FMy - Strona 362

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 15 kwie 2007, 14:33

Ja mam troche czasu, więc teraz ja pochwale się swoim składem, i osiągnięciami :]

Gram Atletico, i jestem już w 2009 roku (zaczynam 5 sezon). Na początku błyo trudno bo klub jest w długu i na transfery miałem tylko 3 mln :P Kupiłem za to Gargułe, Shermana Cardenasa, Sashę Iakovenko (z Genk, też polecam), Christiana Millian'a (15to latek z colo-colo),Cristiana Abarcę i Guerron'a (bardzo dobry DPŚ za 170k). Tego drugiego polecam, bo jest normalnie wspaniały, a dałem tylko 850k :P W pierwszym sezonie byłem 2 w ldzie (za Barcą,a jak :smoke: ), wygrałem Copa del Rey w finale z Espanyolem,a tak na początkach gry byłem bardzo zaskoczony że nie gram w UEFA :shock:
W drugim sezonie dostałem już troche kasy na transfery, sprzedałem Torresa do ManUtd za 49 mln, Guerron'a za 200k ( kurde ustawiłem mu ofertę minimalną 200k i sie rzucili na niego :suicide: ), Antonio Lopeza za 8mln do Chelsea i Gabiego oraz Gallettiego za 3,3 mln. Za te pieniądze kupiłem Quaresme za 8 mln (okrzyknięty potem najgorszym trnaferem sezonu :lol: ) Postigoe za 9,75 mln Aquillani'ego za 9,75mln Tiago za 17, Błaszczykowskiego za 1,2 mln ( koledzy go chwalili, u mnie poza jedną bramką w debiuce zawodzi) de Guzmana ( ale to raczej bo była okazja, bo Depor było w tarapatach finansowych)i Kevina Larsen'a z Lyn za 500k. Polecam młodego Norwega, uczy się szybko i w decydujących meczach, zawsze jest 'na gazie' :P
Z tymi wzmocnieniami zacząłem już bardziej liczyć się w Hiszpanii, jak i w europie. Pokonałem min. Valencię 1-0, Real 2-0. Z grupy w LM wyszedłem przed Milanem z którym pojechałem 4-0 ( 8) ) a w następnej rundzie trafiłem na ManUtd z którym przegrałem 2-1 a w drugim meczu wygrałem 4-1 :wink: Potem odpadłem z Interem po wynikach 3-1 i 2-2 :? Ostatecznie zadowoliłem się zwyciężająć Primera Division :smoke:
Przed następnym sezonem kupiłem Diego za 16 mln, Artete za 10 mln i młodego obrońcę Santander'uGaray'a za 4,7 mln. Po tych wzmocnieniach zająlem po raz drugi drugie miejsce w Primera Division (znów za Barcą :smoke: ) w LM odpałem znowu w ćwierćfinale, z ManUtd którego tym razem nie mogłem pokonać :wink:
Teraz zaczyna piąty sezon kupiłem Salvadore Foti'ego(polecam :!:) za 3,8 mln i Celsinho za 12mln (też dobry)i środkowego obrańcę- Luizao z Monaco.

Pierwsze dwa seozny grałem taktyką 4-4-2 z DPŚ:

x--x--x--x
-------x---
x--x------x
-----x--x--

Ale po drugim sezonie już ciężko szło mi tą taktyką i zmieniłem na

x---x---x---x
-------x------
-x-----------x-
-------x-------
-----x---x-----

To tyle z mojej skromnej Fm'owskiej kariery :lol:

luckher
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luckher » 22 kwie 2007, 14:50

edit
Ostatnio zmieniony 28 maja 2014, 18:41 przez luckher, łącznie zmieniany 1 raz.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 04 maja 2007, 12:25

:!: :!: :!: :!: PONAWIAM PYTANIE: :!: :!: :!: :!: :!:

wie ktos moze czy jest szansa zeby w przyszlym fm-ie bylo tak ze np za gracza wartego 10mln zaplacic 8-12 a nie 35.bo to jest wk...denerwujace

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 maja 2007, 12:34

A skąd my to mamy wiedzieć? :roll:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 04 maja 2007, 13:50

jesli nie wiesz to aj ci wytlumacze: to bylo poytanie. niektorzy potrafia sie lepiej ode mnie poruszac po internecie, sa pasjonatami fm-a i gdzies sie byc moze natkneli na takie info. jesli nie wiesz to nikt nie kaze ci sie tutaj wypowiadac. wiem ze prawdopodobienstwo udzielenia odpowiedzi na to pyt jest nmikle ale sprobowac nie zaszkodzi.

ale zeby kolega roza nie musial juz sie frustrowac zadam jeszcze jedno pyt: nie wie ktos czy moze jakikolwiek patch zalatwi ta sprawe. jesli tak to poprosze o nazwe.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 maja 2007, 14:40

