Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 44

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 08 kwie 2007, 14:45

W spotkaniu 20. kolejki Orange Ekstraklasy Kolporter Korona Kielce pokonała na własnym stadionie Pogoń Szczecin 2:1 (2:1).

Bramki: Maciej Kowalczyk (15 min.), Krzysztof Gajtkowski (45 min.) - Piotr Celeban (38 min.)
Żółte kartki: Hernani, Krzysztof Gajtkowski, Maciej Mielcarz, Marek Szyndrowski - Thiago, Kamil Grosicki.
Czerwona kartka - Krzysztof Gajtkowski (Korona, 62 min.).
Sędzia: Mariusz Podgórski (Wrocław). Widzów 9 065.

Kolporter Korona: Maciej Mielcarz - Paweł Golański, Hernani, Marek Szyndrowski, Marcin Kuś - Grzegorz Bonin, Hermes , Mariusz Zganiacz (76. Tomasz Nowak), Paweł Sasin (54. Tomasz Brzyski) - Krzysztof Gajtkowski, Maciej Kowalczyk (67. Marcin Robak).
Pogoń Szczecin: Radosław Majdan - Piotr Celeban, Julcimar, Otavio (46. Diego), Thiago - Lilo, Campos, Marcelo (73. Kamil Grosicki), Tinga, Elton (62. Marek Kowal) - Edi Andradina.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 kwie 2007, 23:10

Korona-Odra 0:1

Szkoda tego meczu gdyby Sasin strzelił karnego ... mogłoby być zupełnie inaczej a tak przegrywamy i tracimy dystans do Zagłębia i Bełchatowa ... Nie wiem czym jest to spowodowane być może piłkarze byli już myślami przy wtorkowym finale PP .

Apropo finału to w Kielcach jest ogromne zainteresowanie wyjazdem do Bełchatowa w 4 godziny rozeszło sie 1600 biletów . W sumie sprzedały sie wszystkie wejściówki 2600 biletów . Sam ledwo zdążyłem kupić bilet , łatwiej było dostać bilet na reprezentacje. Ale wiem że sporo osób jedzie bez biletu licząc ze kupi na miejscu albo wbije sie bez niego . W Grodzisku podobno też jest spore zainteresowanie oczywiście proporcjonalnie do potencjału miast .
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2007, 18:18 przez Scyzoryk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
persil
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: persil » 30 kwie 2007, 15:19

1 miejsce w samochodzie do Bełchatowa mam na jutro. Zapraszam gg: 8413861

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 02 maja 2007, 11:43

4 tys kibiców z Kielc oglądało kompromitację swojej ukochanej drużyny żeby w finale PP nie stworzyć chociaż jednej dobrej sytuacji ? Dyskobolia mogła wygrać wyżej ale skończyło się na "tylko" dwóch bramkach .

Wyjazd bardzo fajny w Bełchatowie czułem się jak w domu wszędzie wokół stadionu żółto-czerwono . Doping dobry w I połowie w II już trochę gorzej .

fotki
http://www.e-gks.info/1-05-07.php

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 maja 2007, 22:19

Pilkarze Korony przegrali czwarty ligowy mecz z rzedu :roll: Tym razem ich pogromca byla Cracovia. Cracovia, ktora zagrala slabe spotkanie. O pierwszej polowie mozna powiedziec tyle, ze grala Korona, a bramki strzelali pilkarze Majewskiego. Do przerwy bylo 2:0 po bramkach Klusa i Gizy. W drugiej polowie, mimo wyraznej przewagi, pilkarzom z Kielc udalo sie strzelic tylko jedna bramke i mecz skonczyl sie ostatecznie porazka Korony 1:2. Szkoda, bo liczylem, ze zespol Klickiego powalczy nawet o mistrzostwo. Byla szansa, by wykorzystac slabosc Wisly i Legii. Najwyrazniej jest jednak na to jeszcze za wczesnie.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 08 maja 2007, 23:19

Jutro Wisła po zwyciestie nad Zagłebiem wyprzedzi Korone i Legie i bedzie miała europejskie puchary!
A jeszcze jakby tak Wieczorek został trenerem Białej Gwiazdy to by sie pewnie smiał :boruta: :haha:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 maja 2007, 9:58

