Otuż Copa America 2007 odbędzie w Wenezueli od 26 czerwca do 15 lipca.
Mecze będą odbywać się w 6 miastach: Caracas, San Cristobal, Maracaibo, Puerto Ordaz i Mérida.
Oto logo

To także nie jest świeża informacja
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 kwie 2006, 20:18

Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 31 paź 2006, 17:36
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 lut 2007, 15:51

Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 lut 2007, 15:58
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 lut 2007, 1:24
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 lut 2007, 11:09
Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 15 lut 2007, 19:21
assurbanipal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 lut 2007, 21:33
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 lut 2007, 18:51
Sądzę, że takie rozwiązanie jeste najlepsze dla jakości Copy. Szkoda tylko, że trzeba będzie czekać aż 4 lata na nią, ale lepsze to, niż oglądanie beznadziejnych popisów trzecich garniturów reprezentacji. Zawsze Copa America była rozgrywana w dziwnych latach " 1999, 2001, 2004, 2007. Z jednej strony to dobrze, bo np. w teraz, w 2007 roku nie ma żadnej imprezy w wakacje, orprócz CA. Gdyby i jej nie było można byłoby rzygać towarzyskimi meczami z japońskimi klubami. Z tego co słyszałem następna Copa ma się odbyć w 2011 roku w MeksykuMLSoccer pisze:Mysli sie jednak, aby termin CA zgrac z terminem ME i wydaje sie ze to jest najlepsze rozwiaznie problemu gry najlepszych pilkarzy z poszczegolnych reprezentacji.
Sądzę, że tu nie będzie niespodzianki, powinna wyjść Wenezuela, która jako gospodarz chyba wystawi najmocniejszy skład, i sędziowie będą im sprzyjać. Urugwaj jako jedna z silniejszych reprezentacji nie powinna miec kłopotów z wyjściem z grupy. Peru to dość dziwna drużyna. Patrząc na ich skład to mają drużynę, na poziomie MŚ, jednak nie trudno się domyślić, że po raz enty zagrają padakę. Boliwia to outsider, i co najwyżej z Peru mogą powalczyć o punkty.Grupa A: Urugwaj, Peru, Boliwia, Wenezuela
Kanary mają dość ciężka grupę, i nie ździwię się jak nie wyjdą z grupy na pierwszym miejscu. Mają w grypie Meksyk, z którym zawsze im się ciężko grało, zawsze podziwiałem Meksyk, że jako jedyna drużyna na świecie tak dobrze radzi sobie z Brazylią. Zobaczymy jak Sanchez ustawi zespół i przygotuje na Copę. Chile może być czarnym koniem turnieju. Jeśli w turnieju zagra Matias Fernandez i jeszcze kilku młokosów, którzy są ponoć wielkimi talentami (nazwisk zapomniałem), oraz jeśli kilku piłkarzy powróci do repry, Chile nie powinno wylatywać z Wenezueli z zawstydzoną twarzą. Ekwador? Nie wiem czego się spodziewać po tej drużynie. Moim zdaniem dobry występ na mundialu był jednorazowym wyskokiem i już taki turniej im się nie powtórzy prędko.Corinthians pisze:Grupa B: Ekwador, Brazylia, Chile, Meksyk
O Argentynie może kiedyś napiszę więcej, jeśli chodzi o przeciwników, to chyba Guarani, którzy są zawsze solidni będą groźnie, USA opisał już MLSoccer, a Kolumbia jest w dołku, i chyba w ciągu 5 miesięcy z niego nie wyjdzie.Corinthians pisze:Paragwaj, USA, Argentyna, Kolumbia
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 22 lut 2007, 15:13
Tez slyszalem taka informacje ze nastepna Copa America moze odbyc sie w Meksyku, ale nie jestem pewny co do roku czy w 2011?Nie wiem co organizatorzy jeszcze zmienia bo co jakis czas daty turnieju zmieniaja sie.Mysle, ze CA w Meskyku to dobra rzecz ta druzyna gra praktycznie w kazdej edycji tego turnieju od kilkunastu lat.Plotka krazy rowniez, ze nastepna CA moze zawierac polaczone federacje z Ameryki Pld i Pln ale to tylko plotka.Mowi sie o 16 zespolach 10 z Ameryki Pld oraz 6 z Ameryki Pln.Z tego co słyszałem następna Copa ma się odbyć w 2011 roku w Meksyku Prawda to, MLS?
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 lut 2007, 3:22
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 26 lut 2007, 15:19
To trudno ostatecznie powiedziec dlaczego Copa America jest rozgrywana w roznych latach i nie ma stalych dat mistrzostw.Chyba glowny problem lezy we wladzach federacji poludniowoamerykanskiej, bo to ona decyduje o terminie CA.Co jakis czas cos zmieniaja to rok rozegrania turnieju to miesiac probuja chyba dostosowac go do kalendarza swiatowego pilki lub sami nie wiedza co maja z tym zrobic.CA jest grana od wielu lat wiec nie wydaje mi sie, ze inne turniej przeszkadzaja CA w terminach.To spory i bardzo znany turniej na swiecie.Obecnie CA to 3 najsilniejszy turniej pilkarski reprezentacji narodowych po WC i ME.Wydaje sie ze problem lezy w federacji, ktora organizuje CA.kaczy pisze:Moglby ktos mi przyblizyc , od czego zalezne jest ustalenie daty (tzn. roku) turnieju .
Federacja nie chce mieszać z takimi wydarzeniami jak WC ? Czemu nie ma stałego terminu , np. co 3 albo 4 lata ?
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 maja 2007, 17:10
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 29 maja 2007, 18:51
Moofasa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 maja 2007, 20:06
Kiedyś Copa America miała większy prestiż. Rozwiązaniem jest rozgrywanie Copy co 4 lata, w tym samym roku co Euro. Teraz jest rozgrywana co 2 albo 3 lata. Gdyby był jednloity termin, wtedy na pewno przyjeżdżałoby więcej gwiazd.Moofasa pisze:Coś odziwo dla wielu Euro jest bardziej prestiżowym pucharem od Copa America
Nie, Aguero pojedzie na MŚ u-20 w Kanadzie.Moofasa pisze:Aguero został powołany?
A Chile? Z takim Matiasem Fernandezem mogą stać się czarnym koniem. Wg mnie Chile jest lepsze od Meksyku i Ekwadoru. Meksyk będzie zmęczony po czerwcowym Złotym Pucharze CONCACAF, a Ekwador nie powienien być groźny. Jednorazowy wyskok na MŚ wytworzył nowy stereotyp o nich.Moofasa pisze:Brazylia, Meksyk i Ekwador są silne
Aż miło było patrzeć na popisy JSV w lidze, i wiadomo było, że prędzej czy później wróci do reprezentacji. Poza tym doświadczony gracz, taki przywódca w środku pola jest jak skarb, bo chyba nie będzie Riquelme.Moofasa pisze:Co do Argentyny to miłym zaskoczeniem jest powołanie Verov'a
Corinthians
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio