Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 184

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 maja 2007, 17:25

Jarzinho pisze:Inna sprawa, ze ani Cyfrowy Polsat ani Cyfra+ nie transmituja Bundesligi ani ligi greckie, araczej mało pokazuja takiego Malarza czy Mięciela... Pewnie nie maja dojsc do zapisów z tych spotkań i dlatego nie ma powołan dla Wichniarka, Mięciela itp.
Wydało się. Jeśli Beenhakker nie pojedzie z cyfrówką, to nie ma zapisów DVD i tym samym zawodników w kadrze :smile2:.

Przypomina mi się Janas, który za swojej kadencji miał rekordową ilość testowanych zawodników, a i tak grał ciągle tymi samymi piłkarzami. Bo wystarczył jeden nieudany występ podczas sparingu, by zawodnik wypadł z obiegu. Przykładowo Błaszczykowski nie dotrwałby nie tylko do meczu z Portugalią, Finlandią nawet, ale wypadłby już po sparingu ze Arabią Saudyjską :lol:. Tęskno za tymi czasami, ruch był w interesie, można było pospekulować.
Sero pisze: Jeszcze jedna rzecz, którą dało się zauważyć na przestrzeni kariery Janasa i Holendra. Ten pierwszy nawet gdy wygrywał to prasa na siłę wciskała kolejnych piłkarzy do reprezentacji, natomiast Leo ma taki komfort jak teraz z Jeleniem czyli nikt głośno na niego nie psioczy. To pokazuje jakim zaufaniem mediów i kibiców cieszył się Janosik, a jakim obecny szkoleniowiec.
Sprawa z Feyenoordem pokazała jakim zaufaniem cieszy się i co będzie jak zacznie przegrywać. "Za takie pieniądze jakie on u nas zarabia..." :lol:
Janasowi prasa wciskała Frankowskiego, bo wszyscy widzieli, że na jego golach wjechaliśmy na mundial, a Jelenia nikt nie wciska, bo nie miał okazji nic zrobić dla reprezentacji podczas obecnych eliminacji, a z golami we Francji polscy czytelnicy nie mają wiele do czynienia. U Janasa kluczowe wyniki wyglądały jak chaotyczny zlepek fartownych wydarzeń, nic dziwnego, ze prasa czuła się bardzo pewnie. Teraz to reprezentacja może czuć się pewnie, a prasa może najwyżej czekać na potknięcia.

Poczekajmy aż rerezentacja trafi na słabszy okres i przykładowo w dwóch następnych meczach zanotuje dwa remisy. Wymagania zostały bardzo wyśrubowane i myślę, że lament będzie większy niż po meczach z Finlandią i Kazachstanem. A w wielkiej rzeczpospolitej internetowej na polskim godle jeleń zastąpi orła :).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 17:42

piwus pisze:Przypomina mi się Janas
piwus pisze:Janasowi
piwus pisze: U Janasa

Masz kompleks Janasa, czy tylko tak sobie zawsze do niego wracasz. Moze to jakiś wzór, albo miarka jaka mają być mierzeni kolejni trenerzy kadry. Janas to, Janas tamto. Janosika juz nie ma.
piwus pisze:rzykładowo Błaszczykowski nie dotrwałby nie tylko do meczu z Portugalią, Finlandią nawet, ale wypadłby już po sparingu ze Arabią Saudyjską . Tęskno za tymi czasami, ruch był w interesie, można było pospekulować.

Z tym Błaszczykowskim to do końca chyba nie jest trafiony przykład.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 maja 2007, 17:53

Niedługo napiszę, że jest słoneczna pogoda i dowiem się, że jestem pocieszny, przytaczam tylko te fakty, które mi pasują i mam kompleks deszczu :lol:. To tak w ramach treściwej dyskusji jaka została zainicjowana :).

omfan
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: omfan » 23 maja 2007, 15:32

Telewizja Polska transmitować będzie mecze Mistrzostw Świata w piłce nożnej do lat 20, które organizowane są w Kanadzie.

Spotkania z udziałem Polaków pokaże Dwójka. 30 czerwca, 20.05 Polska – Brazylia, 3 lipca, 22.50 Polska – USA, 6 lipca, 1.30 Polska – Korea Płd. W przypadku awansu reprezentacji Polski TVP2 będzie transmitować kolejne mecze „biało-czerwonych”.