TS borys IFC pisze:nie wie ktos czy moze jakikolwiek patch zalatwi ta sprawe. jesli tak to poprosze o nazwe.
Nie ma takiego patcha... ale w kolejnej odsłonie ma być to poprawione... ale nie z każdym piłkarzem tak będzie ma to zależeć od jego wieku i jego (niewiem jak to powiedzieć) reputacji np. jakiś grajek ma znakomite umiejętności w wieku 19 lat np. Cesc jest znany na całym świecie i jest regularnie powoływanym reprezentantem hiszpani gdzie gra w pierwszym składzie to zapłacisz zamiast 10mln własnie 30... ale ( to już trzecie :wink: ) jeżeli piłkarz ma też dobre umiejętności, gra w średnim klubie i nie jest reprezentantem kraju to płacisz zamiast 35 właśnie 12...
Nie podam źródła do tej informacji bo wyczytałem to na jakimś forum... ile jest w tym prawdy też niewiem...

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 04 maja 2007, 23:02

wiem wiem ze to nie zawsze tak jest ale czasami to juz przesada. gram interem (gralem tez mniejszymi klubami i osiagalem dosyc duzo a czarno-niebieskimi zagralem z wiadomych wzgledow ;p pisze zebyscie nie pomysleli ze umiem 'grac' tylko takimi duzymi zespolami) i przez pewien czas chodzil mi po glowie wlasnie cesc. byl wart 19.5 mln. liczylem sie z tym ze bedzie za niego trzeba dac 30-35 no nawet te 40mln. poprosilem o raport scouta. i co sie dowiedzialem. ze jest do wyjecia za 125-140mln. jest dobry ale takic pieniedzy nie jest wart nikt i tu sie chyba zgodzisz

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 maja 2007, 19:57

Hehehehe 130 mln... szczególnie denerwujące jest to, że komputer kupi tego samego zawodnika nie za tą astronomiczną kwote tylko właśnie za te 40 mln... muszą to w kolejnej odsłonie fm'a poprawić.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 maja 2007, 20:22

Nie wiem co to za frajda wydawać tyle kasy na jakiegoś zawodnika...i ściągać do klubu same gwiazdy. Myślę, że FM polega na tym żeby wyciągnąć jakiś beznadziejny klub na salony i samemu pogrzebać w poszukiwaniu talentów. To mi zawsze sprawia w tej grze przyjemność. Nie sztuka zabrać się za klub z potwornym budżetem i samymi gwiazdami, wygrywać wszystko i ściągać inne gwiazdy. Trzeba ruszyć trochę głową i samemu coś wykombinować. Nie mówię że z czasem nie można nikogo kupić z wyższej półki ale bez przesady. Takie granie jest nudne. Co innego bawić się w ustalane treningów, formacji, wysyłać trenerów na obserwacje. To dopiero daje satysfakcje. Zresztą, moim zdaniem gwiazdy w tej grze mają tylko dobre statystyki a grają przeciętnie (poza kilkoma wyjątkami) a to właśnie talenty stają się z czasem fantastycznymi piłkarzami. Jak już masz kyloloko mln to zmień sztab szkoleniowy,rozbuduj bazę treningową itp- zobaczysz jakie będą efekty. A jak chcecie grać gwiazdami to Fifa 2007 zostaje- stwórzcie sobie 100 profili o najwyższych statystykach i wygrywajcie z wszystkim po kolei. Ja uwielbiam kiedy wygram mistrzostwo różnicą bramek albo coś w tym stylu. Natomiast nie sprawia mi frajdy wygrywanie po 10-0 z każdym plejadą gwiazd (chociaż swego czasu stworzyłem taką pakę, że wygrałem tyle z Realem :P)NIE BYŁO TAM ANI JEDNEGO SŁAWNEGO ZAWODNIKA

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 maja 2007, 20:29

BaSSu pisze:Jak już masz kyloloko mln to zmień sztab szkoleniowy,rozbuduj bazę treningową itp- zobaczysz jakie będą efekty. A jak chcecie grać gwiazdami to Fifa 2007 zostaje- stwórzcie sobie 100 profili o najwyższych statystykach i wygrywajcie z wszystkim po kolei.
HOLA, HOLA drogi kolego... czy BaSSu się troche aby nie zagalopował ?? Czy ja napisałem że gram samymi potentatatami finasowymi ?? Po drugie odpowiadałem na pytanie TS borys IFC...

