Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 183

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 15 maja 2007, 18:04

Żurawski owszem jest klasowym piłkarzem, ale nie gra i nie strzela, podobnie Matusiak.
Właśnie dlatego Leo chce dać im szansę. Zapewne doskonale zna potencjal tych graczy i nie watpi w ich umiejetności, zdaje sobie sprawę, że bedą chcieli sie pokazac z jak najlepszej strony (Rivaldo MŚ 2002).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2007, 18:05

:zgon: :blow:
Co to wogole jest :angry2:
Jarzinho pisze:Zreszta to spotkania z Azerbejdzanem i Armenia.
tylko te mecze beda mialy kolosalne znaczenie w awansie bo kto straci pkt w tych terenach (Armenia, Azerbajdzan czy Kazachstan)
Zreszta juz raz nie podolalismy z wygrana na terenie Ormian :!: Tym razem przy upale moze byc podobnie

Formacja srodkowa i bramakrze optymalnie ale reszta
:roll:
Nie wiem co tam robi Glowacki czy Wawrzyniak :!:
A o napastnikach to juz wogole szkoda gadac - Rasiak - zobacyzmy dizisiaj w jakie jest formie :arrow: Sport Italia
Zurawki :roll: chyba swieta krowa
Matusiak - chyba za ostatniego gola
To chyba juz najmniej woatpliwosci mam do Ujka, ktory ostatnio osiagnal neizla forme :!:
Sangan jak najbardziej, z powolaniem Wachniarka sie nie ludzilem (chociaz jestem za) tak samo z Miecielem, ostatnio pojawily sie plotki ze nawet Reiss moze wystapic w 1 lub 2 meczach i juz bym sie bardizje do tego skalnial niz do trzech pierwszych wymienionych przeze mnie

Sytuacje Jelenia lepiej przemilczec, bo nie wiem jakich slow uzyc na fakt, iz najlepszy polski pilkarz z pola grajacy w ligach zagranicznych nie dostal powolania :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 maja 2007, 18:08

Ja jestem zadowolony, że wreszcie wykrystalizował się w miarę stabilny trzon drużyny. Bo mieliśmy dużego farta, że przy takiej rotacji, jaka była na jesień / wiosnę, nie potraciliśmy punktów. Mozna się bawić w testowanie, bo rywal słaby, ale na forum, czy z wygodnego fotela działacza, bo to nie my/oni będa odpowiadali za ewentualną przegraną. Skoro zaspół wygrywa, bo trener stawia na zaufanych ludzi, to po co mącić? W selekcję podczas gry o stawkę można się bawić, ale dopiero jak wyniki są beznadziejne (vide składanie spadku po Janasie). Czy w Anglii płakano by aż tak za Beckhamem, gdyby reprezentacja grała jak z nut?

Skoro Beenhakker uważa, ze Jeleń nie spełnia jego założeń, to dla mnie nie problem, bo jego założenia do tej pory zdają test. Skoro Beenkhakker uważa, że Saganowski z Wichniarkiem są zbyt dużym ryzykiem, bo nie wiadomo czy wkomponują się w zespół, to dla mnie nie ma problemu, żeby sprawdzić ich podczas sparingów. Jesli sa tacy fantastyczni, to mogą poczekac z formą, a w kadrze ostatnio nie grali, żeby mogło komuś brakować ich bramek.

I będę zawsze pisał coś w tym stylu, dopóki będą wyniki.

PS. W kadrze widziałbym za to Reissa, jeśli już koniecznie zmieniać tego Grzelaka :P.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 maja 2007, 18:25

:shock:

Jakie piuwusiątko, czy ty masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu? Piszez za mamy trzon druzyny i nie ma się co bawic w testowanie nowych bo skład stały juz mamy. A wiec powiedz co w tym trzonie i stabilnym składzie robią, Jakub Wawrzyniak, Arkadiusz Głowacki, Marek Saganowski, Mariusz Ujek w zbyt wielu spotkaniach to oni nie zagrali u Leo.

Drugi mo zarzut do moda:
piwus pisze:Skoro Beenkhakker uważa, że Saganowski z Wichniarkiem są zbyt dużym ryzykiem
[']

Ale Sagan został powołany i to w podstawowj grupie a ty stawiasz go na równie z nie powołanym Wichniarkiem.

Ps: Zeby nie było tak negatywnie to zgadzam się co do Grzelaka :) .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 maja 2007, 18:27

mihalinho pisze:(Rivaldo MŚ 2002).

O co chodzi z tym Rivaldo...

Mnie osobiscie, jako kibica Lecha 8) ciszy, ze Reiss nie został powołany. DLaczego, bo jaki sens powoływać zawodnika na 1-2 spotkania, bo nie ma co ukrywać, ze Piotrek juz jest troche wiekowy, a w reprezentacji w napadze od dawna tacy zawodnicy nie mieli miejsca.

czeher pisze:Nie wiem co tam robi Glowacki czy Wawrzyniak

Ja tam nawet lepszych od nich nie widzę, choć napewno forma szczegolnie Wawrzyniak nie imponuje.

