Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Torque
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: Torque » 18 maja 2007, 14:55

Ostatnio pojawił się informacja, że Juventus dogadał się z Ajaxem w sprawie transferu Klaasa Jana Huntelaara. Jednak nie widzę sensu pisania o tym coś więcej, ponieważ już wcześniej pojawiały się podobne informacje dotyczące innych klubów, które rzekomo 'pozyskały' już Holendra, a były to po prostu najzwyklejsze plotki. Podobno Juventus wciąż chce tego, aby do turyńskiego zespołu powrócił z Sevilli Enzo Maresca. Sam zainteresowany zapytany o to, czy powróci do drużyny Starej Damy po zakończeniu sezonu odpowiedział, że najpierw chcę pokonać Real Madryt i wygrać ligę hiszpańską, a dopiero po tej będzie rozmyślał na temat swojej przyszłości. Przeczytałem właśnie, że pozyskaniem Maresci zainteresowany jest również... AC Milan. Nie wiem, kogo ten piłkarz miałby zastąpić w ekipie Rossonerich. Jeśli już kupować, to kogoś, kto spokojnie mógłby powalczyć o miejsce w wyjściowej jedenastce, a nie piłkarza, który w zespole będzie zapewne pełnił rolę rezerwowego. Piłkarz Sevilli zdecydowanie bardziej przydałby się właśnie w Juve, gdzie już od dawna poszukiwany jest dobry pomocnik. Jak na razie wymieniane były nazwiska Almirona oraz Gilberto Silvy, ale na dzień dzisiejszy wydaje się, że najrozsądniejszym posunięciem władz Juventusu byłoby sprowadzenie do Turynu właśnie Maresci, który w barwach Sevilli rozgrywa naprawdę bardzo dobre mecze i jest jedną z najważniejszych postaci w zespole. Na liście transferowej Juve znajduje się także podobno Vincenzo Iaquinta - napastnik Udinsese. Władze tego zespołu chcą sprzedać swojego piłkarza za 10 milionów euro, a także połowę karty zawodniczej Michele Paolucciego.

Wróć do „Włochy”