Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 194

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 maja 2007, 15:29

mAstA87 pisze:dla mnie to była walka bark w bark, wiec nie widzialem tutaj faulu ze strony Brożka
ze strony Dawidowskiego :roll:
Jezeli nawet nie klasyfikowac tego jako faulo to reka byla na polkolu przed polem karnym :!: kawal od linii pola karnego :!:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 12 maja 2007, 8:54

Podczas dzisiejszego posiedzenia Komisja Ligi Ekstraklasy SA zdyskwalifikowała na dwa mecze dwóch zawodników Wisły, Jeana Paulistę oraz Marcina Baszczyńskiego. Jest to kara za czerwone kartki, które piłkarze otrzymali podczas meczu z Odrą Wodzisław.

Tym samym obaj nie będą mogli zagrać w niedzielnym derbowym spotkaniu z Cracovią.

LOL. Pytam za co Paulista został zawieszony na 2 mecze ?
za to ?

Panowie z PZPN sami się proszą o burdy na stadionach, jak widzą takie zachowanie działaczy sędziów.

A NA DRZEWACH ZA ŁAPÓWKI BĘDĄ WISIEĆ LISTKOLUDKI!!! :roll:

Brak słów.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 maja 2007, 21:14

Pogrom w Krakowie!!!

Wisła Karaków - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 0 - 4 !!!

:roll:

To jest skandal i żal mi Wisały i jej kibiców, i nie pisze tego jako kibic Legii który chce zrobić na złość kibicom Wisły.

Jeszcze do niedawna w krakowskiej twierdzy cięzko był zremisować a co dopiero wygrać, a dziś Wisła przegrywa aż 4 bramkami o to z Grodziskiem. Klub jest żle zarządzany znamy juz tragiczne metody pana Cupiała, dziwne i złe decyzje personalne pochopne zwalnianie trenerów to niestety w Wisle codzienność. Po sezonie odejdzie Błaszczykowski motor napedowy Wisły i absolutnie najlepszy gracz obecnie, podobna mają też odejść Brożek i Dudka ale to pewnie tylko spekulacje. Szkoda że tak mocna druzyna jak Wisła powoli upada ja zdecydowanie wole aby z Legią o MP walczyła Wisła niż Bełchatów i Lubin.

PS http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4144219.html

Mapa kibicowskich sympati w Krakowie zgadza się coś?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 maja 2007, 21:28

cupial jak jeszcze kochasz ten klub to go sprzedaj w p***u. niech go przejmie orlen albo jakas osoba prywatna np. kulczyk.jesli dasz cos na porzadne transfery i trenera z prawdziwego zdarzenia to ok mozesz zostac ale jesli nie to dzieki za wszystko i pa pa. to juz zal patrzec co oni robia no zal patrzec. kadrowo to ja mysle ze jestesmy nadal najlepsza druzyna w polsce tylko ze niektorzy pilkarze jak np. baszczynski, glowacki, sobol sa wypaleni im sie po prostu znudzila ta polska liga i sie nie przykladaja. logicznie myslac to powinni bo dobra gra tutaj zblizaja sie do wyjazdu na zachod ale wytlumaczyc im tego chyba nikt nie umie. agha i nie pieprzyc ze petrescu jakby zostal to by bylo dobrze. moze bylibysmy gdzies na 3 miejscu ale ja nie chce zeby wisla grala takim schematem: cleber-radovanovic-gol ewentualnie zgranie branko do kogos tam. blagam BOZEEEEEE chron wiselke.
nasi kibice miazdza dopingowali do samego konca i brawa za to. dla nich powinni pilkarze grac jak juz sie im nioe chce dla siebie naprawde rozwalaja mnie nasi grajkowiie :roll:. mimo to: JAZDA JAZDA JAZDA BIALAAAAAA GWIAZDA

Awatar użytkownika
radzionek
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radzionek » 19 maja 2007, 22:16

A ja powiem tak choc dostane WP :P - [ch**] Z WYNIKAMI WISEŁKO JESTEŚMY Z WAMI :!: :!: :!: :)

2WP //maestro

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 20 maja 2007, 0:21

TS borys IFC pisze:cupial jak jeszcze kochasz ten klub to go sprzedaj w p***u. niech go przejmie orlen albo jakas osoba prywatna np. kulczyk.
Najpierw udaj sie do Płocka i Poznania i zapytaj czy w/w chcą kupić Wisłę,a potem domagaj sie by Cupiał Wisłę sprzedał.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 maja 2007, 0:28

