Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 261

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 29 kwie 2007, 22:33

RóżA pisze:A ja za dzisiejszy mecz pochwalić muszę... Baptistę. Już po pierwszych piętnastu minutach mógł mieć na swoim koncie 3 bramki, ale jedna też dobra :P
Nie wiem za co w tym meczu chwalić Bestie... źle nie zagrał, ale właśnie jak napisałeś mógł mieć 3 bramki, a strzelił jedną... no i w całym meczu poza tymi sytuacjami był niewidoczny... musi pracować na treningach nad skutecznością... w następnym meczu może zamiast trzech dogodnych okazji na strzelenie bramki będzie miał tylko jedną, którą będzie musiał wykorzystać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2007, 23:24

guru pisze:Zajebiste spotkanie. Surprised Fulham nie istniało
Nie do końca tak było. Arsenal zdominiwał środek pola, akcja goniła akcje, stwarzalismy sobie sytuacje za sytuacją, ale głównie w pierwszej połowie. W drugiej już tak różowo nie było. Spotkanie siadło [choć z drugiej strony trodno oczekiwać, aby przez 90 minut grali maksymalnym pressingiem] w drugiej połowie gra sie wyrównała. Radzinski sobie dobrze poczynał, raz minał Eboue i wywalczył wolnego z narożnika pola karnego - do chwili obecnej się zastanawiam, jakim cudem sedzia tam się dopatrzył faulu Eboue - jeszcze mu kartke pokazał :? Fulham miało swoje okazje, choć my mieliśmy znacznie więcej i po niesamowitej końcówce trochę obraz większości 2 częsci gry został zamazany :p
Długo w drugiej połowie graliśmy tak, jakbyśby wierzyli, ze gol sam przyjdzie - i przyszedł, tylko nie dla nas :D dopiero po utracie bramki się obudziliśmy i znóa zdominowalismy gre. Zapamiętałem kapitalne podanie Hleba do Ade, na czystą pozycje, kiedy to strzelił nad bramką, mająć przed sobą tylko bramkarza. Zagrał świetne spotkanie, a niedosyt i tak pozostał.
Z Chelsea tyle okazji miec nie bedziemy. Trzeba będzie się bardziej przyłożyć do wykańczania akcji.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 maja 2007, 17:00

Wenger znowu poszukuje :)
Tym razem na testy do Arsenalu przybył duński talent. Kevin Mensah z Viborgu rocznik 1991. Pierwszy raz z tym zawodnikiem "spotkałem się " w FM, potem szukałem info ale w necie mało co było tylko że wielki talent któy podpisał profesjonalny kontrakt z Viborgiem. Po jakims czasie znowu wpisuje w google" "Kevin Mensah" a ten juz na testach w AFC ( niby cyny Wengerowi nie dawałem :P ). Pojechał z drużyna Arsenalu U16 na turniej, chyba do Włoch ( o ile rozumie teksty po duńsku :lol: ) Turniej niby dobrze obsadzony bo Inter, Chievo, Arsenal,Vicenza...tylko że wyników za nic nie moge znalesc :( Potym turnieju ma być podobno złożona oficjalna oferta kupna zawodnika.
Tak żeby przybliżyc wam jego sylwetke to Mensah jest duniczykiem a pochodzi z Gahny. Gra w reprezentacji Danii U16. Ile ma bramek to nie wiem ale coś nie dawno grali z Portugalia i strzelił jedną :) W Viborgu gra również jego młodszy brat Jeff Mensah. Kontrakt z Viborgiem podpisał w tamtym roku w wieku 15 lat , jest napastnikiem . W mediach określany jest jako wielki talent i pewnie niedługo bedzie o nim głośno :) Tylko ciekawe czy to co napisałem kogoś to obchodzi... :lol: Jak coś się więcej dowiem to napisze :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2007, 19:29

