Liga Europy (zbiorczy) - Strona 25

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2007, 21:41

czeher pisze:Espaniol nie istnieje i broni wyniku - mam nadizje ze to sie zemsci
ja się boje, żeby im jakaś kontra nie wyszła.
Kasa poszła na wygraną Werderu, a tu Klose takiego psikusa w 20 minucie wywija :?
70 minut w osłabieniu - pod koniec meczu może sił zabraknąć, a Espanyol może wtedy postawić kropkę nad i.
Nie wierze już specjalnie w awans Werderu - mają masę okazji, ale brakuje wykończenia.
Choć mecz ciekawy, sedzia trpoche przesadza z tymi kartkami, jak choćby dla Almeidy po d koniec, czy tego Argentyńczka z Espanyolu. Stawiam, ze jeszcze trener Werderu wyleci :D
Klose słusznie usunięty, nie wiem o cyzm on myślał :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 maja 2007, 21:47

fieldy pisze:ja się boje, żeby im jakaś kontra nie wyszła.
No ja sie tez o to boje zwlaszcza ze zdjal Owomoyele i wprowadzil zdaje sie ofensywnego gracza
fieldy pisze:Kasa poszła na wygraną Werderu, a tu Klose takiego psikusa w 20 minucie wywija Confused
70 minut w osłabieniu - pod koniec meczu może sił zabraknąć, a Espanyol może wtedy postawić kropkę nad i.
dokladnie
fieldy pisze:Stawiam, ze jeszcze trener Werderu wyleci
wg mnie to jest pewniak
fieldy pisze:Klose słusznie usunięty, nie wiem o cyzm on myślał
sluszna kartka jak najbardziej przy tej drugiej ale tej pierwszje nie widzialem :!: dyskusje :?:
fieldy pisze:Choć mecz ciekawy, sedzia trpoche przesadza z tymi kartkami, jak choćby dla Almeidy po d koniec, czy tego Argentyńczka z Espanyolu.
No zgadza sie, wogole pomylil gracza i dal temu ktory nic nie zrobil :think:

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 03 maja 2007, 21:52

No i koniec :( Jedna akcja, bramkarz wysuwa napastnikowi i Werder już na pewno się żegna z Pucharem UEFA. A bramkarzowi Espanyolu to juz z dwie żółte by się należały za to przedłużanie :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 maja 2007, 22:05

no i Espanyol dzieki szczesciu ... dobija Werder ... mimo iz kibicowałem hiszpanom to szkoda mi niemców bo dzis grali na poczatku bardzo dobrze ... czyli mamy finał Sevilla - Espanyol

Mike-Bi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mike-Bi » 03 maja 2007, 22:10

Początek marzenie dla Werderu ale potem już tylko coraz gorzej ... masa błędów defensywy Niemców no i mam 1-2 ... . Można mieć nadzieję że uda się im strzelić jeszcze z 2 bramki . :?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 maja 2007, 22:40

No to mamy hiszpanski final. Gdyby nie czerwona Klosa moglo sie to potoczyc roznie, jako ze to Werder byl dzisiaj lepszy. A tak nawiasem to ladny nurek Klosego :)

Werder tworzyl, walczyl, probowal i nie bardzo wychodzilo. Espanyol puscil dwie kontry i po zawodach. A wlasciwie to juz po pierwszej bramce bylo po meczu. Espanyol dzisiaj byl gorszy, choc wygral, ale w dwumeczu byli druzyna lepsza i w finale zagraja zasluzenie. Gratulacje tez dla Werderu za walke.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 maja 2007, 22:44

Jednak dobrze przewidziałem finał :D

Dzisiejszy mecz Werderu z Espanyolem był bardzo dziwny. Szybka bramka rozbudziła nadzieje Bremeńczyków, potem głupie zachowanie Klose, choć nie wiem czy w sytuacji gdy miał żółta kartke nie należało dac mu jeszcze szanse. Wtedy własciwie mecz się skończył, jeszcze wielbłąd Reinke i gol Lacruza. Espanyol był drużyna lepszą, ale warto pochwalić Werder za to, że grał ambitnie mimo osłabienia od 20 minuty.

W dzisiejszym meczu najsłabszym zawodnikiem był sędzia, który w ogole nie radził sobie z sytuacją na boisku. Ale to już nie po raz pierwszy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2007, 22:48

czeher pisze:fieldy napisał:
Stawiam, ze jeszcze trener Werderu wyleci

wg mnie to jest pewniak
ładnie się mierzyli wzrokiem. Już myślałem, ze dojdzie do rękoczynów :D

czeher pisze:sluszna kartka jak najbardziej przy tej drugiej ale tej pierwszje nie widzialem Exclamation dyskusje
pierwsza właśnie nie do końca wiadomo za co była. Klose niby sfaulował rywala, skoczyli do siebie, ten z Espanyolu bardziej się rzucał, bo był faulowany [choć ja bym tego faulem do końca nie nazwał] no i po uspokojeniu sytuacji realizator wskazał żółtko dla Klosego.

