II LIGA - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 maja 2007, 19:29

Bobohawk pisze:Jeżeli będzie im brakowało jakiegoś punktu do czwartego miejsca wówczas nam odejmą
Watpie aby im brakowalo :!: Nie maja zbyt trudnych meczow + wo z Zawisza za ktory Bytomianie juz dostali nalezne pkt :!:

Polonia B ma truden spotkania Zaglebie, KSZO, czy spotkanie z Piastem (chociaz tu roznie moze byc)

Zas Polonia W. mecz u siebie z Piastem i Lomza, a na wyjezdzie pewne 3pkt za mecz z Miedzia, ktora juz spadla a w klubie zbyt rozowo nie ejst -

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 21 maja 2007, 19:34

czeher pisze:Watpie aby im brakowalo Exclamation Nie maja zbyt trudnych meczow + wo z Zawisza za ktory Bytomianie juz dostali nalezne pkt Exclamation

Ale zawsze jest duża szansa, że któryś z tych zespołów urwie Polonii W. jakieś punkty. Zgodzić się natomiast muszę, że sytuacja zrobiła się beznadziejna i będzie niezwykle trudno aby Bytom znalazł się w Ekstraklasie. Głupio potracone punkty teraz się zemszczą.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 maja 2007, 19:40

Bobohawk pisze:Ale zawsze jest duża szansa
Owszem szansa jest, ale napewno nie okreslibym ja mianem duzej :!: Baczac na to co Polonia W. pokazuje w tej rundzie - a do tego graja 2 z trzech meczy u siebie + wyjazdowy z najmniej wymagajacym rywalem. Oczywiscie jeszcze wsyztsko mozliwe cytujac powiedzonko "dopoki pilka w grze" ale nie podpalalbym sie zbytnio i nie nazywal jak juz wczensiej napisalem ze jest to duza szansa
Poza tym kontuzje w Bytomie :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8675
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 maja 2007, 19:47

Poza tym kontuzje w Bytomie
Ha, jakie kontuzje, juz wszyscy zdrowi, na Sosnowiec sklad bedzie najsilniejszy 8) Jedynie nadal nie wiadomo co z obsada bramkarza, ale skoro Suchanski we Wroclawiu nie popelnil zadnego bledu - to jest :ok:

Wg mnie Polonia zagra w nastepujacym skladzie :

Zmija - Klepczynski, Sosna, Dziolka, Plewnia - Mroz, Trzeciak, Grzyb, Marcinkowski - Rozmus [badz Mezyk], Podstawek

W 2 polowie pewnie pojawi sie Zukowski [oby nie], Rozmus lub Mezyk [zalezy kto bedzie w 11.]. Jakos dziwnie jestem optymista przed meczem 8)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 21 maja 2007, 19:55

cloner pisze:Jedynie nadal nie wiadomo co z obsada bramkarza, ale skoro Suchanski we Wroclawiu nie popelnil zadnego bledu - to jest Okej

Dla pewności i większego spokoju mimo wszystko wolałbym w bramce Żmiję, bo z Suchańskim ostatnio różnie to bywa.

cloner pisze:Jakos dziwnie jestem optymista przed meczem Cool
Ja również tym bardziej, że Zagłębie ostatnio formą nie błyszczy, a my dodatkowo gramy u siebie. Jeżeli pokonamy goroli wówczas będziemy znów w grze. Teraz każdy mecz będzie najważniejszy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 maja 2007, 19:58

Dla osob, ktore maja dostep do TVP3 Katowice - w srode o 18.00 - bezposrednia relacja z meczu POLONIA BYTOM - Zaglebie Sosnowiec :!: Tylko i wylacznie w oddziale Katowice.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 21 maja 2007, 20:01

cloner pisze:Dla osob, ktore maja dostep do TVP3 Katowice - w srode o 18.00 - bezposrednia relacja z meczu POLONIA BYTOM - Zaglebie Sosnowiec Exclamation Tylko i wylacznie w oddziale Katowice.

