Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 137

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 kwie 2007, 17:44

no po tej bramce to chyba wasi dzialacze VDV nie odpuszcza i sprowadza go na AA. a przynajmniej beda zaciekle probowac :lol:

przembal pisze:Franc i Ottmar nie potwierdzaja transferu Toniego

nie wydajemi sie zeby Luca chcial do was isc- poprostu na kazdym kroku podkresla ze chce wreszcie zagrac w LM a Bayern nie bedzie tam gral w przyszlym sezonie. dla mnie, mimo tych rewelacji wloskich mediow dalej najbardziej prawdopodobonym wydaje sie transfer Luci do Interu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 kwie 2007, 9:33

Mates pisze:dla mnie, mimo tych rewelacji wloskich mediow dalej najbardziej prawdopodobonym wydaje sie transfer Luci do Interu.
w zeszłym sezonie też miałbyć już "na bank" zawodnikiem Interu, ale Viola odrzucała wszystkie oferty Nerrazzurich :wink: dlatego niczego nie byłbym pewien. My też mamy dużo kasy i możemy mu dać za sezon więcej niż Inter czy Juve. Wiem, że dla niego liczy się gra w LM, ale powiedz, że Bayern praktycznie co sezon gra w LM. W tym sezonie nie wyszło, ale wiadomo, że w przyszlym znów będziemy wlaczyć o mistrzostwo i grę w LM. Ten rok to jedna wielka wpadka wszystkich- zawórno piłkarzy jak i działaczy, którzy nie przeprowadzili dobrych transferów i mamy teraz tego efekt.
no po tej bramce to chyba wasi dzialacze VDV nie odpuszcza i sprowadza go na AA. a przynajmniej beda zaciekle probowac
Hoeness powiedział, że nie jesteśmy nim zainteresowani, coś nie wierzę, ale ja bym go nie chciał w Byaernie, bo jak drużynie nie idzie to on cuda niewidy wyprawia na boisku i wycina rywali.
przembal pisze:Franc i Ottmar nie potwierdzaja transferu Toniego. Ja mowie nie dla Toniego w Bayernie!!! Wole Klose ale jesli ma nikt nie przyjsc do napadu to juz niech bedzie. To jakas paranoja dawac 30 letniemu napastnikowi kontrakt na 5 lat.... i jeszcze 5,5 mln euro za sezon!!!! toz Szewczenko dostaje od Romka 6 mln... Bedzie z nim tak jak z Maakayem teraz. Napastnik ok 32,33 lat to juz tylko na koncowki sie nadaje a nie na wyjsciowa 11 ehh Klose by jeszcze z 5 sezonow dobrze pogral a Toni to gora 3.
Ja nie wierzę w transfer Klose. Nic tego nie zmieni. On gra w Bremie i czuje się tam dobrze, jest traktowany jak gwiazda, wątpię aby przeszedł do Bayernu choćby z szacunku do fanów "zielonych". Aha i mówisz, że Toni nie pogra 5 lat, bo ma już 30 lat, piszesz, że pogra maksymalnie 2,3 lata. Dla przypomnienia Klose jest tylko rok młody od Toniego więc idąc Twoim tokiem rozumowania to on też nie powinien grać przez te 5 sezonów. Takie bazy odnowy biologicznej, świetne warunki lecznicze jakie mamy to zapewniam Cie, że Toni biegałby nawet jeśli miałby 37 lat. tylko wtedy biegałby trochę mniej :P
Uli mówi, że będą starać się kupić dobrych skrzydłowych. W końcu to zobaczył :roll: Być może przyjdzie Robben, dobrze byłoby jeśli przyszedłby Marcell :wink: . Musimy wzmocnić zarówno pierwszy skład jak i ławkę rezerwowych, bo w tym sezonie widać było, że rezerwowych nie mamy :/ 2 kontuzje zawodnikow z pierwszego składu i nie mamy dla nich zastępców :/ . Hoeness powiedzial, że niektorzy gracze dostali swoją sznasę, ale jej nie wykorzystali i co z ich przyszłością będzie to się zobaczy, ale najprawdopodobniej odejdą. Kandydat number uno :P to oczywiście połamaniec, wielki talent itp. Santa Cruz. Mam nadzieję, ze w przyszłym sezonie nie będę musial oglądać jak kaleczy moje oczy swoją grą. Reszta koandydatow nie znana :P

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 29 kwie 2007, 14:03

nowe ploty na temat przyszlych transferow Bayernu

Mianowicie Toni i Klose maja trafic do nas i calkowicie odmienic nasz atak!!!!

