Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 138

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 maja 2007, 13:59

Taaa kolejny mecz idealnie pasujący do tego co wyprawiamy w tym sezonie :roll: jak zwykle strzelamy bramkę na 1:0 i mamy n sytuacji aby podwyższyć na 2:0, potem nawet na 3:0, ale oczywiście nieeee, bo po co. Oczywicie jak to już nie raz było w tym sezonie, zamiast dobić rywala to my tracimy bramkę na 1:1 i tak się zwykle mecz kończy, bywa również, że rywal wykorzystuje naszą indolencję i strzela nam kolejne bramki i przegrywamy. Typisch Bayern in dieser sezon :roll: Tak samo było z Gladbach. Zamiast walnąć bramkę na 2:0 to my tracimy i już jest remis 1:1 :/ . Wyróżnić jedynie nalezy Pizze, który mimo iż nie strzelił bramki i amrnował sytuacje to walczyl, widać było, że mu zależało. A o reszcie szkoda gadać, no może Karmi jeszcze zasłóżył na pochwałę.
A i Stefan Furstner zaliczył swoj debiut w Bl, wszedł w 88 min za Karimiego :brawo: .

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 maja 2007, 8:22

Akarin pisze:Taaa kolejny mecz idealnie pasujący do tego co wyprawiamy w tym sezonie
Spójrz na to z innej strony - po tej kolejce zapewniliśmy sobie 4 miejsce! Już nikt nas z niego nie ruszy :lol: Teraz na miejscu Ottmara dałbym do pierwszego składu Hummelsa i Furstnera - niech chociaż cos zagrają -gorsi niż obecny "pierwszy" skład raczej nie będą :wink: No i mam nadzieję, że Scholli ustrzeli coś na pożegnanie - na razie ma strzelonych w BL 97 goli, w tym 86 dla Bayernu (ex aequo z Ulli Hoenessem, nota bene :wink: )
Akarin pisze:Wyróżnić jedynie nalezy Pizze, który mimo iż nie strzelił bramki i amrnował sytuacje to walczyl, widać było, że mu zależało.
Musi się starać, bo jak na razie nie ma jeszcze pracodawcy na przyszły sezon :P Mam tylko nadzieję, że nie będzie to Werder, nie lubię jak nasi piłkarze odchodzą do innych klubów BL, bo potem maksymalnie sprężają się w meczach przeciwko nam (patrz ostatnio: Guerrero).

No ale nic to - za 2 tygodnie liga się kończy i mam nadzieję, że wreszcie zacznie się poważny okres transferowy (plot mam już dość). Szczęśliwie te 2 najbliższe tygodnie spędzam za granicą 8) , więc mam nadzieję, że jak wrócę to będę mógł przeczytać jakąś nowinkę o zaklepanym wreszcie transferze Toniego czy Jansena :mrgreen:
:beer:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 maja 2007, 12:07

Akarin pisze:Wyróżnić jedynie nalezy Pizze, który mimo iż nie strzelił bramki i amrnował sytuacje to walczyl, widać było, że mu zależało.
za sama chec do gry to mozna go chwalic ale przykladowo w Bochum lub Mainz, a nie w Bayernie :!: takie jakie mial w sobote sety to faktycznie problemem byloby ich nie trafienie :shock:

jezeli mialbym sie zabierac do pochwal to IMO Rensinga moznaby wyroznic...wyciagnal kilka ladnych pilek...

sytuacji bylo od chu... skutecznosc [']...defensywa[']...cos mi sie widzi ze nikt Lucimara za to nie bedzie obwinial, zarzad pewnie poszuka mu nowego kolegi i mozliwe ze jeden z dwojki -> Ismael or VanBuyten oposci szeregi Bayernu po tym sezonie...

ostatnio poleteczek jakby coraz mniej...niby Barca sie rozniez wziela za Toniego :shock: Klose po ostatnim zblaznieniu chcialby jak najszybciej oposcic Breme, ze Snejdera rezygnuje Valencia a jego agent szuka dla niego chatki gdzies w Munchen 8)

jak narazie zadnych konkretow, ale pewno od czerwca zarzad zacznie podejmowac jakies konkretne decyzje...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 maja 2007, 12:45

Sneijder też odmówił Bayernowi. Czyli w sumie nikt z wymienianych przez władze i gazety nie został. Wątpię czy Hoenness i Beckenbauer miali jakies asy w rękawie i kompletnie nas zaskoczyli ściągając gracza pokroju Diego czy Ribery. Po prostu znowu okres transferowy przebimbany. Skończy się znów na obiecankach. no, chyba że dla Hoennessa gracz światowej klasy to Alibaba albo Sosa.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 maja 2007, 13:49

