II LIGA - Strona 15

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 12 maja 2007, 11:30

kyloloko pisze:Tomasz Wałdoch podpisuje umowe z Jagiellonią...
Ale jaja. Desperackie posunięcie Jagiellonii... Ciekawe kogo jeszcze da się odkopać :think:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2007, 12:49

Zapraszam wszystkich sympatykow II polskiej ligi pilkarskiej, posiadajacych kanal TVP Sport do obejrzenia pierwszego z hitów kolejki, czyli spotkanie Polonii Bytom z Jagiellonia Bialystok. Mecz rozpoczyna sie o godzinie 14.40. Poczatkowo transmisja miala byc takze w kanale TVP3, ale w ostatniej chwili szefowstwo TVP zdecydowalo, ze o godzinie 15.00 bedzie transmisja z bardzo waznej mszy z Brazylii z udzialem Papieza.

Pojedynek 3 w lidze Polonii Bytom z 4 Jagiellonia to jeden z hitów kolejki, wieczorem jest jeszcze rownie emocjonujace spotkanie pomiedzy Polonia Warszawa, a Zaglebiem Sosnowiec. Wszystkie 4 druzyny walcza o awans do Orange Extraklasy.

Choc temperatura w Bytomiu jest dosc wysoka i na pewno sprzyjac nie bedzie pilkarzom, nikt oczywiscie nie bedzie odpuszczac. Mecz jest o wysoka stawke. Obie ekipy do meczu przystepuja nie bez problemow. Podopieczni Dariusz Fornalaka zagraja bez 2 graczy, ktorzy musza "zrobic sobie wolne" z powodu 4 zoltych kartek, sa to dwaj srodkowi obroncy zespolu, Sosna oraz Dziolka. Jednakze do gry wraca inny stoper Grzegorz Jurczyk. Nadal niepewny jest wystep lewego obroncy zespolu gospodarzy, czyli Piotra Plewnii. Takze w napadzie sa problemy, kontuzji w ostatnim meczu doznal Artur Rozmus i jego wystep rowniez stoi pod znakiem zapytania. Goscie pod wodza nowego trenera, Platka, znanego w Bytomiu z wystepow w latach 90. jeszcze nie wygrali, a dodatkowo do Bytomia rowniez przyjezdzaja bez dwoch podstawowych graczy. Na pewno nie zagraja kontuzjowani Rafal Naskret oraz snajper Vuk Sotirovic.

W rundzie jesiennej w Bialymstoku padl remis 2-2. Mecz wtedy byl bardzo ciekawy, emocjonujacy i rowniez byl transmitowany przez TVP, wtedy jednakze nic nie zaklocilo transmisji w TVP3. W zeszlym sezonie odbyl sie tylko 1 mecz pomiedzy tymi zespolami, a wszystko dlatego, ze zespol z Bytomia mial w rundzie jesiennej problemy z licencja i nie mogl grac na wlasnym stadionie. Zarzad Jagiellonii nie zgodzil sie na przelozenie meczu do Bialegostoku, badz przelozenie meczu na inny termin, dlatego goscie dostali walkower 3-0. Wiosna Bytomianie sie zrewanzowali i po niezlym meczu wygrali w Bialymstoku z Jagiellonia 1-0 po golu Artura Rozmusa.

Mecz o 14.40, gorąco wszystkich zachęcam do obejrzenia meczu. Transmisja na 100% w TVP Sport. Osoby nie majace dostepu do tegoz kanalu, ale majace dostep do TVP3 Katowice moze beda mialy szanse obejrzenia tego pojedynku, gdyz jeszcze wczoraj wieczorem w wiadomosciach sportowych informowali, ze mecz mozna bedzie obejrzec, choc strona internetowa TVP informuje o transmisji z mszy.

To tyle przed meczem :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 13 maja 2007, 12:55

Właśnie też nie wiem co do tej transmisji ale wogóle co wczoraj mnie ta transmisja Ruchu z Kimtą zabiła to koniec. Włączyłem na ostatnie 10 min. i ani razu do samego końca nie powiedzieli jaki wynik :lol: Mówili tylko że pogrom Kmity ale że 3:0 było to się z telegazety dowiedziałem :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 maja 2007, 16:49

Polonia Bytom 1:3 Jagiellonia Białystok i można powiedzieć, że zespół z Białegostoku zaczyna być pewniakiem, który pewnie zmierza do 1 ligi wygrywając mecze. Polonia raczej będzie lecieć w dół i uważam, że Lechia Gdańsk i Polonia Warszawa jeszcze ich prześcigną. Z górnej półki jedynie uważam, że Zagłębie Sosnowiec będzie tracić punkty, bo w tej rundzie podobnie jak Ruch Chorzów nie potrafi grać na wyjazdach, więc liga wydaje się "ustawiona" ale nie do końca :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2007, 16:51

Polonia raczej będzie lecieć w dół i uważam, że Lechia Gdańsk i Polonia Warszawa jeszcze ich prześcigną
Tak, oczywiscie, a GKS awansuje do II ligi :lol:

Jakas relacje moze napisze pozniej.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 maja 2007, 17:29

cloner pisze:
Polonia raczej będzie lecieć w dół i uważam, że Lechia Gdańsk i Polonia Warszawa jeszcze ich prześcigną
Tak, oczywiscie, a GKS awansuje do II ligi :lol:

Jakas relacje moze napisze pozniej.
Cloner nie piszę nic pod napinkę, ale na serio dla mnie do przewidzenia było, że Polonia odpuści końcówkę bo prawda jest taka, że wasz zarząd boi się ekstraklasy, chyba że będziecie grać wszystkie mecze "u siebie" na wyjazdach.