Snijder jest w kregu zainteresowan i to on a nie VDV ma byc nowym rozgrywajacym

zlozono oferte za Robbena 22 mln euro

Ze roberto ma wrocic do stolicy Bawarii

Van Buyten wraca do HSV a my bierzemy Juana z Leverkusen

Plotek duzo ja czekam na potwierdzenia w fcb.de bo inaczej nie uwieze!!! Swoja droga podoba mi sie wizja nowego Bayernu ale zastanawiam sie nad sensem kupowania Klosego i Toniego na raz jeden by chyba starczyl, jest Poldi ktory moze sie przebudzi a jest swietnym napastnikiem i pewnie jak przyjda obaj to bedzi grzal lawe lepiej mu dac do pomocy kogos w atakuoraz dobre podania od pomocnikow i bedzie wymiatal. W tym sezonie widac ze sie stara sam rozgrywa itd a nie od tego przeciez jest

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 kwie 2007, 9:00

Żenada :pogrzeb:

I to by było na temat meczu. Jak słusznie zauważył Ebi:
Ebi pisze:wszystkie mecze do końca sezonu już mi zwisają.
Zwłaszcza, że ta drużyna już nie ma żadnej przyszłości. Generał powinien dać szansę Hummelsowi i Furstnerowi do końca sezonu. A i Rensingowi jakiś meczyk się należy. Jedynie, co mnie irytuje, to jak spojrzę na tabelę i uświadomię sobie, że mogliśmy w tym sezonie spokojnie zawalczyć o mistrzostwo...:? Z drugiej strony, może to i dobrze, że tak dostaliśmy w końcówce - wreszcie Hoeness i co. spojrzeli prawdzie w oczy i myślę, że doczekamy się tych 8 transferów i wyczyszczenia kadry.