Według mnie Ryszard Wieczorek od nowego sezonu wróci do Odry Wodzisław, ale wolę jeszcze poczekać co się wydarzy, bo pewnie kilku trenerów ma smak poprowadzić Wisłę Kraków (Wieczorek, Stawowy czy Janas). Korona końcówkę ma fatalną, przegrywała decydujące mecze i puchary trzeba odłożyć na oglądanie w knajpie Legii, GKS-u czy Zagłębia. Legia jest na fali i prócz jakiś strat w Poznaniu powinni resztę puli zgarnąć. Wisła też gra najsłabszy futbol od niepamiętnych czasów ale według mnie przyczyną tego jest nadmierna zmiana trenerów w jednym sezonie a piłkarze nie są w stanie co mecz innej taktyki na pamięć się uczyć i przekładać to na grę. Trzeba te kilka kolejek poczekać i zobaczymy jaki będzie rozwój wydarzeń.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 09 maja 2007, 11:02

Korona złapała zadyszkę... no cóż jest to świetnie prosperujaca druzyna, mającą w swoim składzie niezłych piłkarzy jak na polskie warunki oraz jedną z najlepszych baz sportowych w kraju, ale mimo tego brakuje jej ogrania pierwszoligowego.

Myślę, że za 2-3 sezony Korona dostatecznie ogra sie w lidze i bedzie potrafiła utrzymac równą formę przez cały sezon, wtedy automatycznie stanie się jednym z czołowych team'ów Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 maja 2007, 11:33

Fishbone pisze:Według mnie Ryszard Wieczorek od nowego sezonu wróci do Odry Wodzisław

Trudno się z tym zgodzić, bo Odra ma na dzień dzisiejszy lepszego trenera, przynajmniej z lepszą myśla taktyczna, ktorej wg, mnie Wieczorek nie posiada.

Co do wczorajszego spotkania, postępy pewne było widać, min. zagrał Kaczmarek, który wg. mnie o neibo lepiej spisał się niż Sobolewski we wszystkich swoich wystepach w Kornie razem wziętych. Na lewej zagrał lewoskrzydłowy nie Kuś. To takze dało jakis pozytyw, Kowalczyk zagrał nieźle. Jeszcze Kusia ustawić na jego najlepszej pozycji tzn. prawej stornie znależć kogoś kto nie gubi pili, alboi nie traci jej na prawe skrzydło, zawodnika do środka, ktory nie podaje wyłacznie do tyłu i bedzie bardzo dobrze.
Jeszcze jedna sprawa to Golański, chłopak juz chyba myśli o przeprowadzce, albo poprostu sodówka uderzyła mu do łgowy, bo tak jak jeszcze neidawno był liderem tak teraz jest przeciętniakiem, mimo tego, ze koledzy z drużyny usilnie starają się z niego robić lidera.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 09 maja 2007, 15:31

Dupa kolejna porażka , gra lepsza szkoda bo mielismy kilka sytuacji z których strzeliliśmy tylko jedną . A Pucharów i tak by pewnie nie było bo mają nas zdegradować :lol: Zresztą Zagłębie i Cracovię też .

P.S Pewnie zdegradują jeszcze Bełchatów , i oto tym sposobem w Pucharach zagrają Legia i Wisła . :lol:

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 19 maja 2007, 22:49

Korona - Belchatow 5:3 :D

jak wam sie podobal meczyk ??

daaaawno mnie nie bylo forum ;)

pozdro

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 21 maja 2007, 21:25

Mecz całkiem całkiem , nareszcie zwycięstwo . Może powalczymy jeszcze o intertoto .
Zarząd klubu Kolporter Korona SA informuje, że dotychczasowy dyrektor sportowy klubu Piotr Burlikowski nie przyjął złożonej mu w dniu dzisiejszym propozycji objęcia funkcji wiceprezesa do spraw sportowych i jednocześnie złożył wypowiedzenie wiążącej go z Kolporterem Koroną umowy.
Burlikowski odchodzi z Korony pewnie do Wisły ... ciekawe czy do Wisły również napłyną wielkie talenty z II i III ligi .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 sie 2007, 23:32

Milovan Milović środkowy obrońca, występujący ostatnio w FK Bezanija pojawił się na testach w kieleckim klubie. 26 – letni Serb jest wychowankiem FK Javor. W 1998 roku trafił do Partizana Belgrad, gdzie występował do 2006 i przeniósł się do Bezaniji. Już jutro po raz pierwszy z „żółto – czerwonymi” zobaczy go i oceni trener Jacek Zieliński.

