Liga czeska

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek » 29 maja 2007, 16:04

Byłem ostatnio przed stadionem Sparty. Był to dzień powszedni, jako kibic chciałem wejść chociaż na trybuny na 2 minuty pstryknąć sobie zdjęcie. Podszedł do mnie ochroniarz, po polsku nie chciał ze mną rozmawiać ( co chwila mówił - nie rozumi ), a po angielsku nie potrafił. Mój kumpel po niemiecku z nim porozmawiał. Okazało się, że wejście na stadion jest zabronione, chyba, że wykupię bilet. Zapytałem po ile, a on ... 500 koron :? Pogięło tych Czechów niesamowicie. Pragę mam niecałe 150 km od domu i nawet na stadionie nie byłem. W tym sezonie trzeba to zmienić. Przy bramach stadionu znajdują się parkingi. Na nich wymalowane są ogromne napisy " Joga Bonito ", " Nike " i tym podobne. Niesamowity widok, kiedy młodzi ( nie wiem, czy Czesi ) pokazują sztuczki przed główną bramą.
Warto dodać, że w mistrzowskim zespole grają takie gwiazdy czeskiej piłki, jak Jaromir Blażek, Vaclav Drobny, Tomas Repka, Jan Simak czy Daniel Kolar. Ja wiem, że w porównaniu do nazwisk chociażby piłkarzy występujących w Bundeslidze ( tych najbliżej granicy ) Ci piłkarze ogromnego wrażenia nie robią. Niemniej jednak, jeśli wybiorę się na jakiś mecz ( a nastąpi to z całą pewnością już niebawem ) to zdjęcia powędrują na forum, do tego tematu.

Pozdrawiam.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”