Skupić się teraz należy już na kolejnym sezonie i przygotowaniach do nich. Dobrze, że Gladbach już spadło, Jansen będzie już mógł negocjować swoje odejście i sądzę, że będzie to kierunek Monachium. Nie wierzę w jego wyjazd zagraniczny a żadna inna drużyna z BL nie jest dla niego tak atrakcyjna jak Bayern. I niech nikt nie tu mówi, że gramy w P. UEFA, OK? :twisted:
olson pisze: daleki jestem od zgodzenia sie co do slusznosci 8 ewentualnych wzmocnien
No chyba po meczu z HSV już nie jesteś tego zdania? Ja trochę się też obawiam bardzo radykalnych zmian, ale w tej sytuacji są one wręcz niezbędne. Chociażby dlatego, że z zespołem powinno się pożegnać 8-10 graczy a ktoś musi ich zastąpić. Nie jest wprawdzie łatwo zaaklimatyzować tylu zawodników na raz, ale myślę że Hitzfeld da radę :wink: Przed sezonem 98/99 też musiał wprowadzić do drużyny 5 nowych, będąc samemu nowym (!) i każde ze wzmocnień okazało się wtedy strzałem w 10.
olson pisze:Schweinsteiger lepiej czuje się na lewym skrzydle,
No co do tego to taki pewny bym nie był. Wiele razy było widać, że Bastianowi wcale ta gra na lewej stronie nie wychodzi, ile zresztą razy można przerzucać piłkę na prawą nogę albo schodzić do środka? Moim zdaniem Schweini mógłby spokojnie przenieść się na prawą stronę, a jakbyśmy byli bardziej radykalni, to można byłoby to samo zrobić z Lahmem, a na lewego obrońcę dać Jansena (o ile przyjdzie) :wink: Na lewej stronie pomocy przydałby się gracz naprawdę grający lewą nogą - czy to będzie Robben czy Ze Roberto to się zobaczy (chociaż patrząc perspektywicznie, jednak bym wolał Holendra, za którym z kolei nie przepadam z uwagi na jego egoizm. Ech, dylematy... :( ). Zresztą jak już mają sprowadzać "starych" graczy, to wolałbym zamiast Ze Roberto widzieć z powrotem Zicklera - ma naprawdę świetny sezon w Salzburgu (21 goli!). Wiem że to tylko liga austriacka, ale nie sądzę, żeby w obecnej dyspozycji był gorszy od Pizarro a na pewno lepszy od Santa Cruza.
Jeszcze co do Bastiana - mam nadzieję, że będzie zdrowy i nie powtórzy losu Deislera :? Wolałbym żeby teraz kurował się do końca sezonu, w którym już nie ma i tak o co grać.
Akarin pisze:Guerrero wszedł oby nic nie strzelił
Ale miałeś wyczucie :lol: To chyba norma, że piłkarz który odchodzi z Bayernu musi coś strzelić nam w następnym sezonie. Tak było i z Labbadią (94/95) i z Elberem (03/04), że wspomnę tylko tych, których teraz kojarzę :wink:
Mates pisze:najbardziej prawdopodobonym wydaje sie transfer Luci do Interu.
Po ostatnich wiadomościach to się wcale takie pewne nie wydaje. Sądzę, że nie dowiemy się nic przed końcem sezonu, ale obstawiam, że po prostu Viola nie chce puścić Toniego do bezpośredniej konkurencji podobnie jak Werder Klosego do Bayernu. Dlatego zmieniam zdanie i twierdzę teraz, że prawdopodobnie Toni przejdzie jednak do Bayernu a Klose opuści Bundesligę. Nie wierzę natomiast w atak Toni-Klose - to już pobożne życzenia Franza :wink: Bardziej bym wolał, żeby sprzedali jeszcze Makaaya i kupili jakieś 25-latka jako kolejnego napastnika (przy założenia przyjścia Toniego) i byłby git :P
Co do pomocnika - van der Vaart na pewno do nas nie przyjdzie. Za dużo tych dementi - i kluby i zawodnik ostro dementują. Zwróćcie uwagę, że w przypadku Toniego takiego zdecydowanego dementi już nie ma...
Zresztą nie wiem czy nie wolałbym w takim razie Sneijdera - chyba mniej "urazowy" jest :lol:
Akarin pisze:wątpię aby przeszedł do Bayernu choćby z szacunku do fanów "zielonych".
Którzy to "wspaniali" fani wyzwali go od bawarskich świń? Klose jest już na wylocie z Bremy, pytanie tylko dokąd. Chyba jednak za granicę, Werder pewnie obraził się na Bayern po tym środowym (czy wtorkowym) spotkaniu z Ullim :wink: Powiem Wam, że nawet mnie cieszy to w pewnej mierze, bo czemu niby znowu mamy zasilać kasę Werderu?
przembal pisze:Van Buyten wraca do HSV a my bierzemy Juana z Leverkusen
Jestem za :mrgreen: Choć w to nie bardzo wierzę :wink:
przembal pisze:Plotek duzo ja czekam na potwierdzenia w fcb.de bo inaczej nie uwieze!!!
Wierzyć należy tylko naszej oficjalnej stronie. A nie sądzę, żeby zaczęli potwierdzać transfery prędzej niż w ciągu najbliższych 2 tygodni - rozgrywki wszędzie jeszcze trwają i każdy jeszcze o nich myśli. Potem dopiero zaczną się transfery :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 kwie 2007, 10:24

Michał M pisze:No chyba po meczu z HSV już nie jesteś tego zdania?
Otóż jestem. Masz rację, ta drużyna nie ma już przyszłości. Dlatego w przeciągu roku czy dwu, większa jej część odejdzie. Oczywiście, potrzeba nam w zespole świeżej krwi, ale nie jestem zwolennikiem pomysłu, aby po całkowicie nieudanym sezonie wypieprzyć pół składu. Jest kilku zawodników, którzy na pewno pożegnają sie z Bayern [i wcale nie mam na myśli Brazzo czy Scholla] i w ich miejsce trzeba będzie zakupić nowych piłkarzy. Jeżeli już taka chmara grajków ma nas wzmocnić po sezonie, to wolałbym, żeby co wzięto też co najmniej dwóch czy trzech chłopaków z amatorów czy zespołów młodzieżowych, bo juniorów mamy naprawdę dobrych.

Zickler w Bayernie jest niepotrzebny. Oczywiście, warto jest mieć zawodnika, który wchodzi z ławki i strzela bramki, ale Zico ma już swoje lata, a zresztą chyba każdy pamięta jak wyglądały ostatnie sezony jego przygody w Monachium. Proste, że w obecnej formie jest dużo lepszy od Santa Cruza, ale Chico po sezonie żegna się z Allianz i prawdopodobieństwo, że sprowadzimy na jego miejsce równie słabego zawodnika jest zaiste niewielkie. Poza tym, Zickler w Salzburgu gra bardzo często. W Bayernie tylu okazji na pewno by nie miał. Wchodziłby na końcówki i musiałby strzelać bramki. Osobiście w to nie wierzę. Natomiast ewidentnie brakuje nam jokera. Jednak w tej roli niezastąpiony był Guerrero, który swe nieprzeciętne umiejętności pokazuje teraz w Hamburgu :roll:.