- Na pewno jest to twardy i charakterny zawodnik, jak zresztą chyba każdy Serb – mówi trener Korony. – Mam nadzieję, że posiada także umiejętności, które predystynowałyby go do rywalizacji o miejsce w środku naszej obrony. Oprócz treningów sprawdzimy go także w sparingu Młodej Korony. Drużyna trenera Włodzimierza Gąsiora zagra jutro o godz. 17:00 w Bukowej z tamtejszą Bucovią.
Ciekawe czy i tym razem przenikliwe oko Zielińskiego oceni przydatność zawodnika po jednym sparingu z amatorami ...
Oby sprowadzili tego obrońcę bo gdy Hernani złapie jakąś kontuzję to wynik z meczu z Wisłą może się powtórzyć ....

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 03 lis 2007, 17:58

Przed sezonem zrobiłem sobie swoją tabele. W mojej tabeli Korona na koniec sezonu 2007/08 jest na 7 miejscu. Więc jestem bardzo zdziwiony postawą Kielczan w tym sezonie. Tym bardziej że z klubu odszedł jedyny reprezentant Polski - Paweł Goliński. Jestem zdziwiony bo Korona tak naprawdę nie ma zawodników klasy reprezentacyjnej, nie ma dobrego, doświadczonego trenera i nie zrobiła wielkich transferów w lecie.

Bramkarze: Ja np. stawiałbym na Cierzniaka bo zawsze wydawało mi się że w nim drzemie wielki talent; a broni Mielcarz, który wcaleprzecież nie jest jakimśtam wielkim bramkarzem....niby otarł się o reprezentacje...ale beż niego Korona by sobie poradziła.
Obrońcy: Odejście Golińskiego bardzo osłabiło tę formacje, jego zmiennikiem miał być i Kuś i Celeban....ale żaden z nich w tym sezonie nie pokazuje pełni umiejętności. W środku obrony jest Hernani, Rutka, Drzymont, Skerla, Mójta - nazwiska nie powalają na kolana, a jednak, Dzymont i Hernani tworzą zgraną parę stoperów. Z lewej strony też niema jakichśtam wielkich nazwisk: Brzyski i Bednarek. Zawsze lubiłem tego drugiego i nawet chciałem żeby po sezonie odszedł do Zagłębia, ale dobrze że został.
Pomocnicy: Przyjście Świerczeskiego wzmocniło ten zespół ale ja liczyłem na to że Wilk będzie dostawał więcej szans....w zeszłym sezonie w ŁKSie grał - moim zdaniem - świetnie, a w tym...tylko w Młodej Extraklasie. Jestem pod wrażeniem gry Hermesa, świetnie się porusza na boisku, jest dobrze wyszkolony technicznie i jako kapitan i król środka pola wywiązuje się ze swoich zadań bardzo dobrze. Odkryciem Zielka ma być niby Nowak....ale ja jestem zdania że ten chłopak duzej kariery nie zrobi. Dawałbym więcej szans Wilkowi. Z lewej strony Korona ma 3 świetnych zawodników: Sasin, Kaczmarek i Sobolewski. Gra Sasin i chyba jest to najlepszy wybór....ale tak naprawde żaden z nich nie jest graczem klasy reprezentacyjnej - to solidni ligowski, i tyle. Bonin też kiedyś ocierał się o repre i chyba to jest (obok Robaka) jedyny grajek który z Kiels jeszcze może trafić do reprezentacji.... Zganiacz - też solidny ligowiec i tyle.
Napastnicy: Robak w tym sezonie najlepiej się spisuje, ale Edi też nie jest gorszy. Kowalczyk trochę opuścił z tonu a gajtek dochodzi do siebie po kontuzji. Do tego wszystkiego jeszcze jest Kiełb - i to jest najmocniejsza formacja Korony.

Jednak gdyby Koronie udałoby się ugrać puchary to z takim składem dalego w nich nie zajdą!

MIELCARZ
KUŚ - Hernani - DRZYMONT - BEDNAREK
Bonin - ŚWIERCZEWSKI - Hermes - SASIN
Kiełb - EDI

Dużymi literami zaznaczyłem pozycje na które w przerwie zimowej i po sezonie (jeśli będą puchary) trzeba szukać zawodników lepszych, ocierających sie o woje reprezentacje!

