FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 353

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 10 maja 2007, 23:28

Obrazek

:P ..... wytropił Serpico z rm.pl

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 maja 2007, 23:30

Widze, ze wiele sie dzieje na tym forum. W sumie trudno sie dziwic :lol: Szczerze mowiac, myslalem ze Barca polegnie dopiero w finale. Jakze mila niespodzianka :D Mam nadzieje, ze za szybko sie nie podniosa :wink: Oj bedzie ciekawie w lidze :wink:
P.S. Dziekujemy Bernd :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 maja 2007, 23:43

Ogolnie porównywać jedno spotkanie do drugiego, dziwna sprawa. Tez ja nie trafiłem z tym Recreativo, bo jednak oni mieli motywacje. Mogłem wybrać takie Levante czy własnie Celtę. Mój bład. Także przegrać grajac prawie podstawowym składem, a przegrac prawie rezerwowym to jest róznica.

Jest wstyd, bo Barca przegrała z ekipą, która strzela mało bramek, a Barcelonie wpakowali 4, a w dwumeczu 6...

Jeszcze jeden ważny fakt, kiedyś juz to napisałem 6 tytułow może nie będzie, to napewno, ale zawsze lepszy jeden nawet CdR niż zaden...

Obrazek
Kogo skreślono na tym zdjęciu. :idea:

Jeszcze jedna ważna sprawa Barca moze jeszcze wygrać :arrow: Copa Catalunya :twisted: 8)

Awatar użytkownika
Quaresma #7
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quaresma #7 » 10 maja 2007, 23:51

kurde... Barca nie zdobedzie podwojnej korony :evil:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 11 maja 2007, 2:11

Całkiem niezłe te podsumowanie meczu na fcbarca.com. Iceman dał rade :spoko:
Podsumowania nie będzie. Barcelona umarła
Z taką dyspozycją możemy powalczyć o tytuł mistrzowski, ale w Orange Ekstraklasie nie umniejszając niczego naszej rodzimej lidze. Nie sprawdzałem, jaki kurs u bukmacherów był na graczy Schustera, ale wiem, że gdybym na nich postawił, to za kilka dni jeździłbym Mitshubishi Lancerem Evo X
Mecz był jak pojedynek doskonale zorganizowanej amerykańskiej armii dysponującej F-117 Nighthawk, która mierzyła się z bezbronnymi dziećmi na osiołkach ze scyzorykami w rękach.
Zawsze Franka Rijkaarda broniłem, ale dziś ów Pan nawet nie zechciał podnieść szanownych czterech liter by swoich podopiecznych (o zmianie taktyki lub rotacjach nawet nie wspominam, bo tego dzisiejszego wieczora nie potrafiłby rozgryźć chyba nawet laptoty Neeskensa) po prostu porządnie obrzucić epitetami. Teraz się zastanawiam... co ten człowiek (Neeskens) w ogóle robi na Camp Nou? Rijkaard taktykiem dobrym nigdy nie był, jednak asystenta gorszego wybrać chyba nie mógł. Niegdyś świetny piłkarz siedzi przez cały mecz co chwilę notując "byle pierdoły" w swoim notesiku, które do zespołu niczego nie wnoszą. Pijany Henk Ten Cate potrafił zrobić więcej od trzeźwego Neeskensa.
W 73 minucie było już 4:0, kompletna kompromitacja. W tym momencie piłkarze Barcelony powinni byli zejść z boiska i na następny mecz wyjść w koszulkach z przeprosinami, bilety na spotkanie powinny być za darmo, a piwo roznosić mogłaby Jessica Alba sklonowana x 10.000. Do trzech razy sztuka
Wstyd, hańba, żenada. Jeśli Rijkaard znajdzie jakieś pozytywne aspekty tego czegoś (bo meczem bym tego nie nazwał) to powinien zjeść mikrofon i zakneblować sobie usta.
Jeśli gracze Barçy nie obudzą się przed sobotą to podobne lanie sprawi im słabiutki Betis, a prawie 100.000 fanów, którzy chcą być z drużyną pod koniec sezonu, opuści stadion już po pierwszej połowie.
I nie brońcie graczy Rijkaarda bo nie ma kogo bronić. Dość już ciągłego gadania o przydatności zimnych pryszniców i motywacji na następny mecz. Nawet im się biegać nie chciało... A tego nigdy nie wybaczę. Adios Barça...
:zgon:

Komentarze też oczywiście przejrzałem :] Wybrałem specjalnie dla was najlepsze :]
Witam,

Po raz kolejny Barça pokazala ze stacza sie po rowni pochylej. Ci ktorzy widzieli to od poczatku sezonu byli wysmiewani i poniewierani a dzis moga niechlubnie swiecis triumfy swoich teorii, jakze niedozecznych a jednak prawdziwych.

