II LIGA - Strona 20

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 maja 2007, 22:09

No to Panowie stało się to co wydawało się niemożliwe. Polonia Warszawa została rozgromiona w Legnicy przez Miedź aż 4:0. Tego się nie spodziewałem tym bardziej, że Miedź jest już zdegradowana. Polonia która ze wszystkimi sobie radziła zatrzymała się na najsłabszym zespole ligi.
Do tego Zagłębie zremisowało ze Śląskiem, a Polonia Bytom wykorzystała te potknięcia pokonują KSZO na trudnym terenie 2:0. Walka robi się coraz to ciekawsza, bo nikt z czołówki nie może czuć się pewny.
Zagłębie wystarczy, że zremisuje jeden mecz i jest w Ekstraklasie, Polonia B. i Jagiellonia wystarczy że wygrają swoje spotkania w następnej kolejce i znamy komplet beniaminków Ekstraklasy. No chyba, że PZPN się wtrąci i nie zwróci nam zabranych trzech punktów, ale wówczas musimy wygrać także z Miedzią.
Jutro dwa ważne mecze, a mianowicie Jagiellonia - Stal, i Kmita - Lechia. Mam nadzieję, że dojdzie do jakiejś niespodzianki :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 maja 2007, 22:16

Bobohawk pisze:Polonia Warszawa została rozgromiona w Legnicy przez Miedź aż 4:0
nie przypominaj - ten mecz, a raczej wynik bedzie mi sie snic jeszcze dlugo - i to wcale nie bedzie cos milego :? :zgon:
Bobohawk ja mysle ze praktycznie mozna powiatc Polonie B w 1lidze, pilkarze chyba zrobili swoje, teraz czas na zarzad :!:
Kto by sie spodziewal, niemozliwe staje sie rzeczywiostoscia - czy pilka nie jest piekna :think: zwlaszcza jezeli sa takie niespodizanki jak w Legnicy :maruda: :roll:
Polonia B prawie jak kopciuszke :lol: :o

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 maja 2007, 22:23

czeher pisze:Bobohawk ja mysle ze praktycznie mozna powiatc Polonie B w 1lidze, pilkarze chyba zrobili swoje, teraz czas na zarzad Exclamation
Kto by sie spodziewal, niemozliwe staje sie rzeczywiostoscia - czy pilka nie jest piekna Think zwlaszcza jezeli sa takie niespodizanki jak w Legnicy Maruda Rolling Eyes
Polonia B prawie jak kopciuszke Laughing Surprised

Raczej teoretycznie bo w praktyce nastąpi to najwcześniej z Piastem w Bytomiu. Ale zgadzam się, że jest już bardzo blisko. Dosłownie dzieli nas mały kroczek, ale piłkarze nie mogą teraz spocząć na laurach tylko wygrać z Piastem, bo w Legnicy różnie może być co zresztą dzisiaj było widać.
Aż łezka się w oku kręci gdy sobie myślę, że Polonia wróci do Ekstraklasy :) Dla takich chwil warto pasjonować się futbolem. Sezon temu wszyscy nas skazywali na pożarcie, bo jesieni z nas się śmiali. Później to my z połowy Polski mogliśmy się śmiać. Teraz było podobnie, walka o baraże nic więcej, a tu proszę rewelacja sezonu :) Mam nadzieję, że informacje zarządu o negocjacjach ze sponsorem nie były wyssane z palca. Pozostaje czekać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 maja 2007, 22:52

czeher pisze:Bobohawk ja mysle ze praktycznie mozna powiatc Polonie B w 1lidze, pilkarze chyba zrobili swoje, teraz czas na zarzad
Mam się spodziewać cloner'a w Poznaniu :?: Fajnie....

Szkoda, że Śląsk nadal będzie w 2 lidze, zawsze to ciekawsze spotkania ze względu na histori. Sosnowiec od kilku sezonów jakoś nie mógł się dostać do pierwszej ligi, teraz wreszcie to osiągnie. Podobnie pewnie Jaga.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 maja 2007, 22:59

Jarzinho pisze:Sosnowiec od kilku sezonów jakoś nie mógł się dostać do pierwszej ligi, teraz wreszcie to osiągnie. Podobnie pewnie Jaga.

Dopóki piłka w grze :P Choć Zagłębie jedną nogą już jest w Ekstraklasie.

Jarzinho pisze:Szkoda, że Śląsk nadal będzie w 2 lidze, zawsze to ciekawsze spotkania ze względu na histori.
Na własne życzenie, zimą wydali bodajże najwięcej na transfery, ale nie przełożyło się to na wyniki. Być może po sezonie polecą głowy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8692
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2007, 0:20

Mam się spodziewać cloner'a w Poznaniu
Raczej nie. Fajnie.

