1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05) - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 02 maja 2007, 21:38

Zico_FCI na razie spokoj. trzeba zachowac zimną krew. To jeszcze nie jest wygrany mecz a dopiero I polowa.
Zico_FCI pisze:Gdyby jeszcze Milan miał napastnika.
Dla mnie Pippo gra na razie dobrze jak cała drużyna. Nie mial jeszcze dogodnej, bramkowej sytuacji ale jest widoczny, szua gry. Może szybkośc i dynamika nie ta ale naprawde sie stara i może jeszcze coś ustrzeli dziś.

P.S Galliani:”Co za deszcz. Wydaje się, jak byśmy byli w Manchesterze. Tak czy siak mokre boisko to szczęśliwe boisko.”

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 maja 2007, 21:38

Zico_FCI pisze:Ale nie cieszcie się za bardzo Liverpool i tak was pojedzie.
Za wczesnie na takie rzeczy :lol: Ale jakby co to Powtorka finalu tylko, ze wg mnie odwrocily sie role wtedy nikt nie stawial na Liverpool, ze zagra w finale a co dopiero wygra - teraz bedzie faworytem moim zdaniem
Milan wrecz odwortnie

Co zrobil Vidic z Heinze wola o pomste do nieba. Milan gra jak natchniony, tego sie nie spodizewalem - hurra atakow, rodosnego futbolu itp
Ostatnio zmieniony 02 maja 2007, 21:39 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2007, 21:39

Tragedia. Brak gry. Brak pomysłu. Brak walki. Brak prawdziwego MU.
Mecz trwa 90 minut ale w tej chwili Milan jest zwyczajnie lepszy w każdym elemencie.
Świetna bramka Kaki ale najlepsi w Milanie zdecydowanie Seedorf i Gattuso. Ten drugi to w ogóle brak słów.

Obrona MU ['] Vidic ['] Heinze [']

Ja nie wiem czy oni są głupi czy może koszulki Milanu mylą im się ze strojem sędziego.
1 bramka. Na 16 metrze zostawić Kakę bez krycia? Idź sobie pograj w bilard.

2 bramka.Nie wiem czy Heinze tak lubi Włochów czy może nie może dojść do siebie po tak wielkim szoku jakim jest powrót na nominalną pozycję ale do ^$^%#%# już w juniorach uczą,że w takich sytuacjach NIGDY nie gra się środkiem. Poślizg Vidica,potem nieudolne próby Fletchera i Serba i mamy 2:0 sprezentowane co nie zmienia faktu, że się Milanowi należało. Ba, jakby było 3 bym nie polemizował.

Ferguson wiedział czego się spodziewać a co ja widzę przez całą pierwszą połowę? Wszyscy po otrzymaniu piłki albo stoją w miejscu albo holują ją 5 m aż stracą. Najwięcej akcji rozgrywała nasza defensywa z prawej na lewą z lewej na prawą. Brown najlepszym playmakerem LM?
Jedyny pomysł(a raczej jego brak) to piłki na aferę z obrony na atak bez 2 linii.

Jest tragicznie, Fergie ma 15 minut na zrobienie czegoś z Diabełkami bo póki co mam wrażenie, że wyszli na trening a nie najważniejszy mecz sezonu. Mecz trwa 90 minut.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 maja 2007, 22:36

Druga połowa to formalność w wykonaniu graczy Milanu. Cały mecz grali pewnie, spokojnie i skutecznie. Przyznam, że aż takiej dominacji ze strony Mediolańczyków się nie spodziewałem, ale przynajmniej byłem miło zaskoczony :)

Teraz pozostał im już tylko finał, a w zasadzie to rewanż :]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 maja 2007, 22:36

No nic. Wypada mi tylko pogratulować fanom AC Milanu. Ciężko mi coś napisać w tej chwili :( Manchester nie istniał dzisiaj w ogóle. Obrona do dupy, widać że Vidic po kontuzji. Ronaldo zatrzymany, nic nie zagrał. Świetny mecz Kaki, który zagrał kolejny kapitalny mecz. Szkoda, cholernie szkoda finału ale taka jest piłka. Trzeba się pozbierać i walczyć o puchar i mistrzostwo.

GLORY GLORY MANCHESTER UNITED! NA ZAWSZE WIERNY!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2007, 22:39

Kapitalny mecz :!:
Szczere gratulacje, jakże zasłużone.
Milan rozniósł dziś ManU. Byli lepsi w każym elemencie gry. 3:0 -> najniższy wymiar kary. Vidić widać nie powinien był w ogóle wracać do składu.
Piszecie, że Gattuso, że Kaka, że Seedorf grali genialnie - zgadza się. Ale nie wolno zapominac o Ambrosinim :!: zagrał genialne zawody, czyścił wszystko, miał mase przechwytów. Kapitalnie zagrał. Pewnie mecz życia, choć nie wiem na pewno, bo nie widziałem wszystkich jego meczów w karierze :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2007, 22:43

Jedziemy na rewanż :!: Każdy Rossoneri ma ślad po finale z 2005 roku.