Do transferu Toniego jest jeszcze daleka droga. Media mogą sie o tym rozpisywać, ale dopóki nie będzie oficjalnego potwierdzenia ze strony Bayernu, dopóty informacje prasowe można uznawać za plotki. Wydaje mi się, że Włoch nie przejdzie do Monachium, bo to byłoby zbyt piękne. A Klose? Oczywiście, ale szanse na jego transfer są jeszcze mniejsze niż w przypadku zawodnika Fiorentiny.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 kwie 2007, 10:49

olson pisze:ale nie jestem zwolennikiem pomysłu, aby po całkowicie nieudanym sezonie wypieprzyć pół składu.
A ja jednak w tym wypadku jestem zwolennikiem radykalnego cięcia - zresztą szefostwo już też o tym głośno mówi, a to jest jakiś sygnał, prawda? Hitzfeld stwierdził też, że najchętniej by zawiesił paru graczy, ale wtedy nie miałby kim grać do końca sezonu. Także jakoś nie widzę opcji uzupełnienia tego teamu 2-3 dobrymi zawodnikami i czekania na kolejne cuda w BL czy w Europie. Masz rację, że proces zmian może się przedłużyć do 2 a nawet i 3 lat, ale sądzę, że musi się mocno zacząć już teraz. Nie możemy tracić czasu, tak jak zrobiliśmy to rok temu, sprowadzając zaledwie 3 i to wątpliwe wzmocnienia (bo umówmy się, nawet van Bommel nie do końca się sprawdził). Trzeba ściągnąć co najmniej 3-4 naprawdę świetnych graczy i do tego 3-4 uzupełnienia składu plus - jak sam wspominasz - z 2-3 młodych wychowanków (chociaż z nimi bym akurat nie przesadzał, nie jest to czas, w którym mają stanowić o sile pierwszej drużyny, a Bayern to nie Stuttgart).

Tak sobie jeszcze myślę, że jeżeli polityka transferowa zmierza ku kupieniu "gwiazd" a przynajmniej ogranych już zawodników, to może warto byłoby wypożyczyć naszych najzdolniejszych jak kiedyś Lahma, a jeszcze wcześniej np. Babbela i Kuffoura. To się chyba bardziej opłaca niż ogrywanie ich w rezerwach, prawda? Jako kandydatów wymieniłbym tu np. Ottla i Rensinga.
olson pisze:Zickler w Bayernie jest niepotrzebny.
To był żart z tym Zicklerem :wink: Wiem, że raczej dla niego miejsca już nie ma, ale skoro Hiztfeld myśli o Ze Roberto, to czemu nie o Zicklerze - to miałem na myśli :>
olson pisze:Natomiast ewidentnie brakuje nam jokera.
W tym sezonie chyba nie było żadnego joker-tor (przynajmniej w BL) :think: A w drugiej rundzie, jak podał w swoim czasie Sport Bild :prasa , Bayern nie zdobył żadnego gola głową! To co, Toni? :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 kwie 2007, 18:33

Michał M pisze:To co, Toni?
jawohl (jawohl ich libe alkohol :P )
To co się ostatnio długo przeciągało zostalo wyjaśnione, mianowicie mówię to nowym kontrakcie dla Pizzy, dzisiaj przedłużył go o 4 lata i będzie zarabiał 4 mln za sezon. Dobra, żartuję :wink: jest zupełnie na odwrót :wink: Uli powiedział, że Pizza nie dostanie nowego kontraktu i może odejść. W końcu to ogłosili :roll: podejrzewam, że coś musi byc na rzeczy z Tonim, bo zarząd nie ogłaszałby tego teraz kiedy jest tyle spekulacji dotyczących Włocha. Być może naprawdę jesteśmy blisko podpisania kontraktu z nim. Bo nie wierzę, że już to zrobiliśmy jak podeje La Gazetta Dello Sport :wink: Uli powiedział, że w ciągu następnych 4-6 tygodni poznamy kolejne nazwiska graczy, którzy dołączą do nas 1 lipca.
Poza tym złożylismy ofertę za Marcella w wysokości 7 mln, ale zostala ona odrzucona :/ zarząd Borussi mówi, że za mniej niż 10 mln Jansena nie puszczą, oni chyba Noenessa nie znają :P Agent Jansena ma bują wyobraźnię i mówi, że Marcellem zainteresowana jest Barca i on potwierdza ich zainteresowanie :lol: moim zdaniem to tylko taka zagrywka, żeby Bayern dał więcej kasy i on dostał większą premię :roll:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 02 maja 2007, 14:29

