Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 115

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 maja 2007, 19:26

franz pisze:trzeba by wyłożyc niezłe pieniadze za które można by kupic młodszych ambitniejszych i bardziej pracowitych zawodnikow.

A przedewszystkim Brazylijczyka.
franz pisze: On nie pasuje do koncepcji zespołu, jeszcze by swoja miłościa do ruletki, pokera i wódeczki zaraził Janczyk, Korzyma, i innych młodziaków i dopiero by się porobiło.

Janczykowi raczej nić juz nie zaszkodzi...
JEdnak troche nie fair ze strony kibica Legii?, ze pisze o problemach alkoholowych piłkarzy, troche dziwnie to wyglada, ale co tam.
Hamek84 pisze:GK: 1-Mucha, 12-Kapsa, 30-Skrzyński
O: 3-Szala, 7-Bronowicki, 4-Choto, 21-Augustyn, 5-Bąk, 25-Rzeźniczak, 19-Celeban, 2-Edson, 13-Sznaucner, 38-Wocial
P: 11-Radović, 20-Szałachowski, 10-Garguła, 14-Vuković, 28-Smoliński, 22-Junior, 8-Jarzębowski, 6-Roger, 15-Kuklis, 37-Trochim
A: 9-Janczyk, 18-Korzym, 16-Żewłakow, 17-Nowak

O kuuuuuuur.... To nawet jest możliwe. :P Augustyn zarabiajacy wiecej w szkółce niż w Legii juz dzwoni do Waltera, podobnie Sznaucner, który fakt do końca ma nie wypłacalny klub, jednak i tak dostaje więcej niz dostałby w Legii. Jarzębowski to prawdziwy Warszawiak, więc jego powrot nie jest wykluczony. Oczywisice już widzę pieniądze, ogromne pieniadze płynące z Warszawy do Bełchatowa za Tomka, Łukasza i Dawida, a i jest także Żewłakow, ktory podobnie jak pozostali nasi stranieri chętnie zamieni większe pieniadze na mniejsze.
Ach jaka szkoda, ze dzisiaj nie 1 kwietnia.

Co do Kasperczaka pisałem, ze gdzieś, ze małomożliwe jest jego powrót własnie ze wzgledu na PNA...
franz pisze:W ataku powinni zostać Grzelak Janczyk i Korzym do nich nalezy nabyc jeszcze 2 klasowych zawodników i będzie dobrze.
Najbardziej spodobało mi sie słowo "klasowych" :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 maja 2007, 1:42

Jarzinho pisze:A przedewszystkim Brazylijczyka.
Jesli zawodnik będzie młody ambitny pracowity itp. itd. to może byc nawet z Nepalu. Narodowosc nie gra roli, Brazylijczycy z podanymi cechami też są mile widziani.
Jarzinho pisze:Janczykowi raczej nić juz nie zaszkodzi...
JEdnak troche nie fair ze strony kibica Legii?, ze pisze o problemach alkoholowych piłkarzy, troche dziwnie to wyglada, ale co tam.
Zapewniam cie że jeszcze wiele rzeczy może Janczykowi zaszkodzić. I o co ci chodzi z tym alkoholem, to że Elton chlał jak świnia to nie moja wina(nawet nie czuje kiedy rymuje) i nie zabrania mi to przypomieć o tym że Kosa też lubi sobie golnąć a w pewnym wywiadzie powiedział że piwem i winem to on gardzi tylko wódeczka.

A co do marzeń transferowych usera Hamek84 to rozwiałem je juz na poprzdniej stronie tematu więc po co to robisz ponownie, ta sama sytuacja jest z Kaparczakiem juz o tym wspominałem.
Jarzinho pisze:Najbardziej spodobało mi sie słowo "klasowych"
Co w tym dziwnego, to chyba normalne że chcę aby w mojej ulubionej druzynie grali jak najlepsi zawodnicy rozumiem rozumiem że to cię dziwi.

Jarzinho mistrzem celnej riposty to ty nie zostaniesz, ale internetowym napinaczem kto wiem może przy sprzyjających wiatrach ci się to uda, powodzenia.

Awatar użytkownika
oegol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: oegol » 15 maja 2007, 14:58

Legia Warszawa nie zachwyca , niestety chociaz na papierze maja mocny skład , jednak coś im nie wychodzi.. grają zrywami

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 maja 2007, 20:52

Jarzinho pisze:Augustyn zarabiajacy wiecej w szkółce niż w Legii juz dzwoni do Waltera,
a jednak
LegiaLive pisze:Wszystko wskazuje na to, że Błażej Augustyn będzie pierwszym transferem Legii w przerwie letniej. Obrońca Boltonu Wanderers wczoraj przyleciał do Warszawy i dziś w Fundacji Rozwoju Medycyny Sportowej przy warszawskiej Skrze, w asyście doktora Stanisława Machowskiego, odbył badania lekarskie. Jeżeli testy wypadną pomyślnie, jego przejście do stołecznego klubu będzie praktycznie przesądzone. "Właściwie wszystkie sprawy związane z kontraktem mamy już dogadane" - mówi sam zainteresowany dla "Naszej Legii".