TS borys IFC pisze:kadrowo to ja mysle ze jestesmy nadal najlepsza druzyna w polsce tylko ze niektorzy pilkarze jak np. baszczynski, glowacki, sobol sa wypaleni im sie po prostu znudzila ta polska liga i sie nie przykladaja

Ta i na lewej obronie gra Zieńczuk :lol:
Nazwiska napewno powalają, ich forma także :P
Słuchając wyników na Lechu myślałem, ze może Moskal powystawiał prawdziwe rezerwy. Wynik szokował, oglądajać skrót i skłąd szokował jeszcze bardziej. Skrót nie pokazał jakiś akcji, które potwierdzały słowa Skorży, że mieli troche szcześcia, czy coś takiego. Nie wliczajac ostaniej bramki Groclinu, to przy golach Wiślacy zostali rozklepani, a nawet ośmieszeni. Dyskobolia zagrał naprawdę kilka świetnych sytuacji i wynik zasłuzony. Jedyne co mnie ciekawi to sytuacja w polu karnym gdzie być moze faulowany był Błaszykowski(wątpie znając Jakuba). Zobaczymy jutro w kontrowersjach. Moskal wprowadził po przerwie zawodników ktorzy mieli ozywić grę i zmienić wynik, a do czego to doprowadziło... do tego, że przed przerwa było 0-1 a na koniec 0-4.
Wreszcie bramka Świerczewskiego to wydarzenie porównywalne do 100 bramek w lidze Piotra Reissa. :wink:

Wiele się musi w Wiśle zmienić, a najlepiej jej własciciel. Miał maszynkę do "zabijania". Dzięki sobie i jego naprawde bardzo ciekawym wspołpracownikom wszystko rozwalił i tego szybko nikt tego nie pozbiera, bo Wisła z tym zawodnikami, a raczej z większoscia nic juz nie osiągnie.
Zieńczuk zatrzymał sie chyba w Atenach, Głowacki sam nie wiem fzie, Gołos to nie skrzydłowy, Sobol zdecydwoanie spuścił z tonu. Cantoro bez Szymka to nie ten sam zawodnik. Brożek będzie gromnym talentem do konca kariery, Paulista ma dobrą technikę.
Stawiam litra, że Wisła w przyszłym seoznei nie wywalczy mistrza :lol:

Ciekawa jest sytuacja z Dolha. Prezes mowi, ze ma na kilka lat, Dolha raczej temu zaprzeczył ostatnio stwierdzając, ze wszystkim moze się zając FIFA czy UEFA. Pewnie Heler sam nie wie.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 maja 2007, 10:07

Gwiazda złotej ery Wisły zaczyna się gasić i to konkretnie. Odkąd odszedł Henryk Kasperczak Wisła toczy się coraz niżej. Zostały 3 kolejki do końca sezonu a główny pretendent do zdobycia mistrzostwa zajmuje 8 miejsce w tabeli. Za każdym razem jak Wiślakom nie idzie to mówi się, że potrzebują świeżości i nowości. Wisła potrzebuje spokoju a nie zmiana trenera co 5 kolejek oraz stała kadra, żeby każdy się czuł pewnie. Zła polityka w klubie jest główną przyczyną tego wszystkiego według mnie.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 20 maja 2007, 10:36

Marco pisze:TS borys IFC napisał:
cupial jak jeszcze kochasz ten klub to go sprzedaj w p***u. niech go przejmie orlen albo jakas osoba prywatna np. kulczyk.

Najpierw udaj sie do Płocka i Poznania i zapytaj czy w/w chcą kupić Wisłę,a potem domagaj sie by Cupiał Wisłę sprzedał.

byly plotki ze oni sa zainteresowani wisla. wiem, to tylko plotki ale jednak na pewno maja w sobie ziarno prawdy. poza tym nie bylo zadnych sygnalow o zainteresowaniu kogos innego wiec jaka kandydature mialem napisac :roll:??wez pomysl

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 20 maja 2007, 10:43

Krakowscy gwiazdorzy są już myślami na wakacjach. Wczorajszy mecz totalna porażka, klęska jakich w Krakowie od dawien dawna nie widziano. Nikomu się grać nie chciało. Każdy chodził po boisku jak święta Krowa. Nie widze innej możliwości jak porządne transfery, porządny trener.