Chyba że znów odbędzie się jakaś pielgrzymka papieża, albo bardzo ważne posiedzenie sejmowe :roll: Ale zawsze zostaje iTVP...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 maja 2007, 20:02

cloner pisze:Ha, jakie kontuzje, juz wszyscy zdrowi,
Moze nie monitoruje codziennie sytuacji Poloni Bytom, poprostu zdaje sie pisales kilka dni temu ze mozliwe jest ze dla Zmiji sezon juz sie zakonczyl
Tak wiec cofam to ostatnia sentencje
Bobohawk pisze:pokonamy goroli
Podobno ma przyjechal 700 osobowa grupa z Sosnowca i nastawiaja sie, ze bedzie zaatakowany ich pociag

Dla postronnych - ten mecz bedzie mozna zobaczyc w regionalnej TVP3 (chociaz chyba tylko w Katowickiej :think:)

edit
cloner mnie obiegl :oops:
Bobohawk pisze:Ale zawsze zostaje iTVP...
.... zawsze zostaje stadion :smoke:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 maja 2007, 21:19

Polonia Bytom z nami caly czas
O ekstraklasie marzy kazdy z nas
Czekamy tyle lat
21 lat
Nadchodzi juz najwyzszy na nas czas.

Ole ole ole ole ole ole
:!:

fora ci się nie pomyliły ? // fieldy

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 24 maja 2007, 7:50

Wyniki 31 kolejki...

Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok 0:0

Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec 1:0

Odra Opole - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1:0

Polonia Warszawa - Piast Gliwice 3:0

Górnik Polkowice - Miedź Legnica 2:2

Podbeskidzie Bielsko-Biała - ŁKS Łomża 2:0

Lechia Gdańsk - Zawisza Bydgoszcz 3:0 (wo)

Unia Janikowo - Kmita Zabierzów 1:0

Stal Stalowa Wola - Ruch Chorzów 0:0

Na grubo zaznaczone mecze drużyn kandydujących do awansu.

TABELA

1.Ruch Chorzów 31 62
2.Zagłębie Sosnowiec 31 57
3.Jagiellonia Białystok 31 56
4.Polonia Warszawa 31 52

5.Polonia Bytom 31 51
6.Lechia Gdańsk 31 51

Do clonera... w tabeli uwzględniłem odjęcie 3 punktów dla Poloni Bytom...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 24 maja 2007, 9:18

kyloloko pisze:Do clonera... w tabeli uwzględniłem odjęcie 3 punktów dla Poloni Bytom...
Pomimo, że do clonera to ja się wypowiem. Źle, że uwzględniłeś to odjęcie 3 punktów, bo ta kara już napewno się nie uprawomocni i spokojnie można dopisać oczka do ich dorobku.

Sytuacja zaczyna się już powoli klarować, niestety kolejka niekorzystna dla mojego zespołu i chyba już nie ma co nawet marzyć o awansie. Takiej szansy nie będzie długo.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2007, 11:47

limansky pisze:Pomimo, że do clonera to ja się wypowiem. Źle, że uwzględniłeś to odjęcie 3 punktów, bo ta kara już napewno się nie uprawomocni i spokojnie można dopisać oczka do ich dorobku.
A jest jakies info na temat splacania zaleglosci :?: Bo kilka dni temu z informacji z pierwszej reki wynikalo ze zawodnicy maja biodajze 3 miesieczne zaleglosci w wyplatach

Co do Lechii to nie widze mozliwosci awansu bo, jezeli nie awansuje Polonia to awansuje Polonia :lol2:
Ta Warszawska wg mnie bedzie miala komplet pkt do konca sezonu, zas Polonia B. chyba decydujacy mecz rozegra w sobote na wyjezdzie z walczacym o utryzmanie KSZO - chociaz sam nie wiem jak to tutaj jest, chyba nie zostalo to do konca powiedziane :think: Jezeli KSZO byloby na miejscu spadkowym spadlo by na 4ligi a co w zwiazku z tym jezeli bedzie na barazowych :think:

edit: Sprawdzilem i wynika ze KSZO o nic nie walczy ale ...

W sytuacji, gdy zespół (y) występujący (e) aktualnie w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi zajmie (ą) na zakończenie sezonu piłkarskiego w wyniku rywalizacji sportowej 11, 12, 13 lub 14 miejsce w końcowej tabeli, zaś na podstawie orzeczenia organów dyscyplinarnych PZPN zostanie (ą) przyniesiony (e) do niższej klasy rozgrywkowej mecze barażowe z udziałem tej (tych) drużyny (drużyn) nie odbywają się, a awans uzyskują zespoły z III ligi wylosowane z par barażowych. Przy obniżeniu klasy rozgrywkowej uznaje się, że zespół jest przesuwany z II ligi,

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 24 maja 2007, 11:59

czeher pisze:A jest jakies info na temat splacania zaleglosci
Na clonera poczekaj, on Ci da swieżutkie info z pierwszej ręki. Ale do mnie trafiła ta wypowiedź prezesa:
Złożyliśmy odwołanie, które na razie nie zostało rozpatrzone. Kwestie zaległości cały czas "czyścimy" - większość roszczeń została już pozytywnie załatwiona, a w najbliższych dniach podpiszemy ostatnie porozumienia z piłkarzami. Nie będzie więc podstaw do utrzymania kary i jestem przekonany, że zostanie ona anulowana.
Więc chyba w Polonii idzie wszystko w dobrym kierunku i kara nie powinna się uprawomocnić.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2007, 14:10

Hmm, zostalem wywolany do tablicy, ale sam nie wiem co napisac, gdyz ja prezesem nie jestem, a zarzad nikogo nie informuje o swoich poczynaniach. Ale to sie zmieni.
Z tego co ja wiem, to dwoch z trzech pilkarzy jest splaconych, a z trzecim jest podpisana jakas ugoda pisemna, dlatego pismo do PZPN zostalo wyslane.
czeher pisze:Co do Lechii to nie widze mozliwosci awansu bo, jezeli nie awansuje Polonia to awansuje Polonia
Zgadzam sie z Toba w zupelnosci, ale ja widze jeszcze szanse w slabszej koncowce Jagiellonii :P
czeher pisze:Bo kilka dni temu z informacji z pierwszej reki wynikalo ze zawodnicy maja biodajze 3 miesieczne zaleglosci w wyplatach
Hmm, jesli chodzi o obecnych pilkarzy Polonii to o jakichs nadzwyczajnych zaleglosciach nie slyszalem. Ostatnio sytuacja finansowa troszke sie uspokoila, jakby troszke wiecej $ sie znalazlo, ale i tak finansowo jestesmy najslabsi w 2 lidze.
limansky pisze:Ale do mnie trafiła ta wypowiedź prezesa
Slow prezes Polonii nawet nie czytaj, bo on musi ciagle sciemniac. On najczesciej powtarza slowa "w przyszlym tygodniu". Dotyczy to wszystkiego :wink:

Ale spokojnie, Polonia idzie do przodu 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2007, 14:33

cloner
- z tego co wiem to zaleglosci sa, moze nie tak duze jak niegdys ale jednak, wprawdzie nie powinno to odbic sie na tym czy awansujecie czy nie :wink:
"Zrobimy co do nas nalezy a potem w razie czego kibice moga miec pretensje do zarzadu i go rozp... "
cloner pisze:ale ja widze jeszcze szanse w slabszej koncowce Jagiellonii
W sumie dla nich bedzie to istna tragedia, bowiem oni co rok chca awansowac a zawsze cos stanie na przeszkdozie, wiec jezeliby teraz majac taka szanse nie awansowali to {'] - pompujac jednak troche kasy
ale jednak maja mecze u siebei z teamami wlaczacymi o utrzymanie/baraz, oraz wyjazd do Zaglebia wiec wszytsko mozliwe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”