Ebi pisze:Skończy się znów na obiecankach.
Oj tam, nie bądźmy takimi pesymistami. W końcu nikt z Zarządu Sneijdera nie obiecywał :lol: Zresztą, wiele już było takich zapowiedzi i dementi ze strony różnych piłkarzy a jak się kończyło, to sami dobrze wiemy. Poza tym, jak ktoś do nas nie chce, niech nie przechodzi. Jak taki Sneijder uważa że w Valencii będzie mu lepiej, to proszę bardzo. A w Bayernie niech grają piłkarze, którzy naprawdę chcą dla niego grać i poświęcać swoje zdrowie :wink:

A propos - martwi mnie sytuacja Bastiana :( Pewne juz jest, że w tym sezonie nie zagra i nie wiadomo co będzie dalej z jego zdrowiem i karierą. Trzymajmy kciuki!

W każdym razie jedno jest potwierdzone - jakaś tam (oby w niezłym stylu) ofensywa transferowa jednak będzie - Hoeness zapowiedział 7 nowych piłkarzy a na transfery przeznaczono łącznie 70 mln EUR :shock: Zważywszy, że na dotychczasowe poszło ok 11 mln (Sosa i Schlaudraff, Altintop za darmo), pozostaje jeszcze prawie 60 mln! Także kogoś chyba jednak ściągną? No i co najciekawsze, Ulli stwierdził, że 4 (czterech) zawodników mamy już zaklepanych, ale nie chciał podać nazwiska czwartego. Jak sądzicie - Toni, Jansen czy Ze Roberto :?:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 maja 2007, 14:01

Poza Tonim żaden z nich nie jest wielką gwiazdą (kiedyś był nim Ze) i raczej nie odmieni oblicza ekipy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 maja 2007, 14:05

No zgadzam się, ale Jansen ma zadatki na naprawdę świetnego gracza, zaś Ze Roberto przy obecnym opłakanym stanie naszej pomocy będzie jej niewątpliwym wzmocnieniem - może właśnie Ze przyda się na taki okres przejściowy, w którym trudno ściągnąć gwiazdę z uwagi na brak gry w LM?

Poza tym, oprócz tego czwartego NN ma przyjść jeszcze ze trzech graczy - więc starajmy się być dobrej myśli :wink:

Aha, dorzucę jeszcze, że podobno Villareal jest zainteresowany ściągnięciem Pizarro. Lepiej oni niż Werder :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 maja 2007, 16:56

Michał M pisze:Zważywszy, że na dotychczasowe poszło ok 11 mln
wydaliśmy tylko 5 mln :wink: za Sose jak się okazało dalismy 4,3 mln :wink: a co do wypowiedzi Ulego to zdaje mi się, że tym 4 zawodnikiem bedzie Ze Roberto. Zawsze to wzmocnienie :wink:
Ebi pisze:Sneijder też odmówił Bayernowi. Czyli w sumie nikt z wymienianych przez władze i gazety nie został.
Ebi pisze:Po prostu znowu okres transferowy przebimbany.
plotki zawsze były i będą. Mówię Ci nie ma co się przejmować, Toni już 10 razy miał podpisany kontrakt z Interem. Klose z Barcą itp. Kaka też przecież w Madrycie gra :lol: Ja tam podchodzę a małym dystansem do tego co wypisuje prasa i czekam na oficjalne wypowiedzi działaczy, deklaracje itd. Nic na szybko, mamy się wzmacniać rozważnie a nie z łapanki, hop siup tego bierzemy tego nie. Tu trzeba wszystko przeanalizować, zobaczyć gracza zorientować się czy chce grać dla nas, ile by kosztował itp. Okres transferowy się dopiero zaczął, więc głupotą jest mówić, że został przebimbany, ja tam mimo wszystko wierzę w nasz zarząd i wiem, że robią teraz naprawdę wszystko dla dobra klubu. Poza tym Ottmar też ma swoje do powiedzenia i on już powie Ulemu kogo mają kupić i jakich zawodników poobserwować :wink: Dlatego bądź spokojny i czekaj. Let force be with our management :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 maja 2007, 15:14