Dziękuje.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 20 lis 2007, 18:21

Korona chce Żewłakowa!

Właściciel kieleckiego klubu Krzysztof Klicki nie pożałuje pieniędzy na wzmocnienia i myśli o byłym reprezentacyjnym napastniku.

To byłby bez wątpienia jeden z transferowych hitów zimy w polskiej ekstraklasie. Marcin Żewłakow, były napastnik reprezentacji Polski, który zagrał w mistrzostwach świata w Korei Płd. w 2002 roku, jest na liście życzeń Kolportera Korony Kielce.
Marcin jest bliźniaczym bratem Michała Żewłakowa, stopera reprezentacji, która wywalczyła historyczny awans do Euro 2008.
Pisaliśmy o tym, że kielecki klub zainteresowany jest Sławomirem Peszko, bramkostrzelnym pomocnikiem Wisły Płock i Manuelem Arboledą, kolumbijskim obrońcą Zagłębia Lubin. Ale Korona szuka też wzmocnień w ataku, bo Krzysztof Gajtkowski ma problemy z kontuzjami, a Kowalczyk gra ostatnio słabiej. Dwóch dobrych napastników (Marcin Robak i Edi Andradina) to za mało jak na zespół, który w tym sezonie chce powalczyć nawet o mistrzostwo Polski.

PIENIĄDZE SIĘ ZNAJDĄ
Marcin Żewłakow gra obecnie w belgijskim KAA Genk. Taki piłkarz musi kosztować i odpowiednio zarabiać. Ale, jak się dowiedzieliśmy, właściciel zespołu Krzysztof Klicki odbył niedawno naradę z wiceprezesem Korony Pawłem Janasem i dał mu jednoznacznie do zrozumienia, że nie pożałuje pieniędzy na dobre transfery. Prezes Janas, jako były selekcjoner ma doskonałe kontakty, zaczął więc działać. Kłopotów z nawiązaniem rozmów z Żewłakowem miał raczej nie będzie, bo przecież Janas miał w kadrze Marcina, gdy rozpoczynał eliminacje do finałów mistrzostw świata w Niemczech. Potem już "Janosik" na Marcina nie stawiał, ale nie ma wątpliwości, że to dobry i przede wszystkim doświadczony napastnik.

WYPRAWA NA BIAŁORUŚ
Ale Korona szuka wzmocnień na różnych frontach i pracuje nad tym cały sztab ludzi. Dziś na Białoruś wyjeżdżają kieleccy skauci, byłam obserwować piłkarzy, a prezes Janas jest obecnie w Serbii, gdzie również obserwuje kandydatów do zespołu Korony. Być może rozmawia też z Partizanem Belgrad na temat transferu do tego klubu Brazylijczyka Hernaniego. Wydaje się bowiem bardzo prawdopodobne, że Hernani, 23-letni stoper Korony, tej zimy przeniesie się do Belgradu, bo Partizan jest nim poważnie zainteresowany.

BOZINOVSKI, KOLEGA SKERLI
Na testy do Kielc ma przyjechać lada dzień Bobi Bozinovski, 26-letni mołdawski pomocnik, grający w Vetrze Wilno. Bozinovski miał już być w Kielcach w ubiegłym tygodniu, ale nie zdążył załatwić na czas wszystkich spraw wizowo-paszportowych. Mołdawianinowi dobre recenzje wystawił reprezentacyjny litewski stoper Korony - Andrius Skerla, który do Kielc przyszedł właśnie z Vetry Wilno. Zresztą na Bozinovskiego zwrócili uwagę trenerzy Korony, którzy jeździli do Wilna obserwować Skerlę.

PRZYJECHAŁ DĄBROWSKI, DZIŚ TESTOWANIE
Wczoraj na treningu drużyny Młodej Ekstraklasy był już Maciej Dąbrowski, reprezentant Polski do lat 20 z czwartoligowej Victorii Koronowo. Trenerzy mają w ciągu kilku dni wydać opinię na temat jego przydatności do drużyny. Dziś natomiast do kieleckiego klubu przyjedzie kilkunastu młodych zawodników, którzy zagrają w test-meczu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”