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 05 maja 2007, 20:47

Hehehehe 130 mln... szczególnie denerwujące jest to, że komputer kupi tego samego zawodnika nie za tą astronomiczną kwote tylko właśnie za te 40 mln... muszą to w kolejnej odsłonie fm'a poprawić.
trafiles w sedno

bassu masz absolutna racje. ja zagralem sobie interem bo kocham ten klub. chcialem po porstu sprobowac. talenty kupowalem nawet bedac tam (cardenas, millan, blaszczykowski).

najpierw gralem wisla. nie mialem moze osiagniec typu wygrana LM (mysle ze 90% tych ktorzy mowia ze to osiagaja sciemniaja az sie za nimi kurzy) ale mistrzostwo zawsze bylo, w pucharach tez nie bylo kompromitacji. poza tym wisla grala pieknie. potem odszedlem do betisu(zdziwilem sie ze mnei przyjeli) i dzialacze byli zachwyceni moja praca. poza tym zawsze gdy gram z kumplem przez neta to biore sobie slabsze kluby teraz zaczelismy liuge portugalska ja leiria a on nacionalem i jest gitara. prawda ze to zadne osiagniecie wygrywac cos interem czy realem jednak przyjemnosc tez jest i wierz mi nie zawsze wygrywa sie po 10-0 nawet z przecietniakami.

The Football Player
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Football Player » 06 maja 2007, 21:07

Absolutna racja. Ja kiedyś zacząłem Cambridge City (szósta liga ang.) i po dwudziestu latach (w grze oczywiście) wygrałem Klubowe Mistrzostwa Świata tym właśnie zespołem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 maja 2007, 9:55

Ja obecnie gram Tenerife, 6 sezon. Na początku miałem się utrzymać w Segunda Division i zająłem 11 msc. W kolejnych 3 latach miejsca koło połowy zajmowałem. Jednak przez cały czas szukałem talentów, no i w końcu w 4 sezonie udało mi się awansować mimo iż miałem zająć miejsce w środku stawki :wink: postawiłem na wychowanków i talenty i się opłaciło. Po awansie lekko wzmocniłem zespół, przyczym znaznaczam, że nie kupuję żadnych gwiazd, większość sam wytrenowałem i zrobiłem z nich dobrych graczy. Udało mi się utrzymać w La Liga, znów wzmocniłem zespół, niezbyt znanymi zawodnikami i mam nadzieję, że uda mi się zająć miejsce w środku stawki. Choćby 10, to i tak byłby sukces. Założyłem sobie, że w ciągu mniej więcej 12-13 lat zbuduję zespół, który będzie mistrzem Hiszpanii i będzie walczył o zwycięstwo w LM. Taka gra sprawia frajdę i aż chce się grać :wink: Dodatkowo jestem selekcjonerem Rosji i tam również zbudowałem ładny skład. Wcześniej byłem trenerem Polski, ale kiedy nie udało mi sie awansować do MŚ 2010 roku to odszedłem do Rusków :wink:
Mój podstawowy skład wygląda tak:

---------------------Meijas-----------------------
Błaszczykowski-- Crespo--Morrison--Theorin
Ramon-------Vera---------Inostroza--- Ayoze
--------------Millan------Makukula--------------

ławkę rezerwowych też mam dość mocną, ale nie będę wymieniał, bo nie ma po co :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 12 maja 2007, 8:51

Absolutna racja. Ja kiedyś zacząłem Cambridge City (szósta liga ang.) i po dwudziestu latach (w grze oczywiście) wygrałem Klubowe Mistrzostwa Świata tym właśnie zespołem.

A ja kiedyś zacząłem grać w lidze Burkina Faso i zdobyłem mistrzostwo Polskiej Orange :lol: Pokaż kolego jakiegoś screena, bo takich bajek to ja się naczytałem wieeeeeelu.

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 19 maja 2007, 18:51

Ja ostatnio grałem troche West Brom,w pierwszym sezonie awansowałem do Premiership z 1msc,później pierwszy sezon zakonczylem w Premiership na 4 miejscu,nastepny na 5,ale za to finał UEFA,w czwartem sezonie przestalem grac bo troche słabo z czasem bylo i po jakis dwoch tygodniach przerwy juz za bardzo nie chialo mi sie kontynuowac gry WBA, ale naprawde bardzo przyjemnie sie grało w Anglii.
Skład w 4 sezonie wygladał mniej wiecej tak:
-bramkarze:Jourden(polecam!),Baretto,Inaki Goitia
-obrona:G.Bale,Metzelder,C.Davies,Manuel Ruz,Gabor Janta,Zat Knight,P.Robinson
-pomoc:D'Alessandro,Diego Gavilan,Dzsudzsak,Beckham,Gera,Koumas,Joaquin(nie ten z Valencii)
-atak:Anelka,Jimmy Briand,T.Hoiland,J.Sylvestr,Nacer Barazite,Chaouki Ben Saada,L.Piszczek:D
...i jeszce kilku miałem niezlych gosci ale juz nie pamietam kogo konkretnie,w kazdym razie,polcem WBA-bardzo fajna druzyna do gry w FMie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”