Manchester United-Chelsea Londyn FINAŁ LA

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 » 20 maja 2007, 13:59

Chelsea została najbardziej utytułowaną drużyną z Anglii w sezonie 2006/2007 dzięki zwycięstwu w Pucharze Anglii oraz Pucharze Ligi.
Cytując mojego nauczyciela od historii odpowiem :"Ciekawe, ale to nieprawda". Bo te tytuły nie dają wyznacznika prestiżu w tym sezonie. Niczego nie ujmując zespołowi Mourinho, to nie jest tak, że jeśli wygra dwa Puchary to jest to większy sukces niż Mistrzostwo Anglii. Puchar Ligi ma znaczenie bardzo niewielkie, o czym świadczy fakt, że zespoły "z czuba" grają w rezerwowych składach. Puchar w Anglii - owszem jest bardzo istotny, ale to również nie to samo co Mistrzostwo Anglii. O mistrzostwie decyduje 38 spotkań. O pucharze - kilka z dobrymi zespołami. Tak więc na mistrzostwo składa się dobra forma z całego sezonu. A puchar - najlepsze drużyny formę powinny łapać gdzieś od V rundy.

Co do meczu. Średnio ciekawe widowisko. I już od moich znajomych słyszałem, że dla neutralnych kibiców mało emocjonujące przez większość czasu. Najbardziej szkoda sytuacji Giggsa. Niepotrzebnie chciał tą piłkę uderzyć wślizgiem. Z tego co widziałem na powtórkach, to spokojnie mógł się utrzymać twardo na nogach i podnieść piłkę. Cech nie miałby jakichkolwiek szans. Szacunek po meczu zwłaszcza dla Lamparda, który zagrał zajebistą piłkę. Takich podań często się nie ogląda...

Gratuluję Chelsea Pucharu Anglii.

Wróć do „Wracając Do Meritum”