Transmisję ze spotkań naszej grupy, wybranych meczów fazy 1/8, ćwierćfinałowych, półfinałów i finału przeprowadzi TVP Sport.
Źródło skysunsat.pl

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 maja 2007, 15:45

a ja dzięki magiczemu pojęciu "streaming" mam gdzies te ich transmisje na TVP Sport. :o

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 maja 2007, 16:44

kaczy pisze:a ja dzięki magiczemu pojęciu "streaming" mam gdzies te ich transmisje na TVP Sport
Kaczy mecze Polakow beda w Dwojce wiec nie wiem co sapiesz.... I wogole MS U-20 bedzie transmitowal Eurosport, wiec malo kto nie posiada tych stacji ;) A streaming bedzie zapewne na chinskich kanalach z tym egzotycznym komentarzem wiec ja powiem - odpuszczam sobie.

A tak dodatkowo dodam jeszcze ze Leo powolal Iwanskiego do kadry... Szkoda ze nie Jelonek jakos mi sie nie chce wierzyc ze Irek nie pasuje do stylu gry reprezentacji... No ale Iwanski moze strzeli swoja druga bramke w reprezentacji, w dwoch meczach w ktorych wystapil w barwach naszej kadry wypadl conajmniej dobrze. Obaczymy

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 23 maja 2007, 17:58

Widzę rozpływacie(pływaliście) się nad brakiem Irka w kadrze "podstawowej"... brak jego powołania można sobie tłumaczyć na 3 sposoby...
a). Leo za nim nie przepada
b). w meczach ze słabszymi zespołami chce dać szanse innym...
c). po prostu nie pasuje mu do koncepcji zespołu i ustawienia na boisku które chce zastosować w meczu z tymi przeciwnikami, Jeleń świetnie sprawdza się w kontrach (świetny start do piłki... motoryka), Ale zespoły naszych najbliższych rywali raczej nie będą nam siedzieć (mam taką nadzieję) z piłką na naszej połowie, za to my na ich... atak pozycyjny który tak mocno kocha nasza kadra od zawsze, i tutaj potrzebni są zawodnicy kreatywni, potrafiący coś rozegrać, dobrze wrzucić piłkę... cóż moim zdaniem Ireneusz w tych elementach jest nieco słabszy i brak jego powołania jest właśnie tym spowodowany...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 maja 2007, 19:35

enoce pisze:b). w meczach ze słabszymi zespołami chce dać szanse innym...
te zespoly sa teoretycznie slabsze, na wyjazdach z Azerbejdzanem w plecy dostala przeciez Serbia!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 maja 2007, 23:14

Martinho pisze:te zespoly sa teoretycznie slabsze, na wyjazdach z Azerbejdzanem w plecy dostala przeciez Serbia!
Serbia dostala w plecy z Kazachstanem, a z Azerami nie proadizla sobie Finlandia :!:
enoce - my bedziemy tam miec problemy grajac normalnytm zestawieniem a co dopiero dawac komus szanse :!:
Napastnik Zagłębia Lubin Łukasz Piszczek zastąpił kontuzjowanego Radosława Matusiaka w kadrze piłkarskiej reprezentacji Polski przygotowującej się do wyjazdowych meczów eliminacji mistrzostw Europy z Azerbejdżanem i Armenią.

Matusiak, gracz włoskiego US Città di Palermo, dotarł do Wronek, gdzie trenuje kadra Leo Beenhakkera, w poniedziałek wieczorem. Przywiózł ze sobą dokumentację kontuzji stawu skokowego prawej nogi, której nabawił się w meczu ligowym z Ascoli.

- Po konsultacji z lekarzem reprezentacji Jerzym Grzywoczem selekcjoner Leo Beenhakker zdecydował się wezwać do Wronek Łukasza Piszczka, który znajdował się wśród powołanych na tzw. liście rezerwowej. Ma pojawić się we Wronkach we wtorek przed południem i zastąpi Matusiaka, którego występ w najbliższych meczach jest niemożliwy - powiedział rzecznik prasowy polskiej drużyny narodowej Kazimierz Oleszek.
Mam nadzieje ze Sagan bedzie grac w pierwsyzm skaldzie

Ogolnie te mecze jakos czarno widze, uwazam ze kompletu napewno nie bedzie - a najlepszym osiagnieciem beda 4pkt, chociaz z drugiej strony dobrze ze w Polsce sa teraz takie upaly, bowiem nasi przyzwyczaja sie troche to takowych temperatur :!:

Awatar użytkownika
asior34
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: asior34 » 29 maja 2007, 15:51

