Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 127

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 maja 2007, 20:01

Poprostu jeden z dwójki Werder - Juventus nie zagra w pucharach więc decyzja zdaje się dosyć logiczna.
Za to żaden klub z dwójki Juventus - Milan nie powinien grać w pucharach w tym roku. Ciesz się i idź sie zepnij przed lustro, macie w końcu finał.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 10 maja 2007, 20:05

Snipp_ pisze:nie powinien grać w pucharach w tym roku.
Jakby nie powinien to by nie grał. Proste logicze i koniec tematu więc odbij koleś ale też by mnie na Twoim miejscu zapewne zazdrość zżerała więc luz. Troche Cie rpozumeim nawet.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 maja 2007, 20:30

Ajgor pisze:też by mnie na Twoim miejscu zapewne zazdrość zżerała więc luz
Jedyne co mnie teraz zżera to Twoja wszechpotężna głupota, którą sukcesywnie władasz w tym temacie. Milanowi życzę oczywiście zwycięstwa, aczkolwiek nie z powodu sympatii dla Rossonerich, ale jej braku dla The Reds z przyczyn wiadomych. 'Amicizia' :lol:.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 10 maja 2007, 20:34

Snipp_ pisze:Jedyne co mnie teraz zżera to Twoja wszechpotężna głupota, którą sukcesywnie władasz w tym temacie.
Dobrze że przynajmniej godnie mi w tym towarzyszysz :wink: No ale co do zwycięstwa w CL to chociaż tu się zgadzamy.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 maja 2007, 21:41

Snipp_ no i po co piszesz z Tym kolesiem, widąc po avatarze co to za stwór .... jeszcze Ci sie przyśni, wygląda mi na bojówkarza MW więć ja bym nie żartował....

to był ostatni OT // fieldy

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 12 maja 2007, 18:06

Gigi Buffon- Probably the best goalkeeper in the world

Dokładnie w 92 minucie uratował nam dwukrotnie zady. Pieknie to wybornil :)

Ogólnie trzeba przyznać że to Juve miało bezapelacyjną przewagę przez cały mecz. Na początku akcja Zebiny i ... no właśnie sędzia nie widział faulu, ale jak dla mnie Zebina po prostu wykorzystał wystawioną nogę przeciwnika i o nią zahaczył... podobnie jak robi to 90% napastników...

Gdyby Alex nie wykorzystał tego karnego to bym osobiscie go na stosie spalił :D miał cztery 100% sytuacje i żadnej nie wykorzystał.... Ale się zakończyło dobrze. Zaś Trezegola ganiłem przez 90 minut bo nie robił praktycznie nic... grał tak jak w ostatnich meczach czyli słabo ale jak trzeba to znalazł się w odpowiedniej sytuacji (podobne cztery razy marnował Alex), ale trzeba przyznać ogromną porcje braw dla Giovinco, wszedł bez kompleksów między obrońców i zagrał świetną piłkę.

Trzeba chwalić cały zespół, bo naprawie grali świetnie. Biegali, wymieniali pozycje, cały czas atakowali tak jak za najlepszych lat :D Tyle że znów jak nam świetnie idzie to obrona zasypia... jeden jedyny raz zagapili się (to był chyba Zebina) no i straciliśmy gola... ale oliwa zawsze sprawiedliwa i ostatecznie wygrała drużyna lepsza :D

mam tylko jedno pytanie natury technicznej w ilu piłkarzy kończyła mecz Bologna?? pamiętam jedna czerwoną kartke, ale też obrońcę który się zwijał z bólu przy linii końcowej ( a zmian już Bologna robić nie mogła) potem sędzia też kogoś wywalił do szatni... ale sam już nie wiem :D grunt że 3-1 :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 maja 2007, 18:10

2 zawodników Bologni dostało czerwone kartki za dyskusje z arbitem dotyczące rzutu karnego po faulu na Marchionnim (opieram się na relacji z Juvepoland, Sopcast mnie dzisiaj zawiódł :(). Mam nadzieję, że karny był słuszny, bo znów się zrobi gorąco w mediach...

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 12 maja 2007, 18:26

Mam nadzieję, że karny był słuszny, bo znów się zrobi gorąco w mediach...