Trzon trzonem, ale w każdej kadrze są testowani nowi zawodnicy. Tym bardizej, ze przeciez nikt nie mowi o kilku tylko góra 2.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 maja 2007, 18:37

franz pisze:A wiec powiedz co w tym trzonie i stabilnym składzie robią, Jakub Wawrzyniak, Arkadiusz Głowacki, Marek Saganowski, Mariusz Ujek w zbyt wielu spotkaniach to oni nie zagrali u Leo.
Ci zawodnicy (z wyjątkiem Saganowskiego) przynajmniej raz pojawili się na zgrupowaniu, poza tym należą do szerokiej kadry, nie są przeznaczeni do występów w pierwszej 11 (nie wiem jak Saganowski). A tym, że pojawił się Saganowski jestem bardzo zdziwiony, najwyraźniej Beenhakker był pod dużym wrażeniem. Wychodzi na to, ze ja się pomyliłem w szczegółach (myślałem, że Beenhakker jest mniej "elastyczny"), a Leo dał wam palec, tymczasem chcecie całą rękę :).
franz pisze: Jakie piuwusiątko,
Ostatnio się nie orientuję w humorze forumowym i przyznaję, ze tego też nie łapię :shock:.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 15 maja 2007, 18:59

Jarzinho pisze:O co chodzi z tym Rivaldo...
Sezon Rivaldo przed MŚ Korea - Japan 2002 był bardzo chudy. Mimo to Scolari uczynił go jednym z podstawowych filarów drużyny. Efekty wszyscy widzieliśmy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 maja 2007, 19:29

piwus pisze:Ostatnio się nie orientuję w humorze forumowym i przyznaję, ze tego też nie łapię
Ja też nie :?

Chym.. moze jestem dziwny(raczej na pewno :lol: ) ale czasem mam wrażenie że na twoje konto loguje się młodszy brat albo twoje gorsze alter ego(tan zły piwus). I dlatego nazywam go "piuwusiątko" no bo wybacz jak można pisać że Sagana nie ma w kadrze skoro jak byk jest napisane Saganowski powołany przez Leo!
Tak nawet MI coś umknie...
franz pisze:Napastnicy: Maciej Żurawski (Celtic FC), Radosław Matusiak (US Città di Palermo), Grzegorz Rasiak (Southampton FC), Marek Saganowski(Southampton FC), Mariusz Ujek (GKS Bełchatów).

mihalinho nie porównujmy Żurawskiego i Matusiaka(szczególnie jego) do Rivaldo bo to prawie groteska.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 15 maja 2007, 19:38

franz pisze:mihalinho nie porównujmy Żurawskiego i Matusiaka(szczególnie jego) do Rivaldo bo to prawie groteska
Chodzi mi o porównanie sytuacji, w której obecnie znajdują się ci piłkarze. Nie śmiałbym porównywać Dawida do Goliata, a właściwie Dawidów...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 maja 2007, 19:42

Dla mnie jest kilka nieporozumień, ale mam zaufanie do Beenhakkera. Ireneusz Jeleń pewnie sam jest zaskoczony, ale poczekajmy na rozwój wydarzeń. Dużym plusem jest to, że coraz więcej piłkarzy jest powołanych z Orange Ekstraklasy, więc dajmy szansę naszym "świeżakom" a resztą zajmie się Leo :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 maja 2007, 21:07

W zasadzie oddałbym rację piwusowi, ale nie mogę się pogodzić z niektórymi postaciami w kadrze.Nie wydaje mi się, by Grzelak czy Wawrzyniak byli zbawicielami w kadrze, skoro w słabej OE nie dają sobie rady.Irek Jeleń popisuje się skutecznością i szybkością we Francji, a jest na liście rezerwowych.Głowackiego przeboleje, bo dla mnie to był zawsze nie spełniony talent i ma warunki, mimo nie stabilnej formy.

Z drugiej strony jednak Leo wie co robi, tym bardziej nie jest trenerem z Polski, wmieszanym w układy.Widać czuje, że z Kokoszki będzie grojek, to go sprawdza.Ujek to też nie jest gracz na kadrę, ale podoba mi się to, że bynajmniej mogę się tylko miło rozczarować.Leo sprawdza wszystkich, ale na litość, nie wiem co on pokłada w Wawrzyniaku :>.Póki nie możemy mieć pretensji do stylu i wyników, to niech gra tam nawet Nędza :badziewie:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 maja 2007, 0:06

Uchi_ pisze:Nie wydaje mi się, by Grzelak czy Wawrzyniak byli zbawicielami w kadrze, skoro w słabej OE nie dają sobie rady.