sorry za ppp

Chyba już znamy 4 wzmocnienie :wink: mamy Marcella :mike: podobno reszta transferów - Toni, Klose też są już sfinalizowane. Co do Klosego to przyjdzie (jak coś ) w 2008 roku :wink: Negocjacje w sprawie Sneidera trwają, Valencia wycofuje się z walki jako, że Ajax odrzucił ich 2 propozycje- najpierw 8 potem 10 mln euro. Wesley do wzięcia z 12 mln jest, Lerby to powiedział :wink: Niby gorzej się ma sprawa z Robbenem jako, że on negocjuje warunki nowego kontraktu i chyba zostanie w Chelsea :wink: tyle plotek na jeden dzień :P Podobno w najbliższych dniach mamy się spodziewać jakiegoś potwierdzenia na fcbayern.de, jeśli tam zobaczę te informacjie to dopiero uwierzę, ale w transfer Marcella już wierzę :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 10 maja 2007, 22:24

Joł, joł, joł. Trochę mnie tutaj nie było, ale to już się więcej nie powtórzy. Żeby Akarin musiał pisać ppp w tym temacie, wstydźcie się kibice Bayernu :roll:.

Ostatnio na Allianz dzieje się naprawdę sporo. Rozpoczynając na kolejnych plotkach transferowych, a kończąc na kłótniach pomiędzy zarządem a radą nadzorczą. Widać negatywne emocje związane z fatalnym sezonem dają się we znaki nie tylko kibicom. I bardzo dobrze :spoko:. Może niektórzy wreszcie przejrzą na oczy.

Na temat meczu w Gladbach nie będę się wypowiadał, bo po pierwsze wszystko, co warte odnotowania, zostało już wypunktowane, a po drugie był to taki mecz do zapomnienia od zaraz. Jedynie cieszy mnie, że w przyszłym sezonie zawodników jak Pizarro czy Santa Cruz w Bayernie już nie zobaczę. Kilka niezłych podań Karimi'ego. Może Irańczyk zasłużył na częstsze występy niż Chico czy Piza :think:?

Odnośnie domniemanego sfinalizowania transferów Klose, Toni'ego czy Jansena, nie napalałbym się tak. Na razie mamy zaklepanych podobno czterech piłkarzy na przyszłe rozgrywki: Sosa, Altintop i Schlaudraff, plus jeszcze bonus [swoją drogą, ciekawe o kogo chodzi :oops:]. Przy tym zostańmy.

Jeszcze jedno słowo odnośnie sobotniego meczu z Cottbus. Ze składu definitywnie wypadają Brazzo i Lucio. Mam nadzieję, że tym razem Hitzfeld da szansę pokazać się Fürstnerowi czy Hummelsowi, a nie Chico.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 maja 2007, 20:56

olson pisze:Jeszcze jedno słowo odnośnie sobotniego meczu z Cottbus. Ze składu definitywnie wypadają Brazzo i Lucio. Mam nadzieję, że tym razem Hitzfeld da szansę pokazać się Fürstnerowi czy Hummelsowi, a nie Chico.
zonk :lol: zagrał Santa. Dzisiaj był mecz pierwszych razy. Pierwszy raz w tym sezonie zagraliśmy na 0 z tyłu w meczu wyjazdowym :wink: Dwa swój debiut w BL zaliczył nasz napastnik Louisa Clementa Ngwata :winkk: Trzy Chico strzelił swojego pierwszego gola w BL w tym sezonie. Po ostatnich meczach aż żal się pozbywać Karimiego, jeden z najlepszych w ostatnich potkaniach. Okazuje się też, że potrafimy przy stanie 1:0 szybko podwyższyć na 2:0. Pierwszy raz w tym sezonie nam się to udało :wink: 33 min Roy z karnego po faulu na Pizzaro i w 35 Buyten strzela swoją 3 bramkę w tym sezonie. Zagraliśmy tak jak powinien grać (jeszcze) mistrz Niemiec. Totalna dominacja z naszej strony. Jestem zadowolony z naszej gry i z wyniku.
A co do plotek transferowych to Ze będzie miał trudne odejście, bo 17 tys fanów Santosu podpisało się pod prośbą o to aby nie odchodzil :wink:
Uli też się wypowiedział:

Potrzebujemy jeszcze jakieś 2,5 tygodnia, żeby zaprezentować piłkarzy na nowy sezon. Wszystkich razem

Jakiś nowy nabytek zostanie jej zaprezentowany

tak myślałem, że to zarąbiste rozwiązanie. Co prawda graczy podczas sezonu ciężej kupić, ale będziemy mieli pełną kadrę na przygotowania. Chłopaki wiedzą co robią :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 maja 2007, 19:29

http://www.fiorentinanews.com/index.asp?idn=32707

czy jakiś kibic Calcio, lub ktokolwiek znający włoski mógłby to przetłumaczyć :idea:

Widzę, że się sezonowcy pochowali :roll: :P ludzie, to że gramy tylko w UEFA Cup to naprawdę taka wielka tragedia nie jest :wink:
Poza tym Uli mówi, ze mamy już pozyskanych więcej niż 4 zawodników.
Poza tym w weekend gramy ostatni mecz sezonu :wink: z Mainz. Do od dłuższego czasu kontuzjowanych graczy dołączyli Daniel, Lucio, Owen, Schwieni. Czyli niemal pewne jest, że w meczu z Mainz zagra Hummels i zadebiutuje w BL. Chciałbym aby zagrał Furstner i w końcówce Mahop.

A i oby te transfery, co prawda nie wszystkie bo panowie z gazety troche przedadzili w paru przypadkach, były przestrogą dla Uliego :wink:

poza tym może by jacyś kibice Bayernu się ujawnili, bo cos cisza w temacie, a ja sam postów nabijać nie będę :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 maja 2007, 20:10

No a co mamy pisać? Do końca został jeden mecz, wszystko dla nas zakończone w tym sezonie, o transferach tylko krzyczą, zero konkretów. Jak przyjdzie jakiś zawodnik na pewno temat sie ożywi. A po raz kolejny wypisywać sobie graczy, któzy musza przyjśc do Bayern mija się z sensem,

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 maja 2007, 20:19

Na moją znajomość języka włoskiego, z tej notki wynika, że Toni odchodzi do Bayernu za 15 mln euro, a jego kontrakt będzie opiewał na x mln euro rocznie.

W meczu z Mainz chyba Hummels już zagra. W ostatni weekend miał problemy zdrowotne i uniemożliwiły mu one występ w Cottbus. Teraz nie będzie przeszkód. Bo jak nie on, to może nasz wielki niespełniony talent Christian Saba zagra u boku Micho, bo ani z Lucjana, ani z van Buytena Hitzfeld w sobotę nie skorzysta.

Kilku piłkarzy zaliczy przeciwko Moguncji swój ostatni oficjalny występ w barwach Bayernu. Wśród nich są m.in. Scholl czy Brazzo, czyli piłkarze niezwykle zasłużeni dla klubu. Można też znaleźć niespełniony megatalent, alko-pseudogwiazdora czy zawodnika, który tak naprawdę nigdy nie dostał realnej szanse na regularną grę i odpowiedniego wsparcia ze strony szkoleniowca. Szczerze mówiąc, bardzo podoba mi się postawa Karimi'ego w tych końcowych fragmentach sezonu. Jest typowym mózgiem zespołu. Szkoda, że w sobotę spełni tę rolę po raz ostatni w Bayernie.

Jeszcze dwa słowa odnośnie transferów. Podobno kolejny piłkarz już dogadany. Czyli mamy już pięciu zawodników na nowy sezon. Jeszcze dwóch, trzech i można dać sobie na luz. Mam tylko nadzieję, że Hoeness nie będzie dalej bawił się w ciuciubabkę i w końcu poinformuje prasę, a przede wszystkim kibiców, jakich piłkarzy już zakontraktował.

Kibol_FCB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kibol_FCB » 18 maja 2007, 22:41

Witam wszystkich, maznę sobie tutaj pierwszy raz kilka zdań na temat FCB :wink:
Tak jak napisał olson jutro pożegnalny mecz dla kilku piłkarzy. Do tych wyżej wymienionych dołączył jeszcze Pizarro. Mnie jakoś Karimi nie przekonał gdy grał w FCB, zdecydowanie bardziej podobała mi się jego gra w reprezentacji na Mistrzostwach Świata. Jakoś nie wpasował się w zespół. Ciekawi mnie co będzie z Dos Santosem. Magath dał mu ostro w kość pod względem fizycznym, ale nie dał mu właściwie pograć. Jeśli chodzi o wzmocnienia, to jakoś Toni nie napawa mnie wielkim optymizmem; m. in. dlatego że nie należy już do najmłodszych piłkarzy. Ale nie chcę przesądzać. Również interesują mnie inne wzmocnienia na przyszły sezon. Liczyłem na to, że FCB sięgnie po prawdziwego kreatora gry w BL, czyli Van Der Vaarta, ale jakoś Hoenessowi się do niego nie śpieszy. Chyba i ściągnięcie na Allianz Sneijdera można włożyć między bajki (obym się mylił). Wobec tego najciekawiej prezentuje się ewentualny transfer Marcela Jensena.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”