cisza na forum trzeba temat rozruszac!!!

kolejna porcja plotek o transferach

Snijder i Toni podobno szukaja domow w Monachium!!! Cieszy strasznie to pierwsze nazwisko bo potrzebny nam jest rozgrywajacy!!!

Wg "SZ" Klose dogadal sie z Bayernem w kwesti jego transferu do nas. Jest tylko pytanie teraz,czy za rok. To zalezy od Werderu!!!

Ja mam tutaj caly czas watpliwosci czy dobrze ze Bayern kupuje 2 tak dobrych napastnikow. Ktos bedzie bardzo nie zadowolony(Roy i Lukas). Ja sadze ze Bayern bedzie gral atakiem rep. Niemiec bo tam para Klose-Podolski prezentuje sie swietnie no w takim wypadku po co Toni?? Chyba ze Ottmar planuje pernamentna rotacje, co mecz inny atak np. Toni-Klose, Toni-Poldi,Klose-Poldi i tak caly czas. Celowo nie wymieniam Makaaya bo ostatnio pojawily sie informacje jakoby mial isc do PSV kto wie. Mi przypomina sie sprawa Elbera i chyba tym razem bedzie podobnie.

"SZ" twierdzi rowniez ze FCB wzmocni ANDREA BARZAGLI!!! To by byl naprawde dobry transfer!!! Ja jako fan "przedewszystkim z tylu na zero" bylbym strasznie zadowolony z tego transferu. Jest mlody, skoczny dzieki temu dobrze gra glowa i nie ma 2 metrow przez co jest napewno szybszy od Van Buytena i zwrotniejszy za razem!!! Wg mnie Daniel sie nie sprawdzil, lepszy byl Valerian i jak by Roma nadal chciala nasza "5" to niech biara albo dac go do Matusiaka do Palermo i wziasc Andre. Fakt zainteresowania Barzaglim moze potwierdzac wypowiedz Toniego. Mianowicie cos o tym ze moze nie bedzie jedynym Wlochem w Bayernie. Przyjmuje to za dobra monete.

BTW wie ktos co sie stalo z transfermarkt.de?? Wejscie na portal jest zabezpieczone haslem!!!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 maja 2007, 14:44

Ja bym sie tak nie napalał za wczasu :wink: jak narazie ze spokojem obserwuję te podchody gazet, kto gdzie kiedy jak i za ile. Czekam na oficjalną informację na stronie głównej lub wypowiedź samego zainteresowanego :wink: Dobrze, że Uli powiedział, że klub nie będzie niczego komentował i bedzie informował opinię publiczną tylko wtedy, gdy wszystko będzie ustalone :wink: Co do transferu Klose to jestem niemal pewien, że nas nie zasili. Sam nie wiem dlaczego tak sądzę, ale tak będzie :P . Toni jest bardziej osiągalny :wink: Wesley byłby dla nas idelanym wzmocnieniem, świetnie strzela z dystansu, często genialnie podaje do napastników. Takiego kogoś nam potrzeba. Robben gra dość samolubnie, to jest jego największa wada, ale jest dobrym skrzydłowym a takich nam potrzeba obecnie. Gladbach się uparło, że nie sprzeda Jansena :lol: dobre kolesie, sam Marcell powiedział, że chce się rozwijać i nie będzie grał w 2 lidze, widocznie musi im to narysować, bo nie rozumieją :roll: powiedział również, że w Niemczech to mógłby grać tylko dla Bayernu i nikogo więcej. Ogólnie ucieszyłoby mnie każde wzmocnienie :wink: Toni, Wesley, Marcell, Robben na pewno byliby dużym wzmocnieniem dla zespołu, Klose nie przejdzie zresztą wolę Lucę :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 maja 2007, 14:54

przembal proszę Cię, zacznij stosować jakieś zasady gramatyki i ortografii i mnie tych wykrzykników. Niemal po każdym Twoim zdaniu dajesz trzy wykrzykniki. Poza tym duże litery, przecinki także pomogą rozszyfrować Twoje posty.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 02 maja 2007, 15:29

przembal proponuję się ogarnąć i nie komentować wszystkich głupich plotek, bo to naprawdę nie ma sensu. Dobrze by też było, gdybyś dostosował się do rad kolegi powyżej.