Przed meczem pisałem, ze wygrana Werderu to jest pewniak i weszłoby zapewne, gdyby nie mały szczegół. Tylko kto mógł przewidzieć, że tak doświadczony zawodnik jak Mirek tak głupio zagra i przekresli już na poczatku szanse swojej drużyny ? Dla mnie to jest niepojęte, powinni go sprzedać teraz. Wszystko się dobrze układało, do tego momentu.
Później błąd bramkarza i w ogóle po meczu. Reinke - 2 mecz w sezonie :o wiec w sumie można ten bład jakoś próbować usprawiedliwiać, ale z drugiej strony 38 lat na karku i tyle lat w bramce, że .... :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2007, 22:49

Jak dla mnie decyzja sędziego o wyrzuceniu Klose świetna. Za takie zagrania powinny być dawane kartki a to, że Niemiec miał już jedną na koncie to jego problem. Grając w '10' Werder nie miał szans na odrobienie strat. Wiedziałem, że prędzej czy później Espanyol coś strzeli. W kontekście dwumeczu oraz postawy w całym turnieju niewątpliwie zasłużyli oni na finał i cieszę się, że awansowali. Co prawda Puchar UEFA to nie to samo co Liga Mistrzów, ale hiszpański finał to i tak fajna sprawa :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 maja 2007, 22:51

Mnie jedynie dziwi głupie zachowanie Klose... doskonale wiedział jak coś takiego może się skończyć, zwłaszcza z dzisiejszym sędziom :/ Liczyłem, że Werder zdoła jednak odrobić tę trzybramkową stratę, a tu taki zonk... czyli mamy hiszpański final :] I zapewne Sevilla obroni tytuł :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2007, 22:56

kapi88 pisze:A bramkarzowi Espanyolu to juz z dwie żółte by się należały za to przedłużanie

Szans na wybijanie pilki miał sporo :roll: Ciekawe.
coco pisze:no i Espanyol dzieki szczesciu ... dobija Werder ... mimo iz kibicowałem hiszpanom to szkoda mi niemców bo dzis grali na poczatku bardzo dobrze ... czyli mamy finał Sevilla - Espanyol
mistyk pisze:No to mamy hiszpanski final. Gdyby nie czerwona Klosa moglo sie to potoczyc roznie, jako ze to Werder byl dzisiaj lepszy. A tak nawiasem to ladny nurek Klosego

Werder tworzyl, walczyl, probowal i nie bardzo wychodzilo. Espanyol puscil dwie kontry i po zawodach. A wlasciwie to juz po pierwszej bramce bylo po meczu. Espanyol dzisiaj byl gorszy, choc wygral, ale w dwumeczu byli druzyna lepsza i w finale zagraja zasluzenie. Gratulacje tez dla Werderu za walke.

Sorry, ale chyba ogladałem inne spotkanie, Werder lepszy, przez ile minut. Mecz gra sie przez 90 nie kilka poczatkowych. Espanyol miał szczeście, to chyba Werder powinien się cieszyc, ze w drugiej połowie nie dostali więcej bramek.
Takze nie wiem co Niemcy sobie stworzali za sytuacje, walili w pole karne takie piłki, że z takimi napastnikami to i Allen Iverson by wygrał.
Zagrać jakies 30 minut w dwumeczu dobrze to prawie jak awansowac dalej. Piłka nożna polega na wykorzystywaniu błedów przeciwnika. Należy dodać, ze Katalonczycy byli dzisiaj osłabieni.
Pierwsze spotkanie było podobne z poczatku ciekawie zagrali Niemcy, pozniej juz tylko powinni sie cieszyć, ze wynik brzmiał tak a nie inaczej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2007, 22:57

RóżA pisze:doskonale wiedział jak coś takiego może się skończyć, zwłaszcza z dzisiejszym sędziom
Sędziom :shock:
RóżA wstydziłbyś się :|

Poza tym nie rozumiem tego sformułowania. To nie był może najlepszy mecz w wykonaniu arbitra, ale decyzja o czerwie dla Klose jak najbardziej słuszna więc więc co ma oznaczać określenie 'zwłaszcza' :>

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 maja 2007, 23:03

Błędy się zdarzają nawet najlepszym :] :P

'Zwłaszcza' miało oznaczaj mniej więcej to, że za coś takiego arbiter tegoż spotkania na sto procent da mu czerwo. Sędzia rozdawał kartki na prawo i lewo i Klose w tym momencie powinien tym bardziej uważać.

Niech będzie :wink: // Mentor

Awatar użytkownika
mnjhau
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mnjhau » 03 maja 2007, 23:20

obydwie kartki dla klosego były niepotrzebne, klose zachował sie wyjątkowo nieodpowiedzialnie i zasłużył- wiedział że sie moze tak to skończyć i przez niego werder odpadł

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 04 maja 2007, 9:14

Werder – Espanyol, Weserstadion

Od samego początku Werder musiał zaatakować i bardzo szybko strzelił pierwszą bramkę. Hugo Almeida bardzo ładnie przelogował źle ustawionego Gorke. Następnie Werder nadal próbował sforsować obronę gości, co nie udawało się. Przyszedł feralny moment i Klose po strasznie głupim zachowaniu dostał jak najbardziej słuszną drugą żółtą kartkę i wiadome było, że szanse Werderu na awans są tylko iluzoryczne. Werder tak jak w 1 meczu częściej posiadał piłkę, lecz mało z tego wynikało. Hiszpański zespół bardzo dobrze się bronił i wyprowadzał szybkie kontrataki. Mimo kilku szans Werderu po jednej dobrej akcji, przy której fatalnie zachował się Reinke, kataloński zespół uzyskał remis. Niezadowoleni kibice zaczęli buczeć jeszcze głośniej na mającego bardzo słaby dzień arbitra. Mecz stał się nudny i Espanyol po główce Lacruza wygrał w Bremie, co jest rzeczą niełatwą.
Werder przegrał u siebie głównie przez głupotę Klose, bo kto wie jakby się potoczyły losy gdyby całe widowisko byłoby toczone jedenastu na jedenastu. Espanyol jednak w dwumeczu był zespołem dużo lepszym i zasłużenie będzie miał okazję zdobyć Puchar Uefa 16 maja w Glasgow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”