Grzelak jest na liście rezerwowych. Poza tym nękają go kontuzje i dopiero teraz zaczyna więcej grac w klubie. Oczywiście jego obecność nawet na liście rezerwowych jest nieporozumieniem.
Nie wiem o co chodzi z tym powołaniem Wawrzyniaka. :roll: Już wolałbym młodego Bartczaka z Zagłębia. Głowackiego sie nie będę czepiał, bo rzeczywiście nie widzę lepszego na jego miejsce.
Odnośnie napastników, to mimo wszystko Żurawskiego nie ma co sie czepiać. Co innego Matusiak. Koleś, który ogląda większość meczów swojej drużyny z trybun, bądź w TV dostaje powołanie. [']
Nie jestem natomiast zaskoczony powołaniem Ujka. Chłopak sobie zasłużył. Dobrze gra w powietrzu- przyda sie. O Jeleniu nie będę nawet wspominał, bo nie ma sensu.... :roll:
Rasiak dostał powołanie i od razu strzela bramkę. :o

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 maja 2007, 9:00

Warto zauważyć, że Jeleń ogólnie nie cieszy się dużym zaufaniem Leo. Gdy kadra grała świetne mecze z Portugalią czy Belgią Irek akurat się leczył, jednak nie wiem czy to wystarczający (racjonalny? ) powód aby rezygnować z wyróżniającego się piłkarza z zagranicznej ligi. Być może Jeleń nie pasuje do koncepcji trenera (podobno Reiss też) co też byłoby śmieszną argumentacją przy tak wszechstronnym piłkarzu, a być może (moim zdaniem najbardziej prawdopodobne) Jeleń tak czy siak zostanie powołany do kadry, a "lista rezerwowa" ma podziałać na niego mobilizująco. W końcu nie do takich sztuczek stosują się trenerzy, aby poprawić grę drużyny przed teoretycznymi kelnerami (naprzeciw pozorom). :wink:

Z reszty dziwi miejsce dla Wawrzyniaka. Rundę wioseną ma conajwyżej przeciętną, a i w dotychczasowych meczach kadry nie pokazał jakiejś reprezentacyjnej klasy. Może jednak trafi z formą na czerwiec :P
Jeszcze jedna rzecz, którą dało się zauważyć na przestrzeni kariery Janasa i Holendra. Ten pierwszy nawet gdy wygrywał to prasa na siłę wciskała kolejnych piłkarzy do reprezentacji, natomiast Leo ma taki komfort jak teraz z Jeleniem czyli nikt głośno na niego nie psioczy. To pokazuje jakim zaufaniem mediów i kibiców cieszył się Janosik, a jakim obecny szkoleniowiec.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 16 maja 2007, 9:49

gazeta pisze:Brak pomocnika francuskiego AJ Auxerre w kadrze powołanej na mecze z Azerbejdżanem i Armenią to jedna z największych niespodzianek. Jeleń, który bardzo dobrze spisuje się w lidze francuskiej, znalazł się na liście "rezerwowej".

- Ale to nie jest lista rezerwowych, tylko piłkarzy, którzy cały czas muszą być w gotowości, ponieważ to od nich zaczniemy uzupełnianie składu, jeśli znów dotknie nas plaga kontuzji. To że Irek jest na tej liście, nie oznacza, że nie ma go w kadrze - podkreśla Kaczmarek.

- Wraz z Leo Beenhakkerem i Dariuszem Dziekanowskim doszliśmy do wniosku, że obecnie w lepszej formie są Jakub Błaszczykowski i Wojciech Łobodziński. A w reprezentacji Jeleń gra na tej samej pozycji, co oni. Dlatego można się tylko cieszyć, że jest konkurencja. Mam take marzenie, żeby w reprezentacji na każdej pozycji była taka walka jak na prawej stronie pomocy - dodaje Kaczmarek.
Nie wiem czy jest sens porównywać formę zawodnika w lidze francuskiej, w której Jeleń bryluje do formy Łobodzińskiego w pomarańczce :roll:. Jak na moje bezsensowne tłumaczenie asystentów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 15:57

Zaczyna mi się wydawać, że cały sztab szkoleniowy naszej Reprezentacji jedyne spotkania jakie widział to podczas nieudanych MŚ gdzie grał na prawym skrzydełku. Stad ich koncepcja z prwaym skrzydłęm, bo naprawde trudno znaleźć inne rozwiazanie, bo w Auxerre naprawde Jeleń tam nie gra. Inna sprawa, ze ani Cyfrowy Polsat ani Cyfra+ nie transmituja Bundesligi ani ligi greckie, araczej mało pokazuja takiego Malarza czy Mięciela... Pewnie nie maja dojsc do zapisów z tych spotkań i dlatego nie ma powołan dla Wichniarka, Mięciela itp. Z ligi polkiej retransmisje pokazuje C+ więc sobie nagrają i wyśla Bog wie gdzie do Leo. Z tym Łobodzińskim to naprawde Bobo blysnął jak kiedys z Łęczna.

Nigdy nie pamiętam abu ktoś wspominał, ze któryś asystent był w Auxerre zobaczyć Jelenia, bo o Leo nie ma nawet co wspominać. Byli kiedys na jakims szlagierze w Anglii gdzie zaden Polak nie grał. W Turcjii jest taki duet Bieniuk-Dziewicki uważany za jedn z najlepszych w lidze, ale z ligi tureckiej transmiji to juz napewno w Polsce długo się nie zobaczy, a że nie strzelają tyle co Sagan to o powołaniu nie mają co marzyć...

Ale narazie nie ma co psioczyć, bo wyniki są dobre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”