Ten trener juz sie nie sprawdza,

Ten asystent nic nie robi,

Ci zawodnicy licza kase,

Dzisiejszy mecz pokazal jak slaba jest Barça w tym sezonie, i nie zmienia tego nawet najbardziej optymistyczne zapowiedzi mistrzostwa.

Nie musze jutro czytac newsow aby sie dowiedziec ze:

1) Rijkard powie ze zawodnicy zagrali za slabo, ale nie mozemy sie poddawac i trzeba wyciagnac wnioski z porazki

2) R10 stwierdzi ze zagrali fatalnie i beda walczyc w nastepnym ligowym meczu z Betisem

3) Srata tata, pitu pitu, jest dobrze, musimy walczyc.

Ja jestem fanem, kibicem, A NIE FRAJEREM DO SKUBANIA. A tak sie moga poczac wszyscy socios.

Nowy trener > Koeman

Stary asystent > Ten Hate

Z zawodnikow zostawiam,

Puyola, Inieste, Xaviego, Messi

reszta - nie mam sentymentu.

PS. Znowu Oleguer, ten czlowiek powraca jak jakis koszmar.
CHYBA PO SEZONIE CZAS POZEGNAC KTOREGOS Z PANOW "R" (RONALDINHO LUB RIIJKARD). HISTORIA FCB POKAZUJE ZE ZADEN Z GRACZY BRAZYLIJSKICH NA R (ROMARIO, RONALDO, RIVALDO) I TERAZ R10 WYTRZYMUJA W BARCIE OK 3LAT. PUSCIC R10 ZA DOBRA SUME. CO DO RIJKAARDA TO NIE WIEM - BRAK TEN CATE JEST AZ NADTO WIDOCZNY!!!! PRACA NEESKENSA POLEGA WG MNIE NA PISANIU PAMIETNIKOW W TRAKCIE MECZU!!
od dawna mowilem ze Zambro przereklamowany ale niektorzy patrza ile ma pktów w FIFIE a nie jak gra
za udane?? ile bramek strzeli Gudi?? haha!! co zrobil dzis Zambro prz bramce na 2:0?? jaka asyste w swietej wojnie zaliczyl papa Thuram?? a w dodatku w meczu z levante mialby asyste warta 2
1. FCB odrodzila sie dzieki roselowi w duzej mierze!! bez niego FCB nie kupila dotychczas przydatnego pilkarza!!
ja widze ze z taka formą to nam NASTIC pyknie ze 3 bramki a nie chce wspominać że niedługo jeszcze zawitamy w Madrycie gdzie od dawien dawien nie udało sie nam stamtąd wywieść punktów ...
Tylko pozostaje zadać pytanie, czy ktoś to wreszcie oprócz kibiców zauważy? Wypowiedzi Joana Laporty o tym, że 'nie wyobraża sobie Barcy bez Rijkaarda' nie napawają optymizmem. A nam po tak wstrząsającym sezonie (niby jeszcze nieskończonym ale już przegranym...) potrzebny jest świetny trener - motywator. Franklin do tej roli nie nadaje się wybitnie. Lecimy w dół...
:spoko:

Mam nadzieje że tyle wam wystarczy :?:

Barcelona umarła [*]

Piłkarze Barcelony to bezbronne dzieci na osiołkach ze scyzorykami w rękach

Fuera Rijkaard i Neeskens

Zawodnicy liczą kasę i grają w reklamówkach

Bierzmy Rossela, Ten Cate i Koemana i będzie od razu lepiej

Zostawmy Xaviego, Inieste, Puyola, Inieste i Messiego reszta fuera :!:

Zambrotta jest przereklamowany i ma za dużo punktów w fifie :spoko:

Barcelona zawdzięcza wszystko Rosselowi

Nie jedźmy do Tarragony oddajmy mecz walkowerem

A tak poza tym to :arrow:

Ma ktoś darmowe wejściówki na Betis :?: :spoko:

Co do meczu to nie będę się wypowiadał, bo go po prostu nie widziałem. Wynik jest zły, ale trudno. To tylko puchar króla, który nie jest najważniejszy. Najważniejsza jest liga. Należy teraz zmobilizować się na końcówkę sezonu. W niedzielę pojedynek z drugim zespołem z Sewilli - Betisem. Mecz jest jak najbardziej do wygrania.