Powiem szczerze, że media [szczególnie włoskie i niemieckie] robią straszne gówno w związku z dosyć szerokimi planami transferowymi Bayernu na nowy sezon. Kogo obchodzi, że agent Toniego szuka dla pracodawcy domu w Monachium i jaki to ma znaczenie dla Bawarczyków? Może po prostu Włoch lubi bawarskie piwo :roll:. Niestety, wśród polskich stron internetowych o Bayernie ten trend także się utrzymuje. I dotknął nawet najlepszy portal :?.

Co do tych wszystkich domniemanych transferów, to ja się nie napalam. Wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne, żeby zarówno Toni jak i Klose wzmocnili nas przed nowym sezonem. Oczywiście, byłoby bardzo fajnie pozyskać dwóch napastników wysokiej klasy, jednak nie wydaje mi się, czy taki zabieg ma sens. W przypadku przyjścia obu snajperów, w składzie będziemy mieli: Makaay'a, Poldiego, Klose i Toniego [Pizarro i Chico nie liczę, bo oni kończą w lecie przygodę w Monachium, chociaż wydaje mi się, że jeżeli przyjdzie dwóch snajperów bardzo prawdopodobny będzie też transfer Makaay'a]. Trzeba też doliczyć jakiegoś utalentowanego zawodnika z rezerw na tej pozycji. Wiem, że od przybytku głowa nie boli, ale zestawienie napastników będzie zbyt silne. Poza tym, nie sądzę, żeby Klose, Podolski czy tym bardziej Toni chcieli zasiadać na ławce. Bo chyba trójką z przodu Hitzfeld grać nie zamierza.

Inna sprawa ze Sneijderem. W ostatnich dniach ukazało się sporo doniesień w prasie jakoby Holender miał wzmocnić Bayern. Osobiście, nie mam nic przeciwko :P. Wesleya widziałbym na Allianz chętniej niż Diego i mimo wszystko van der Vaarta. Sneijder jest na wylocie, niemal pewne jest jego odejście z Amsterdamu. Mam nadzieję, że jego nowym domem będzie Monachium :glass:.

Robben? Jak najbardziej. Nasze skrzydła bardzo teraz kuleją, a zawodnik o takich umiejętnościach na pewno przywróciłby je do ładu i składu. Jednak mając na uwadze to, co ostatnio mówił w prasie [że odejdzie, jeżeli Mourinho zostanie na Stamford], po wczorajszym meczu jego pozostanie w Londynie wydaje się bardzo prawdopodobne. Bo Portugalczyk po bardzo średnim sezonie, ma na koncie tylko jedno trofeum [i to mało znaczące], i co prawda jest jeszcze szansa na wygranie Pucharu Anglii, po tym sezonie w Chelsea na pewno będzie niedosyt. Bo przecież mieli walczyć o CL przede wszystkim, a wygląda na to, że będą musieli zadowolić sie zaledwie jedną podrzędną zdobyczą.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 02 maja 2007, 15:50

olson pisze:Niestety, wśród polskich stron internetowych o Bayernie ten trend także się utrzymuje. I dotknął nawet najlepszy portal :?.
Jest garstka kibiców, których interesują tylko konkretne fakty. Jednak stosując się do tej zasady, na stronce panowałby istny zastój. Niestety takie "newsy dla mas", które często mają swoje źródła w "Bildzie", napędzają życie na stronce.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 02 maja 2007, 17:06

Już po ptokach z Klose [przynajmniej w następnym sezonie]. Niedawno w niemieckich mediach pojawiła się informacja, że Miro wypełni umowę z Werderem. News całkowicie pewny. Wyjaśnień udzielał menedżer Bremy, Klaus Allofs. Jednakże nieoficjalnie mówi się, że Klose wzmocni Bayern w lecie 2008 r. jako wolny już zawodnik.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 02 maja 2007, 18:03

no wlasnie z ta informacja o Klose to jakas dziwna sprawa. Chyba rzeczwiscie pan Allofs uparl sie ze nie odda Mirka do Bayernu. Poczekamy zobaczymy moze rzeczywiscie lepiej by bylo jak by przyszedl za rok. Ok 15 mln euro by sie zaoszczedzilo a Toni, Poldi i Roy na BL wystarcza. Ale Alofs to Niemiec i pusci kolo nosa tyle kasy?? Musi strasznie nielubic Henessa

Mi tam jednak nadal sie wydaje ze lepiej miec atak z rep. Niemiec niz z Wlochem i jak by Klose do nas trafil w tym okienku to bym Luce odpuscil.