Marco wyskoczył tak ze tylkiem dosięgał do głowy obrońcy a ten wszedł w jego zad barkiem :D no i obaj zaliczyli glebę. Wiesz 10-letni fani Realu lub też Interu będą w tym widzieć ogólny światowy spisek przeciwko nim :D

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 maja 2007, 19:36

Trochę dziwny mecz ale najważniejsze, że wygrany :] Nie wiem co sie dzieje sie z Trezeguetem :think: Czyżby to ten brak motywacji?? Z drugiej strony nie podobała mi się troszkę samolubna postawa Alexa w kilku sytuacjach. Zwłaszcza przy bramce... Myśle, że powinien podać do Trezegueta, bo był na zdecydowanie lepszej pozycji. gdyby Alex nie trafił, to... :bicz: A David chyba nawet nie pogratulował Del Piero?? A może tak mi się tylko wydawało...
Faulu na Marco nie było i karnego nie powinno być moim zdaniem, więc troche rozumiem graczy Bologny. Sędzie chyba też przesadził z dwiema czerwonymi kartkami ale w sumie kto wie, jakie tam epitety leciały w stronę arbitra. Za to faul na Zebinie ewidentny i żółtko za symulowanie :roll: Poniekąd sprawiedliwości stało się zadość ;) Piękna asysta Giovinco, Buffon potwierdził coś po raz kolejny 8) no i w ten sposób mamy 3 pkty :)

Ptaszki ćwierkają, że Gigi podejmie decyzję juz w ciągu 2 tygodni. Ciekawe jak to będzie... :pray:

Co do ankiety... DD nie spełnił w 100% moich oczekiwań ale wcale się nie spodziewałem, że je spełni :P Jestem jednak za tym, żeby został w Juve na kolejny sezon. Ten w Serie B osobiście traktuję z lekkim przymrużeniem oka- zło konieczne. Prawdziwy sprawdzian przed nami :) Nie będę miał nic przeciwko jego odejściu tylko w jednym przypadku- jeśli zastąpi go Lippi :]

Awatar użytkownika
Torque
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Torque » 18 maja 2007, 14:55

Ostatnio pojawił się informacja, że Juventus dogadał się z Ajaxem w sprawie transferu Klaasa Jana Huntelaara. Jednak nie widzę sensu pisania o tym coś więcej, ponieważ już wcześniej pojawiały się podobne informacje dotyczące innych klubów, które rzekomo 'pozyskały' już Holendra, a były to po prostu najzwyklejsze plotki. Podobno Juventus wciąż chce tego, aby do turyńskiego zespołu powrócił z Sevilli Enzo Maresca. Sam zainteresowany zapytany o to, czy powróci do drużyny Starej Damy po zakończeniu sezonu odpowiedział, że najpierw chcę pokonać Real Madryt i wygrać ligę hiszpańską, a dopiero po tej będzie rozmyślał na temat swojej przyszłości. Przeczytałem właśnie, że pozyskaniem Maresci zainteresowany jest również... AC Milan. Nie wiem, kogo ten piłkarz miałby zastąpić w ekipie Rossonerich. Jeśli już kupować, to kogoś, kto spokojnie mógłby powalczyć o miejsce w wyjściowej jedenastce, a nie piłkarza, który w zespole będzie zapewne pełnił rolę rezerwowego. Piłkarz Sevilli zdecydowanie bardziej przydałby się właśnie w Juve, gdzie już od dawna poszukiwany jest dobry pomocnik. Jak na razie wymieniane były nazwiska Almirona oraz Gilberto Silvy, ale na dzień dzisiejszy wydaje się, że najrozsądniejszym posunięciem władz Juventusu byłoby sprowadzenie do Turynu właśnie Maresci, który w barwach Sevilli rozgrywa naprawdę bardzo dobre mecze i jest jedną z najważniejszych postaci w zespole. Na liście transferowej Juve znajduje się także podobno Vincenzo Iaquinta - napastnik Udinsese. Władze tego zespołu chcą sprzedać swojego piłkarza za 10 milionów euro, a także połowę karty zawodniczej Michele Paolucciego.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 19 maja 2007, 21:18

wreszcie!!!