Nie spodziewałem się takiego Milanu dziś :!: Myślałem że Manu nawiąże walkę lecz Milan nie pozwolił im na nic :!: Każdy piłkarz zagrał na maxa, jestem na prawde pod wrażeniem. Napisze więcej jak ochłonę. Dziękuje Manu za ten półfinał i kibicom za dyskusje na forum :!:

FORZA MILAN :!: ATENY NASZE :!:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2007, 22:46

Nie będzie zwalania winy na sędziego, kontuzje, deszcz, za cięzkie buty.
Dzisiaj Milan był po prostu lepszy.Gratuluję finału, udowodnili,że w tej chwili byli lepsi od ManUtd.

Szkoda wielka, nie będzie "The Treble", nie będzie pucharu Ligi Mistrzów choć w tym sezonie Manchester pokazał kawał dobrej piłki i miejsce w 4 w odniesieniu do zeszłego roku kiedy to nie wyszli z grupy jest dobrym wynikiem.Przy okazji pokazaliśmy światu, że potrafimy grać fajną, efektowną piłkę. Niestety nie dziś.
To nie było tak świetne widowisko jak tydzień temu bo dziś tylko jedna drużyna zagrała kapitalnie. Brawa dla Milanu, z taką grą są w stanie wygrać z Liverpoolem i zemścić się za Stambuł.
Piłkarz meczu to dla mnie Gattuso - taki wojownik to marzenie każdego kibica.

Jeszcze raz gratuluję zwycięzcom i pozdrawiam kibiców MU - za rok puchar nasz ;-)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 maja 2007, 22:50

Tak jest. Dziękujemy za wspaniały sezon który przecież jeszcze się nie skończył. Przed nami PA i Mistrzostwo Premiership. Nic się nie stało. Jeśli na początku sezonu miałbym powiedzieć że manchester tak daleko zajdzie to musiałbym być nieźle napity. Mimo wszystko pokazali charakter. Coś w tym jest, jakiś fatum, że nie mogą we Włoszech wygrać. Czas się skupić na rozgrywkach krajowych i pokazać klasę. Dzisiaj nie był nasz dzień. Milan po prostu nie miał słabszego zawodnika. Czyścili doskonale. Może za rok.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 maja 2007, 22:53

Na cp sie rozpisywac plesc glupoty wszystko co wystarczy do opisania tego meczu TO GRANDE MILAN!!!!!!!!!!

(Ale faza :D )

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2007, 22:54

Plusem jest to, że może nie zaleje nas jednak na kolejny rok fala jednosezonowców :-)
Coś w tym jednak jest, że nie potrafimy grać z Milanem. Znowu nawet bez remisu i bramki. Potrafimy ogrywać Inter,Romę, Juventus, Fiorentinę a z czerwono-czarnymi nigdy nie możemy. Za rok prosimy pierwszy mecz w Mediolanie albo zapraszamy na drugą stronę drzewka ;-)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 maja 2007, 22:58

Ambrosini :rydzyk: Gattuso :rydzyk: Oddo :rydzyk: Seedorf :rydzyk: Kaka :rydzyk:
Dawno nie widzialem tak dobrej pilki . Tak beznadziejnego MU w sumie tez :think: podpisuje sie pod Morrowem - Heinze ladnie dal dupeczki przy 2 bramce. Jak mozna podawac do srodkowego obroncy pilke, jak ma napastnika na plecach :angry2: Ronaldo- biedna gwiazdeczka , ktorej nic nie szlo :( ojej....

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2007, 23:06

Manchester widac jeszcze nie dorosl wystarczajaco, wbrew temu co gadal Ferguson i Rooney.

Mecz kapitalny. Szkoda, ze przez wiekszosc spotkania jednostronny. Moje wczesniejsze slowa okazaly sie prorocze: "Kaka nie z takimi jak Vidic juz sobie radzil" :) Trafnie przewidywalem, ze Vidic bedzie bez formy, Kaka osmieszal go dzisiaj jak chcial. Widac Manchester nie taki strzaszny jak go maluja. Ronaldo to dzisiaj pilki przyjac nie potrafil, Carricka wogole nie bylo, Giggs nie radzil sobie z obrona. Gdyby nie Van der Sar wynik bylby wyzszy. Dida mial praktycznie jedna interwencje dzisiaj. Potwierdzilo sie tez, ze Manchester nie umie grac na wyjezdzie w LM.

Milan dzisiaj kapitalne zawody rozegral. Wszyscy zagrali bardzo dobrze, a szczegolnie Seedorf, Gattuso (ktory szalal jak dzik :p ), Kaka, Ambrosini i Nesta. Naprawde wielkie slowa uznania. I dzieki za pieniadze Milan :)

P.S. Zlota pilka pojdzie do Kaki :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2007, 23:06

Może Manu nie było złe tylko Milan na nic nie pozwolił :?:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 02 maja 2007, 23:35

Dla mnie Ambrosini bohater meczu. Czyścil wszyściutko i jeszcze chyba jego asysta do Gili ktory wrewzcie coś ustrzelil. Cały Milan grał dzisiaj fenomenalnie. Dida o dziwo bardzo pewny, obrona na duży+ , pomoc wirtuozi i walczaki no i konczacy atak. wszystko prosperowalo swietnie. Na koniec cos ManU puszczalo nerwy Ronaldo do Rino startowal :badziewie: :zgon: . ManU nie powalczyło. Berlusko i Carlotto pewnie się cieszą teraz. A rozpisanie akcji przez Engela i Gmocha to już ich kuszt. Jedziemy do Aten!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”