Jeszcze 2 mecze i wracamy do I ligi 8)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 27 maja 2007, 9:31

Bobohawk pisze:Kmita - Lechia. Mam nadzieję, że dojdzie do jakiejś niespodzianki
Nie dojdzie :wink:.My też jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa i dziś trzeba wygrać. Pojawiło się światełko w tunelu dzięki Polonii W. Garuch dwie bramki, brawo dla najniższego piłkarza biegającego po boiskach ligowych. Szkoda, że nie ma mnie dziś na wyjeździe, ale niestety jutro matura z ang :?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 maja 2007, 10:06

Jestem pozytywnie zaskoczony wygraną Polonii Bytom i w tej chwili mówię pewnie, że ekstraklasa wraca do Bytomia 8) Piast Gliwice raczej polegnie w Bytomiu, ale trzeba w Legnicy uważać, bo Miedź pokazała Polonii Warszawa, że mimo spadku do III ligi do "gogusiów" nie należą :wink: Dobrze, że Zagłębie Sosnowiec w poprzedniej rundzie grało bardzo dobrze, bo gdyby trzymali tą formę co teraz, raczej byli by na straconej pozycji co Lechia Gdańsk. Jestem zadowolony, że w 1 lidze zagra Górnik Zabrze, Polonia Bytom i Ruch Chorzów, bo nareszcie będą sensowne derby Śląska ale brakuje kogoś do "kompletu" :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2007, 11:37

ale brakuje kogoś do "kompletu"
Z taka grą, co wczoraj zaprezentowaliscie, to do II ligi sie nie nadajecie. Jastrzebie w kazdym wzgledzie bylo duzo lepszym zespolem. Musicie jeszcze sporo popracowac.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 maja 2007, 12:27

cloner pisze:
ale brakuje kogoś do "kompletu"
Z taka grą, co wczoraj zaprezentowaliscie, to do II ligi sie nie nadajecie. Jastrzebie w kazdym wzgledzie bylo duzo lepszym zespolem. Musicie jeszcze sporo popracowac.
Oglądałeś ostatnie 20 minut? Jastrzębie nie grało, tylko nie istniało. Fakt w całym sezonie grali lepiej i zasłużyli na awans, ale nie mów, że nasz zespół gra fatalnie. Od momentu pokonania Skalnika Gracze 0:3 na wyjeździe zespół regularnie strzela bramki a co najważniejsze ma dużo sytuacji, tylko jak pisałem wcześniej brakuje nam napastnika z prawdziewgo zdarzenia. Zostały nam 3 mecze: Szczakowianka Jaworzno (dom), Chrobry Głogów (wyjazd) i Lechia Zielona Góra (dom). Według mnie w najgorszym scenariuszu 7 punktów, więc baraże powinny zawitać do Katowic.

Gawin gra u siebie z Rozwojem ciężki mecz, jedzie do Jastrzębia na ciężki bój i jedynie pewny może się czuć w meczu ze Szczakowianką u siebie.

Raków też ma ciężkie mecze prócz Skalnika u siebie, bo jedzie do nas na Rozwój a na na zakończenie sezonu podejmuje GKS Jastrzębie.

Będzie się działo, ale z trzech aspirantów do baraży My mamy najwygodniejszy terminarz. Jednak wszystko się może zdarzyć 8)

PS: Cloner gratuluję i zazdroszczę :oops:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2007, 16:05

Oglądałeś ostatnie 20 minut?
Tak, moze wtedy graliscie lepiej, ale wynik 3-2 nie odzwierciedla do konca tego jak mecz przebiegal. Moim zdaniem gospodarze powinni wygrac duzo pewniej, ale bledy w obronie, Wasze niezle akcje i 2 gole :wink:

Co do II ligi, dzisiaj 2 wazne mecze. Jaga gra u siebie ze Stalowka, a Kmita podejmuje Lechie. Mam nadzieje, ze faworyci zawioda i Ci teoretycznie slabsi urwa punkty. :P

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 27 maja 2007, 19:33

HAHAHA !! Wygrywamy pewnie 2:0 z Stal Stalowa Wola... gole Remigiusza Sobocińskiego i Jacka Chańko... kolejne 3 punkty na końcie Jagi i już tylko jedno zwycięstwo potrzebne do awansu !! :D :D
cloner pisze: Co do II ligi, dzisiaj 2 wazne mecze. Jaga gra u siebie ze Stalowka, a Kmita podejmuje Lechie. Mam nadzieje, ze faworyci zawioda i Ci teoretycznie slabsi urwa punkty. :P
No przykro mi, że zawiodłeś się na pszczółkach... 8) 8)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 maja 2007, 19:38

Kyolko

Mylisz sie I liga jest juz w Białymstoku :!:

I LIGA I LIGA BKS!!!!!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2007, 21:21

kyloloko - nie podniecaj sie tak, zeby Ci czasem zylki nie popekaly z radosci
hahahaha :lol:

Tabela na 2 kolejki przed koncem wyglada nastepujaco :

Obrazek

8)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 27 maja 2007, 21:22

Lechia także wygrała swoje spotkanie choć bardzo szczęśliwa bo na 10 minut przed końcem spotkania przegrywali z Kmitą 2:1.
Prawdę powiedziawszy, to w przyszłej kolejce możemy mieć już komplet drużyn awansujących do Ekstraklasy. Chociaż nie bo Zagłębie gra z Jagiellonią. Więc jedna z tych drużyn świętowanie może odłożyć na następną kolejkę. Ale Polonia Warszawa ma już za dużą stratę. Jedna z drużyn musiałaby zaliczyć fatalną końcówkę, a na to się nie zanosi.
Lechia ma ten problem, że nawet jeśli zrówna się punktami z PB to i tak nie awansuje, bowiem ma gorszy bilans jeśli chodzi o bezpośrednie spotkania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”