Adios Barça

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 11 maja 2007, 8:56

Wiesz co Basku, ja nie wiem czy jest sens wklejania takich wypowiedzi. Na VeB każdy newsa przeczytać potrafi, a co do komentarzy, to skoro pokemon trafi się i na forum (Cześć kaczy. Myślałeś o karierze komika :?: Pika, pika, pik :?: ) to tym większe prawdopodobieństwo znalezienia takiego w komentarzach, które przecież trudniej moderować, czy tez podjąć w nich dyskusję. Rozgoryczeniu IceMana się nie dziwię, bo raczej nikt kto pisałby podsumowanie po takim meczu nie byłby zbyt łagodny. Zwłaszcza że porażka (czy też jej styl) faktycznie żenująca, przynajmniej patrząc na przebieg relacji live. Meczu niestety nie widziałem, bo Chińczyki kable poprzegryzały i sygnał wiaderkami kradły :evil: :angry2: :suicide: :red:
Tak w ogóle, to ja chyba już przestanę bawić się w przedmeczowe przewidywania. Prze meczem z Villareal spodziewałem się zwycięstwa - dostaliśmy 2:0. Teraz pisałem, że nie ma wręcz szans abyśmy odpadli - i 4:0. Aż się boję napisać cokolwiek przed nadchodzącymi meczami :? Teraz pozostało nam tylko skupić się na lidze i wygrać co pozostało - zwłaszcza na Vicente Calderon.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 11 maja 2007, 12:07

Bask pisze:To tylko puchar króla, który nie jest najważniejszy. Najważniejsza jest liga.
w takim razie po co bylo sie meczyc az do polfinalu ? to nie jest tylko puchar krola wg mnie jest to 3 po lidze i CL wazny tytul w sezonie a my go zawalilsmy pilkarze liczyli na dublet jak wiekszosc mysleli ze final maja w kieszeni no i niestety sie przeliczyli szczerze mowiac niezdziwie sie az tak bardzo jesli z Betisem padnie remis poniewaz ciezko podniesc sie pilkarzom po takiej porazce i zaprzepascic szanse na tytul o ktory walczyli prawie caly sezon w sumie to to tylko Betis ale wyglada na to ze i na zespol takiej klasy trzeba uwazac...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 11 maja 2007, 13:44

iceald pisze:Wiesz co Basku, ja nie wiem czy jest sens wklejania takich wypowiedzi. Na VeB każdy newsa przeczytać potrafi, a co do komentarzy, to skoro pokemon trafi się i na forum (Cześć kaczy. Myślałeś o karierze komika Question Pika, pika, pik Question ) to tym większe prawdopodobieństwo znalezienia takiego w komentarzach, które przecież trudniej moderować, czy tez podjąć w nich dyskusję

Racja. Tylko jak już dodałem cytaty z podsumowania to dodałem też z komentarzy.

Co do podsumowania to nie mogę się z Tobą zgodzić. Ja rozumiem żal, rozgoryczenie, zdenerwowanie itp., ale nic nie powinno usprawiedliwiać takich tekstów jak:

czy
Adios Barça...
lub cytat z trenerem Rijkaardem i Nesskensem w roli głównej.
Kibicuje się z drużyną na dobre i złe. Takie porażki nie są odosobnione jak pokazały niedawno Inter czy Roma. Zawsze może zdarzyć się mecz, w którym dosłownie nic nie wychodzi. Iceman pisząc "Barcelona umarła" czy "adios Barca" dał dowód, że kompletnie zatracił wiarę w tę drużynę, a prawdziwym kibicom taka postawa nie przystoi. Ciekawe jestem, co by było jakby ta drużyna miała 10 porażek w La Liga i walczyła teraz o czwarte miejsce gwarantujące start w eliminacjach Lm. Może napisałby, że Barcelona jest 20 metrów pod ziemią albo jeszcze głębiej.
kon2r pisze:to nie jest tylko puchar krola wg mnie jest to 3 po lidze i CL wazny tytul w sezonie

Po Lm i La Liga najważniejszy jest Copa Catalunya :twisted:

P.S. Laporta też się trochę zdenerwował

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 11 maja 2007, 14:05

Bask pisze:nic nie powinno usprawiedliwiać takich tekstów jak:

czy

Adios Barça...
Pewnie że te teksty to gruba przesada i też się zdziwiłem trochę widząc je na stronie, ale to akurat tłumaczyłbym faktem pisania podsumowania "na gorąco" zaraz po meczu. Myślę, że jeśli powstawałoby dzisiaj to byłoby chyba trochę bardziej przemyślane. Co do reszty, to faktycznie taki mecz może się zdarzyć - w zeszłym sezonie tez się zresztą zdarzył jak Saragossa nas złoiła. Problem chyba w tym, że po dość wczesnym odpadnięciu z LM baloniki pod tytułem "Dublet" i "Copa del Rey" zostały trochę za bardzo rozdęte i gdy teraz pękły to efekty są takie a nie inne. Zwłaszcza że nałożyło się też na to parę innych spraw jak choćby słabsza dyspozycja poszczególnych zawodników w przeciągu całego sezonu więc co poniektórym wydaje się, że "Barca umarła" bo nie gramy ani tak ładnie ani tak skutecznie jak w poprzednim sezonie. Trzeba nad tym przejść do porządku dziennego i poczekać do końca rozgrywek i letniego mercato.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 11 maja 2007, 14:13