Skoro już wszedłeś na temat transferów.
Barton z ManCity został zawieszony do końca sezonu przez swój klub, za pobicie kolegi z zespołu. Charakter to chłopak ma. Ostatnio coraz częsciej pojawia się jego nazwisko przy okazji rozmów o transferach do klubu. Choć nierzadko sprawia kłopoty, to przydałby sie piłkarz o mocnym charakterze.
Po tym incydencie, na pewno łatwiej będzie mu opuscić Manchester.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 maja 2007, 13:22

Jak donoszą angielskie media, Arsene Wenger zdecydował się odesłać Julio Baptistę z powrotem do Madrytu. Nie ma co ukrywać, że Bestia w barwach Arsenalu nie zachwyciła. Jeżeli te doniesienia się potwierdzą- płakał nie będę, jeżeli jednak by został, mielibyśmy klasowego zmiennika :] Poza tą 'nowinką' musiało pojawić się oczywiście również kilka newsów z dupy wziętych, m.in. chęć pozyskania Eto'o czy Sahy :lol: Ale tego chyba nie trzeba nawet komentować :wink:

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 02 maja 2007, 16:44

RóżA pisze:musiało pojawić się oczywiście również kilka newsów z dupy wziętych, m.in. chęć pozyskania Eto'o czy Sahy

Pieknie RÓŻA to skwitowales rzekome transfery Sahy i Eto'o to wyssane z palca idiotyzmy dla mlodych kibicow zeby sie przez chwile podjarali. Choc transfer Sahy to juz wogole nie wiem skad? po co? jak? i dlaczego?, to transfer Eto'o choc nie wierze w niego ani troszeczke bylby dla mnie bardzo milym zaskoczeniem ale jest mnostwo przesłanek przeczacych temu transferowi. Chocby to ze Wenger nie sprowadza gwiazd i nigdy nie wydaje duzej kasy na jednego zawodnika. Co jak co ale jakbym w przyszlym sezonie mogl zobaczyc nad numerem 9 na koszulce Arsenalu nazwisko Eto'o bylbym zadowolony.

Wogole o czym ja mysle ETO'O w Arsenalu zejdzmy na ziemie to nie mozliwe. :roll:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 03 maja 2007, 17:36

piorun13 pisze:Wogole o czym ja mysle ETO'O w Arsenalu zejdzmy na ziemie to nie mozliwe. :roll:
Kolega pirun czy aby nie przesadza ?? To tak zabrzmiało jakby Arsenal był drużyną ze środka tabeli gdzie gwiazda takiego formatu jak kameruńczyk nigdy by nie zagrała... Eto'o na Emirates to jest w miare realna sprawa jeżeli ostatecznie Barcelona zdecyduje się na jego sprzedaż, co jest mało prawdopodobne mimo tego że wiele się o tym mówi.

Awatar użytkownika
Trzmień
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Trzmień » 03 maja 2007, 17:43

RóżA pisze:Jak donoszą angielskie media, Arsene Wenger zdecydował się odesłać Julio Baptistę z powrotem do Madrytu.
Niewiarygodne. A ja slyszalem ze Beata Kozidrak kupuje staniki w Tesco. I co wy na to?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 maja 2007, 17:43

Eto'o z Barcelony nie odejdzie. Jestem tego pewny.

Ja natomiast chciałem poruszyć sprawę zbliżającego się meczu z Chelsea. Niestety, w spotkaniu tym nie będzie mógł zagrać Freddie Ljungberg, który nadal się zmaga z kontuzją :roll: Szansę na powrót do składu ma natomiast Tomas Rosicky, ale to jeszcze nic pewnego. Jeżeli Czechowi nie uda się do końca wykurować, Wenger będzie zmuszony do kolejnych eksperymentów typu Diaby na skrzydle :?

Bardzo ciekawie szykuje się również powitanie Ashley'a Cole'a na naszym nowym stadionie :lol: Kibice oprócz dmuchanych telefonów i specyficznych banknotów (:lol2:) zapowiedzieli już, że w stronę reprezentanta Anglii polecieć mogę różnego rodzaju warzywa i owoce...

