że chcemy organizować mistrzostwa Europy w sumie w dwunastu a nie ośmiu miastach - opowiada Michał Listkiewicz, prezes PZPN. - My zgłosiliśmy Kraków i Chorzów, a Ukraińcy Odessę i Charków. Nie wiadomo, czy taka propozycja ostatecznie zostanie zaakceptowana, ale szansa jest. W innym wypadku od razu powiedziano by nam: nie, to niemożliwe, a Michael Platini pozytywnie odniósł się do projektu.

Decyzja czy Euro 2012 zostanie rozegrane na 12 stadionach w Polsce i Ukrainie powinna zapaść nie wcześniej niż w grudniu tego roku. Na razie wiadomo, że w Polsce mecze mistrzowskie mają zostać rozegrane: w Warszawie, Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu.

Michał Listkiewicz przyznał, że w pewnym momencie zagrożona była kandydatura Wrocławia. Szefom UEFA nie podobał się fakt, że również w 2012 roku miasto stara się o organizację Expo. UEFA zagroziła, że jeśli terminy Euro i Expo będą się pokrywały, albo obydwie imprezy przeprowadzone zostaną w podobnych terminach, to Wrocław zostanie wykreślony z miast organizatorów mistrzostw Europy.

- Na szczęście bardzo szybko zareagował prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, który zadzwonił i zapewnił, że Expo nie koliduje z Euro. Ta druga impreza przewidziana jest na jesień 2012 roku. Dlatego kandydatura Wrocławia nie jest zagrożona - podkreśla Listkiewicz.
- UEFA zaakceptowała też plan Wrocławia, który zamierza wybudować nowy stadion piłkarski i zgłasza go do mistrzostw zamiast Stadionu Olimpijskiego - dodaje prezes.

Kraków i Chorzów rozpoczęły wielką batalię o "załapanie" się do miast organizujących mistrzostwa już po przyznaniu Polsce i Ukrainie praw do Euro 2012. Wcześniej nieoficjalnie podawano, że rządowi nie zależy, aby miasto którego prezydentem jest przedstawiciel SLD otrzymało taką imprezę. Później do lobbingu za Krakowem bardzo aktywnie włączyli się ministrowie pochodzący z tego miasta: sprawiedliwości Zbigniew Ziobro i spraw wewnętrznych Zbigniew Wassermann. Czy polityka miała wpływa na prośbę Polski?

- Nie - niepewnie zaprzecza Michał Listkiewicz - Te ośrodki były rezerwowymi, ale cały czas mocno rozgrzewały się obok boiska. A poza tym Kraków jest najbardziej rozpoznawalnym polskim miastem na świecie. Bardziej niż Warszawa - zauważa prezes PZPN.

Listkiewicz zapewnia także, że Polskę będzie stać na zorganizowanie Euro w dwóch kolejnych miastach, choć dodaje: - Tak naprawdę myślę, że UEFA w sumie zwiększy liczbę miast do dziesięciu. A więc w Polsce mistrzowskie pojedynki będziemy oglądali na pięciu stadionach.

Prezes PZPN nie wie jeszcze, czy wystartuje w nowych wyborach do władz związku. Przyznaje, że zastanawia się i podkreśla, że być może zostanie specjalnym delegatem UEFA, odpowiedzialnym za organizację mistrzostw w Polsce. - Mogę jednak wystartować, kiedy okaże się, że jednym z głównych kandydatów na prezesa zostanie ktoś, kogo kandydatura może zagrozić odebraniem nam Euro. Ukraińcy poradzili sobie z tym inaczej. Przyspieszyli swoje wybory, które zaplanowali na wrzesień tego roku i podjęli decyzję, że kadencja nowego prezesa oraz zarządu potrwa aż pięć lat. Czyli do Euro 2012. Wiadomo oczywiście, że prezesem znów zostanie pan Surkis - kończy Michał Listkiewicz.
Oczywiscie lepiej jezeli ME bylyby rozgrywane w 12 a nie 8mistach ale czy infrasktruktura bedzie na dobrym poziomie :think: Osobiscie ciesyz mnie taki projekt ale pozornie trzeba bedzie wiekszej ilosci wezlow komunikacyjnych a juz wiadomo ze autostrady Polska - ukraina nie da rady wybudowac :roll: No coz i tak trzymam kciuki :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 cze 2007, 1:18