Czy wygrywasz czy nie !

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 maja 2007, 10:50

paku pisze:porządny trener.
Rozumiem, ze ani Licka, ani Petrescu, ani Moskal porzadnymi trenerami nie są :?:
paku pisze:porządne transfery
Porzadne transfery byly przeciez, Frankowski do Hiszpanii, Zurawski do Szkocji, Szymkowiak do Turcji, Kosowski do Niemiec. Zapomnialem o jakims :think:

Aaaaaam, pewnie Ci chodzilo o transfery do Wisly :P No, to takich juz ciezko wyszukac. Moze :think: A nie, jednak nie dam rady. Choc jeszcze przypomnial mi sie Wasz kolejny dobry transfer, czyli Majdan do Szczecina.

Wisla zatopiona.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 maja 2007, 11:35

cloner pisze:No, to takich juz ciezko wyszukac. Moze A nie, jednak nie dam rady.

A świetny Jakub Błaszczykowski, solidny Cleber to co?

Wydaje mi sie że drużyny które do tej pory panowały w lidze czyli Wisła i Legia czekają w przerwie letniej bardzo duże zmiany. Szczególnie tyczy się to Wisły, trzeba będzie znaleźć nowego trenera który odważy sie na ryzyko pracy w Wisle a cisnienie i presja jest tam wieksze niz w najlepszych klubach europy. Odejdzie Błaszczykowski czyli potrzeba znależć godnego nastepce no i wymienic kadre która jaka jest wiadomo.
Jesli Wisle nie uda sie pozytywnie przeprowadzić "reform" to marnie widze jej przyszłość.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 maja 2007, 12:55

Wisła Kraków w tym sezonie przeżyła swój największy upadek od niepamiętnych lat. Szkoda mi tego klubu bo jestem ich fanem jeśli chodzi o Orange Ekstraklasę. Szykują się tam duże zmiany personalne. Z takiego dna jak teraz trzeba się teraz tylko odbić wskoczyć na nowo do czołówki. Trzeba kupić nowych zawodników i zmienić politykę zespołu; przede wszystkim właściciela który siedzi i P**** w stołek. Drugą sprawą jest trener. Największy błąd moim zdaniem to odejście Henryka Kasperczaka. Gdzie ta lśniąca Biała Gwiazda z przed kilku sezonów która szła jak piorun i wygrywała wszystko po kolei oraz zadziwiała w Pucharach, nawiązywała kontakt z zespołami LM itp itd można by tak w nieskończoność wymieniać. Oby ktoś się wziął za ten cały bałagan, poukładał wszystko i na nowo rozjaśnił stadion przy Reymonta.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 maja 2007, 14:55

No i stało sie Jacek Bednarz od czerwca będzie dyrektorem sportowym Wisły Kraków. Wszystkie prasowe sensacje i spekulacje stały się dzis faktem a tak się Jacek wczoraj w TVN wypierał tej Wisły. Biedna Wisła aż mi ich szkoda podobno Bednarz ma pracować w Krakowie aż 3 lata ciekawe ile faktycznie będzie tam dyrektorem sportowym. Gdybym miał do wyboru Grzegorza Mielcarskiego,Mirka Trzeciaka albo Bednarza to zdecydowanie wybrał bym tych pierwszych ale coż prezes Wisły Kraków, Mariusz Heler twierdzi że wybrano absolutnie najlepszego kandydata.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 21 maja 2007, 15:26

franz pisze:No i stało sie Jacek Bednarz od czerwca będzie dyrektorem sportowym Wisły Kraków. Wszystkie prasowe sensacje i spekulacje stały się dzis faktem a tak się Jacek wczoraj w TVN wypierał tej Wisły. Biedna Wisła aż mi ich szkoda podobno Bednarz ma pracować w Krakowie aż 3 lata ciekawe ile faktycznie będzie tam dyrektorem sportowym. Gdybym miał do wyboru Grzegorza Mielcarskiego,Mirka Trzeciaka albo Bednarza to zdecydowanie wybrał bym tych pierwszych ale coż prezes Wisły Kraków, Mariusz Heler twierdzi że wybrano absolutnie najlepszego kandydata.
Poczekaj lepiej na wyniki jego pracy. Krytykowanie go jest narazie bezpodstawne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”