EDIT:

Trzmień, za długo to Ty tutaj nie pociągniesz :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2007, 17:46

Trzmień chcesz sobie wybrać jakąś rangę negatywną czy mam zrobić to za Ciebie?

A może mam stworzyć jakąś nową, którą będzie tak idiotyczna jak Twoje wypowiedzi?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 04 maja 2007, 9:00

Sensacyjną informację podał dziś Przegląd Sportowy. Fabiański ma być przetransferowany do Arsenalu za 3 mln w najbliższym okienku transferowym. Na początku ma być przez rok tylko rezerwowym, ale od sezonu 2008/2009 ma być numerem 1. Ciekawe tylko czy to prawda :think: . Fajnie w sumie byłoby mieć polaka w tak dobrej drużynie, a talent Fabiański posiada nieprzeciętny. Za parę lat w londyńskim klubie moglibyśmy zobaczyć polski duet bramkarski: Fabiański, Szczęsny :wink:
Jak informuje "Przegląd Sportowy" bramkarz Legii Warszawa Łukasz Fabiański ma w piątek podpisać kontrakt z Arsenalem Londyn.
Pierwszy sezon jako... drugi, potem ma być już tym pierwszym. Taką wizję roztoczył przed Łukaszem Fabiańskim Arsene Wenger. Polak ma kosztować Arsenal 3 mln euro.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 maja 2007, 10:49

Informacja zaskakująca, choć jeszcze nie wiadomo czy prawdziwa :wink: Póki co podał ją 'tylko' Przegląd Sportowy, nawet w angielskich szmatławcach ani słowa na ten temat... o wszystkim przekonamy się w piątek :]

PS.
Sto lat Fabregas!! Oby Twoje umiejętności systematycznie się zwiększały :wink:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 maja 2007, 14:30

RóżA pisze:Informacja zaskakująca, choć jeszcze nie wiadomo czy prawdziwa :wink: Póki co podał ją 'tylko' Przegląd Sportowy, nawet w angielskich szmatławcach ani słowa na ten temat... o wszystkim przekonamy się w piątek :]
No to Roman Kołtoń postarał się o sensacje... chociaż Przegląd Sportowy to zaufane źródło, to akurat ta wiadomość wydaje się mało prawdopodobna bo angielskie odpowiedniki Fakt'ów już by się rozpisywały... licze tu szczególnie na The Sun... 8)
Ostatnio zmieniony 04 maja 2007, 14:59 przez kyloloko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 maja 2007, 14:51

Tę informację o Fabianie podawał również FAKT oraz Dziennik no i PS. Zresztą każdy portal wziął to od innej gazety. Tak czy inaczej to dobrze sie stało że przeszedł. Już za rok nr 1 na plecach.

p.s Wszystkiego najlepszego najlepszemu piłkarzowi Premiership. Niech żyje "CESC".

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 04 maja 2007, 15:02

kyloloko pisze:No to Roman Kołtoń postarał się o sensacje... chociaż Przegląd Sportowy to zaufane źródło, to akurat ta wiadomość wydaje się mało prawdopodobna bo angielskie odpowiedniki Fakt'ów już by się rozpisywały... licze tu szczególnie na The Sun...

Dokladnie, gdyby to byla prawda to na pewno na www.arsenal.com byloby napisane a angielskie brukowce na bank wyprzedzily by z podaniem do opini publicznej tej informacja PS.

Pozyjemy zobaczymy dopoki nie zobacze go z koszulka w rekach na prezentacji nie uwierze poza tym moznaby sie zastanowic czy to jest bramkarz na taki klub jak ARSENAL??? Nie umniejszajac umiejetnosci Fabiana ja za 3 mln euro wolalbym w barwach Arsenalu Yohana PELE bo jest do nabycia za wlasnie takie pieniedze poza tym mlody bramkarz CSKA o imieniu Igor(ktory napewno jest leszpy od Fabiana) nie kosztowalyby astronomicznej gotowki takze jeszcze raz sie pytam czy to bylby wlasciwy zakup ten FABIANSKI moze sie myle ale wedlug mnie NIE!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”