Ja to już w ogóle czarno tę całą budowę widzę :roll: Jeszcze nic się nie ruszyło z miejsca z żadną z budów a ciągle tylko gadania i gadanie. Nawet kupcy ze Stadionu X-lecia przegadali kogoś tam i przedłużono im umowę na handel czemu wcześniej kategorycznie mówiono... NIE :!: Jak ten Listkiewicz ma nas doprowadzić do tego Euro to chyba nie będzie mi przeszkadzał mimo że do tej pory chciałem aby porozmawiał sobie z prokuraturą. A co do tego rozszerzenia o kolejne dwa miasta to owszem czemu nie tylko jak piszesz to kolejne budowy i kolejne wydatki które i tak wynoszą niemało. No i jeszcze trzeba na to wszystko czasu a tym bardziej nam Polakom bo jak na początku przyszłego roku się coś ruszy z budową to będzie dobrze. Teraz prezydenci dużych miast chcą żeby autostrada zahaczała o ich miasto, rolnicy nie chcę żeby przechodziła obok ich domów a ekolodzy ogólnie są na nie. I jak to się rozwiąże to znowu trochę czasu potrwa. Do tego jeszcze te nowe super wypasione stadiony. W-wski stadion prezentowany UEFA jak wiadomo był wirtualny i jakiś czas tymu słyszałem że noi się w jego sprawie nie ruszyło, no chyba że niedawno coś z tym zrobili ale wątpię bo by o tym gdzieś pisali - znaczy że nie ma chyba jeszcze rozpisanego przetargu. Jednego coraz bardziej jestem pewny :arrow: Euro będzie, stadiony będą, autostrady będą tyle ze nie tyle ile planowano no nasze a koleiny pozna cała Europa :warrior:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 cze 2007, 8:21

Yukasz pisze:Jeszcze nic się nie ruszyło z miejsca z żadną z budów a ciągle tylko gadania i gadanie.
Dokładnie tak. To chyba taka polska mentalność - umiemy o coś walczyć (i nawet umierać, choć tutaj akurat takiej potrzeby nie było), potem lubimy świętować sukces (a przy porażce marudzić na cały świat, jaki to jest zły itp.). Ale jak przyjdzie do tworzenia/budowania, to jakoś chęci już braknie. Lepiej tracić czas na niekończących się sporach i dyskusjach (choćby o tych miastach-gospodarzach :roll: ). Dlatego teraz, jak już przeszedł mi entuzjazm i patrzę trzeźwo na realia, jakoś słabo to wszystko widzę.
Yukasz pisze: Euro będzie, stadiony będą, autostrady będą tyle ze nie tyle ile planowano no nasze a koleiny pozna cała Europa :warrior:
Niech już chociaż będą te stadiony, to będzie dobrze, bo jak na razie, to nawet w nie ciężko uwierzyć :? W setki i tysiące kilometrów dobrych dróg czy wymienionych torów kolejowych to prawie wcale nie wierzę.
Yukasz pisze:Nawet kupcy ze Stadionu X-lecia przegadali kogoś tam i przedłużono im umowę na handel
Faktycznie? Pytam, bo jakoś mi ta informacja umknęła. Jak tak, to prostu żałosne - a to "przegadali" to pewnie oznacza łapówkę wartości niezłej bryki...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2007, 15:15

Michał M pisze:Faktycznie? Pytam, bo jakoś mi ta informacja umknęła. Jak tak, to prostu żałosne - a to "przegadali" to pewnie oznacza łapówkę wartości niezłej bryki...
Faktycznie :P Nie pamiętam szczegółów tej sprawy ale wiem że kupcy nie wynoszą się wraz z kończącą sie początkowo umową. Najpierw mieli się wynieść do końca czerwca czy coś takiego. Jak walczyliśmy o Euro to mieli powiedziane że umowa zostanie przedłużona chyba do końca roku, później mówiło się że wynoszą się wraz z kończącą się umową, nawet jakiś koleś wysoko postawiony w tej sprawie osobiście to mówił. No ale jak dalej nie wiadomo jak ma wyglądać stadion i kto go zbuduje to umowa z kupcami jest/cały czas będzie przedłużana. Niby wszystko OK tylko ciekawe ile rozstrzygnięcie tego konkursu będzie trwało bo rozebrać tę kupę betonu też trochę potrwa :warrior: No i nie wiem czy już wyjaśniło się czy są chętni aby wyłożyć kasę na budowę tego całego kompleksu bo jakiś czas temu miasto obarczało tym państwo a ci miasto :zgon:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 cze 2007, 15:18

Yukasz pisze:No ale jak dalej nie wiadomo jak ma wyglądać stadion i kto go zbuduje to umowa z kupcami jest/cały czas będzie przedłużana.
No tak,w końcu zawsze jakaś kasa z tego leci do budżetu miejskiego :wink: A że przy okazji ktoś jeszcze mógł sobie wziąć łapóweczkę, to w sumie wszystko odbyło sie lege artis (wg polskich standardów, przynajmniej)...
Yukasz pisze:wyłożyć kasę na budowę tego całego kompleksu bo jakiś czas temu miasto obarczało tym państwo a ci miasto :zgon:
A jeszcze najlepiej, żeby za wszystko zabuliła Unia :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”