Augustyn ma 19 lat, 191 cm wzrostu i waży 84 kg. Jest wychowankiem Strzelinianki Strzelin. Jako junior grał w zespołach Śląska Wrocław, UKS SMS Łódź. Od sezonu 2005/06 występuje Boltonie Wanderers.
Szczerze mówiąc nie jestem przekonany do tego transferu, jeśli rzeczywiście dojdzie on do skutku. Trudno powiedzieć na Trzeciak planuje go do pierwszego składu czy na ławkę rezerwowych. Jeśli do pierwszej jedenastki, to w grę chyba wchodzi tylko lewa obrona. Po sezonie pewnie odejdzie Edison, chociaż ostatnio zaczyna grać coraz lepiej, więc różnie z nim może być, a Kiełbowicz nawet, jeśli zostanie, to ławki zbyt często nie powinien opuszczać.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 maja 2007, 20:58

Nie oszukujmy sie nie ma co rozdmuchiwac tego transferu, chlopak ma dopiero 19 lat i raczej nie gral w Premiership.... Czy zastapi Edsona lub Kielbowicza to dla mnie bardzo watpliwa sprawa, nie wiem czy trener legii bedzie chcial ryzykowac stawiajac na tak mlodego zawodnika na takiej odpowiedzialnej pozycji... Chociaz zobaczymy co pokaze na pierwszych treningach w Legii, ja sie dziwie ze tak glosno sie zrobilo co do tego transferu :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2007, 13:20

Martinho pisze: chlopak ma dopiero 19 lat i raczej nie gral w Premiership.... , nie wiem czy trener legii bedzie chcial ryzykowac stawiajac na tak mlodego zawodnika na takiej odpowiedzialnej pozycji...
uwielbiam taka mentalnosc. Jezeli ma papiery na dobra gre to czemu ma nie grac? Najlepiej wystawiac 25 latkow przyszle talenty naszej pilki :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 maja 2007, 14:02

Bienias jak jest taki zajebisty to czemu nie gral w Premiership? Moim zdaniem jest za mlody i zbyt niedoswiadczony i nieograny zeby wystepowac na obronie. Zreszta robcie sobie Legionisci co chcecie :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 maja 2007, 16:16

Jarzinh ow komentarzach pisze:Jakie to głupie, zagraniczne kluby zarabiaja na Polakach...
Z tego co teraz mówią, to jemu się kończy kontrakt po sezonie, więć chyba tu sobie nie zarobią.
Martinho pisze:Bienias jak jest taki zajebisty to czemu nie gral w Premiership?
Chyba tu nikt nie twierdzi, że on jest zajebisty, bo tak na prawdę to chyba niewielu go w akcji widziało. Poza tym pokaż mi 19-latka z Polski, który miałby chociaż szansę tam się przebić.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 17:11

Zico_FCI pisze:Z tego co teraz mówią, to jemu się kończy kontrakt po sezonie, więć chyba tu sobie nie zarobią.
Zico_FCI pisze:a jednak

Chyba mi sie poj... z Fojutem, ale to nie zmienia faktu, ze w Polsce skauting to słowo, które w Polskich klubach nie zostało jeszcze przetłumaczone...

Sam transfer Augustyna raczej Legii nie uzdrowi, choć jest za free, więc Legia na nim nie straci. Widać Legia zaczyna lubować w transferach bezgotówkowych, Bąk, Augustyn, cos tam mówiono o Pietrasiaku. Czyżby Wdowczyk za wiele w budżecie nie zostawił... :?:
franz pisze:Jarzinho mistrzem celnej riposty to ty nie zostaniesz, ale internetowym napinaczem kto wiem może przy sprzyjających wiatrach ci się to uda, powodzenia.
Ale dopiero gdy ty zostaniesz modem. 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2007, 17:44

Martinho mi chodzi o to ze nie mozna skreslac zawodika dlatego ze ma 19 lat i jest niedoswaidczony. gdyby tak patrzylo wielu trenerow np w Amsterdamie to chyba Ajax nigdy by nie zagral w lm ;)

A co do meczu w Poznaniu...to chyba dopiero teraz bedziemy swiadkami klasyku czy tez swietej wojny jak to sie mowi w Pyrlandii. kibice w kazym miescie mobilizuja sie na Legie ale to chyba w Wlkp najbardziej wiec atmosfera na trybunach bedzie pewnie najlepsza w calej rundzie(jak i kamienie najwieksze nie ublizajac Widzewiakom ;) )

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 26 maja 2007, 15:58

Łukasz Fabiański w Arsenalu Londyn

Bramkarz Legii Warszawa Łukasz Fabiański został wczoraj wieczorem zawodnikiem Arsenal FC.

Po trwających ponad dwa tygodnie rozmowach przedstawiciele Arsenalu i Legii osiągnęli porozumienie, co pozwoliło na parafowanie umowy transferu definitywnego.