Arezzo - Juve 1-5 i Serie A dla nas :D Chyba nikt nie spodziewał się ze nie awansujemy, jednak gdyby nie te ujemne punkty to byśmy świętowali awans już wcześniej, ale i tak jest dobrze... W sumie można powoli podsumowywać ten sezon, który nie był do końca udany. mogliśmy wykorzystać szanse w Coppa Italia i może już w przyszłym sezonie gralibyśmy w Europie... Czas dokonywać transferów bo jest jeszcze kilka problemów w naszej drużynie, ale i zatrzymać naszych mistrzów... Zgadzam się z DD co do planowanych transferów klubu, bo Mesto czy Iaquinta to nie transfery ktorych oczekujemy. Ten ostatnio na pewno jest świetnym napastnikiem ale przegladając naszą kadrę łatwo zauważyć że gdybyśmy zatrzymali obecnych napastników to niczego nam nie brakuje. Zaś pozostałe formacje potrzebują wzmocnień. Potrzebujemy młodych klasowych zawodników, kogoś kto zastąpi za jakiś czas Pavla, bo nie wierzę że Palladinho będzie grał każdy mecz na skrzydle w razie absencji Czecha... taki Maluda na pewno byłby idealnym wzmocnieniem na lewe skrzydło, szczególnie ze Nedved zakończy najprawdopodobniej karierę w 2008 r. Ale o transferach to będzie jeszcze czas pogadac :D

a na koniec na jeszcze lepszy humor:

rebus

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2007, 8:38

Gratulacje z okazji awansu.

Nie ma co ukrywać, że w Serie A muszą być takie pojedynki jak Juve-Inter czy Juve-Milan. Nawet na forum dzięki temu zawsze łatwiej o napinke :) A dla Del Piero specjalne gratulacje za prawie pewny tytuł króla strzelców :P

mejgus pisze:kogoś kto zastąpi za jakiś czas Pavla

Malouda dobry zakup tylko Lyon łatwo nie będzie chciał oddać swojego asa. Chociaż kto wie czy teraz nie jest najlepsza okazja wykorzystania karty Camoranesiego :> Pozatym Portugalczycy Nani czy Quaresma też nie mieli by problemów z włoskim stylem gry.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 maja 2007, 12:45

Powiem tak:Dziwne by było gdyby nie awansowali.Zespół w którym gra Del Piero Terzego,Buffon,l czy Nedved był stworzony do awansu nawet z ujemnymi punktami Nareszcie liga włoska stanie się znowu atrakcyjna bo w tym sezonie byłem nią zniesmaczony maksymalnie. Znowu będziemy mogli oglądać pojedynki Interu i Juve i Milanu z Juve. Piękna sprawa. Nie podlega jednak wątpliwości że Juventus musi zrobić duże wzmocnienia jeśli chce walczyć o coś w Serie A. Oczywiście tacy zawodnicy jak Alex potrafią sami wygrać mecz ale są im do tego potrzebni czasem inni zawodnicy którzy będą prezentować podobny poziom. Ciekawe kto będzie też trenerem starej damy. Gratuluje awansu i niecierpliwie czekam na przyszły sezon :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 maja 2007, 15:37

Po pierwsze gratuluje awansu do Serie A. Juventus wraca gdzie jego miejsce. Ciekaw jestem jak to będzie. Żeby walczyć o awans do Ligi Mistrzów Juve musi się solidnie wzmocnić.

Po zakontraktowaniu Hasana S. oraz Grygery najprawdopodobniej następnym wzmocnieniem w okienku transferowym zostanie Iaquinta. Vincenzo to bardzo dobry napastnik i jeśli Juventusowi uda się go kupić będzie to z pewnością duże wzmocnienie. Z drugiej strony można będzie powiedzieć o nadmiarze bogactwa :P Iaquinta, Del Piero, Trezeguet – sami wysokiej klasy napastnicy.

Co do DD to w końcu nie wiadomo czy zostanie czy odejdzie. Wszystko ma się wyjaśnić na początku przyszłego tygodnia. Jak powiedział maestro Didier powinien dostać szansę w Serie A natomiast z drugiej strony, jeśli możliwy jest powrót Lippiego do Turynu to byłaby to najlepsza opcja.

Dziś mecz z Mantovą. Jak dobrze pamiętam to Juve przegrało z nimi pierwszy mecz w tym sezonie więc czas na rewanż.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 maja 2007, 18:02

I wygrana 2:0 :). To co dzisiaj wyprawiał Zebina na prawym skrzydle to :o. Marchionni również zrobił użytek ze swojej świetnej szybkości. Pierwszy gol to idealna wrzutka Balzy wprost na głowę Davida a on dopełnił reszty. Drugi to kunszt Pavla, to co zrobił z obrońcami i bramkarzem to coś pięknego :D. Podobał mi się też Marchisio, widac było, że próbuje dyrygowac zespołem i rozdawał piłkę na skrzydła. Obrona bez zarzutu a Gigi mimo spędzonych 90 minut na boisku, nie powinien otrzymac oceny od gazet, bo widziałem go jedynie, gdy pozdrawiał kibiców :lol:. Ogólnie mecz bez historii, ale kilka zagrań mogło się podobac :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”