Lepiej skupic sie na rozgrywajacym bo to jest dla nas najwazniejszy zawodnik!!!! Oby nam nikt Snijdera nie zwinol (typowany na ta pozycje)

Co do tego ze jaram sie plotkami o transferach.Nie pierwszy rok kibicuje Bayernowi i wiem czego sie mozna spodziewac. Ja zauwazam jedna prawidlowosc jak Uli w jakiejs wypowiedzi powie ze kogos chce to na 90 % ta osoba bedzie grac w Bayernie. Teraz milczy wiec nie ma sie co na kogos specjalnie napalac. Jedyny to chyba Robben o ktorym Uli cos mowil ale to dawno temu, jeszcze jesienia wiec tak jak by nie bylo gadki. Reszta spekulacji to tylko spekulacje a o czyms na forum pisac trzeba bo ostatnio powiewa tu nuda

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 maja 2007, 19:49

Oj plot się narobiło, że hej :lol:

Zgodzę się w tym momencie z olsonem, iż:
olson pisze:media [szczególnie włoskie i niemieckie] robią straszne gówno w związku z dosyć szerokimi planami transferowymi Bayernu na nowy sezon.
Media lubią mieć swoją pożywkę i tyle. Zaufajmy w tym momencie Panu Hoenessowi i Spółce i spokojnie czekajmy na ich rezultaty. Myślę, że tym razem nie będziemy zawiedzeni :wink: A co do tego kto gdzie domy kupuje, to juz w ogóle :lol2: Jakbyś ktos się sugerował domami, to np. Ballack powinien dalej siedzieć w Bayernie, bo przecież ma dom w Monachium :P (i pewnie wróci do Monachium po zakończeniu kariery).
olson pisze:Już po ptokach z Klose
I bardzo dobrze -tak jak Akarin, wolę widzieć Toniego z numerem "9" niż Miro. Chociażby dlatego, żeby nie wzbogacać Werderu :P Zresztą, podobno ma jednak przejść do Barcy? I komu tu wierzyć? Czekajmy na oficjalne doniesienia :wink:
przembal pisze:Ale Alofs to Niemiec i pusci kolo nosa tyle kasy?? Musi strasznie nielubic
Jak już coś to puści go do Barcelony :wink: Pewnie się łudzi, że Klose, widząc brak szansy na odejście, przedłuży kontrakt z Werderem :?: A do Bayernu go nie puści, bo wkurzył się na to spotkanie w zeszłym tygodniu (na którym podobno Klose poinformował Hoenessa że przechodzi do Barcy :lol: ). A już z Hoenessem prawie że podpisali pakt o nieagresji :wink:
brazzo pisze:Jest garstka kibiców, których interesują tylko konkretne fakty. Jednak stosując się do tej zasady, na stronce panowałby istny zastój.
No właśnie, czymś trzeba zyć i napędzać koniunkturę - prawie jak w gospodarce :D Inaczej byłoby nudno, a czym innym lepiej napędzić kibica niż plotkami o transferach. Pewnie Suddeutsche Zeitung od razu się lepiej sprzedał po plotkach o ataku Toni-Klose :lol:
Akarin pisze:moim zdaniem to tylko taka zagrywka, żeby Bayern dał więcej kasy i on dostał większą premię :roll:
Ależ oczywiście, w końcu agent Jansena za jego przejście też zgarnie swoją prowizję - w końcu facet też musi z czegoś żyć :P Moim zdaniem Jansen albo przejdzie do Bayernu albo zostanie w 2BL. Zresztą Mentor swierdził, że to ściemnianie, a Barca pozyska pewnie Abidala :P

Podsumowując, Hitzfeld sugeruje, żeby spokojnie czekać z herbatką. Co też i ja proponuję :chill:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”