Kwota transferu pozostaje tajemnicą handlową obu klubów, ale - jak poinformowała Legia - Łukasz Fabiański jest od tej chwili najdroższym piłkarzem, jakiego kiedykolwiek wytransferowano z polskiego klubu. Do tej pory rekord należał do Macieja Żurawskiego, który odszedł z Wisły do Celtiku za kwotę 2 mln funtów (ok. 12 mln złotych). Tego lata najdroższy transfer dotyczył Jakuba Błaszczykowskiego. Został kupiony z Wisły przez Borussię Dortmund za 2,8 mln euro (ok. 10,6 mln złotych).

Dzisiejsze spotkanie Legii Warszawa przeciwko Zagłębiu Lubin będzie tym samym pożegnalnym występem Fabiańskiego przed warszawską publicznością.

- Jesteśmy zadowoleni z pozyskania Łukasza. To bardzo dobry, młody bramkarz, który będzie poważnym wzmocnieniem naszej kadry - skomentował transfer menedżer Arsenalu Arsène Wenger. - Fabiański prezentował równą, wysoką formę w Legii w ostatnich sezonach i zasłużenie otrzymał miejsce w polskiej reprezentacji na zeszłoroczne finały mistrzostw świata.

- Bardzo się cieszę z przejścia do Arsenalu - powiedział Fabiański. - To wielki klub z wieloma piłkarzami klasy światowej. Nie mogę się już doczekać spotkania z nowymi kolegami. Arsenal jest jednym z największych i najlepszych klubów w Europie i mam nadzieję, że będę miał swój udział w jego przyszłych sukcesach.

Fabiański dołączy do swego nowego klubu na początku lipca wraz z rozpoczęciem przygotowań do sezonu 2007/08.

Ja tylko powiem od siebie, że Legia jednak potrafi promować bramkarzy :wink: Wojciech Kowalewski, Artur Boruc, Łukasz Fabiański a kto następny? :) Dla Łukasza bardzo dobre rozwiązanie i życzę mu jak najlepiej. Ciekawe czy Legia szuka nowego bramkarza czy postawi na Muchę? :think: Słyszałem, że Skaba z Odry Wodzisław jest pod ich obserwacją, ale przed nami pewnie dużo interesujących transferów się szykuje 8)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 maja 2007, 16:13

Fishbone pisze:Legia jednak potrafi promować bramkarzy Wink Wojciech Kowalewski, Artur Boruc, Łukasz Fabiański a kto następny?
To głównie zasługa świetnemu warsztatowi Krzysztofa Dowhania. Dowhań oprócz wymienionych przez Ciebie zawodników świetnie wypromował Bułgara Stanewa. Trener bramkarzy Legii to prawdziwy skarb. Czytałem, że Krzysztof ma opracowany własny system ćwiczeń bramkarskich, o których nie uczą w szkołach trenerskich. Dla mnie Dowhań mógłby z powodzeniem być trenerem bramkarzy w dobrym zachodnim klubie.
Fishbone pisze:Skaba z Odry Wodzisław
Byłby to bardzo dobry zakup. Skaba w tym roku poczynił ogromny postęp i już jest jednym z czołowych bramkarzy ligi. Dodając do tego Dowhania sukces murowany. Nie należy zapominać, że jest jeszcze bardzo utalentowany Gostomski.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 maja 2007, 16:34

Fishbone pisze:Ciekawe czy Legia szuka nowego bramkarza czy postawi na Muchę? Think Słyszałem, że Skaba z Odry Wodzisław jest pod ich obserwacją, ale przed nami pewnie dużo interesujących transferów się szykuje Cool
Ja czuje, ze postawi na Muchę. W tym sezonie dobrze sie spisywał. Ale jakby nie było, bramkarze trzeba kupić. Skaba mi zaimponował w kilku meczach i nawet pomyślałem o nim. Nie wiedziałem, ze Legia sie nim interesuje. :shock: Wojtek nawet lubi Legie(czyt. ostatni mecz w Wodzisławie [']) :)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 26 maja 2007, 18:36

Legia Warszawa prowadzi 1:0 z Zagłebiem. Oczywiście strzelcem Włodarczyk, który jak jest w formie to ma serie strzeleckie niesamowite.

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 26 maja 2007, 18:57

pippen pisze:Legia Warszawa prowadzi 1:0 z Zagłebiem. Oczywiście strzelcem Włodarczyk, który jak jest w formie to ma serie strzeleckie niesamowite.
Już nie prowadzi :lol:
Podobało mi się zaangażowanie piłkarzy Legii, do czasu gdy strzelili bramkę. Widać że to był ich cel na pierwszą połowę. Bramka im się należała, bo stworzyli naprawdę dużo okazji. Przy bramce dla Zagłębia sędzia chyba nie pozwolił wejść Bronowickiemu spowrotem na boisko(?) Tak czy siak Arboleda w ogóle nie pilnowany w polu karnym :?
Liczę na wygraną Legii w ostatnim meczu sezonu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”