Gdzie będzie grał Jerzy Dudek? - Strona 15

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2007, 13:04

Mało tego, powiedział że jedna oferta pochodzi z klubu powszechnie uważanego za europejską potęgę... kto dokładnie?
Mnie do glowy przychodzi tylko Barcelona, ale oby tam nie poszedl, bo skonczy jak Rustu.

Faucon
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 14:15

Tak na pewno Barcelona sprowadzi Dudka :rotfl: Ciekawe tylko po co?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 maja 2007, 14:30

Faucon pisze:ak na pewno Barcelona sprowadzi Dudka Rotfl Ciekawe tylko po co?

PO to że Valdes jest strasznie nierównym bramkarzem;]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 maja 2007, 14:36

Bassu, proszę Cię, naprawdę sądzisz że Jurek mógłby w Barcelonie zastąpić Valdesa? Wpadki wpadkami, ale mimo wszystko Victor jest o wiele lepszym bramkarzem :] Dudek w Barcelonie mógłby pełnić rolę rezerwowego, ale... po pierwsze do Barcelony ma przejść Ustari, po drugie- Dudek ławkę rezerwowych miałby zamienić na... ławkę rezerwowych? Wątpię.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 maja 2007, 14:37

BaSSu pisze:
Faucon pisze:ak na pewno Barcelona sprowadzi Dudka Rotfl Ciekawe tylko po co?

PO to że Valdes jest strasznie nierównym bramkarzem;]
tja..a Dudek jaki jest? :)
Z tą Barceloną to przesada , Dudek jest za słabym piłkarzem na tą drużynę. Jego plusy to refleks i gra nogami , ale z resztą już nie jest tak dobrze. Tendencja do puszczania 'szmat' i łapania kontuzji sprawiają , że nawet na ławce bym go nie widział. I do tego wiek , myślę sobie , że Barca wolałaby jakiś młody talent na ławce.
Uważam , że Dudzio skończy w Holandii , albo w jakimś beniaminku Bundesligi :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 maja 2007, 14:40

RóżA pisze:Bassu, proszę Cię, naprawdę sądzisz że Jurek mógłby w Barcelonie zastąpić Valdesa? Wpadki wpadkami, ale mimo wszystko Victor jest o wiele lepszym bramkarzem Krzywy Dudek w Barcelonie mógłby pełnić rolę rezerwowego, ale... po pierwsze do Barcelony ma przejść Ustari, po drugie- Dudek ławkę rezerwowych miałby zamienić na... ławkę rezerwowych? Wątpię.

Nigdy w życiu tak nie powiem. Ale Valdes nie jest IMO w czymś lepszy od Dudka. Kpiną jest pisanie że kupi go barca :wink:
Faucon pisze:był jednym z najlepszych (jesli nie najlepszym)
zawodnikiem Barcelony
:zgon:

Trzymajmy się tematu.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2007, 14:44 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 14:42

Spokojnie z tym Valdesem. On jest jeszcze dosyć młody jak na bramkarza (25 lat) i to, że mu sie zdarzają błędy to nic dziwnego. Poczekajmy jeszcze z rok czy dwa i jestem pewny, że VV pokaże na co go stać. Valdes piierwszą częśc sezonu miał znakomita, był jednym z najlepszych (jesli nie najlepszym)
zawodnikiem Barcelony. Od momentu błędu w meczu z Liverpoolem, rzeczywiscie gra przeciętnie i wiosne ma słaba, ale jestem pewny, że Valdes może stać sie jednym z najlepszych bramkarzy w Europie, bo możliwosci ma oogromne.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 maja 2007, 14:46

BaSSu pisze:Ale Valdes nie jest IMO w czymś lepszy od Dudka.
Nie jest? Konkrety proszę, konkrety :P

Przede wszystkim Valdes ma o wiele lepszy refleks od Dudka. Pojedynki jeden na jeden również wypadają na korzyść Hiszpana. Wykopy (czy wyrzuty) IMO u obu panów stoją na podobnym poziomie, chociaż z małym wskazaniem na Victora. Największą wadą wychowanka Barcelony są IMO wyjścia do piłki, ale u naszego rodaka ten element również nie stoi na najwyższym poziomie :lol: Gra nogami? Tutaj postawiłbym znak równości. No i gdzie ta dominacja Jurka :> ?

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 14:51

no to powiedz mi Bassu kto w pierwszej częsci sezonu grał od VV lepiej w ekipie z Barcelony?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 maja 2007, 14:56

Popełnia sporo głupich błędów.Dudek też nie gra już na wysokim poziomie ale gdyby Valdes miał chociaż charyzmę Zubizarrety. Wygląda na tym boisku jak jakiś Ken. Nie pasuje do tak dobrego klubu jak Barca. Nie powiedziałem że chce tam Dudka bo to tez by było śmieszne. Ale jeśli miałbym ich porównywać to jeden nad drugim nie ma przewagi.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 maja 2007, 14:59

Valdes popełnia głupie błędy średnio dwa razy na sezon. Dudek je popełnia gdy tylko gra :] Valdes wygląda jak Ken? :roll: Na tym chyba zakończę dyskusję z Tobą.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 maja 2007, 15:03

RóżA pisze:Valdes wygląda jak Ken

No wygląda tak na każdym meczu-nawet kiedyś gdzieś był artykuł o tym jak chodzi po kosmetyczkach i fryzjerach. Nie wmawiaj mi że Dudek popełnia błedy gdy tylko gra bo inaczej nie znalazłby się w Liverpoolu. Gdyby Rafa nie posadził go na ławce to pokazałby wiele.Banalny przykład-LM i karne. Zresztą gdzie by nie odszedł będzie to dla niego pozytywne bo udowodni ludziom takim jak Ty, że jest klasowym bramkarzem.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 maja 2007, 15:09

BaSSu pisze:ie wmawiaj mi że Dudek popełnia błedy gdy tylko gra bo inaczej nie znalazłby się w Liverpoolu.
Kiedyś Dudek tych błędów popełniał znacznie mniej, ale sytuacja od tego czasu się niestety zmieniła. W tym sezonie zagrał 4 mecze, z czego w trzech grał co najmniej słabo lub wpuścił bobola (dwa mecze z Arsenalem w Carling Cup oraz mecz z Portsmouth w Premiership). I gdzie tutaj przymierzać go do Barcelony?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 maja 2007, 15:13

Ja go nie przymierzam do Barelony bo jest na nią za stary. Wyraziłem tylko zdanie że w rywalizacji z Valdesem miałby szanse, bo nie jest on taki dobry. Gdy Dudek był w jego wieku grał o niebo lepiej od bramkarza Barcy. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 19 maja 2007, 15:16

fakt Valdes jest słabym bramkarzem. Z nim w składzie Barca zdobyła LM, 2x La Liga i 2x SuperPuchar Hiszpanii. Dodam tylko, że w zdobyciu wszystkich pucharów Valdes miał nie mały udział. Poza tym Barcelona w tym okienku żadnego bramkarza nie kupią. Raz, że są inne ważniejsze wydatki, a dwa, że w Barcelonie Valdesa nie mają zamiaru sadzać na ławce.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”