W sumie znow mozna zaczac dyskusje o zaangazowaniu poszczegolnych zawodnikow, czy druzyny :P Jakis czas temu pisalem w Primera Division, ze Barcelona w tym sezonie jest slaba i po raz kolejny mamy potweirdzenie tej tezy. Jesli, podkreslam jesli, bo meczu nie widzialem, jesli naprawde nie walczyli i nie biegali to sorry ale powinni dostac po dupie. Nie wiem naprawde co oni odwalili. Oczywiscie wpadka, jak wpadka.Kazdemu sie zdarza. Trzeba liczyc na to, ze powstana z kolan i wygraja nastepne spotkania, zagraja z zaangazowaniem. Tytul nam moze przejsc kolo nosa i trafic do takze slabego Madrytu. Transfery, transfery.... letnie mercato zapowiada sie bardzo ciekawie. Jestem ciekaw co bedzie dalej z druzyna. Pytanie, ktore mnie najbardziej nurtuje to: czy Samuel i Ronni zostana, czy ktorys z nich odejdzie. Ja jakos i tak jestem dziwnie przekonany, ze jest to ostatni sezon Kamerunczyka na Camp Nou.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2007, 14:28

Bask pisze:Barcelona zawdzięcza wszystko Rosselowi
Coś w tym jest, gdyby nie zdegradowane Juve i super okazja to strach myśleć co by dzisiaj było. Jednak za Rossela powstała ekipa(kadra), która przez dwa sezony dominowała. Po nim przyszedł transfer Marka, Santiego, Lopeza, Gudjohnsena i super wyprzedaż w Turynie(dzieki włoskiej prokuraturze). Obok tego kilku się wypaliło i nkt nie pomyślał, że tak może być.
Berik pisze:W sumie znow mozna zaczac dyskusje o zaangazowaniu poszczegolnych zawodnikow, czy druzyny

Trudno ocenić czy cośtakeigo powinno miec miejsce. Tak naprawde gdyby zagral naprawde podstawowy sklad i gdyby przegrał byłbym mniej wk... niz teraz. Jesli ktos 2-3 dni wczesniej mowi, ze mało gra a gdy dostaje szansę gra koszmarnie, to nie wiem czy taki zawodnik jest głupi czy co. Giuly, Eidur i Edmil powinni założyc jakis fan-club z Ezquerro i dopingować Barce z trybun, jeszcze dodac im Ule i Sylvka.

Dobrze, że Laporta sie zdenerowował, bo zaczyna to wygladać dla wielu jak kraina mlekiem i miodem płynąca... Jedeny pozytyw ewentualnej porażki w La Liga to większa pewność, ze bedą dobre transfery. Dobre nei znaczy Ezquerro, Lopez, Eidur...

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 11 maja 2007, 15:31

chyba wszyscy zapomnieli a dzis mamy wyjatkowa date, dzien w ktory Andres Iniesta obchodzi urodziny jest własnie dzis :P to jego 23 rocznica sto lat Andres graj jak zawsze i tylko lepiej jak grales w tym sezonie !

dostanie towar 1 klasy prosto z Lublina :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2007, 15:39

kon2r pisze:chyba wszyscy zapomnieli a dzis mamy wyjatkowa date, dzien w ktory Andres Iniesta obchodzi urodziny jest własnie dzis to jego 23 rocznica sto lat Andres graj jak zawsze i tylko lepiej jak grales w tym sezonie !

Wczorajsze spotkanie widac przyćmiło wiele. Oczywiscie Bladej Twarzy nalezy życzyć kolejnych udanych sezonów i ciągłego rozwoju.

Dzisiaj urodziny obchodzi takze przyszłosć Barcy Giovani dos Santos... Oby tak jak starszy kolega przebojem niedługo wdarł sie do podstawowego skladu... 8)

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 11 maja 2007, 17:35

Jarzinho przeczytałem ostatnie posty trochę po łepkach i może odniosłem mylne wrażenie, ale chyba insynuujesz, że graliście głębokimi rezerwami :P
Czy dobre wrażenie odniosłem?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2007, 17:43

assurbanipal pisze:Jarzinho przeczytałem ostatnie posty trochę po łepkach i może odniosłem mylne wrażenie, ale chyba insynuujesz, że graliście głębokimi rezerwami
Czy dobre wrażenie odniosłem?

Zależy co rozumiesz przez głebokie rezerwy... Jorquera, Giuly, Edmilson, Ula, Sylvek i także przy obecności Deco- Iniesta takze jest rezerwowym, choć nie takim jak pozostali... Rezerwowy skład w połowie :wink: Ale możesz także odnosić wrażenie, że głebokie rezerwy, bez większego znaczenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”