PS: Skoro Ci do śmiechu z GKS-em, to do zobaczenia za rok na derbach :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2007, 17:33

na serio dla mnie do przewidzenia było, że Polonia odpuści końcówkę bo prawda jest taka, że wasz zarząd boi się ekstraklasy
Widac, ze sie nie interesujesz II liga, tylko slepo zapatrzony jestes w lige III. Polonia jak sie okazalo ostatecznie zagrala bez swoich 5 podstawowych graczy, a na druga polowe wyszedl rezerwowy bramkarz, ktory popelnil spory blad przy ostatnim golu.
W srode nam Cwalina dwoch srodkowych obroncow wykartkowal, to jak Ty chciales, zeby nasza obrona wygladala ? Dodatkowo nie bylo lewego obroncy, zastapil go lewy pomocnik w skladzie, a na pomoc wszedl rezerwowy.

Spokojnie, Polonia jeszcze ostatniego slowa nie powiedziala.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 maja 2007, 17:43

Śląsk Wrocław - Polonia Bytom
Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Polonia Bytom
Polonia Bytom - Piast Gliwice
Miedź Legnica - Polonia Bytom

Cloner nie zrozum mnie źle, że tak napisałem post, który Cię zdenerwował. Faktycznie nie śledziłem składu Polonii, ale terminarz i z wyprzedzeniem już tak napisałem, bo z w/w meczy ciężko będzie zdobyć 3 punkty. Jedynie z Piastem i na Miedzią owszem raczej spokojne będzie komplet punktów ale nie będzie już za późno? Za 2-3 kolejki II liga będzie już raczej rozstrzygnięta.

PS: Sory za urazę, ale nie chciałem, żebyś tak to odebrał 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2007, 18:06

Terminarz moze i jakis super nie jest, ale ja wierze w 15 punktow 8) Teraz kazdy mecz bedzie decydujacy, ze Slaskiem gra sie ciezko, ale coz zrobic, trzeba grac. Na szczescie wracaja kartkowicze. Z Zaglebiem wygralismy na wyjezdzie, wiec czemu nie moglibysmy wygrac u siebie. Ostrowiec to teren ciezki, ale 1 pkt to minimum, przeciez w tej rundzie 1 pkt z Ostrowca wywiozla juz Unia oraz Miedz :wink: Z Piastem latwo nie bedzie, bo z nimi zawsze przegrywamy, ale co tam :P No i na koniec Miedz na wyjezdzie, mysle, ze Miedz bedzie juz przed tym meczem miec pewne baraze :P

POLONIA :!:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 13 maja 2007, 18:57

Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok
Jagiellonia Białystok - Stal Stalowa Wola
Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok
Jagiellonia Białystok - Unia Janikowo

hhmmmm... dla Jagi terminarz w miare się układa... w sumie będą tylko dwa naprawde ciężkie mecze z Ruchem i Zagłębiem... z Śląskiem na wyjeździe raczej sobie poradzimy, a Stal i Unia to tylko formalność... więc może w końcu Orange Ekstraklasa zawita do mojego miasta !! :D :D

player3_91
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player3_91 » 13 maja 2007, 19:08

kyloloko pisze:z Śląskiem na wyjeździe raczej sobie poradzimy

No no ja mam inne zdanie.. Śląsk u siebie ma stosunek 9-4-1 bramki 19-3.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 13 maja 2007, 19:17

player3_91 pisze:
kyloloko pisze:z Śląskiem na wyjeździe raczej sobie poradzimy

No no ja mam inne zdanie.. Śląsk u siebie ma stosunek 9-4-1 bramki 19-3.
Niby tak, ale zaliczyli u siebie pare wpadek z ŁKS Łomża, Lechią Gdańsk, Odrą Opole czy Zagłębiem Sosnowiec... no i pierwszy mecz z Jagiellonią w Białymstoku przegrali 3:0...
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, 19:32 przez kyloloko, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2007, 19:26

Śląskiem Wrocław
Tak, tak. Sami ze soba zaliczyli wpadke :lol2:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 13 maja 2007, 19:31

cloner pisze:
Śląskiem Wrocław
Tak, tak. Sami ze soba zaliczyli wpadke :lol2:
No rzeczywiście... oczywiście chodzi mi tu o inny zespół konrkretnie Lechie Gdańsk, której piłkarze urwali 2 punkty gospodarzom...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 13 maja 2007, 20:22

kyloloko pisze:Stal i Unia to tylko formalność...
Czyżby już sodówka kibicom Jagielloni uderzyła? A może to przyjście Wałdocha taki optymizm wprowadziło? Formalnością można nazwać tylko i wyłącznie vo za Zawisza, reszta rozstrzygnie się na boisku.

Lechia uporała się u siebie z Miedzią, widać było jednak zmęczenie po meczu z Piastem. Teraz przed Nami ciężki wyjazd do Łomży, który może zadecydować o awansie. Później vo i przerwa, dalej Ruch u siebie no i na koniec Stal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”