Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 maja 2007, 23:16
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 17 maja 2007, 23:25
Bruno Banani

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 17 maja 2007, 23:34
limansky

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 maja 2007, 23:39
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 17 maja 2007, 23:45
limansky

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 maja 2007, 23:47
Ciekawa postawa. Czyżby Jarosław nie wiedział o tym, że Polska wstępując do Unii musi przestrzegać Karty praw podstawowych UE i Międzynarodowej Konwencji Praw Człowieka ?limansky pisze:J.Kaczyński za karą śmierci, robi się ciekawie
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 maja 2007, 23:52
Przeciez tego, nie nalezy brac na powaznieMarco_Van_Basten pisze:Ciekawa postawa. Czyżby Jarosław nie wiedział o tym, że Polska wstępując do Unii musi przestrzegać Karty praw podstawowych UE i Międzynarodowej Konwencji Praw Człowieka ?
J. Kaczyński nawiązał do niedawnego wydarzenia na ulicach Łomży": gdzie najprawdopodobniej pijany, lub będący pod wpływem narkotyków, kierowca BMW potrącił 9-letniego chłopca, po czym nie udzieliwszy mu pomocy przejechał go jeszcze raz i zbiegł z miejsca wypadku.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 17 maja 2007, 23:55
limansky
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 maja 2007, 0:49
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 maja 2007, 11:53
Spokojnie towarzysz Stolzman obrońca demokracji i bojownik o wolność na spółkę z TW Bolkiem naprawią naszą walącą sie demokracje.Berele Lewartow pisze: demokracja sie w Polsce wali
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 18 maja 2007, 18:20
A kto powiedział, że chrześcijaństwo jest przeciwne karze śmierci? Przecież to jest kwestia interpretacji .... tak jak celibat. Jakoś do XI w. nikt się nie dopatrzył w Piśmie Świętym celibatu .... a praktycznie do XX w. ... kary śmiercifranz pisze:A co do samej kary śmierci to nie rozumiem jak głęboko wierzący i praktykujący katolicy mogą popierać karę śmierci, to jest sprzeczne z wartościami dla nich podobno najwyższymi czyli biblią i dekalogiem ale w katolicyzmie dekalog i pismo święte zeszło na drugi plan juz kilka wieków temu.
assurbanipal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 maja 2007, 20:27
Już o tym pisałem - błąd w tłumaczeniu przykazanie brzmi nie morduj, a nie nie zabijaj. Zabijanie to szersze pojęcie niż mordowanie.franz pisze:A co do samej kary śmierci to nie rozumiem jak głęboko wierzący i praktykujący katolicy mogą popierać karę śmierci, to jest sprzeczne z wartościami dla nich podobno najwyższymi czyli biblią i dekalogiem ale w katolicyzmie dekalog i pismo święte zeszło na drugi plan juz kilka wieków temu.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 maja 2007, 20:35
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 maja 2007, 20:41
Lakier

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 maja 2007, 20:45
Dobry powód... nie wiem czy jest wystarczający, ale dla mnie kara śmierci to żadna kara... taki Saddam Husajn zamiast wieszać go powinno się zamknąć w celi 2m x 2m.. wiem że to nic w porównaniu z tym co zrobił, ale w końcu sam sobie by rostrzaskał łeb o ściane...Lakier pisze:pff. temat zastepczy, ok. Biblia tego zabrania, ok. Inne ble, ble, ok.
Niech ktos mi tylko powie, ze kara smierci nie powinna byc wprowadzona i poda dobry powod.
kyloloko
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio