Roland Garros - Strona 6

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 04 cze 2005, 20:23

No i Justine Henin-Hardenne wygrala. Byla moja faworytka i nie dala szans francusce. Nie moge sie doczekac na jutrzejszy final. Wczoraj, Nadal obchodzil 19 urodziny i sprawil sobie niezly prezent, pokonujac 3:1, jak dotychczas najlepszego tenisiste, jakim byl Federer.
W finale mysle ze Rafael nie bedzie mial wiekszych problemow z pokonaniem argentynczyka Puerte. :)

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 05 cze 2005, 21:38

no i Rafa wygrał cały turniej, strasznie sie ciesze z tego powodu :D i te gratulacje od króla Hiszpani...powiedzcie mi tylko, czy on celowal specjalnie w Puerte w tych zagraniach przy siatce, czy to był tylko przypadek, bo sama juz nie wiem... :? aha jeszcze gratulacje dla Puerty, w sumie przechodził ciężki okres ostatnio, ale sie pozbierał i świetny mecz rozegrali dzisiaj z Nadalem :)

w ogole Nadalowi wszystko sprzyjało w tym turnieju, Federera pokonał w dzień swoich urodzin i teraz jako fanatyk piłki nożnej dostał puchar od Zidane'a...

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 06 cze 2005, 0:10

Wielkie gratulacje dla Rafaela Nadala za zwycięstwo w Roland Garros.Jestem pewny że to nie ostatnie jego zwycięstwo.teraz będziemy czekać na kolejne zwycięstwa w turniejach.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 06 cze 2005, 0:33

Piękny finał :D Obejrzeliśmy kawał dobrego tenisa. Troche wkurzali mnie komentatorzy na Eurosporcie, bo wyraźnie komentowali pod Puerte :roll:

To co mi najbardziej utkwiło w pamięci (poza pięknymi wymianami) to postawa fair play Nadala. Nie wiem dokładnie w którym to było momencie meczu, ale po długiej wymianie (było 15:0 dla Hiszpana) Puerta zagrał idealnie w linie. Sędziowie wywołali aut, a Nadal pokazał dokładnie ślad, tym samym przyznał, że piłka trafiła w kort. Mogło być 0:30 (serwował Puerta), a zrobiło się 15:15 i tego gema Nadal przegrał. Jakby się nie przyznał to niewiadomo jakby się to potoczyło. WIELKIE BRAWA DLA HISZPANA :D

TAKŻE WIELKIE (nieco mniejsze, jak dla Nadala) BRAWA DLA PUERTY

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2005, 0:38

dokładnie tzk samo Nadal zachował się w meczu z Federerem :D
Też po błędnej decyzji sędziów, przyznał, że piłka była "w polu" i tak jak dzisiaj wygrał mecz. Wielki sportowiec się pojawił :wink:
Oby więcej takich :wink:
Aż wstyd się przyznać, ale dopiero dzisiaj (kiedy zobaczyłem na trybunie M.A.Nadala) skojarzyłem, że to jego wujek :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 cze 2005, 21:12

Wielka gwiazda swiatowego tenisa czyli Rafa Nadal wygral Roland Garros czyli mozna powiedziec ze jest "mistrzem swiata" na tynisowych kortach ziemnych. Mam nadzieje ze wygra Wembledon i bedzie wygrywal jeszcze duuuzo innych wielkich szlemow.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 maja 2007, 21:39

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=2143&start=0

można w sumie przeczytac poczatek tematu i go tu wkleić. Jutro rusza Roland G.
Jeden z moich ulubionych turniejów tenisa, bo nie trzeba nocki zarywać :p

Czy tym razem znów Nadal okaże się najlepszy ? Niedawno Roger go pokonał. Mysle, że Gonzalez ma duże szanse daleko zajśc - choć czy wygra ?
raczej nie. Jest dwóch tenisistów, ktorzy moga wygrać i jeden z nich zapewne wygra - wiadomo o kim mowa.

W pierwszym dniu nie ma jakichs genialnych pojedynków:

Ljubicic I. - Clement A
Baghdatis M. - Grosjean S
Santangelo M. - Radwanska A

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2007, 23:27

Roland Garros to mój ulubiony turniej, ale akurat pora rozgrywania spotkań mi nie pasuje bo prędzej uda mi się zarwać nockę niż siedzieć całe południe i popołudnie przed TV, ale trudno. Pewnie obejrzę ze 2-3 mecze w całości a resztą to tak fragmentarycznie :roll:

Nadal wygra. Nie przepadam za nim bo prezentuje strasznie siermiężny tenis, ale jednak to co gra jest skuteczne i chyba nawet Federer go nie powstrzyma.

C'mon Leyton Hewitt! :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2007, 23:52

Mentor pisze:Nadal wygra
Znów ? No nie wiem. Roger go niedawno pokonał [choć z koeli miał problemy z innymi graczami]

Dziś meczów było jak na lekarstwo - opady deszczu jak na Wimbledonie, co gorsza, podobno jutro także głównie będzie padało.

Przez pierwszą rundę jak burza [o ironio] przeszedł Marat Safin. Oddał tylko 5 gemów F. Vicente.

U pań nie zawiodła faworytka - J. H-H. pokonała Vesninę 6:4 6:3.

Nie mogę się jutrzejszego poranka doczekać - oby nie padało.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 maja 2007, 9:36

Ufff ... wracam do żywych po weselu i mogę na spokojnie delektować się dobrym tenisem :D

Z tego co widzę nie straciłem wczoraj za dużo. Niestety pogoda lubi robić psikusy, ale lepiej aby takich deszczowych dni za wiele już nie było. Słyszałem prognozy na dziś i do godziny 14 ma być podobno całkiem nieźle, a potem już tylko wiatr i deszcz :roll:

Jedyna strata to fakt, że nie zobaczyłem Safina w akcji, ale wszystko poszło gładko, sprawinie i przyjemnie, więc można się już nastawiać na kolejne pojednynki. Oprócz Safina tradycyjnie już będę trzymał kciuki za Robredo i Grosjeana (a już bankowo w meczu z Baghdatisem na który poszło troszkę grosza :P ).

Co do zwycięscy całego turnieju ... każdy byle nie Nadal, czyli pewnie Federer :lol:

znów deszcz :evil: // fieldy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 maja 2007, 12:44

znów deszcz
W sumie podawali ze dzisiaj bedzie podobnie jak wczoraj :( Ja nie moge sie doczekac na mecz Gonzalesa - z wiadomych powodow 8)
fieldy mozesz mi przyblizyc jak w ostatnich tygodnaich radzil sobie Monfils :?: I jak gra w tym roku na ziemnych bowiem ja ostatni raz robilem rozeznanie w tenisie podczas AO

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2007, 13:30

Ja sam na co dzień się tenisem też nie interesuje, aż tak, aby wiedzieć dokładnie kto jak gra.

Chciałeś postawić na niego w pojedynku z Rochusem ?
Sam się nad tym zastanawiałem.
Poszukałem troche. Ich bezpośrednie mecze kończą się wygranymi Rochusa, który także jest wyżej w rankingach. Jednak ostatnio formę dużo lepsza ma Monfils. Rochus w tym roku w IV turniejach wygrał 1 mecz :!: Francuz ma dużo lepsze statsy.

Wystepy Rochusa na clayu:
W World Team Cup przegrał wszystko co grał, w Hamburgu już w I rundzie poległ.
Wiec śmiało można grac na Monfilsa [o ile o ten mecz ci chodziło]
Monfils gra bardzo dobrze, nawet bym powiedział, że nadspodziewanie dobrze w tym roku.
Na turnieju w Austrii [niedawno zakończonym] przegrał dopiero w finale z kapitalnym ostatnio Monaco. Przegrał gładko 0:2, jednak po drodze do finału po 2:0 odprawił Roddicka, Hewitta, Lee oraz Querrey'a. Wiec problemów z Rochusem mieć nie powinien.
W dodatku Monfils gra u siebie, wiec tym bardziej gra na niego jest wskazana. Przed rokiem doszeł do 4 rundy - teraz powinien bez problemu awansować choć do II rundy. W II chyba może trafić na Chele, więc już łatwo nie będzie. Ale Rochusa powinien pokonać.

Zdań kilka o meczu Rochusa z Monfilsem
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/ ... 93187.html

P.S. słończe wyszło i grają - a ja za godzine do roboty musze isć :evil:
za jakie grzechy ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2007, 12:31

No, deszcz przestał padać.
Dziś podobno ma być pochmurno [zresztą jak się ogląda mecz, to widać straszny wiart] jednak jest nadzieja, że padać nie bedzie.

Na dziś jest wyznaczonych blisko 90 gier :lol: uruchomiono dodatkowe korty. Niestety Agnieszka Radwańska prawdopodobnie nie przejdzie pierwszej rundy. M. Santangelo jest zbyt silna. Szkoda, bo Aga ostatnio zanotowała duży skok w rankingu [najwyższe miejsce w karierze - pierwsza 40] Grając z Sharapovą ugrała seta :D
Pierwszy set bardzo słaby - tylko 1 gema udało się Polce wygrać. W drugim już troche lepiej [przegrywa 4:5]
Polka ma 17 niewymuszonych błedów. Rywalka ją niszczy zagrywką - ani razu nie udało się Agnieszcze przełamać seriwsu Santangelo. [miała tylko 1 szanse, wiec to najlepiej obrazuje, jak źle grałą przy zagrywce Włoszki]

Pewnie do wygranej dąży Jelena Janković. Zawodniczka z Serbii gra z Stephanie Foretz. W pierwszym secie 6:2, w drugim już jest 5:2 dla Jeleny, która choć popełniła kilka niewymuszonych błedów - bez problemu radzi sobie ze słabsza rywalką.

Niespodzianką pachnie u panów. Fabio Fognini wygrywa z Juanem Monaco [a miałem na niego grac, tylko kurs był niski :D] W pierwszym secie gładko do 3, w drugim już jest 5:2 dla Włocha. A Monaco przecież ostatnio grał znakomicie.

Moja cicha faworytka Nicole Vaidisova przechodzi I runde jak burza :D
Wygrywa z Gagliardi 6:4 i 3:0 w II secie. Powinna bez problemu przejsc dalej.

Petrova przegrała z Peschke pierwszego seta do 5. Ciekawe czy Rosjanka się zmobilizuje i wygra. Kiedyś to potrafiła.

Clement i Ljubicić teraz bedą kończć to co wczoraj zaczęli. W I secie Ivan gładko wygał 6:1 w drugim przerwał im deszcz przy stanie 4:4.

P.S. Jelena wygrała w trakcie pisania postu :D

edit:
monologu ze soba prowadzić raczej nie bede :o

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 maja 2007, 11:21

fieldy pisze:monologu ze soba prowadzić raczej nie bede
No widzisz, a ja w temacie hokejowym muszę :lol:

Wczoraj niestety oglądałem tenis tylko fragmentami. Zresztą gdyby nie Giro to eurosport mógłby spokojnie skupić się na konkretnym meczu.

Z turniejem pożegnał się Roddick co mnie jakoś specjalnie nie dziwi. O ile mnie pamięć nie zawodzi to już chyba trzeci rok z rzędu Amerykanin jedzie do domu już po pierwszej rundzie. Klątwa Paryża :think: (ale co tam, na Wimbledonie będzie w czwórce :P ). O ile porażka Roddicka to nie jest jakaś gigantyczna niespodzianka to już odpadnięcie Gonzaleza i to w trzech gładkich setach ... fatalna sprawa, tym bardziej, że kasa na to poszła (ale nie tylko mi więc ból się równo rozkłada :lol: ).

W turnieju nie ma też już takich nazwisk jak Blake, Grosjean i Henman. Szczególnie ten drugi mnie rozczarował, bo spodziewałem się po nim nieco więcej, a tak przynajmniej wiadomo, że całkiem nieźle przygotowny jest Baghdatis.

Obecnie na korcie przebywa Maryśka, która gra z Loit (pierwszy raz słyszę). Jak narazie mecz na średnim poziomie, ale co tu się dziwić - w Paryżu zimno, wietrznie ... jeszcze tylko deszczu brakuje.

Drugi mecz na Roland Garros gra także Safin, ale wiadomo, gra Sharapova i wszystko jasne :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 maja 2007, 12:13

Duch pisze:Drugi mecz na Roland Garros gra także Safin, ale wiadomo, gra Sharapova i wszystko jasne :lol:
Nic nie mów... :roll: Sharapova gra nie wiadomo z kim, nie wiadomo jak i oczywiście wygra :P

Myskina powróciła po 5 miesiącach na kort i przegrała.

Na razie nic ciekawego w Rolandzie. Myślę jednak, że jak zmieni się pogoda to i w samym turnieju zacznie się coś dziać.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”