Repreza wcale niema łatwego zadania. Będą osłabieni brakiem kilku kluczowych zawodników. :cry: Z Azebrejdżanem powinno pójść dość łatwo , lecz z Armenią tak gładko niebędzie. Ormianie znani są z ostrej gry i potrafią grać z kontry. Pamiętajmy że w Kielcach wygraliśmy z trudem ,a gola na wage zwycięstwa strzelił Maciej Żurawski którego może zabraknąć w meczu z Ormianami.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 maja 2007, 14:33

asior34 pisze:Będą osłabieni brakiem kilku kluczowych zawodników.
Biorac pod uwage innych to jednak my jestesmy w uprzywilejowanej sytuacji.
W Portugalii istny bol glowy bedzie mial Scolari :!: brak tak klucozwych graczy jak Cristiano, Carvalho itp
Zas Serbia prawdopdobnie bez glownej strzelby Zigicia a graja na wyjazdach, gdzie spisuja sie neizbyt przywoscie - Serbia przegrla z Kazachami a Portugalia nie odnotowala jeszcze wygranej :!:

Mam pytanie cyz ktos ma grupe pilkarzy powolanych na jutrzejszy mecz u21 z Holandia :?:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 cze 2007, 12:42

Niestety nasi młodzieżowcy ulegi Holendrom 1-0 (Janssen '81).

Paweł Linka - 2. Witold Cichy, 3. Jakub Rzeźniczak, 5. Adam Wrzask, 4. Przemysław Kocot - 6. Piotr Kuklis, 9. Radosław Majewski, 10. Cezary Wilk, 8. Marcin Pietroń - 7. Piotr Ćwielong, 11. Krzysztof Sokalski.

Dziś z kolei trzeba pokonać Azerów. Napewno łatwo nie będzie, a trzeba zachować jeszcze siły na Ormian.
Niestety z polskiego obozu dochodzą wiadomości, że nie zagra Jakub Błaszczykowski. W takiej sytuacji z ataku na prawą strone przeniesiony został by Ebi Smolarek, a do przodu Leo desygnuje Rasiaka bądź Sagana.
Ciekawie będzie w Finalndii gdzie gospodarze podejmują Serbów, a przegranemu znacznie zmaleje szansa wyjazdu na Euro. Liczę także na Belgów, że są w stanie urwać coś ekipie Scolariego u siebie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 02 cze 2007, 12:52

Mam nadzieje ze zagra Saganowski. Ostatnio praktycznie w kazdym meczu ligowym strzelal bramki wiec wydaje sie byc w formie.
Jesli wejdzie Rasiak to pewnie kazda pilka na niego i bedzie odgrywal, na boki i do Maćka, a taka gra raczej kiepsko naszej reprezentacji wychodzi.

No i trzymajmy kciuki nie tylko za zwyciestwo naszych, ale i za remisy w pozostalych meczach grupy ;]

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 cze 2007, 16:38

6 punktow to jedyna opcja na 2 mecze kazdy inny rezultat traktuje jako proazke . Naszych trzeba scisnac odpowiednio przed takimi meczami bo jak na mundial nie potrafili sie zmotywoac :? Teraz na sczescie jest Leo i czymam sczegolnie za jego poczyania w szatni kciuki :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 cze 2007, 18:43

czeher pisze:Ogolnie te mecze jakos czarno widze, uwazam ze kompletu napewno nie bedzie - a najlepszym osiagnieciem beda 4pkt
I co panowie jak narazie ten scenariusz jest az nadto prawdziwy, odwolujac sie jeszcze ku bukmacherce to fieldy, ja w sumie tez odradzalismy ten mecz - 1,2 o cuchnelo niepsodzianka, ktora jak narazie ma odwzorowanie w rzeczywistosci :!:

Armenia, Azerowie to nie kelnerzy na wlasnych smieciach, torche smiesyzly mnie te wsyztskie zapowiedzi, i wyszydzanie Azerskiego trenera, ktory mowil ze Polska ma slabe pkt i postaraja sie je wykorzystac - no i wykrozystali

myhalek_acm pisze:6 punktow to jedyna opcja
Hurra optymizm sie az nadto udzielil
W Armenii bediz eejszcze trudniej :!:

Nasi graja jak po nocy w burdelu - moze Leo jakies innowacje wprowadzi l :?: jak mysliscie??
Boruc :o :shock: :lol2: 3 dratsyczne bledy w 45minutach, wykorzystany naszczescie 1 - Ja tam wole Gibona - moze on zagra z Armenia :think:
Smolarek nie potrafil przyjac delikatnego podania :!:

Boruc :zgon: chyba sie zajal zabardzo prowokacjami :badzieiw: niz trenowaniem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”